Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Ψυχολογία της Μάζας

Οι 10 στρατηγικές χειραγώγησης που χρησιμοποιούν οι επικυρίαρχοι για να πετύχουν τον απόλυτο έλεγχό μας με την βοήθεια των ΜΜΕ.

1. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ

Το θεμελιώδες στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου είναι η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής που έγκειται στην εκτροπή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και τις αποφασισμένες από τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ αλλαγές μέσω της τεχνικής του κατακλυσμού συνεχόμενων αντιπερισπασμών και ασήμαντων πληροφοριών.

Η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής είναι επίσης απαραίτητη για να μην επιτρέψει στο κοινό να ενδιαφερθεί για απαραίτητες γνώσεις στους τομείς της επιστήμης, της οικονομίας, της ψυχολογίας, της νευροβιολογίας και της κυβερνητικής.

«Διατηρήστε την προσοχή του κοινού αποσπασμένη, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμάλωτη θεμάτων που δεν έχουν καμία σημασία. Διατηρήστε το κοινό απασχολημένο, τόσο πολύ ώστε να μην έχει καθόλου χρόνο για να σκεφτεί – πίσω στο αγρόκτημα, όπως τα υπόλοιπα ζώα» (απόσπασμα από το κείμενο: Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).

2. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΛΥΣΕΩΝ

Αυτή η μέθοδος καλείται επίσης «πρόβλημα-αντίδραση-λύση». Δημιουργείται ένα πρόβλημα, μια προβλεφθείσα «κατάσταση» για να υπάρξει μια κάποια αντίδραση από τον κόσμο, με σκοπό αυτός ο ίδιος να ορίσει τα μέτρα που η εξουσία θέλει να τον κάνει να δεχτεί. Για παράδειγμα: Αφήνεται να ξεδιπλωθεί και να ενταθεί η αστική βία ή οργανώνονται αιματηρές επιθέσεις που αποσκοπούν στο να απαιτήσει ο κόσμος νόμους ασφαλείας και πολιτικές εις βάρος της ελευθερίας. Ή ακόμα: Δημιουργούν μία οικονομική κρίση ώστε να γίνει αποδεκτή ως αναγκαίο κακό η υποχώρηση των κοινωνικών δικαιωμάτων και η διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών.

3. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΔΙΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Για να γίνουν αποδεκτά τα διάφορα απαράδεκτα μέτρα, αρκεί η σταδιακή εφαρμογή τους, λίγο λίγο, επί συναπτά έτη. Κατά αυτόν τον τρόπο επιβλήθηκαν τις δεκαετίες του ΄80 και ΄90 οι δραστικά νέες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες (νεοφιλελευθερισμός): ανύπαρκτο κράτος, ιδιωτικοποιήσεις, ανασφάλεια, ελαστικότητα, μαζική ανεργία..... μισθοί που δεν εξασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα, τόσες αλλαγές που θα είχαν προκαλέσει επανάσταση αν είχαν εφαρμοστεί μονομιάς.

4. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΒΟΛΗΣ

Ένας άλλος τρόπος για να γίνει αποδεκτή μια αντιλαϊκή απόφαση είναι να την παρουσιάσουν ως «επώδυνη και αναγκαία», εξασφαλίζοντας τη συγκατάβαση του λαού τη δεδομένη χρονική στιγμή και εφαρμόζοντάς τη στο μέλλον. Είναι πιο εύκολο να γίνει αποδεκτή μια μελλοντική θυσία απ’ ό,τι μία άμεση. Κατά πρώτον επειδή η προσπάθεια δεν καταβάλλεται άμεσα και κατά δεύτερον επειδή το κοινό, η μάζα, πάντα έχει την τάση να ελπίζει αφελώς ότι «τα πράγματα θα φτιάξουν στο μέλλον» και ότι οι απαιτούμενες θυσίες θα αποφευχθούν. Αυτό δίνει περισσότερο χρόνο στο κοινό να συνηθίσει στην ιδέα των αλλαγών και να τις αποδεχτεί με παραίτηση όταν φτάσει το πλήρωμα του χρόνου.

5. ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ ΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

Η πλειονότητα των διαφημίσεων που απευθύνονται στο ευρύ κοινό χρησιμοποιούν λόγο, επιχειρήματα, προσωπικότητες και τόνο της φωνής, όλα ιδιαίτερα παιδικά, πολλές φορές στα όρια της αδυναμίας, σαν ο θεατής να ήταν μικρό παιδάκι ή διανοητικά καθυστερημένος.Όσο περισσότερο θέλουν να εξαπατήσουν το θεατή τόσο πιο πολύ υιοθετούν έναν παιδικό τόνο. Γιατί; «Αν κάποιος απευθύνεται σε ένα άτομο σαν αυτό να ήταν 12 χρονών ή και μικρότερο, αυτό λόγω της υποβολής είναι πολύ πιθανό να τείνει σε μια απάντηση ή αντίδραση απογυμνωμένη από κάθε κριτική σκέψη, όπως αυτή ενός μικρού παιδιού» (βλ. Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).

6. ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ

Η χρήση του συναισθήματος είναι μια κλασική τεχνική προκειμένου να επιτευχθεί βραχυκύκλωμα στη λογική ανάλυση και στην κριτική σκέψη των ατόμων. Από την άλλη, η χρήση των συναισθημάτων ανοίγει την πόρτα για την πρόσβαση στο ασυνείδητο και την εμφύτευση ιδεών, επιθυμιών, φόβων, καταναγκασμών ή την προτροπή για ορισμένες συμπεριφορές.

7. Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ

Κάντε το κοινό να είναι ανήμπορο να κατανοήσει τις μεθόδους και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο και τη σκλαβιά του… «Η ποιότητα της εκπαίδευσης που δίνεται στις κατώτερες κοινωνικές τάξεις πρέπει να είναι η φτωχότερη και μετριότερη δυνατή, έτσι ώστε το χάσμα της άγνοιας μεταξύ των κατώτερων και των ανώτερων κοινωνικών τάξεων να είναι και να παραμένει αδύνατον να γεφυρωθεί» (βλ. Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).

8. ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ

Προωθήστε στο κοινό την ιδέα ότι είναι της μόδας να είσαι ηλίθιος, χυδαίος και αμόρφωτος…
Μήπως σας θυμίζει κάτι αυτό; Μήπως στο σχολείο λέγαμε τους καλούς μαθητές "φυτά";

9. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΝΟΧΗΣ

Κάντε τα άτομα να πιστέψουν ότι αυτά και μόνον αυτά είναι ένοχα για την κακοτυχία τους, εξαιτίας της ανεπάρκειας της νοημοσύνης τους (σ.σ: όλοι έχουμε ακούσει εκφωνητές να παπαγαλίζουν συνεχώς το επιχείρημα οτι δεν φταίνε οι Παγκοσμιοποιητές για την κατάσταση στην Ελλάδα αλλά φταίμε εμείς. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν νοητική καθυστέρηση αλλά είναι σε διατεταγμένη σε ειδική αποστολή. Χιλιάδες άλλοι το παπαγαλίζουν κάθε μέρα), των ικανοτήτων ή των προσπαθειών τους.Έτσι, τα άτομα αντί να εξεγείρονται ενάντια στο οικονομικό σύστημα, υποτιμούν τους εαυτούς τους και νιώθουν ενοχές, κάτι που δημιουργεί μια γενικευμένη κατάσταση κατάθλιψης, της οποίας απόρροια είναι η αναστολή της δράσης… Και χωρίς δράση, δεν υπάρχει επανάσταση.

10. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠ’ Ο,ΤΙ ΑΥΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ

Κατά τα τελευταία 50 χρόνια, η ταχεία πρόοδος της επιστήμης έχει δημιουργήσει ένα αυξανόμενο κενό μεταξύ των γνώσεων του κοινού και εκείνων που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι κυρίαρχες ελίτ. Χάρη στη βιολογία, στη νευροβιολογία και στην εφαρμοσμένη ψυχολογία, το σύστημα έχει επιτύχει μια εξελιγμένη κατανόηση των ανθρώπων, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Το σύστημα έχει καταφέρει να γνωρίζει καλύτερα τον «μέσο άνθρωπο» απ’ ό,τι αυτός γνωρίζει τον εαυτό του. Αυτό σημαίνει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις το σύστημα ασκεί μεγαλύτερο έλεγχο και μεγάλη εξουσία πάνω στα άτομα, μεγαλύτερη από αυτήν που τα ίδια ασκούν στους εαυτούς τους!!!

Υ.Γ: Φροντίστε αυτό το κείμενο να πάει στα χέρια όσο το δυνατόν περισσότερων εκπαιδευτικών γίνεται.

9 σχόλια:

  1. ΜΑΛΑΚΕΙΕΣ
    φυσικα και φταιμε εμεις .
    αν ειμαστε νοημονες και σε εγρηγορση , κανεις δεν μπορει να μας κανει ποτε τιποτε .
    εκτος απο κλεψιμο και διαφθορα , δεν υπηρχε τιποτε αλλο , και αυτο ειναι η αιτια για το καταντημα μας .
    φυσικα δεν ειμασταν ολοι κλεφτες και διεφθαρμενοι , αλλα αμα πεσει μια μυγα στο γαλα το πετας .
    υπαρχουν χιλιαδες περιπτωσεις διαφθορας , ειναι χιλιαδες οι διεφθαρμενοι .
    οι σκοτεινες δυναμεις αν στ αληθεια υπαρχουν , καλα κανουν και εκμεταλευονται τις αδυναμιες μας .
    ας κοιταξουμε να μην εχουμε αδυναμιες , ή αφου δεν γινεται να ειμαστε χωρις αδυναμιες , ας ειμαστε σε εγρηγορση , και να φροντισουμε οι νόμοι μας να ειναι νομοι και να εφαρμοζονται .
    αν κατεβαζουμε τους ηρωες που μας λευτερωσαν απ τη σκλαβια απο τους τοιχους , ειναι σιγουρο οτι καποια στιγμη θα κατεβασουμε και τα παντελονια και θα μας πηδηξουνε .
    \ειναι ντροπη να ειμαστε μπροστα στον γκρεμο , ειναι ντροπη να φτανουμε το εθνος σ αυτο το σημειο αισχους , και να μη ντρεπομαστε καν για το καταντημα .
    αλλα μεγαλυτερη ντροπη ειναι να ειμαστε ταχα μου οι αθωες περιστερες , και οι ενοχοι να ειναι παντα αλλοι κι αλλοι , αλλα ποτέ εμεις .ντροπη και σε σας που τα γραφετε αυτα , και προσπαθειτε να δικαιολογησετε τα αδικαιολογητα .
    ντροπη ντροπη ντροπη
    ντροπη γιατι σταματησαμε να εργαζομαστε
    ντροπη γιατι οι εξυπνοι ειμαστε μονο εμεις και κανεις αλλος
    ντροπη γιατι κουβαλαμε αρχαια κληρονομια
    ντροπη γιατι ειμαστε το φως του κοσμου
    ντροπη γιατι ειμαστε οι περηφανοι δημοσιοι υπαλληλοι
    ντροπη γιατι θρεψαμε τον κηφηνισμο
    ντροπη για τον συνδικαλισμο μας και τους εργατοπατερες μας
    ντροπη γιατι καταστρεψαμε τα παντα σε λιγα χρονια
    ντροπη μας που πεφτουμε σαν χαιβανια στην καθε παγιδα της καθε σκοτεινης δυναμης
    ντροπη μας για χιλιους δυο λογους , για το κοινοβουλιο , για τα αθλια νοσοκομεια μας , για τα φακελακια , για τις υπεξαιρεσεις , για τους υπουργους που κλεβουνε , για τους προθυπουργους προδοτες που τους βαζουμε τα ονοματα σε πλατειες και δρομους , ντροπη στον καθ ενα μας που φτυνουμε τους προγονους και την ιστορια μας .
    παρτε το χαμπαρι
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ
    το θεμα ειναι πως θα τα διορθωσουμε ολα αυτα
    αντι να ψαχνουμε δικαιολογιες , καλα θατανε ναμασταν λιγο ταπεινοι και να παραδεχτουμε την καταντια μας , γιατι μονο δεχομενος την αληθεια προχωρας μπροστα .
    αν αρχισω να γραφω για τα οσα μυρια ειδα , θα γραφω μηνες .
    σημασια εχει να γυρισουμε γιατι μπροστα μας μονο γκρεμος υπαρχει .
    αν αγαπαμε λιγο την ιστορια μας και την κληρονομια μας , ας κοιταξουμε το αυριο σοβαρα και υπευθυνα .
    στο υπουργειο παιδειας , προσπαθουν να διαλυσουν τα παιδια μας μεσα απ τα σχολεια
    παραποιουν την ιστορια και φτιαχνουν την γεννια των ηλιθιων
    κι εμεις καθομαστε και χαυτουμε μυγες
    εγινε διαδηλωση , και οι αγωνιστες ετρεχαν στα περιπτερα να αγορασουνε την τσοντα της πορνης .
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ
    ΣΕ ΛΙΓΟ ΙΝΔΟΙ , ΜΑΛΑΙΣΙΑΝΟΙ , ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΘΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ Θ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΑΙΜΑ ΟΣΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΤΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η διαφθορα ειναι αποτελεσμα του χρηματοπιστοτικου συστηματος. δεν ειναι προκαθορισμενο γεγονος, απλως ειναι η αντανακλαση της ανταγωνιστικης κοινωνιας που ζουμε. ολα για το χρημα, γιατι με το χρημα εχεις περισσοτερες επιλογες και αυτοματα φτανεις στο σημειο να κανεις οτιδηποτε για το χρημα. με το που θα πεταξεις το χρημα απο την εξισωση, παυει αυτοματα κ η διαφθορα κ η εγκληματικοτητα. το 95% των φυλακισμενων στην δυση εχουν να κανουν με οικονομικα κινητρα. αρα η διαφθορα δεν ειναι ενσωματομενη στον ανθρωπο αλλα προιον της συνχρονης κουλτουρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φυσικα και η διαφθορα δεν ειναι ενσωματωμενη στον ανθρωπο .
    στον ανθρωπο , ειναι ενσωματωμενα τα χερια του , τα ποδια του , το κεφαλι του , τα οργανα του , και η ελευθερη βουληση .
    η ελευθερη βουληση του ποιειν καλο ή κακο .
    ο ηρακλης ειχε την ευκαιρια να διαλεξει τον δρομο του , τον δρομο της αρετης .
    ο δρομος ομως αυτος δεν ειναι στρωμενος με ροδοπεταλα οπως αυτος της κακιας .
    ο δρομος της αρετης ειναι στρωμενος με αγκαθια .
    και στο σημερινο συστημα , στη συνχρονη κουλτουρα που μας λες , ολοι μας εχουμε την ελευθερια να διαλεξουμε αν θα διαφθαρουμε ή οχι .
    το οτι υπαρχει αυτη η ευκολια να παρανομησει κανεις χωρις να τιμωρηθει , εχει μεσα του το μετρο που κρινει και διαχωριζει το σιταρι απ τα πιτυρα .
    δεν εχει αξια να εισαι αμεμπτος εκει που το ηθος ειναι υποχρεωση με κυρωσεις.
    δεν εχει σημασια αν η πολιτεια ειναι τιμια επειδη ο παρανομος θα αποκεφαλιστει αν παρανομησει .
    σημασια εχει μεσα στην ατιμωρησια να μπορεσεις να μεινεις ανεγγιχτος και τιμιος .
    το οτι η διαφθορα εχει να κανει με οικονομικα εγκληματα στο 95% , χαρηκα πολυ .
    σημασια εχει οτι στην πληρη ελευθερια και ασυδοσια , ο καθενας μας βγαζει τον πραγματικο του εαυτο .
    εκει που θα ξερεις οτι δε θα σε τιμωρησει κανεις , εκει θα φανει αν αξιζεις πραγματικα σαν ανθρωπος που θα τιμησει το καθ εικονα και ομοιωσιν .
    αυτα που γινονται , ειναι νομιζω μαθηματα στον ανθρωπο . και μεσα απο αυτα θα μαθουμε .
    θα παθουμε και θα μαθουμε .
    αλλοι θα μαθουνε , αλλοι οχι .
    αλλοι θα μαθουν οτι το να κλεβεις ποναει τον συνανθρωπο , και αλλοι δε θα νοιαστουν .
    σημασια εχει οτι ο καθε ενας τραβαει τον μοναχικο του δρομο , για να κριθει απο τις ιδιες του τις πραξεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί αλήθεια στα σχολεία το μάθημα της Ιστορίας σε μια χώρα σαν τη δική μας με μια τεράστια ιστορία και αμέτρητους αγώνες και ποτάμια αίμα γίνεται μάθημα επιλογής και αντικαθίσταται από το μάθημα των Αγγλικών;
    Eμεις οι γονείς το ζητήσαμε και πρέπει να ντρεπόμαστε που οι νεοέλληνες δεν έχουν ιδέα από ιστορία;

    Eμείς οι απλοί πολίτες φταίμε για τα αμέτρητα οικονομικά σκάνδαλα όλων των κυβερνήσεών μας (Βατοπέδι, 2 υποβρύχια που γέρνουν της πρώην κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με 100 εκατομ. μίζες σε υψηλούς αξιωματούχους του και τώρα 4 υποβρύχια που γέρνουν της τωρινής κυβέρνησης του ίδιου κόμματος με προφανώς διπλάσιες μίζες;

    Εμείς φταίμε για τα αμέτρητα σκάνδαλα των Ολυμπιακών αγώνω του 2004 (βλέπε SIEMENS ΚΛΠ.), νομίζετε κι εσείς πως μαζί τα φάγαμε;

    Η αραβική επένδυση στον Αστακό δεν καρποφόρησε επειδή δεν τα βρήκαν στις τεράστιες μίζες που απαίτησε η ελληνική πλευρά,μήπως και σ' αυτό εμείς οι απλοί πολίτες φταίμε;

    Aυτά όλα είναι ερωτήματα σε προλαλήσαντα παραπάνω που λέει πως για όλα φταίει ο απλός λαός δηλαδή εμείς που... τα φάγαμε μαζί και πρέπει να ντρεπόμαστε γι' αυτό!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μυστηριώδη σήματα από το εσωτερικό της Γης
    http://secrethresholds-masvidal.blogspot.com/2011/01/blog-post_08.html

    Δύο επιστήμονες από την Αργεντινή, οι οποίοι ερευνούν το φαινόμενο των UFO δηλώνουν ότι εντόπισαν ραδιενέργεια, μικροκύματα, ηλεκτρικά σήματα και ταλαντώσεις που προέρχονταν από τα βάθη ης Γης. Οι Omar Hesse και Jorge Millstein ερευνούσαν το έδαφος στα βουνά γύρω από την πόλη Cashi όταν ετόπισαν τα σήματα και αφού τα ανέλυσαν κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η προέλευση τους δεν είναι φυσική. Όπως δήλωσε ο Hess: «Φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι ταλαντώσεις δείχνουν την ύπαρξη κάποια δραστηριότητας χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια. Τα εναλλασσόμενα ηλεκτρικά σήματα σημαίνουν την παρουσία κάποιας πηγής ισχύος και αυτό μπορεί να σημαίνει την ύπαρξη κάποιας μηχανής».Ωστόσο, η περιοχή στην οποία οι δύο ερευνητές έκαναν την έρευνα τους δεν επιλέχθηκε τυχαία. Επιλέχθηκε διότι σε τέσσερα φιλμ που τράβηξε ένας ντόπιος ορειβάτης ονόματι Antonio Zuleta ανάμεσα στον Ιούνιο του 2000 και το Νοέμβριο του 2002. Σε αυτά τα φιλμ φαίνονται μυστηριώδη φώτα που κινούνται γρήγορα τα οποία «βουτούν» μέσα στο έδαφος στο ίδιο σημείο. Οι δύο επιστήμονες πήγαν στη περιοχή συνοδευόμενοι από τον ίδιο τον Zuleta και τα ευρήματα τους από ότι φαίνεται ήταν ταυτόχρονα μυστηριώδη και συναρπαστικά. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να ισχυριστούν ότι η τεχνολογία από την οποία προέρχονται τούτα τα σήματα δεν μπορεί να είναι γήινη.Σημειωτέον ότι τα μέλη ερευνητικών ομάδων της περιοχής που ερευνούν παράξενα φαινόμενα δεν εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα με τα αποτελέσματα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ινστιτούτου FICI (Fundacion Institute) Biofvsice de Investigaciones) που εδρεύει στη La Matanza και το οποίο διευθύνει ο Pedro Romaniuk, ένας από τους πλέον γνωστούς ερευνητές των φαινομένων των UFO. Όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι του ινστιτούτου για την ανακάλυψη: «Απλά είναι μια από τις πιο καυτές περιοχές του πλανήτη σε ότι αφορά στην εξωγήινη δραστηριότητα. Είναι μια περιοχή που εκτείνεται από το La Poma μέχρι το Cayafate και η οποία έχει τραβήξει το παγκόσμιο ενδιαφέρον με τη βοήθεια του παγκόσμιου ερευνητικού δικτύου μας».Οι Hesse και Millstein θέλουν να συνεχίσουν την έρευνα τους με πιο ευαίσθητα μηχανήματα και επισημαίνουν ότι: «Για όλους όσους ασχολούνται με αυτού του είδους την έρευνα, η πιθανότητα να υπάρχουν σκάφη που εισχωρούν στη Γη στην ευρύτερη περιοχή των Άνδεων, δεν είναι κάτι νέο καθώς απεικονίζεται σε πολλά πετρογλυφικά που έχουν βρεθεί από το Equador έως τo Mentoza».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σωστά φίλε μου όλα αυτά για την Αργεντινή.. αλλά όμως.. τέτοιου είδους υπόγειες δραστηριότητες και θόρυβοι που προέρχονται "από κάτω" υπάρχουν και συμβαίνουν εδώ και χρόνια και στην Κρήτη, κάτω από κάτι χωριουδάκια που δεν τα πιάνει το μάτι σου. Πολλοί χωρικοί κρητικοί κατά καιρούς μιλάνε για περίεργους θορύβους κάτω απ΄τη Γη, και για φωτεινά αντικείμενα που βλέπουν κατά καιρούς, εδώ και πολλά χρόνια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. να γραφετε και τον συγγραφεα(tsomsky), οχι clopuright...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΤΣΟΜΣΚΥ ΤΟ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΑΜΕ ΤΟ ΑΡΝHΘHΚΕ ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μου αρεσει π γραφω ανωνυμα κ δεν χρειαζεται να κανω λογαριασμο.

    Θελω να σχολιασω το σχολιο του πρωτου(Φοινικας1957) γιατι μονο αυτο διαβασα. Αρχικα η απαντηση "ΜΑΛΑΚΕΙΕΣ" είναι ακατανοητη αφου ο μπλογκερ τοποθετεί επιστημονικα τεκμηριωμενες αποψεις της ψυχολογιας. Ολοι εχουμε βιωσει την ψυχοπολιτικοκοινωνικη προπαγανδα και οσο το δυνατον την αποβαλλουμε, ενω ταυτοχρονα προστατευομαστε απο αυτην, τοσο το καλυτερο.
    Ακομη, θελω να σ πω οτι οι "μαλακειες" γραφονται "μαλακιες" παρολο π δεν το εμαθα στο σχολειο. Εδω θελω να σατηρισω το σχολειο(και οχι εσενα) π μας μαθαινει να τιμουμε τους πραγματικα ηρωες της χωρας ενω ταυτοχρονα μας περναει ρατσιστικες αντιληψεις για αλλα κρατη. Βεβαιως δεν θελω να σχολιασω ολοκρηρο το κειμενο γιατι θα μου παρει πολυ χρονο.
    Θα σ προτεινα να φοβασαι το ΔΝΤ και οχι τους Ινδους . Εδω εχεις εμφανως εππηρεαστει απ την 1η στρατηγικη π αναφερει ο μπλογκερ. Ελπιζω να μην εισαι χρυσαυγιτης γιατι αυτο αποπνεεις στο τελευταιο σου σχολιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails