Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΓΡΙΦΟΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΤΩΝ

Μια περίεργη ανακάλυψη που έγινε το 1997 στην Νότια Αφρική, βγήκε τελευταία απ' την αφάνεια. Πρόκειται για μερικά περιστρεφόμενα σφαιρίδια, στα οποία ο ιδιοκτήτης τους δεν είχε δώσει και πολύ σημασία όταν τα βρήκε. Τώρα όμως έφτασαν να αποτελούν ένα μυστήριο απ' το παρελθόν, ηλικίας ... δισεκατομμυρίων ετών !!!



Τα μυστηριώδη σφαιρίδια που έχουν διάμετρο από 30 έως 50 χιλιοστά και είναι φτιαγμένα από-ένα πάρα πολύ σκληρό υλικό, είχε ανακαλύψει στο ορυχείο Gestopiesfontein της Ν. Αφρικής ο John Hund, θαμμένα μέσα σε ένα ασβεστολιθικό πέτρωμα που ονομάζεται πυροφυλλίτης. Αρχικά έπαιζε μαζί τους σαν ένα ωραίο παιχνίδι, όπως κάποιος παίζει το κομπολόι του στο καφενείο, μιας και τα σφαιρίδια είχαν την ιδιότητα να περιστρέφονται γύρω απ' τον άξονα τους. Καθώς όμως ο κ. Hund συνέχιζε το παιχνίδι του, παρατήρησε την απόλυτη ισορροπία με την οποία, περιστρέφονταν τα σφαιρίδια.

Το θέμα του κίνησε την περιέργεια και αποφάσισε να τα πάει στο Διαστημικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνια για να τα υποβάλλει σε μια πιο λεπτομερή εξέταση. Το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω απ" το αναμενόμενο: ο βαθμός ισορροπίας των σφαιριδίων ήταν τόσο μεγάλος ώστε να ξεπερνάει τα συστήματα μέτρησης των εργαστηρίων και - προφανώς - τις κατασκευαστικές δυνατότητες του συγκεκριμένου εργαστηρίου, το οποίο ας ληφθεί υπόψη ότι κατασκευάζει γυροσκοπικές πυξίδες για την NASA. Hi ... Η απόκλιση των σφαιριδίων από την απόλυτη ισορροπία γύρω απ" τον άξονα τους καθορίστηκε τελικά στο ένα εκατοστό του χιλιοστού της ίντσας (δηλ. στο 1/100.000 της ίντσας)!!!

Πιο επισταμένη έρευνα έδειξε ότι τα σφαιρίδια δεν είναι απόλυτα σφαιρικά, αλλά ελαφρώς επιμήκη. Όσο για το εσωτερικό τους: άλλα περιέχουν μια σπογγώδη ουσία και άλλα κάτι σαν ξυλάνθρακα.

Τα μυστηριώδη αυτά αντικείμενα προκάλεσαν το ενδιαφέρον πολλών ερευνητικών κέντρων και εργαστηρίων, που θέλουν να διεξάγουν περαιτέρω μελέτες πάνω τους. Πόντιος είναι μια σοβαρή ένδειξη ότι το παρελθόν της ανθρωπότητας και του πλανήτη μας γενικότερα, κρύβει αινίγματα που ούτε καν μπορούμε να φανταστούμε και αφήνει ανοικτή την πιθανότητα ο σύγχρονος τεχνολογικός πολιτισμός μας να μην είναι απαραίτητα ο υψηλότερος που κατοίκησε τη Γη ... Εξάλλου οι μύθοι και οι παραδόσεις πολλών πολιτισμών σε Ανατολή και Δύση αναφέρονται σε πολιτισμούς, χαμένους στο χρόνο, με υψηλότατο τεχνολογικό επίπεδο.

http://community-2.webtv.net/WF11/MysterySpheres/











10 σχόλια:

  1. "κρύβει αινίγματα που ούτε καν μπορούμε να φανταστούμε και αφήνει ανοικτή την πιθανότητα ο σύγχρονος τεχνολογικός πολιτισμός μας να μην είναι απαραίτητα ο υψηλότερος που κατοίκησε τη Γη ..."
    !!!!
    H καλύτερη προσέγκιση που εχω διαβάσει!

    Απλα αυτο που συμβαίνει συνήθως ειναι ότι τα αινίγματα(ενδείξεις) ερμηνεύονται με πολύ φαντασία και ταυτόχρονα σιγουριά κάτι που κάνει πολλούς από εμάς να είμαστε καχύποπτοι και να αντιμετωπίζουμε όλα αυτά με ειρωνία και χλευασμό.
    Εκτιμώ πολύ περισσότερο(και νομίζω όχι μόνο εγώ) τις έρευνες που μενουν στην παράθεση των στοιχείων και δεν αναλώνονται σε αυθέρετα συμπεράσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..απο ορθογραφια εισαι αστερι..

    ..κανε τιποτ'αλλο,γιατι,μας σιχαινες,χαζομπουρμπουλι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχεις δίκαιο η δακτυλογράφος μας είναι ανορθόγραφη. Αν είσαι διαθέσιμη θα δεχθούμε την βοήθειά σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόντιος; Ποιός Πόντιος; Ο Γιωρίκας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελικά η παιδεία του νεοέλληνα είναι πάνω απο όλα ακόμα και απο αυτές ακόμα τις συνταρακτικές αποκαλύψεις και ανακαλύψεις που εάν ανοίξουμε λίγο τα μάτια μας θα δούμε ότι τελικά ο ποιό ηλίθιος πολιτισμός που πέρασε και κατοίκισε την έρμη αυτή γη είναι ο δικός μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δισεκατομμυριων ετων ?
    Απο που και ως που :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διάβασε φίλε το αγγλικό κείμενο...Τα δισεκατομμύρια έτη προκύπτουν την χρονολόγηση του πετρώματος μέσα στο οποίο βρέθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σύμφωνα με τους περισσότερους μελετητές η γη έχει ηλικία περίπου 4.500.000.000 χρόνων...
    Πως είναι δυνατόν να μιλάμε για τεχνούργημα ηλικίας δισεκατομμυρίων ετών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς τον 28 Ιουνίου 2011 8:39 μ.μ.:
    Το να ασχολούμαστε με αρχαιολογικά ευρήματα τόσο μεγάλης ηλικίας είναι σίγουρα παρακινδυνευμένο. Το βέβαιο είναι οτι μας αποκρύπτουν πολλές πληροφορίες για το απώτατο παρελθόν του σύμπαντος. Τα 4,5 δισεκατομμύρια προκύπτουν απο την θεωρία του Big Bang και απο την χρονολόγηση κάποιων πετρωμάτων. Αν διαβάσεις όμως τα Ινδικά Έπη θα δείς οτι υπάρχουν αναφορές και πληροφορίες για ηλιακά συστήματα πριν απο το δικό μας ηλιακό σύστημα. Με λεπτομέρειες και για τα όντα που τα κατοικούσαν. Προτιμώ να είμαι ανοικτόμυαλος ερευνητής, παρά να φανατίζομαι ότι τα ξέρω όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ''Klerksdorp spheres are small objects, often spherical to disc-shaped, that have been collected by miners and rockhounds from 3-billion-year-old pyrophyllite deposits mined by Wonderstone Ltd., near Ottosdal, South Africa.''[...]

    [...]Geological explanation of their origin

    Geologists[7][8][9][10] agree that the Klerksdorp spheres originated as concretions, which formed in volcanic sediments, ash, or both, after they accumulated 3.0 billion years ago. [...]

    http://en.wikipedia.org/wiki/Klerksdorp_sphere#cite_note-Heinrich2007-8

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails