Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Εκθεση COMETA(του Ινστιτούτου Ανωτέρων Μελετών για την Εθνική Άμυνα της Γαλλίας)

Στις 16 Ιουλίου του 1999, στη Γαλλία εκπονήθηκε μια έκθεση με τίτλο UFO και Άμυνα: Για τι πρέπει να προετοιμαζόμαστε; (Les ONVI et la Defence: A quoi doit-on se preparer?). Η εν λόγω εκτεταμένη έκθεση των 90 σελίδων υπήρξε το αποτέλεσμα μιας εις βάθος μελέτης του φαινομένου των UFO, καλύπτοντας πολλές από τις πλευρές του θέματος, με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της Άμυνας.


Συντάκτες είναι μια ανεξάρτητη ομάδα πρώην «ελεγκτών» του Ινστιτούτου Ανωτέρων Μελετών για την Εθνική Άμυνα (Institut des Hautes Etudes de Defence Nationale ή IHEDN) και καταξιωμένοι ειδικοί σε διάφορους τομείς (πολιτικοί επιστήμονες, μηχανικοί εξοπλισμών, φυσικοί κ.λπ.). Σημειωτέον, ότι η εν λόγω έκθεση, προτού κοινοποιηθεί, είχε τεθεί υπ' όψιν του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Ζακ Σιράκ και του Πρωθυπουργού Λιονέλ Ζοσπέν.


Το έγγραφο προλογίζεται από τον Στρατηγό Bernard Norlain, της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας, πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του IHEDN, και αρχίζει με μια εισαγωγή του Andre Lebeau, πρώην Προέδρου του Εθνικού Κέντρου Διαστημικών Μελετών (Centre National d' Etudes Spatiales ή CNES ) - αντίστοι χου της NASA στη Γαλλία. Το όλο πόνημα φέρει την υπογραφή της COMETA (Επιτροπής δια την εις βάθος Μελέτη), με πρόεδρο της συγγραφικής ομάδας τον Στρατηγό Denis Letty της Πολεμικής Αεροπορίας, πρώην ελεγκτή του IHEDN, και συντελεστές που κατέχουν -ή κατείχαν- σημαντικές θέσεις στον τομέα της Αμυνας, της βιομηχανίας, της εκπαίδευσης κ.λπ.










Στον πρόλογο, ο Στρατηγός Norlain ευελπιστεί ότι αυτή η έκθεση θα προκαλέσει νέες μελέτες σε εθνικό επίπεδο, καθώς και την απα ραίτητη διεθνή συνεργασία. Ο δε Στρατηγός Letty ως πρόεδρος της COMETA, τονίζει το κεντρικό θέμα της έκθεσης, το οποίο συνίστα ται στο γεγονός ότι η συσσώρευση καλά τεκμηριωμένων παρατη ρήσεων μάς υποχρεώνει πλέον να λάβουμε υπ' όψιν όλες τις πιθανότητες (ιδιαίτερα τις εξωγήινες) που αφορούν στην προέλευση των UFO.

Μέρος Ι: Γεγονότα και Μαρτυρίες


Οι συγγραφείς της έκθεσης επέλεξαν να προβάλουν αρχικά μια -μικρή μεν, αλλά εντυπωσιακή- συλλογή περιπτώσεων UFO, προ κειμένου να τονίσουν την σημασία του θέματος:

• Μαρτυρία του Γάλλου πιλότου Μ. Giraud, 7 Μαρτίου 1977: Ο Giraud και ο πλοηγός του πραγματοποιούσαν νυκτερινή πτήση με ένα τζετ Μιράζ IV κοντά στη Ντιζόν της Γαλλίας, όταν είδαν ένα έντονο φως να τους πλησιάζει με ταχύτητα. Το φως τους ακολουθούσε σε απόσταση 1500 μέτρων, μολονότι εκείνοι έκαναν συνεχείς παραπλα νητικούς ελιγμούς. Επικοινώνησαν με τον ασύρματο με έναν στρα τιωτικό σταθμό τηλεπικοινωνιών, το UFO όμως δεν φαινόταν στα ραντάρ.

• Μαρτυρία του Γάλλου πιλότου αεροναυμαχιών, Συνταγματάρχη Claude Bosc, 3 Μαρτίου 1976: Σε μια νυχτερινή εκπαιδευτική πτήση με ένα Τ-33, ο Bosc είδε ένα δυνατό φως να πλησιάζει με μεγάλη ταχύτητα σε πορεία σύγκρουσης. Ακολούθως, το τζετ του τυλίχθηκε για αρκετά λεπτά σε ένα πράσινο φωσφορίζον φως. Τα ραντάρ δεν έδειξαν τίποτε, δύο άλλοι πιλότοι, όμως, παρακολούθησαν από από σταση και επιβεβαίωσαν το όλο περιστατικό.

• Πτήση της Air France 3532,28 Ιανουαρίου 1994: Ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης ενός Airbus 320-111, το οποίο πετούσε μέρα μεση μέρι κοντά στο Παρίσι σε ύφος 39.000 ποδών, ανέφεραν ότι είδαν ένα πολύ μεγάλο σκάφος που έμοιαζε με δίσκο, περίπου 30 μίλια μακριά τους και λίγο χαμηλότερα από εκείνους. Τα στρατιωτικά ραντάρ επιβεβαίωσαν την παρουσία ενός αντικειμένου με διάμετρο περίπου 250 μέτρα. Το αντικείμενο παρέμεινε ορατό -και δια γυμνού οφθαλμού και μέσω των ραντάρ- για περίπου 50 δευτερό λεπτα και ξαφνικά εξαφανίστηκε.

• Lakenheath, βάση της RAF, Αγγλία, 13 Αυγούστου 1956: Ασυνή θιστες εμφανίσεις UFO σημειώθηκαν σε ένα διάστημα έξι ωρών και τα ραντάρ κατέγραψαν με μεγάλη καθαρότητα περισσότερα από μια ντουζίνα αντικείμενα που, μερικές φορές, πετούσαν με ταχύτητα μεγαλύτερη από 4000 μίλια την ώρα, ενώ άλλες φορές με μικρότερη των 100 μιλίων την ώρα. Τζετ απογειώθηκαν εσπευσμένα και συνα ντήθηκαν με τα UFO που πετούσαν, οι πιλότοι όμως δεν κατάφεραν να τα αναγνωρίσουν.

• RB-47, ΗΠΑ, 17 Ιουλίου 1957: «Ενδεχομένως η πιο σημαντική περίπτωση εμφάνισης UFO στην Ιστορία», λέγει ο Αμερικανός ερευνητής Jerome Clark. To πλήρωμα ενός αναγνωριστικού τζετ RB-47 αντιμετώπισε ένα UFO για δύο ώρες περίπου πάνω από τον Μισισσιπή, στη Λουιζιάνα και το Τέξας. To UFO εντοπίστηκε συγ χρόνως και από τα εναέρια και από τα ραντάρ εδάφους, ενώ λήφθη καν και σήματα από το UFO.

•Τεχεράνη, Ιράν, 18 Σεπτεμβρίου 1976: Δύο τζετ F-4 της Ιρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, το καθένα χωριστά, αντιμετώπισαν ένα φωτεινό, ταχύτατα κινούμενο UFO, το οποίο κατεγράφη και στο ραντάρ. Οταν το πλησίασαν, τα όπλα που βρίσκονταν πάνω στο τζετ καθώς και τα όργανα ελέγχου έπαθαν επανειλημμένες εμπλοκές και, έτσι, αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν. Είδαν δε να αποσπάται από το κύριο UFO ένα δεύτερο αντικείμενο UFO που φάνηκε να προ σγειώνεται.

•San Carlos de Bariloche, Αργεντινή, 1 Αυγού στου 1995: Ένα τζετ της πολιτικής αεροπορίας που πλησίαζε το αεροδρόμιο Bariloche ανέφερε ότι δίπλα του πετούσε ένα UFO. Στη διάρκεια της καθόδου του τζετ, το αεροδρόμιο υπέστη συνολικό μπλακ-ουτ, και ο πιλότος αναγκάστη κε να σταματήσει την προσγείωση και να κάνει κύκλους, έως ότου η κατάσταση θα του επέτρε πε να επιχειρήσει μια δεύτερη προσπάθεια προ σγείωσης. Εντωμεταξύ, το UFO πήρε ύφος και χάθηκε από το οπτικό τους πεδίο.

• Antananarivo, Μαδαγασκάρη, 16 Αυγούστου 1954: Μια πράσινη μπάλα φωτιάς παρατηρήθηκε να διασχίζει τον ουρανό, αφήνοντας πίσω της φλόγες. Καθώς πλησίαζε, πολλοί αυτόπτες μάρ τυρες είπαν ότι έμοιαζε με ένα οβάλ μεταλλικό αντικείμενο τόσο μεγάλο, όσο ένα αεροπλάνο DC-4. Καθώς το αντικείμενο πέρασε πάνω από τα κεφάλια τους σε χαμηλό ύψος, στην πόλη σημειώθηκε ένα σοβαρότατο ηλεκτρικό μπλακ-άουτ.

• Kapustin Jar, πρώην Σοβιετική Ένωση, 28-29 Ιουλίου 1989:
Στρατιωτικοί ανέφεραν ότι ένα καθαρά ορατό UFO σε σχήμα δίσκου έκανε κύκλους πετώντας χαμηλά, πάνω από μια στρατιωτι κή βάση πυραύλων, ρίχνοντας μια δέσμη φωτός πάνω σε μια απο θήκη όπλων και παραμένοντας ορατό για περισσότερο από 90 λεπτά. Παρόμοιο συμβάν αναφέρθηκε αργότερα, το ίδιο βράδυ, σε μια άλλη κοντινή βάση.

• Valensole, Κάτω Άλπεις, Γαλλία, 1 Ιουλίου 1965: Ο αγρότης Maurice Masse, γύρω στις 6 το πρωί, είδε στο χωράφι του ένα UFO προσγειωμένο και δύο ανθρωποειδή. Καθώς πλησίαζε παρέλυσε, αλλά διατήρησε τις αισθήσεις του και είδε τα ανθρωποειδή να επι βιβάζονται στο σκάφος, που απογειώθηκε και έφυγε. Επί σειρά εβδομάδων, ο Masse υπέφερε από μεγάλη ατονία ενώ στην περιοχή της προσγείωσης, για πολλά χρόνια, το μόνο που φύτρωνε ήταν αγριόχορτα. Αυτή η περίπτωση ερευνήθηκε εξονυχιστικά από τις γαλλικές Αρχές.

• Trans-en-Provence, Γαλλία, 8 Ιανουαρίου 1981: Γύρω στις 5 το πρωί, ο αγρότης Renato Niccolai είδε ένα μεταλλικό UFO, σχήμα τος δίσκου, να κάνει μια σύντομη προσγείωση στο χωράφι του και ύστερα να σηκώνεται και να πετά μακριά. Οι έρευνες έδειξαν ότι ένα πολύ βαρύ αντικείμενο, που, ενδεχομένως, ζύγιζε τέσσερις με πέντε τόνους, είχε συμπιέσει το έδαφος στο σημείο της προσγείω σης, καταστρέφοντας τα φυτά.


Μέρος II: «Το σημερινό Επίπεδο Γνώσης»

Το δεύτερο μέρος, που φέρει τον τίτλο Το Σημερινό Επίπεδο Γνώ σης, μελετά την οργάνωση της επίσημης διεξαγωγής μελέτης των UFO στη Γαλλία, από τις πρώτες οδηγίες που δόθηκαν στην Gendarmerie (Χωροφυλακή) το 1974, μέχρι την ίδρυση της GEPAN το 1977, την οργάνωση της και τα αποτελέσματα της: συλλογή περισσότερων από 3.000 αναφορών από την Gendarmerie, μελέτες περιπτώσεων και στατιστικές αναλύσεις.

Ακολούθως, αναλύει τις συμφωνίες που είχαν κάνει αρχικά η GEPAN και αργότερα η SEPRA με την Πολεμική Αεροπορία και τον Στρατό, την πολιτική αεροπορία και άλλους φορείς, όπως ιδιωτικά και στρατιωτικά εργαστήρια, για την ανάλυση δειγμάτων και φωτογραφιών. Στο σημείο αυτό εμφανίζεται και μια ιστορική καταγραφή, με τη μορφή αποσπάσματος της περίφημης επιστολής του Σεπτεμβρίου 1947 του αμερικανού Στρατηγού Twining, που επιβεβαιώνει την ύπαρξη UFO (μια εμπιστευτική αναφορά της εποχής, που έστειλε ο Στρατηγός Nathan Twining στον Στρατηγό George Schulgen).

O Twining αναφέρει: «Το φαινόμενο που περιγρά φεται είναι πραγματικό και όχι προϊόν παραί σθησης ή φαντασίας... Υπάρχουν αντικείμενα κατά προσέγγιση σε σχήμα δίσκου τόσο μεγάλα, ώστε να φαίνεται πως έχουν το μέγεθος ενός αεροπλάνου ανθρώπινης κατασκευής...». Ο Twining επισημαίνει την εντυπωσιακή ευελιξία πτήσεως αυτών των αντικειμένων, την προφανή μεταλλική τους κατασκευή και άλλα χαρακτηριστικά, που συχνά συνδέονται με τα UFO.

Το επόμενο κεφάλαιο UFO: υποθέσεις, προσπάθειες κατασκευής μοντέλου αναφέρεται σε ορισμένα μοντέλα και υποθέσεις που απο τελούν αντικείμενο μελέτης σε διάφορες χώρες. Έχουν ήδη γίνει μελέτες μερικής προσομοίωσης του συστήματος προώθησης των UFO, βασιζόμενες σε παρατηρήσεις διαφόρων χαρακτηριστικών όπως ταχύτητα, κίνηση και επιτάχυνση, σβήσιμο της μηχανής των αυτοκινήτων που κινούνται στην περιοχή, παράλυση των παρατη ρητών κ.λπ.

Ένα μοντέλο έχει σύστημα μαγνητο-υδροδυναμικής προώθησης (MHD) και έχει ήδη δοκιμαστεί με επιτυχία στο νερό' ενδεχομένως δε, σε μερικές δεκαετίες, κάτι τέτοιο να επιτευχθεί και στην ατμόσφαιρα, με τη χρήση υπεραγώγιμων κυκλωμάτων! Άλλες μελέτες παρατίθενται εν συντομία και αναφέρονται σε συστή ματα ατμοσφαιρικής και διαστημικής προώθησης (όπως με δέσμη μορίων), σε αντιβαρύτητα και σε εκμετάλλευση της έλξης των πλα νητών και των αστέρων.

Σ' αυτό το κεφάλαιο αναφέρεται επίσης ότι το σβήσιμο των μηχανών των αυτοκινήτων μπορεί να εξηγηθεί από την ύπαρξη ακτινοβολίας μικροκυμάτων. Μάλιστα, σύμφωνα με την έκθεση, στη Γαλλία και άλλες χώρες, διεξάγονται μελέτες για την κατα σκευή μεγάλης ισχύος γεννητριών εξαιρετικά υψηλής συχνότητας. Μια εφαρμογή είναι τα όπλα μικροκυμάτων. Εξάλλου, δέσμες μορίων -για παράδειγμα, δέσμες πρωτονίου που ιονίζουν τον αέρα και γίνονται, επομένως, ορατές- μπορεί να εξηγούν τις φωτεινές δέσμες που παρατηρούνται να εκπέμπονται από τα UFO. Επιπλέ ον, τα μικροκύματα μπορεί να εξηγούν και την παράλυση του σώματος.

Στο ίδιο κεφάλαιο γίνεται αναφορά και στις «παγκόσμιες υποθέσεις» περί UFO. Οι συγγραφείς πιστεύουν ότι οι φάρσες είναι σπάνιες και εύκολα αναγνωρίσιμες. Παρακάμπτονται μερικές μη επιστημονι κές υποθέσεις, όπως οι συνωμοσίες και η χειραγώγηση εκ μέρους μεγάλων μυστικών ομάδων, τα υπερφυσικά φαινόμενα και οι συλλογικές παραισθήσεις. Η υπόθεση της μυστικής (ανθρώπινης) τεχνο λογίας, επίσης, θεωρείται εξαιρετικά απίθανη. Επομένως, εκείνο που απομένει είναι οι διάφορες υποθέσεις περί εξωγήινου παράγο ντα. Μια παραλλαγή αυτής της υπόθεσης διετυπώθη στη Γαλλία από τους αστρονόμους Jean-Claude Ribes και Guy Monnet, βασισμένη στην άποψη περί «διαστημικών νήσων» του Αμερικανού φυσικού O'Neil και συμβαδίζει με τη σημερινή φυσική επιστήμη.

Εξετάζεται δε συνοπτικά η οργάνωση της έρευνας των UFO στις ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία και Ρωσία. Στις ΗΠΑ, τα μέσα ενημέρω σης και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ζωηρό ενδιαφέρον και ανησυχία του κοινού ωστόσο, η επίσημη θέση, ιδιαίτερα της Πολεμικής Αερο πορίας, παραμένει αρνητική, μη δεχόμενη ότι απειλείται η ασφάλεια του έθνους. Αντιθέτως, πρώην εμπιστευτικά έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα συμφωνά με τον FOIA (Freedom of Information Act - Νόμο περί Ελευθερίας των Πληροφοριών) δείχνουν μία δια φορετική ιστορία: εκείνη της επιτήρησης των πυρηνικών εγκατα στάσεων από UFO και τη συνεχή μελέτη των UFO από Στρατιωτι κές και Μυστικές Υπηρεσίες.

Η έκθεση τονίζει τον σημαντικό ρόλο που παίζουν στις ΗΠΑ οι ιδιωτικές ανεξάρτητες εταιρίες. Αναφέρεται οτο «Ενημερωτικό Έγγραφο για τα UFO» -που στάλθηκε το 1995 σε χίλιες προσωπι κότητες ανά τον κόσμο- καθώς και στα πορίσματα του «εργαστηρί ου Sturrock» που έλαβε χώρα το 1997 - και τα δύο κάτω από τη χορηγία του Laurence Rockefeller. To «Ενημερωτικό Έγγραφο» ήταν καταφανώς αρεστό στους συγγραφείς της έκθεσης COMETA.

Η επιτροπή σημειώνει επίσης τη δημόσια εμφάνιση υποτιθέμενων «εκ των έσω γνωριζόντων», όπως ο [αποβιώσας] Συνταγματάρχης Philip Corso, και θεωρεί ότι η μαρτυρία του μπορεί να είναι, μερικώς τουλάχιστον, σημαντική σχετικά με την παρούσα κατάσταση στις ΗΠΑ, παρά την άσκηση μεγάλης κριτικής εναντίον του.

Η έκθεση περιγράφει εν συντομία και την κατάσταση στη Μ. Βρετανία, αναφερόμενη εμφαντικά στον Nick Pope (πρώην Υπουργό Άμυνας και συγγραφέα δύο βιβλίων για τα UFO), θέτοντας την ερώτηση της πιθανής ύπαρξης μυστικών μελετών που έχουν διεξαχθεί από κοινού με τις αμερικανικές Υπηρεσίες. Αναφέρει επίσης τις έρευνες της Ρωσίας και την αξιοσημείωτη παροχή μερικών πληροφοριών εκ μέρους της KGB, το 1991.



Μέρος III: «UFO και Άμυνα»

Στο τρίτο μέρος UFO και Άμυνα (Les ONVI et la defense) αναφέ ρεται ότι δεν έχουν σημειωθεί μέχρι στιγμής εχθρικές πράξεις των UFO, παρά μόνο μερικές πράξεις «εκφοβισμού» που συνέβησαν στη Γαλλία (για παράδειγμα η περίπτωση του Μιράζ IV). Εφόσον η εξω γήινη προέλευση των UFO δεν μπορεί να απορριφθεί, είναι απαραί τητο να μελετηθούν οι επιπτώσεις αυτής της υπόθεσης, όχι μόνο σε επίπεδο στρατηγικής, αλλά και σε επίπεδο πολιτικό, θρησκευτικό και ενημερωτικό.

Το πρώτο κεφάλαιο τον Μέρους III ασχολείται με τις ενδεχόμενες στρατηγικές και αρχίζει με τις βασικές ερωτήσεις: «Τι Θα γίνει εάν υπάρχουν εξωγήινοι; Τι προθέσεις και ποια στρατηγική μπορούμε να συνάγουμε από τη συμπεριφορά τους;» Οι ερωτήσεις αυτές οδηγούν σε ένα πιο αμφιλεγόμενο μέρος της έκθεσης. Εδώ εξετάζονται τα πιθανά κίνητρα των εξωγήινων επισκεπτών, όπως η προστασία του πλανήτη Γη ενάντια στους κινδύνους πυρηνικού πολέμου, η οποία ενισχύεται και από τις επαναλαμβανόμενες πτήσεις UFO πάνω από εγκαταστάσεις πυρηνικών πυραύλων.

Ακολούθως, η Επιτροπή σταθμίζει τις πιθανές επιπτώσεις στη συμπεριφορά -επίσημη ή μη- διαφόρων κρατών και εστιάζει στην πιθανότητα μυστικών προνομιακών επαφών, οι οποίες μπορούν να «αποδοθούν στις ΗΠΑ». Η συμπεριφορά των ΗΠΑ θεωρείται «εξαιρετικά παράξενη» μετά το ξέσπασμα του 1947 και το περιστα τικό Roswell. Από εκείνη την εποχή, φαίνεται να έχει εφαρμοστεί μια πολιτική άκρας μυστικότητας, η οποία μπορεί να εξηγηθεί μόνο από την υπερ-προστασία της ανώτερης στρατιωτικής τεχνο λογίας που έχει αποκτηθεί από τη μελέτη των UFO.

Και τίθεται το ερώτημα: Τι μέτρα πρέπει να πάρουμε τώρα.Όποια κι αν είναι η φύση των UFO, απαιτούν τουλάχιστον «συνεχή επα γρύπνηση», ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο «χειραγώγησης -αποσταθεροποίησης». Θα πρέπει να εφαρμοστεί ένα είδος «κοσμι κής επαγρύπνησης» σε επίπεδο εθνικό και διεθνές, ώστε να υπάρ ξει πρόληψη σε κάθε μορφής οδυνηρές εκπλήξεις, λανθασμένες ερμηνείες και εχθρικές χειραγωγήσεις.

Σε εθνικό επίπεδο, η COMETA ενθέρμως συνιστά ενδυνάμωση της SEPRA, καθώς και δημιουργία μιας μονάδας σε ανώτατο κυβερ-νητικό επίπεδο, στην οποία θα ανατεθεί η ανάπτυξη όλων των υποθέ σεων, της στρατηγικής και η προετοιμασία συμφωνιών συνεργασίας με άλλες ευρωπαϊκές και τρίτες χώρες. Το επόμενο βήμα θα ήταν τα ευρωπαϊκά κράτη να προσεγγίσουν δια της διπλωματικής οδού τις ΗΠΑ, μέσα σε ένα πλαίσιο πολιτικής και στρατηγικής συμμαχίας.

Ένα βασικό ερώτημα που τίθεται στην έκθεση είναι: Για τι είδους καταστάσεις πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι; Αναφέρονται περιπτώσεις όπως: κινήσεις εξωγήινων για επίσημη επαφή, ανακάλυψη βάσης [UFO/εξωγήινων] μέσα στην Ευρώπη, εισβολή (θεωρείται απίθανη) και τοπική ή μαζική επίθεση, καθώς και χειραγώγηση ή ηθελημένη παραπληροφόρηση που θα αποσκοπούσε στην απο σταθεροποίηση άλλων κρατών.

Η COMETA ασχολείται ιδιαίτερα με τις «αεροναυτικές επιπλοκές», κάνοντας λεπτομερείς συστάσεις στους εργαζομένους σε διάφορους τομείς, όπως το προσωπικό των αεροπλάνων, τους ελεγκτές εδάφους, τους μετεωρολόγους και τους μηχανικούς. Κάνει επίσης συστάσεις σε επίπεδο επιστημονικό και τεχνικό, για την ανάπτυξη μια επωφελούς έρευνας στον τομέα της άμυνας και της βιομηχανίας.

Περαιτέρω εξετάζονται οι πολιτικές και θρησκευτικές επιπλοκές των UFO, χρησιμοποιώντας ως μοντέλο την προοπτική της δικής μας εξερεύνησης του διαστήματος: πώς Θα το κάναμε και πώς θα χειριζόμαστε την επαφή με λιγότερο εξελιγμένους πολιτισμούς;

Περιλαμβάνονται επίσης οι επιπλοκές που σχετίζονται με τα μέσα ενημέρωσης και τη δημοσιοποίηση, με τα προβλήματα παραπληρο φόρησης, με τον φόβο της γελοιοποίησης και τη χειραγώγηση ορι σμένων ομάδων.

Συμπερασματικά, η COMETA ισχυρίζεται ότι η ύπαρξη των UFO, υπό τον έλεγχο νοημόνων υπάρξεων, είναι «οιονεί βέβαιη». Μόνο μια υπόθεση περιλαμβάνει όλα χα υπάρχοντα στοιχεία: η υπόθεση των εξωγήινων επισκεπτών...



[Πηγή: Έκθεση του Gildas Bourdais, Gbourdais@aol.com. Για το CNI News,, τεύχος 5, No 11]





4 σχόλια:

  1. apla sigklonostika aytapou diabasa!!!
    www,johnpatra.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΗΔΙΕΣ...ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ UFOs...ΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΔΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΝ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ...ΑΠΛΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΟΝΤΩΣ ΕΞΩΓΙΗΝΗ ΖΩΗ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΛΕΓΕ...ΠΟΤΕ ΔΕ ΜΑΣ ΕΚΡΥΨΕ ΚΑΤΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΜΦΩΝΩ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΦΟ, (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ), ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΕΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΑΝΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΝΕΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δηλαδή ακόμα και εν ετη 2014 ακόμα θα αρνούμαστε την εξωγήινή προέλευση μας(όλων των της Γαιας μας) και απομένως της Θεοικότητας μας, και θα αρνούμαστε επίσης την ύπαρξη εξωγήινης ζωής. Υμαρτον Υμαρον, Υμαρτον. pantelisdaf@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails