Σάββατο 11 Απριλίου 2009

ΓΙΓΑΝΤΕΣ-Τα ευρήματα που αρνείται να κατατάξει η Παλαιοντολογία


Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ 15ΜΕΤΡΟΥ ΓΙΓΑΝΤΑ ΤΗΣ Σ.ΑΡΑΒΙΑΣ!


και το φαινόμενο της απόκρυψης κάθε σχετικού στοιχείου απο τους επιστήμονες σε όλο τον κόσμο...


Όταν οι μαρτυρίες μας προέρχονται από την ελληνική Μυθολογία ή τη Βίβλο και τις μυθολογίες γενικά των μεσανατολικών λαών (και είναι πάμπολες και πασίγνωστες και στις δύο περιπτώσεις), τότε ίσως δικαιολογείται κάπως η σημερινή επιστήμη να κατατάσσει το θέμα της ύπαρξης των γιγάντων στο χώρο του μύθου και του θρύλου... Όταν όμως ερχόμαστε στην περίπτωση των ευρημάτων, τότε η εμμονή να ερμηνεύονται αυτά πάντα με απαγορευτικό για την ύπαρξη γιγάντων, τρόπο, προκαλεί υποψίες...










Το ζήτημα των μεγαλοοστεϊκών ευρημάτων πολύ λίγο έχει απασχολήσει τους επιστήμονες και ουσιαστικά έχει κρατηθεί μακρυά από το κοινό, παρά το γεγονός ότι τα ευρήματα αυτά -ανθρώπινοι σκελετοί ύψους 2,75 έως 6 μέτρων καθώς και εργαλεία, τσεκούρια, μαχαίρια, άξονες χεριών, κοίλα βλήματα- τα λεγόμενα mega tools, δηλαδή μέγα εργαλεία είναι εξαιρετικά εντυπωσιακά και μπορούν κυριολεκτικά να αλλάξουν τη σύλληψη της Ιστορίας, όπως την ξέρουμε!

Τα ευρήματα αυτά -χρονολογημένα συνήθως 180.000 έως 50.000 χρόνια πριν εχουν βρεθεί κυριολεκτικά σε όλο τον πλανήτη, από το Μεξικό έως την Ιάβα, τη Νότια Κίνα, την Αυστραλία... μέχρι την Ευρώπη το Ιράκ και τη Σκανδιναβία, υποδεικνύοντας πως υπήρξε μία εποχή που η γη εκατοικείτο από γίγαντες.

Οι χρήστες αυτών των εργαλείων, των οποίων τα οστά βρίσκουμε σήμερα, χαρακτηρίστηκαν αλλού ως meganthropus, αλλού ως gigantopithecus (Κίνα και Ιάβα κυρίως), και έτσι δόθηκαν δυο ερμηνείες για την παρουσία τους: α) των ανθρωπόμορφων και πολιτισμένων» και β) των «αγρίων», που όμως και αυτοί χρησιμοποιούσαν εργαλεία! Πιθανότατα τους δεύτερους εννοούσε ο Αριστοτέλης όταν έγραφε «κυκλωπικώς ζήν», δηλαδή τους διάγοντες βίο άγριο και μη κοινωνικό.


Ο γίγαντας της Σαουδικής Αραβίας και οι ερμηνείες της φωτογραφίας που ξεσήκωσε τον κόσμο


Μια εντυπωσιακή και, το λιγότερο, περίεργη ιστορία είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, αρχικά μέσω του ίντερνετ και αργότερα μέσα από ορισμένες εφημερίδες και τηλεοπτικά κανάλια, κυρίως του αραβικού κόσμου.
Ήταν στις αρχές του Μαρτίου του 2004 που κάποιος Bob Lebling ανέβασε στο Διαδίκτυο μία είδηση συνοδευόμενη από τη σχετική φωτογραφία, ζητώντας σχόλια και περισσότερες πληροφορίες για κάτι όντως απίστευτο: Ένας τεράστιος ανθρώπινος σκελε τός είχε βρεθεί κατά τη διάρκεια των εκσκαφών για την εγκατάσταση δικτύου φυσικού αερίου, στη Σαουδική Αραβία.

Ο σκελετός, έτσι όπως φαινόταν στη φωτογραφία, πρέπει να ήταν πράγματι κολοσσιαίων διαστάσεων και ο γίγαντας εκείνος όταν στεκόταν όρθιος πρέπει να είχε ύψος πάνω από 16 μέτρα!

Τη σιωπή και την αμηχανία των Μέσων όλου του κόσμου ακολούθησε τον Απρίλιο μία δημοσίευση στο The New Nation, έναν ανεξάρτητο διαδικτυακό τόπο του Μπαγκλαντές, η οποία επιβεβαίωνε την είδηση και βέβαια της έδινε και μία θρησκευτική χροιά. Ο τεράστιος σκελετός αποτελούσε και επιβεβαίωση της Βίβλου και του Κορανίου, αφού και τα δύο ιερά βιβλία μιλάνε για την ύπαρξη γιγάντων σε παλαιότερες εποχές. Να τι ακριβώς έγραφε η σελίδα του The New Nation:

"ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ"



Πρόσφατες ανασκαφές για την εγκατάσταση αγωγών φυσικού αερίου στην έρημο της νοτιοα νατολικής Σαουδικής Αραβίας έφεραν στο φως υπολείμματα σκελετού ενός ανθρώπου γιγαντι αίων διαστάσεων... Η συγκεκριμένη περιοχή ονομάζεται Ραμπ Αλ Κάλι. Την ανακάλυψη έκανε η ερευνητική ομάδα της Aramco.
Η ίδια ανακάλυψη επιβεβαιώνει τα λόγια του Αλλάχ στο Κοράνι ότι έπλασε ανθρώπους γιγανταιαίων διαστάσεων που όμοιους δεν είχε δημιουργήσει ποτέ πριν. Αυτοί ήταν οι άνθρωποι του έθνους Άαντ, και του έθνους Χουντ. Ήταν πολύ ψηλοί,μεγαλόσωμοι και τόσο δυνατοί που μπορούσαν να ξεριζώσουν ολόκληρο δέντρο με το χέρι τους. Αργότερα, οι άνθρωποι αυτοί,στους οποίους είχε δοθεί αυτή η τεράστια δύναμη, στράφηκαν ενάντια στον Θεό και τον Προφήτη, υπερέβησαν κάθε όριο που είχε τεθεί από τον Θεό, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην καταστροφή.
Ο Ουλεμάδες (θρησκευτικοί αξιωματούχοι) της Σαουδικής Αραβίας πιστεύουν ότι τα υπο λείμματα του σκελετού που βρέθηκε ανήκουν σε άνθρωπο του έθνους του Άαντ..Στρατιωτικές δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας απέκλεισαν ολόκληρη την περιοχή, ενώ η είσοδος επιτρέπεται μόνο στο προσωπικό της Aramco. Η κυβέρνηση προσπάθησε να τηρήσει μυστικότητα σχετικά με το θέμα, αλλά ένα στρατιωτικό ελικόπτερο τράβηξε αεροφωτογραφίες και μια από αυτές διέρρευσε στο διαδίκτυο στη Σαουδική Αραβία. Δείτε την επισυναπτόμενη φωτογραφία και παρατηρήστε το μέγεθος των δύο ανδρών που στέκονται στη φωτογραφία σε σχέση με το μέγεθος του σκελετού!»

Παρατηρήστε ότι η ανακοίνωση αναφέρει ότι για την ανακάλυψη ήταν ενήμεροι θρησκευτικοί αξιωματούχοι και μάλιστα έσπευσαν να την εκμεταλλευτούν ερμηνεύοντας την ως επιβεβαίωση του Κορανίου. Εξάλλου οι πληροφορίες για στρατιωτικό αποκλεισμό της περιοχής δεν διαψεύτηκαν ποτέ.

Το θέμα είχε αρχίσει να προβάλεται κάπως, κυρίως μέσω αραβικών Μέσων Ενημέρωσης, και αυτό που ακολούθησε το αρχικό δέος και την έκπληξη ήταν η εύλογη απορία: «μα γιατί η ανακάλυψη αυτή δεν έχει γίνει πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο;». Ώσπου, όπως ήταν αναμενόμενο, ήρθε η πανηγυρική διάψευση του.

Συγκεκριμένα, το ίδιο άτομο που είχε ανεβάσει την πρώτη αγγελία, έγραψε μία δεύτερη ανακοίνωση (4 Απριλίου) στην οποία επεξηγούσε ότι έλαβε ένα email από την εταιρεία Aramco, το οποίο διέψευδε την ύπαρξη γίγαντα και εξηγούσε ότι όλα ήταν μία καλο στημένη φάρσα. Να τι έλεγε η διάψευση του Bob Lebling:

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ ΣΚΕΛΕΤΟ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ



Ο γίγαντας της Σαουδαραβικής Aramco και οι φήμες που τον συνοδεύουν μπορούν να κατασιγάσουν πια μια για πάντα.
Μετά τη δημοσίευση του αρχικού μηνύματος μου, σχετικά με τη συγκεκριμένη ανακάλυψη, οι φήμες οργίασαν. Πολλοί μου έγραψαν, άλλοι ισχυριζόμενοι ότι πρόκειται για τον Αδάμ, άλλοι ότι πρόκειται για έναν γίγαντα εξωγήινο νεκρό εδώ και εκατομμύρια χρόνια, την ύπαρξη του οποίου κρατούσαν μυστική οι σαουδαραβικές αρχές και οι αρχές της Aramco. Κάτι σαν το μυστήριο της Area 51.

Ο λόγος της αρχικής μου δημοσίευσης ήταν να συλλέξω όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και δεν περίμενα να μου απαντήσει κάποιος από την ίδια την Aramco. Σύμφωνα λοιπόν με την Aramco: «το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων της Aramco, έλαβε πάρα πολλά μηνύματα σχετικά με την ανακάλυψη του γιγάντιου σκελετού στο Ραμπ Αλ Κάλι. Τόσο η έκθεση όσο και η φωτογραφία είναι ψεύτικες. Η φωτογραφία αποτελεί παραποίηση πρωτοτύπου που ανήκει στο Πανεπιστήμιο Cornwell των ΗΠΑ. Η πραγματική φωτογραφία, που τραβήχτηκε one, 16 Σεπτεμβρίου του 2000, απεικονίζει την πραγματική ανασκαφή ενός σκελετού μαστόδοντου (είδος προϊστορικού ελέφαντα) από επιστήμονες τον Πανεπιστημίου Cornwell στο Hyde Park, της Νέας Υόρκης.

Στην παραποιημένη έκδοση, η εικόνα ενός ανθρώπινου σκελετού έχει τοποθετηθεί πάνω από τη σκηνή μαζί με μια ανθρώπινη μορφή μικρού μεγέθους για να δημιουργήσει την εντύπωση του γιγαντιαίου "σκελετού".
Επαναλαμβάνουμε, η φωτογραφία τον "ανθρώπινου σκελετού" είναι ψεύτικη και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη Σαουδαραβική Aramco. Λυπούμεθα».
Το κείμενο συνοδευόταν και από την επε ξηγηματική φωτογραφία του πανεπιστημίου Cornell των ΗΠΑ, που έδειχνε τον τόπο ανα κάλυψης του μαστόδοντου στο Χάιντ Παρκ της Νέας Υόρκης!

Σχεδόν ταυτόχρονα σε άλλα sites, όπως το About, εμφανίστηκαν και άλλες διαψεύσεις οι οποίες μάλιστα συνοδεύονταν και από την πληροφορία ότι η πλαστή φωτογραφία ήταν κατασκευασμένη με το γραφίστικο πρόγραμ μα photoshop και μάλιστα είχε υποβληθεί τον Οκτώβριο του 2002 για αξιολόγηση σε έναν διαγωνισμό photoshop.
Τι είχε συμβεί τελικά; Πείστηκε ο Bob Lebling από το email της Aramco και αποφάσισε να αποκαταστήσει την αλήθεια; Ή μήπως τον... «έπεισαν»;
Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι όντως έτσι -δηλαδή το email της Aramco να έπεισε τον Lebling- αν δεν υπήρχαν μερικές λεπτομέρειες στις οποίες θα πρέπει οποιοσδήποτε αντικειμενικός παρατηρητής να σταθεί...

Τα ερωτηματικά για τη φωτογραφία

Με δεδομένη την αρνητική έως απαγορευτική διάθεση των ιδρυμάτων που εκπροσωπούν την κατεστημένη γνώση, ο καθένας ξέρει ότι, αν ήταν αληθινή μια τέτοια ανακάλυψη θα ανέτρεπε πολλά στον κόσμο της επιστήμης αλλά και της προπαγάνδας που είναι βασισμένη στην Ιστορία, όπως σήμερα διδάσκεται. Έτσι δεν είναι παράξενη η σιωπή που ακολούθησε τις πρώτες δημοσιεύσεις, ούτε βέβαια και η διάψευση που ήρθε λίγο αργότερα.
Και επανερχόμαστε στην περιβόητη φωτογραφία της Σαουδικής Αραβίας και σε πιο πρακτικά στοιχεία. Αυτό που θα παρατηρή σει ένα έμπειρο μάτι, εξετάζοντας τις δύο φωτογραφίες -την υποτιθέμενη πλαστή του γίγαντα και την υποτιθέμενη γνήσια του αμερικανικού πανεπιστημίου- είναι ότι πλαστή και κατασκευασμένη φωτογραφία είναι αυτή του πανεπιστημίου Cornell! Η επέμβα ση είναι φανερή, ειδικά στις σκιές που ρίχνουν οι πάσσαλοι.

Πιο συγκεκριμένα, είναι πασίγνωστο ότι οποιαδήποτε ώρα της ημέρας οι σκιές των αντικειμένων στη γήινη επιφάνεια είναι παράλληλες. Στην περίπτωση όμως της φωτογραφίας με τα οστά του μαστόδοντου οι σκιές των πασάλων δεν είναι παράλληλες, πράγμα που σημαίνει ότι ή έχουν ανατραπεί οι φυσικοί νόμοι ή η φωτογραφία έχει υποστή τεχνητή παρέμβαση...







Οι ελληνικές περιπτώσεις...

Αν ήταν η πρώτη φορά που επίσημες αρχές αρνούνται την εγκυρότητα κάποιου νέου ανατρεπτικού στοιχείου, τα πράγματα θα ήταν πιστευτά. Όμως, και η ελάχιστη έρευνα -ακόμη και μόνο στην Ελλάδα- μπορεί να επιβεβαιώσει την «επίσημη αρνητικότητα» προς κάθε νέα ανακάλυψη όταν αυτή δεν συμβιβάζεται με τα κατεστημένα. Και δεν είναι μόνο οι πάμπολες λαϊκές παραδόσεις που δισώζουν την ύπαρξη γιγάντων μέχρι σήμερα. Υπάρχουν αναφορές αρχαίων συγγραφέων (Παυσανίας, Φιλόστρατος, κ.α.). Όμως οι μαρτυρίες δεν περιορίζονται σε πληροφορίες. Υπάρχουν και ευρήματα! Να μερικές χαρακτηριστικές "ελληνικές" περι πτώσεις - εκτός από τις γνωστές ανακαλύψεις γιγαντιαίων ανθρώπινων οστών από τον Σλήμαν στην Τροία και στις Μυκήνες :

• Στην Μεγαλόπολη της Αρκαδίας είναι γνωστό σε όλους οτι κάθε τόσο τα συνεργεία της ΔΕΗ πέφτουν πάνω σε τάφους με γιγα ντιαίους σκελετούς. Όλοι ερμηνεύονται σαν οστά ζώων που έζησαν την προϊστορική εποχή στην Ελλάδα και εξαφανίζονται... Κανείς όμως δεν εξηγεί πώς γίνεται να βρίσκονται μέσα σε τάφους τα οστά ζώων.

• Στον Φενεό της Πελοποννήσου επίσης οι ντόπιοι βεβαιώνουντην ανακάλυψη
τάφων με γιγάντιους σκελετούς. Οι τάφοι καταστράφηκαν και οι σκελετοί εξαφανίστη καν, αλλά ακόμη και σήμερα υπάρχουν κάτοικοι που ξέρουν την ακριβή τοποθεσία άλλων τάφων γιγάντων, οι οποίοι δεν έχουν γίνει γνωστοί ακόμη στις αρχές, οπότε και «διασώζονται»...• Το ΤΜ έχει γράψει για τον γιγάντιο σκελετό (περίπου 2,20 μ. διπλωμένος σε ταφική σχάση) που ανακαλύφθηκε και ξαναβάφτηκε στην Πελάνα της Λακωνίας

• Επίσης το ΤΜ (τεύχ. 91) έχει γράψει για τα οστά γιγάντων που έχουν βρεθεί στην Ύδρα.

• Παρόμοια οστά λέγεται ότι είναι θαμένα και στον περίβολο του ναού του Αγίου Νίκο λάου στις Σπέτσες.


Η ελληνική πραγματικότητα 1827-2004


Το 1993 βρισκόμουν σε αναζήτηση σκελετού 6 μέτρων(!), που οι πληροφορίες τον έφεραν να είχε ταξιδέψει από την Αθήνα στο Τέξας! Με βοήθησε σε αυτό η δημοσιογράφος Δ. Σωτηριάδου, που εργαζόταν τότε στο MEGA. Εξαντλήσαμε όλους τους τρόπους για να τον βρούμε, μέχρι και αγγελία στην εφημερίδα Χρυσή Ευκαιρία στις 10-10-94 βάλαμε! Συγ χρόνως σε αναφορά μου στον Πρωθυπουργό (22-9-04, α.π. 1921) ρωτώ εάν λόγω έλλειψης κέντρου συντήρησης σκελετών, εδόθησαν τα τελευταία 50 χρόνια σκελετοί ευρεθέ ντες στην Ελλάδα, στο εξωτερικό. (Πληροφορία από τον κορυφαίο ανθρωπολόγο και πρόεδρο της Ελληνικής Ανθρωπολογικής Εταιρείας, Νίκο Πουλιανό, ο οποίος αναφερεται σε 50.000 σκελετούς!). Ρωτώ, επίσης, τι απέγιναν οι σκελετοί της Ομηρικής περιόδου, ύψους 2,05-2,25 μέτρων που βρήκε ο Σλήμαν στις Μυκήνες.

Προέκυψε, βέβαια, και η φήμη ότι στη διά νοιξη του δρόμου της Επισκοπής Ευβοίας βρέθηκαν στοιβαγμένα ανθρώπινα οστά διπλάσιου μεγέθους από το κανονικό. Δεν δόθηκαν περαιτέρω πληροφορίες.

Οι δικές μας έρευνες στη Γραβιά Παρνασσίδος, προ οκταετίας, μας έφεραν σε δυο τεχνητούς λόφους-τούμπες, με τους τάφους — στον πρώτο λόφο συλημένους από το 1970, όπως πληροφορηθήκαμε— βασιλέων, προφα νώς ύψους 2,35-3,25 μέτρων. Πληροφορίες υπάρχουν για ομαδικούς παρόμοιους τάφους σε Θεσσαλία - Μακεδονία - Αττική.

Οι γίγαντες ως παγκόσμιο φαινόμενο

• Στην Αμερική: Αναφορές και ευρήματα περί γιγάντων υπάρχουν σε ολόκληρη την Αμερικανική Ήπειρο. Το 1833, στο Lanpock Rancho της Καλιφόρνια βρέθηκε σκελετός ύψους 12 ποδών με κοίλες σφαίρες, πέτρινα τσεκούρια κτλ. Το 1850, το 1875, το 1882, ο ερασιτέχνης αρχαιολόγος F. Μ. Fetty και η σύζυγος του βρήκαν σε ρηχή σπηλιά υπο λείμματα γιγαντιαίου σκελετού καθιστού με χειροποίητα αντικείμενα-κτερίσματα από πέτρα και τσαμακόπετρα. Το 1883 βρέθηκε άλλος σκελετός από τον J. A. Faulkner.
Άλλες καταγεγραμμένες περιπτώσεις: στη Β. Αμερική, το 1947 (Death Valley), αρχαιο λόγοι βρίσκουν σκελετούς ύψους 9 ποδών (μεγαλύτεροι των 3 μέτρων). Στο Τενεσσή, το 1821, βρέθηκε σκελετός ύψους 7 ποδών από τον John Haywood. To 1800, βρέθηκε σκελετός κοντά στο Rutland της Νέας Υόρ κης! Στο Evant Kanyon της Αριζόνα, το 1923, δυο σκελετοί με ύψος 15 και 18 πόδια!

Ομάδα στρατιωτών ξεθάβει στο Lompock Ranco της Καλιφόρνια, το 1833, σκελετό ύψους 12 ποδών με μέγα-όπλα και πέτρινο φέρετρο. Άλλος σκελετός με ύψος 12 πόδια βρίσκεται το 1891, στο Crittenden της Αριζό να. Σε δυο περιπτώσεις, ο σκελετός είχε 6 δάχτυλα (Braton Tennesee) σε κάθε πόδι στη μια και 6 σε κάθε χέρι, στην άλλη περίπτω ση.
Το 1897, βρέθηκε σκελετός ύψους 9 ποδών κοντά στο Brewersuille της Ιντιάνα. Άλλοι βρέθηκαν στην Bowa της Γιούτα, στο Zenesville του Οχάιο και πάλι στη Νεβάδα στη Humboldt Lake σκελετοί με ύψος 8 1/2 και 10 πόδια! Το 1965, βρέθηκε σκελετός ύψους 8 ποδών και 9 ιντσών στο Holly Greek του Κεντάκι, ενώ υπάρχει και πλήθος άλλων περιπτώσεων.

• Στην Αυστραλία: Στον ποταμό Gravels κοντά στο Bathurst στη Νέα Νότιο Ουαλία, βρέθηκαν πολλά μέγα-αντικείμενα, σφαίρες, ρόπαλα, πέλεκεις, μαχαίρια, βλήματα, (αντι κείμενα βάρους 8, 10, 15, 21, 25 λίβρες) και σκελετοί ανδρών ύψους 10 και 12 ποδών.
Στην ίδια περιοχή, ο φυσικός Rex Gilroy βρήκε σε βάθος δύο μέτρων σκελετό 25 πόδια ψηλό, και με βάρος -κατά τον επιστήμονα-1.000 λίβρες! Στο Gympie Queensland, ένας γεωργός, ο Keith Walker, βρήκε δόντια που κατά τον Gilroy ανήκαν σε άτομο με ύψος 10 πόδια.

Στα Blue Mountains, βρίσκονται ίχνη ποδιών ατόμων που το μεγαλύτερο προσδιορίζει ύψος 20 ποδών. Αυτά και άλλα βρέθη καν από τον P. Holman.
Ο Noel Reeves βρήκε «πατήματα» ανθρώ πων κοντά στο Kempsey N.S.W. άνωθεν του ποταμού Macleay και προσδιόρισε τους ψηλότερους σε 17 πόδια ύψος!

• Στην Κίνα: Σε πάμπολλα δόντια δράκων(!), τα οποία συγκέντρωσαν πρόσφατα Κινέζοι επιστήμονες, διαπιστώθηκε ότι στα περισσότερα εξ αυτών είχαμε να κάνουμε με δόντια ανθρώπων-γιγάντων ή γιγαντοπιθήκων (MEGAN-THROPUS & GIGANTOPITHECUS). Σκελετούς 10 ποδών έχουν βρει οι Κινέζοι, οι οποίοι έχουν και την πρωτιά σε αριθμό και είδη ευρεθέντων δεινοσαύρων, τα τελευταία 50 χρόνια.
• Στις Φιλιππίνες: Ένας σκελετός με ύψος 17 πόδια
• Στο Μαρόκο: Ένας σκελετός με ύψος 12 πόδια
• Στον Καύκασο: Σκελετοί ύψους 2,8 έως 3,12 μέτρων έχουν βρεθεί στον Καύκασο από τους Σοβιετικούς.
• Στο Μεξικό: Το 1926, οι D.W. Page και F.W. Devalda βρίσκουν γιγαντιαίους σκελε τούς ύψους 10-12 ποδών. Περιοχές που έχουν βρεθεί στο ΜΕΞΙΚΟ, Sisoguiche -Tapextla - Mico River.
• Στην Αφρική: To 1936, ο παλαιοντολόγος και ανθρωπολόγος Larson Kohl από τη Γερ μανία βρήκε έναν γιγάντιο σκελετό στις άκρες της Λίμνης ELYASI της Κεντρικής Αφρικής.

Γιγαντοπίθηκος ή Μεγάνθρωπος;



Είναι δυνατόν οι ανθρωπολόγοι να υποστη ρίζουν ότι οι σκελετοί Κίνας (BLACKI), Ιάβας, Αυστραλίας κλπ. που συνοδεύονται από εργαλεία (50.000 έως 180.000 ετών) -π.χ. τσεκούρι 37 λιβρών (16 κιλών!- ήταν Γιγαντοπίθηκοι και όχι Άνθρωποι; Σκελετοί 1.000.000 ετών (Ιάβα), footprints, δηλαδή πατημασιές 9.000.000 ετών στη Νότιο Αφρι κή μήκους 4 ποδών από γυναίκα με ύψος 30 πόδια (9 μέτρα) και τα διδασκόμενα από την Ελληνική Μυθολογία οδηγούν σε πανάρχαι ους ανθρώπους και γίγαντες εκατομμυρίων ετών!
Μάλιστα, η περίπτωση του Ιουλίου 1877 στο Spring Valley Eureka της Νεβάδα-όπου χρυσοθήρες ανιχνεύοντας τις πέτρες βρήκαν κάτι ασυνήθιστο και με έκπληξη διαπίστω σαν ότι ήταν ένα γιγαντιαίο οστό ανθρώπι νου ποδιού, όρθιο ανάμεσα στα βράχια, αλλά ενσωματωμένο μέσα σε σκληρό σκούρο κόκκινο χαλαζίτη- οδηγεί σε ασύλληπτης παλαιότητας εποχή...





Η επιγονατίδα και η ποδοκνήμη, απανθρα κωμένες, έδειχναν κάταγμα 4 ίντσες πάνω από το γόνατο, με απόσταση γονάτου-φτέρ-νας 39 ίντσες. Δεκάδες γιατροί που το εξέτα σαν διαπίστωσαν ότι πρόκειται για γιγαντοοστό, που ανήκε σε άνθρωπο ύψους 12 ποδών! (3 μέτρα 60 εκ.).
Το πολύ ενδιαφέρον όμως είναι ότι το έδαφος που ενεπλάκη ο γίγαντας και στο οποίο βυθίστηκε το πόδι του, είναι χρονολογημένο 185.000.000 χρόνια πριν! Πολλές εφημερίδες
έγραφαν γι' αυτό και πολλά μουσεία έστειλαν ερευνητές για περαιτέρω έρευνα της περιοχής. Εντύπωση έκανε δε ότι εκτός από το οστό που βρέθηκε ακέραιο, στην πέτρα είχε αποτυπωθεί τόσο η πατούσα όσο και ολόκληρο το πόδι.
Ωστόσο, όλη η παλαιοανθρωπολογικη δραστηριότητα χαρακτηρίζεται απο χιλιάδες "εξαφανίσεις" σκελετών και άλλων συναφών ευρημάτων, όπως ο απολιθωμένος γίγαντας που βρέθηκε το 1895, στα μεταλλεία του Αντρίμ της Ιρλανδίας, ύψους 3,70 μέτρων! Το δεξί πόδι είχε 6 δάχτυλα! Συνολικό βάρος 2050 kg! Οι ιδιο κτήτες και το απολίθωμα εξαφανίστηκαν!
Στο Crittenton της Αριζόνα, το 1891, βρέ θηκε σαρκοφάγος με ανθρώπινο σκελετό 3 μέτρων ύψους, με 6 δάχτυλα σε κάθε πόδι! Ενώ στο Lompock Rancho της Καλιφόρνια, ο σκελετός που βρέθηκε είχε θαμμένα μαζί του βλήματα, πέτρινα τσεκούρια και άλλα «artifacts». Είχε, επίσης, διπλή σειρά δοντιών στην επάνω και κάτω γνάθο! Δυστυχώς, το σύνολο ξαναθάφτηκε βιαστικά λόγω της απειλής των συγκεντρωμένων Ινδιάνων, οι οποίοι θεωρούσαν ιερές τις ταφές.
Έχουμε, λοιπόν, συχνά παραλλαγές με 6 δάχτυλα ή και απολιθωμένα σώματα, πιθα νόν λόγω κλιματολογικών ή εδαφικών συν θηκών, και οπλισμό με κοίλα βλήματα, τσε κούρια - μαχαίρια - ρόπαλα, αλλά και ξίφος σε μία περίπτωση στην Αγγλία.
Όλα αυτά δεν είναι παρά ελάχιστες περιπτώσεις από τις πάμπολες που ζητούν απάντηση από την επιστήμη. Το πόσο θα «κοστίσει» αυτή η απάντηση είναι άλλο θέμα...


Του Γ.Πάλμου δημοσιεύτηκε σε παλαιότερο περιοδικό "Τρίτο Μάτι"


54 σχόλια:

  1. Οι Νεφελίμ ήταν στην γη εκείνες τις ημέρες, καθώς και έπειτα από αυτά, όταν οι γιοι του αληθινού Θεού είχαν σχέσεις με τις κόρες των ανθρώπων και αυτές τους γέννησαν γιούς` αυτοί ήταν οι κραταιοί της αρχαιότητας,οι άντρες οι φημισμένοι ΓΕΝ.6:4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι φοτογραφιες με τα κοκκαλα ειναι 100% ΠΛΑΣΤΕΣ...ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πεντε χρονια μετα, ακομα περιμενουμε τις αποδειξεις

      Διαγραφή
    2. etsi ginetai panta apo toyw egklhmatiew thw istoriaw maw.prospaouoyn na maw apoprosanatolisoyn apo thn pragmatikothta toy eidoyw maw

      Διαγραφή
    3. και ουτε προκειται να δωσουν ποτε απαντησεις επειδη παντα κρυβουν την αληθεια.ιστορικα αποδεδειγμενες καταστασεις.το λιγοτερο οι αποκρυψαντες ειναι ιστορικοι εγκληματιες του ειδους μας

      Διαγραφή
  3. ΠΡΟΣ ΑΝΔΡΕΑ:Αν έχεις αποδείξεις οτι οι φωτογραφίες είναι πλαστές όπως λές στείλε μας τα στοιχεία για να τα ελέγξουμε και εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν υποθέσουμε ότι υπήρχαν γίγαντες. Για ποιο λόγο κάποιοι κρύβουν τα στοιχεία που θα αποδείξουν την ύπαρξη τους, αλλά δεν κρύβουν στοιχεία από τόσα άλλα ανθρωποειδή με μεγάλες διαφορές ή και μικρές από τον σύγχρονο άνθρωπο, αλλά που έχει αποδειχθεί ότι με αυτά έχουμε κοινούς προγόνους; Θέλω να πω δηλαδή, γιατί δεν υπήρξε μια γενικευμένη απόκρυψη πληροφοριών για ανθρωποειδή τα οποία διαψεύδουν έτσι κι αλλιώς πολλές θρησκευτικές ή άλλες πεποιθήσεις για τον αρχαίο άνθρωπο, αλλά υπήρξε απόκρυψη μόνο για τους υποτιθέμενους γίγαντες; Τι κέρδος θα μπορούσαν να έχουν μόνο από την ανυπαρξία των γιγάντων οι (έτσι κι αλλιώς ψεύτες σε αρκετές περιπτώσεις) θρησκευτικοί ηγέτες, και ιστορικοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ αναγνώστη το ερώτημα αυτό που θέτεις μας έχει βασανίσει και εμάς χρόνια.Υπαρουν δύο θέματα:1)Το αν είναι σίγουρη η απόκρυψη και 2)Γιατί το κάνουν και ποιοί το κάνουν.Πρέπει αυτά τα δυο πράγματα να τα ξεχωρίσεις στο μυαλό σου.
    Αρχικά ούτε εμείς πιστεύαμε οτι υπάρχουν γίγαντες.Εχουμε βρεί όμως δεκάδες δημοσιεύματα,απο παλιές εφημερίδες 100 ετών μέχρι ανακοινώσεις παλαιοντολόγων.Οπως καταλαβαίνεις δεν είναι εφικτό να δημοσιευθούν όλα.Είμαστε ένα απλό blog.Δες το άρθρο "ΣΜΙΘΣΟΝΙΑΝ-ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ"http://eleftheri-epistimi.blogspot.com/2009/03/blog-post_6158.html.

    Αφου πια επιβεβαιώσαμε οτι πράγματι υπάρχει απόκρυψη,έπρεπε να απαντήσουμε και στο ερώτημα,"γιατί το κάνουν;" και ποιοί είναι αυτοί.Εχουμε φθάσει σε κάποια συμπεράσματα αλλά όπως καταλαβαίνεις μόνο οι ίδιοι μπορούν να μας πούν γιατί πραγματικά το κάνουν.Εμείς μπορούμε να πούμε μόνο οτι ο στόχος τους είναι η Παγκόσμια Κυριαρχία και προκειμένου να το πετύχουν πρέπει να έχουν στα χέρια τους "τα αρχαία όπλα".Σίγουρα στο διαδίκτυο θα βρείς περισσότερες πληροφορίες για το τι σημαίνει αυτό.Κάποια στιγμή στο μέλλον θα γράψουμε περισσότερα.Φαντάσου τι αλλαγή θα γινόταν στην θεωρία της εξέλιξης ανα άφηναν να αποδειχθεί οτι υπάρχουν γίγαντες.Τοτε η αρχαία μυθολογία θα γινόταν ιστορία.Δεν θα ονομαζόταν πλέον "Μυθολογία".Αυτά που λέει ο Λουκιανός θα τα ερευνούσαμε σαν αληθινά γεγονότα.Η Παλαιά Διαθήκη θα έχανε την αξία της.Η θεωρία του Δαρβίνου θα ήταν για πέταμα.Και θα ακολουθούσε πληθώρα άλλων απίστευτων αλλαγών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ δεν έχω πρόβλημα να πιστεύσω ότι υπήρχαν γίγαντες στα παλιά τα χρόνια, αλλά κατά πόσο αυτό θα σήμαινε ότι η μυθολογία θα μετατρεπόταν σε ιστορία (αφού δεν ομιλεί μόνο για γίγαντες) και η Π.Δ. θα έχανε την αξία της (αφού και αυτοί ομιλεί για γίγαντες) δεν μπορώ να το καταλάβω...

      Διαγραφή
  6. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΥΡΙΟΙ, Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ, ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟΥΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΟΧΙ 'ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΕΣ'. ΣΤΗΝ ΠΥΔΝΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΕΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ 4,5 ΧΛΜ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 2000 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΩΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ. Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΚΑΤΕΡΡΙΠΤΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΘΕΩΡΙΑ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΦΙΛΕ ΣΤΙΣ 8.41
    ΒΓΑΛΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
    ΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΔΥΟ ΛΕΞΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ.
    ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΜΕΡΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕΣ ΝΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. οι επιστήμονες δημιουργούν και οι επιστήνονες καταστρέφουν το πότε και το γιατί το ξέρουν αυτοί που το απαιτούν κατα καιρούς και για εξυπηρέτηση συγκεκριμένων σκοπών.
    Εγώ δεν είμαι επιστήμονας αλλά ασκώ το επάγγελμα(Στρατιωτικός) που επιτρέπει σε όλα τα φωτεινά μιαλά να έχουν το ελεύθερο να μπορούν να σκέφτονται και να δημιουργούν πάντα για το καλό της ανθρωπότητας έτσι φαντάζομαι τουλάχιστον.
    Γιατι κρύβουν τις όποιες ανακαλύψεις φυσικά για να μην ανατραπεί η παγκόσμια θεωρία των διαφόρων θρησκειών και όλο το εμπόριο που συντηρούν φανταστείτε πως θα αντιδρούσε ένα άλογο χωρίς χαλινάρια και σαμάρι.
    Γιατί προωθούν τεχνολογία όπως παράδειγμα των κινήτων τηλεφώνων για τον απλό λόγο του ότι θέλουν πρώτον να μειώσουν τον ανθρώπινο πληθυσμό και δεύτερον για να έχουν στα σίγουρα για πάντα πελάτες(καρκίνους, λευχαιμίες κτλ.).
    Γιατί δεν πρωοθούν τις εναλακτικές πηγές ενέργειας γιατί δεν θα έχουν μόλυνση άρα όχι αρώστειες όχι νοσοκομεία οχι φάρμακα οχι φαρμακοβιομηχανίες οχι πελάτες οχι χρήμα οχι εξουσία.
    Γιατί η 7 πλανήτες είναι αφηλόξενοι και απάνθρωποι μήπως υπήρχε ζωή μήπως κατοικούσαν οι 7 διαφορετικες φυλές(ασιατες-αφρικανοι-αραβες-λευκοι κλπ)και απο λάθη που γίνονται και σήμερα κάποιος αποφάσισε να τους μαζέψει όλους σε μια νέα κιβωτο(γή) για να σωθούν αυτό που δεν ξέρω μετά απο τα κακουργήματα που κάνουμε εις βάρος του πλανήτη που θα μας πάει μετά.
    Μήπως η αυξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη αλλά και του ψύχους συμβαίνει γιατί γίνεται η προσέγγιση και η απομάκρυνση του πλανήτη απο τον ήλιο και εάν ναί ποιός και γιατί το κάνει.
    Γιατί οι κατά καιρούς μεγάλες καταστροφές(κομήτες,υφαίστεια κλπ.) γίνονται ελέγχόμενα σαν κάποιού είδους format για ανανέωση του συμβολαίου το πως και ποιοί θα είναι οι νέοι ένοικοι της γής.
    Οι μονάδες μέτρησης του χρόνου καθώς και της απόστασεις εντός και εκτός του πλανήτη μην ξεχνάτε ποτέ ότι είναι μόνο ανθρώπινες το ότι για εμάς 1.000.000 χρόνια είναι πολλά μπορεί για κάποιους άλλους να είναι μόνο μία ημέρα φανταστείτε το μυρμύγκι πως μετράει την απόσταση και τον χρόνο έναντι με εμάς.
    Τέλος το μεγάλο ερώτημα για εμένα πρωσοπικά και εάν απαντηθεί κάποτε θα ανατρέψει τα πάντα μονομιάς είναι το ''Γενιόμαστε η γινόμαστε αυτό που ήμαστε'' πρωσοπικά πιστευώ ακράδαντα ότι γενιόμαστε και ότι η ζωή μας είναι απολύτως προγραμματισμένη.
    Μήπως όλο το πλανητικό μας σύστημα που είναι και δουλεύει σαν ελβετικό ρολόι κατασκευάσθηκε από κάποιους για να προστατευεί το μεγάλο εργαστήριο με πειραματόζωα όπως είναι η γή που το έχουν για να κάνουν ότι δοκιμές δεν θέλουν να κάνουν στους εαυτούς τους.
    Θα μπορούσα να γράφω ερωτήματα όλο το βράδυ αλλά τα ερωτήματα για να έχουν αξία πρέπει να συνοδεύονται και ανάλογες απαντήσεις.
    Τέλος πιστευώ ότι όπου νάνε ο άνθρωπος θα γνωρίσει τον δημιουργό του δεν ξέρω μόνο τον εάν θα χαρεί.
    Σας ευχαριστώ θερμά για ευκαιρία να υποβάλω τις απόψεις μου καθώς και τα περίεργα ερωτήματα μου.
    Καλή αναζήτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΜΕΓΑΛΕ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  9. Καλησπέρα, μόλις σας ανακάλυψα! Ενδιαφέρουσες έρευνες, ευρήματα και θέσεις. Αυτό που με κάνει αρνητική εντύπωση είναι το ότι μπλέκεται το φως της επιστημονικής έρευνας, με το σκοτάδι του χριστιανισμού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε Zanglos, το site ασχολείται με επιστημονικά θέματα. Ας μην θίγουμε τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του καθενός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Πιο συγκεκριμένα, είναι πασίγνωστο ότι οποιαδήποτε ώρα της ημέρας οι σκιές των αντικειμένων στη γήινη επιφάνεια είναι παράλληλες"

    Σφάλμα απλοϊκότατο. Έχεις παραλείψει την προϋπόθεση του οι δύο (ή περισσότερες) σκιές να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο.

    Γιώργος Στ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παρακαλώ όποιος βάζει σχόλια να το ψάχνει καλύτερα.Αν δεις φίλε μου πιο προσεκτικά τις φωτογραφίες θα δείς οτι δεν υπάρχει διαφορά επιπέδου. Διότι στο χώρο ανασκαφής, ως είθισται, φροντίζουμε να καθαρίζεται το έδαφος σε παράλληλες τομές. Ακόμη και αν ήταν διαφορετικά τα επίπεδα η παραλληλότητα θα διατηρούνταν. Δεν θα διατηρούνταν αν το ένα έδαφος ήταν επίπεδο και το άλλο κεκλυμμένο. Τότε όμως θα άλλαζε η γωνία μεταξύ του αντικειμένου και της σκιάς.Πράγμα που δεν συμβαίνει.Η φωτογραφία έχει υποστεί επεξεργασία. Ενας φίλος με βεβαίωσε οτι έχει δει με τα μάτια του γαλλική εφημερίδα του 19ου αιώνα - τότε δεν γινόταν επεξεργασία- που αναφέρει για ανασκαφές τύμβων στην Γαλλία και είχε και φωτογραφία απο οστά γιγάντων, τα οποία τώρα έχουν εξαφανιστεί. Το τελευταίο "κολπάκι" που παίζουν είναι το να καταφέρουν να μας πείσουν οτι και οι γνήσιες φωτογραφίες είναι πλαστές. Κάποια στιγμή σε επόμενο άρθρο θα ασχοληθούμε με το γιατί κάνουν όλη αυτή την συγκάλυψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φίλε Δημήτρη αφού είσαι γραφίστας και γνωρίζεις το photoshop βρές τη φωτογραφία ενός σκελετού και τροποποίησέ την να φαίνεται γίγαντα και στείλε την να την δημοσιεύσουμε. Πρέπει όμως να ξέρεις οτι το άρθρο δεν στηρίζετε μόνο στις φωτογραφίες που βρήκαμε στο διαδίκτυο. Υπάρχουν χιλιάδες αναφορές απο αρχαιολογικές ανασκαφές απο τον 17ο – 18ο αιώνα καθώς και αναφορές στον Πλούταρχο και τον Λουκιανό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτές οι μπουρδες με τους γίγαντες , απορώπως πειθουν ένα ¨επιστημονικό" blog.. αν καιη αποψη μου ειναι ότι προκειται για Blog ελευθερης Παραεπιστημης , σε καμια περίπτωση επιστήμης.. Θ ασυμφωνησω με άλλον σχολιαστή ότι ποιος ειναι ο λογος απόκρυψης , μόνο αυτού του ειδους (ειδών ) ανθρώπων , το οποίων μάλιστα οι σκελετοί αφθονούν...
    Αν υπήρχαν , οι θρησκείες της Αβρααμικής θεωρησης, θα το εκμεταλλέυονταν το γεγονός , προκειμενου να "επιβεβεαιώσουν τα περί Υιών του θεού που ζευγάρωσαν με τις κόρες των ανθρώπων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημέρα, μόλις ανακάλυψα το site σας.. Πολύ καλό και ενδιαφέρων. Δεν μπορώ να πιστοποιήσω αν είναι γνήσια η πλαστά τα στοιχεία. Όμως το σίγουρο είναι ότι τουλάχιστον μισό αιώνα τώρα μας παραπληροφορούν, καιρός να μας προβληματίσει και ο καθένας ας το ψάχνει λίγο παραπάνω δεν κοστίζει αλά αξίζει…..απο gbes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προς Theodoros:

    Φίλε μου το αν είναι επιστημονικό ή παραεπιστημονικό δεν θα το κρίνεις εσυ. Δημοσιεύω το σχόλιό σου για να βλεπουν χιλιάδες αναγνώστες οτι άνθρωποι σαν εσένα μπλοκάρουν την πρόοδο της επιστήμης. Χωρίς να έχεις προσκομίσει κανένα επιστημονικό στοιχείο και απο ότι φαίνεται χωρίς να έχεις ερευνήσει σε βάθος το θέμα, πουλάς «εξυπνάδα».
    Οι μαρτυρίες για εύρεση γιγαντιαίων σκελετών σε όλη την ανθρωπότητα είναι κυριολεκτικά χιλιάδες απο τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα.
    Αν έχεις αποδείξεις οτι όλες αυτές οι μαρτυρίες είναι πλαστές φέρε τις αποδείξεις να τις δημοσιεύσουμε.
    Διάλογο με εικασίες δεν κάνουμε.
    Θα σου συνιστούσα να διαβάσεις το άρθρο για το Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν και τι καταγγέλουν οι εργαζόμενοι στο Ινστιτούτο "ΣΜΙΘΣΟΝΙΑΝ-ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ"http://eleftheri-epistimi.blogspot.com/2009/03/blog-post_6158.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φίλε Δημήτρη-Γραφίστα και εμείς τα ερευνούμε όλα αυτά υπάρχουν αναφορές για γίγαντες κυριολεκτικά σε όλη την ανθρωπότητα, είμαστε πεπεισμένοι οτι οι μαρτυρίες αυτές είναι αληθινές, υπάρχει όμως ολόκληρος «μηχανισμός» ο οποίος εξαφανίζει όλα αυτά τα στοιχεία. Σου προτείνω και εσένα να διαβάσεις το άρθρο για τους Σμιθσόνιαν "ΣΜΙΘΣΟΝΙΑΝ-ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ"http://eleftheri-epistimi.blogspot.com/2009/03/blog-post_6158.html

    Και όσο για το Λουκιανό και τις μάχες στην Σελήνη σίγουρα δεν πρέπει να τα πάρουμε τις μετρητοίς αλλά είναι σίγουρο οτι ο Λουκιανός βρήκε πληροφορίες σε παλαιότερα βιβλία στα οποία εμείς δεν έχουμε πρόσβαση.
    Αν επιπλέον συνδυάσεις τις πληροφορίες που περιλαμβάνονται στον Λουκιανό με τις πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο Ινδικό Επος Μαχαμπαράτα καθώς και τους Ούγκα Μονγκουλάλα απο το βιβλίο «Το χρονικό του Ακακόρ», θα συμφωνήσεις οτι ο Λουκιανός δεν μπορεί να τα φαντάστηκε.
    Περιμένουμε να μας στείλεις τις επεξεργασμένες φωτογραφίες γιγάντων καθώς και την πρωτότυπη φωτογραφία του σκελετού, αλλά σκέψου και την πιθανότητα κάποιοι να παραποιούν με το photoshop τις πραγματικές εικόνες γιγάντων με σκοπό να φαίνονται πλαστές. Υπάρχει αυτή η πιθανότητα;
    Πριν δυο χρόνια περίπου σε μια εκπομπή στην τηλεόραση εμφανίσθηκε ένας εργαζόμενος στην στοά του μετρό των Αθηνών και μίλησε για 150 σκελετούς γιγάντων που βρέθηκαν στο Κεραμεικό. Ποιός το άκουσε όμως; Τα ΜΜΕ το αποσιώπησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προς αυτους που προσπαθουν να ανντικρουσουν τα οσα ειποθηκαν στο παραπανο αρθρο,σας διαβεβεο οτη φιλοι μου (ερασιτεχναις αρχαιολογη)και ο νοων νωητο,βρησκουν ταφους σε ολη τη Θεσσαλια και Μακεδονια προ της κλασικης εποχης που ειναι ταφοι με σκελετους 2,50μ. με 3,00μ. κατα εκατονταδες!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητέ "5 Αυγούστου 2010 12:34 π.μ. " αν έχεις φωτογραφίες ή έστω περισσότερες πληροφορίες στείλε τες να τα δημοσιεύσουμε.
    Να θυμίσουμε οτι παρόμοια καταγγελία έκανε και ένας εργαζόμενος στην κατασκευή του ΜΕΤΡΟ της Αθήνας και εμφανίστηκε σε εκπομπή του κ. Λιακόπουλου και μίλησε για σκελετούς γιγάντων που βρέθηκαν κατα τις ανασκαφές και τους εξαφάνισαν άμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. πισω απο καθε μυθο κρυβεται και μια αληθεια το εχει σκεφτει κανεισ;;;

    Αναστασια 14 ετων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γίγαντες Αυστραλίας

    Το 1970, βρέθηκαν μερικά τεράστια απολιθωμένα ίχνη στο εσωτερικό της Αυστραλίας τα οποία κίνησαν την περιέργεια του διευθυντή Μουσείου Φυσικής Ιστορίας (Mount York Natural History Museum) στο Mount Victoria, Δρ Rex Gilrov, o οποίος άρχισε ανασκαφές στην περιοχή αυτήν.

    Κατόπιν έρευνας αρκετών ετών, συγκεντρώθηκαν αρκετά στοιχεία για να πειστεί ότι μια φυλή γιγάντων κατοικούσε κάποτε εκεί.

    Κοντά στο Μπάθαρστ, ο Δρ Γκίλροβ, εντόπισε μια λαξεμένη πέτρα, γιγάντια στυλιάρια, μαχαίρια και άλλα εργαλεία που ήταν τόσο τεράστια που μόνον γίγαντες με υπερμεγέθη χέρια και δύναμη θα μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουν.

    Ανακάλυψε ακόμη μερικά γιγάντιους γομφία αλλά και άλλα απολιθωμένα ίχνη πατημασιάς μήκους τριάντα εκατοστών.
    Για τα στοιχεία της αρχαιολογικής του έρευνας, έγραψε ένα άρθρο, στο οποίο αναφέρει ότι άνθρωποι από 12 έως 20 πόδια ύψος (3,60 μέτρα έως 6 μέτρα) ζούσαν κάποτε σε αυτήν την ήπειρο.

    (Από το βιβλίο του Norvill, Giants: The Vanished Race σελ. 11- «Γίγαντες: η εξαφανισμένη φυλή»)

    http://visaltis.blogspot.com/2010/09/blog-post_1094.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γίγαντες στη Μεσσηνία



    (Αριστερά το δημοσίευμα του "Εμπρός" της 7ης Αυγούστου, του 1900)
    Ένα περίεργο δημοσίευμα- απόκομμα εφημερίδας των αρχών του περασμένου αιώνα– μας έστειλε αγαπητός φίλος του εξωτερικού.Διάβασε τη δημοσίευσή μας σχετικά με τους γίγαντες και θυμήθηκε το απόκομμα αυτό.
    Προσπαθήσαμε να το διασταυρώσουμε με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Εμπρός, αλλά για άγνωστους λόγους μέχρι τώρα δεν ήταν δυνατή η πρόσβασή μας σε αυτήν.
    Το δημοσίευμα με τους δύο γιγάντιους σκελετούς που βρέθηκαν στη Μεσσηνία και είχαν μήκος 3,5 μέτρων, αρχίζει ως εξής:


    ΣΚΕΛΕΤΟΙ ΓΙΓΑΝΤΩΝ
    ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΝ ΕΥΡΗΜΑ
    ΕΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
    ΔΥΟ ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΟΙ ΣΚΕΛΕΤΟΙ-ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΙΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ– ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΙΝ ΕΝ ΤΩ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩ-Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΗΜΑΤΩΝ.

    Εκ θετικής και λίαν αξιοπίστου πηγής ανακοινούται ημιν, ότι εν τινι χωρίω της Μεσσηνίας ανευρέθησαν προ τινος ανασκαπτομένου αγρού τινος δύο γιγάντιοι σκελετοί ανθρώπων, μήκους τριών και ημίσεος περίπου μέτρων.Ο κάτοχος αυτών κατώρθωσε να τους μεταφέρη λάθρα εις Καλάμας, όπου και τους φυλάττε, καραδοκών την ευκαιρίαν όπως τους εξαγάγη εις το εξωτερικόν. Εμάθομεν δ’ ότι ο κύριος ούτος ήλθεν ήδη εις διαπραγματεύσεις μετά της διευθύνσεως του εν Παρισίοις Παλαιοντολογικού μουσείου, και ζητεί υπέρογκον χρηματικόν ποσόν προς πώλησιν των σκελετών.Εν αποτυχία δε της εκεί πωλήσεως έγραψεν εις φίλους του εν Βερολίνω και Λονδίνω, όπως ερωτήσωσι τι προσφέρουσι τα εκεί Παλαιοντολικά μουσεία προς απόκτησιν των δύο σκελετών.Έχει γνώσιν των ευρημάτων τούτων η Αρχαιολογική Εταιρεία;Εάν δεν έχη, αρκεί μία ανάκρισις εν Καλάμαις ή δια να είπωμεν μάλλον συγκεκριμένως εν Πυλία, και θα μάθη τις ο κάτοχος των δύο γιγαντιαίων σκελετών.»

    Πιο πάνω αναφερθήκαμε για διασταύρωση της είδησης αυτής. Μας φάνηκε τόσο εξωπραγματικό το εύρημα της Μεσσηνίας που για μια στιγμή νομίσαμε πως επρόκειτο για πρωτοαπριλιάτικο δημοσίευμα της εφημερίδας…
    Ευχαριστούμε τον αναγνώστη για το θέμα.Είναι αξιοπερίεργο πως μια τέτοια σοβαρή ανακάλυψη, που επιβεβαιώνει -συν τοις άλλοις -πολλούς ελληνικούς μύθους της αρχαιότητας, δεν συγκίνησε την τότε ελληνική επιστημονική κοινότητα και καταφεύγουν να πουλήσουν τα ευρήματα στο εξωτερικό με σκοπό των πλουτισμό τους.
    Και το ερώτημα παραμένει το ίδιο, όπως το 1900:
    “Έχει γνώσιν των ευρημάτων τούτων η Αρχαιολογική Εταιρεία;».

    http://1.bp.blogspot.com/_08kDyBSw4e0/SpvSCrGZ3sI/AAAAAAAABJo/BoOpTeFzUDw/s1600-h/skel.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. einai poly pi8ano na ypirxan oi ginantes . opws to idio exei ginei kai gia toys drakous yparxoun pragmata pou mas kriboun !!! ayto exw na pw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΠΡΟΣ ΓΡΑΦΙΣΤΑ δυο πραγματα συμβαινουν με σενα, η εισαι βαλτος, η εισαι στα αληθεια η ηλιθιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δημητρης (Γραφιστας)9 Φεβρουαρίου 2011 στις 1:57 μ.μ.

    Προς ανωνυμο 3:01, σου επιστρεφω τους χαρακτηρισμους. Απο εκει και περα βριζεις χωρις να δικαιολογεις τους χαρακτηρισμους σου. Ανοιξε κανα βιβλιο πρωτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. oxi file anomume oute baltos einai oute ilithios o grafistas apla einai apo tous antropous pou den tou aresei na tou xalane to paramithaki pou zei k tou aresei apo ti fenete

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. genika de tous simferoun na lene oti ipirxan gigantes, drakoi,kiklopes kai alla tetoia eidi.giati tote den tha ipirxan oute thriskies oute provata.simferei na kratane tous laous xamila(provata)gia na mporoun na elegxoun ta panta.skeftite ti tha ginotane an arxizan kai pisteuan akoma kai oi agramatoi gia ola auta?to mialo tou antropou prepei na min upervenei ta oria simfona me autous.den einai tixaio oloi autoi oi mithoi peri irakli,peri odisea.kai pou xerete an den upirxan kai mithika terata(exwghinoi)oi metalagmena zwa.an kaloskefteitai kai oi deinosauroi ti htan?
    an twra vlepate ena deinosayro kai den xerate -den eixate mathei kai dei apo foto oti autoi einai deinosauroi,de thaa silogizostan ayti thn stigmi einai teras?thello na kataliksw pws oloi autoi mas ta plasaroun opws theloun.arxiste na psaxneste kai na xipnate oloi.emeis prepei na arxisoume na kivername.silogistite kati an den ipirxan oi ftwxoi kai oi agramatoi den tha ipirxan oi plousioi.emeis tous kanoume dinatous kai auto pou einai.kai na thimaste oti oti kai na ginei opos lene (katoxes,kriseis kai ta loipa)autoi pou tha epiviosoun pali tha nai oi ftwxoi kai oi adinatoi giati etsi mathame,enw autoi tha katarepsoun oloi................oloi....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. epishs tha thela na anaferw kai na ylogisthte giati kahke h vivliothiki ths alexandreias?to giati to xerete oloi vathia mesa sas,posa pramata tha mathainame ta opoia den sumfere kanenan.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. h idia h palaia dia8hkh mila gia gigantes o sa4on me ton giganta goliath einai ena aplo paradhgma apo ta polla pou uparxoun .to erwthma einai gt ta skepazoun kai gt shmera den exoume a8rwpous se tetoio mege8os

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ἀγαπιτοὶ φίλοι ἡ πλέον ἀρχαία ἀναφορά καὶ μαρτυρία περί Κυκλώπων καὶ Γιγάντων εἶνε ἡ μαρτυρία τοῦ Ὀδυσσέως (Ὁμήρου).
    Ὅμως πρίν ἀπό τὴν μαρτυρίαν αὐτὴν τὸ προομηρικὸν ὄνομα Μ Υ Κ Η Ν Α Ι ἐμπεριέχει πληροφορίας (καθ᾿ ὅτι εἶνε κῶδιξ ἄνευ ἐτύμου) διά τὴν ἵδρυσιν τοῦ μεγάρου (ἀνακτόρου). Δηλαδή Ποῖοι εἶνε οἱ κατασκευασταί, ποῖος ὁ τρόπος κατασκευῆς, καὶ ποῦ κεῖται!!

    Μ ..... Μέγαρον
    Υ ..... ὑψηλὸν
    Κ ..... Κύκλωπες
    Η ..... ἤραρον [ἀόριστος, ῥῆμα ἀραρίσκω, ἤτοι: συναρμολογῶ, ὄχι κτίζω]
    Ν ..... νόσφι (πλαγίως, παραπλεύρως, δίπλα)
    Α ..... Ἄργεος
    Ι ..... ἱπποβότοιο.

    Αὐτὰ καὶ ἄλλα πολλά εἰς τὸ βιβλίον μου:
    Ο ΕΝ ΤΗι ΛΕΞΕΙ ΛΑΝΘΑΝΩΝ ΟΜΗΡΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ.
    Ἀριστοτέλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. einai psemata fisika oi skeletoi dyo paradeigmata

    http://www.youtube.com/watch?v=2924ckfkINo
    http://www.youtube.com/watch?v=-m9Vk10GEBk

    kai fysika yparxoyn para polla akomh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Είναι από τους νόμους της φυσικής αδύνατον να υπήρξαν / υπάρχουν γίγαντες. Άλλο παθολογικές καταστάσεις που κάποιοι φτάνουν τα 2,5-3 m, μιλάω για γίγαντες σαν αυτόν της φωτογραφίας από την υποτιθέμενη ανασκαφή. Τις περισσότερες φορές πρόκειται για απολιθώματα ζώων που λόγω άγνοιας ερμηνεύονται ως οστά γιγάντων. Στην Ελλάδα έχουμε βρει πολλά οστά προβοσκιδωτών που είναι μεγάλου μεγέθους και κατά συνέπεια μπορεί να δοθεί λάθος ερμηνεία από κάποιον μη ειδικό. Ωστόσο αν κάποιος πιστεύει πως έχει βρει κάτι, ας το φέρει να το εξετάσουν ειδικοί παλαιοντολόγοι σε κάποιο από τα Πανεπιστήμια της χώρας. Πιστέψτε με, αν αποδειχθεί πως πρόκειται για κάτι άγνωστο στην επιστήμη θα δημοσιευτεί άμεσα, ποιος παλαιοντολόγος δεν θα ήθελε να συνδέσει το όνομά του με κάτι τέτοιο; Αυτό φυσικά δεν πρόκειται να συμβεί γιατί δεν υπήρξαν ποτέ γίγαντες. "Ένας παλαιοντολόγος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Είμαι φοιτητής του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ. Η ενασχόλησή μου στο τμήμα είναι η Παλαιοντολογία Σπονδυλωτών. Σας διαβεβαιώνω πως όλα τα παραπάνω είναι αβάσιμα. Ωστόσο αν κάποιος πιστεύει πως έχει βρει κάτι καλό θα ήταν να ενημερώσει ένα από τα τρία Πανεπιστήμια της χώρας (Αθήνας, Θεσ/κης, Πάτρας) που έχουν τμήμα Γεωλογίας. Το πιθανότερο είναι πως θα πρόκειται για απολιθώματα σπονδυλωτών που αφθονούν στη χώρα μας. Θα χαρούμε πολύ να βαηθήσουμε στην αναγνώριση των ευρημάτων, και που ξέρετε μπορεί να πρόκειται για μια μεγάλη ανακάλυψη!

    Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Στη παλαια διαθηκη λεει οτι υπηρχαν οι γιγαντες!δε λεει βλακειες η παλαια διαθηκη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!! ΑΦΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ ΔΙΑΝΟΙΕΣ!! Ο ΠΙΟ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΗΤΑΝ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ..

      Διαγραφή
  35. Η αληθινή ιστορία της ανθρωπότητας και όχι μόνο της Ελλάδος, είναι κωδικοποιμένη στη Μυθολογία εκάστου κράτους. Οι μύθοι όπως και τα παραμύθιά ήταν ο μόνος τρόπος φυλαξης και μετάδωσης των αληθινών γεγονότων αλλά προπαντός της μυστικής γνώσης ώστε να μπορέσουν να γλυτώσουν απο την αλλοίωση στη πάροδο των χιλιετών. Αυτών ήταν έργο των μυστών. Η αποκωδικοποίηση κάθε μυθου βγάζει στην επιφάνεια τον προορισμό και το ταξίδι της ψυχής στις χαμηλές δονήσεις της 3.διάστασης και την επιστροφή της πίσω στην εστία.Παράδειγμα, η Χιονάτη και η επτά νάνοι, είναι στη πραγματικότητα ενα άκρος αλχημιστικό κείμενο, με θέμα η σταδιακή ωρίμανση της ψυχής με την συνεχή άνοδο του κραδασμού της στο κόσμο της μορφής. Η αλχημεία είναι η πιό παλιότερη επιστήμη της ανθρωπότητας είναι η αποκορύφωση όλων των επιστημών που μας έφερε στη γή ο Ερμής ο Τρισμέγιστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ξεχνάτε ή αμελείτε να λάβετε υπόψιν σας, ότι πριν μυριάδες ή εκατομμύρια χρόνια (διότι για τόσο παλιά εγώ θεωρώ ΠΙΘΑΝΟΝ την ύπαρξη "γιγάντων"), ότι τα ΠΑΝΤΑ όσο αφορά τον πλανήτη Γη ήταν εντελώς διαφορετικά: οι Πλάκες ήταν αλλού, τα μαγνητικά πεδία ήταν διαφορετικά, οι Πόλοι είχαν διαφορετική επιρροή, η βαρύτητα ήταν διαφορετική κτλ.
    Άλλωστε, δεν είναι "περίεργη" η ύπαρξη τιτάνιων ζωντανών οργανισμών όπως πχ. οι δινόσαυροι, ακριβώς γιατί "βοηθούσε" η μορφολογία και συνθήκες της ΤΟΤΕ Γης.

    Εγώ που είμαι λάτρης και υποστηρικτής της θεωρίας του Έριχ φον Ντένιγκεν ("Οι Θεοί από το Διάστημα") - που με... "κάλυψε" ΥΠΕΡΟΧΑ το φινάλε της εκπληκτικής τηλεοπτ. σειράς επιστ. φαντασίας "Battlestar Galactica"! - θεωρώ ότι το "ξέσπασμα", το "πουσάρισμα", η "εκτόξευση" της γεννετικής σε πάρα πολλά είδη ζωής στον πλανήτη Γη, καθώς και το ανεξήγητο (ακόμα) "γκαπ" (κενό) της γεννετικής εξέλιξης του ανθρώπου (από τον σχεδόν πιθηκάνθρωπο υποανάπτυκτο των σπηλαίων Νεάντερνταλ, στον υπερ-εξελιγμένο και ΣΥΓΧΡΟΝΟ άνθρωπο του Κρο-Μανιόν)...
    ...πιστεύω ότι "ΚΑΤΙ"/"ΚΑΠΟΙΟΣ" επέδρασε με γεννετικά πειράματα.

    Άλλωστε, είτε υπήρξαν "γίγαντες" είτε όχι, εξακολουθεί να ιντριγκάρει η θεωρία του Έριχ φον Ντένιγκεν, όταν βλέπουμε κάτι γιγαντιαίων διαστάσεων κυκλώπια τοίχη φτιαγμένα με εκατοντάδων τόνων τεραστίων διαστάσεων πέτρες με τέλεια κοπή και ένωση μεταξύ των ή άλλα ευρήματα & μνημεία τιτάνιων διαστάσεων, που σε προτρέπει να σκεφθείς ότι ή υπήρξαν γιγαντιαίων διαστάσεων νοήμοντα όντα πριν πολλές χιλιάδες χρόνια ή απλά είχαν ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (έτη φωτός μπροστά απ' την ΣΗΜΕΡΙΝΗ την σύγχρονη δική μας), για να κατορθώσουν να οθρώσουν τέτοια κυκλώπεια μνημεία.

    Και τέλος... "τί εστί αλήθεια", παρά η γνώμη/παραδοχή/καταγραφή του... παραμένοντα ζωντανού/όρθιου ατόμου;
    Ποιά είναι η αλήθεια στο κάθε τί, παρά εκείνη που ο ΝΙΚΗΤΗΣ, ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ, ο ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ κτλ. παραμένει και γράφει;
    Γνωρίζουμε για παράδειγμα τί ήταν ο Μ. Αλέξανδρος - από ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ/ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ της εποχής!
    Πήγαμε να ψάξουμε τους... ΠΕΡΣΕΣ αντίστοιχους ιστορικούς ή τα χρονικά των φυλών του Αφγανιστάν κτλ., να διαβάσουμε περί του Αλεξάνδρου; Μπορεί ΕΚΕΙΝΟΙ να αναφέρονταν στον "Ισκαντέρ" ως... δαίμονα, ως "Σατανά", ως κάτι τρομακτικό. Το αναφέρω αυτό το παράδειγμα, γιατί ο πολυκοσμογυρισμένος θείος μου (γνωστός γλύπτης και ζωγράφος, αγιογράφος), όταν είχε πάει στο Ιράν και ακολούθησε την πορεία του Μ.Αλεξάνδρου, του εκμυστηρεύτηκαν ντόπιοι ότι ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ οι γυναίκες του Ιράν (στα βάθη της επικρατείας) λένε ιστορίες στα πιτσιρίκια τους για τον "φοβερό τραγοκέρατο Ισκαντέρ" που θα 'ρθει να τους ...φάει, αν δεν φάνε τα ίδια το φαγητό τους και πάνε για ύπνο!

    Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Giasas paidia molis kai egw sasa anakalipsa surfing the world wide web. Eproxthes tin triti evlepa sto Nat Geo kanali kati gia anthropoides ptomata pou eixe kseplini i thalasa stin akti mias thalasas. O anthropos pou ekategrafe to documentary enomase auta ta ptomata "Gorgones" ta opia panta metanastevoun dipla dipla me tis falenes. Otan omos arxisan na pernoun aima , komatia gia test DNA video kai polla alla pragmata. Ekateftasan i arxes kai tous ekatasxese ta panta kai den katalavan gia pio logo prospathousan na kripsoun kai na thapsoun afto to evrima. Gia na min ta polilogo otan ezitisan apo tis arxes na tous dosoun ta apotelesmata apo to test DNA auti tous ipan pos to aima itan contaminated with human DNA arages itan sigenismas auta ta plasmata pou eksepline i thalasa stis aktes. Opios theli mbori na to di to video sto nat Geo chanel

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. META ΛΥΠΗΣ ΜΟΥ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΜΕΤΑΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΟΥΤΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ,ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ,ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ ΑΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΙΑΣ...ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΝ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ Η ΜΗ ΟΙ ΠΛΗΘΩΡΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ.....ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΜΕ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ,ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΟ.....ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΕΑΝ ΗΜΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Η ΕΑΝ ΟΝΤΩΣ ΜΟΝΟΝ Η ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΕΣΠΡΩΞΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΠΡΑΞΗ ΝΑ ΤΑ ΘΥΣΙΑΣΩ ΟΛΑ,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ,ΦΙΛΙΕΣ,ΣΧΕΣΕΙΣ,ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ...ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΩ ΤΟΝ ΘΕΟ,ΩΣ ΜΙΑ ΥΣΤΑΤΗ ΠΡΑΞΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑΣ...ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΛΟΓΗ Η ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ...ΚΑΙ ΒΡΗΚΑ ΕΚΕΙΝΟΝ...ΚΑΙ ΒΙΩΣΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΣΤΑΣΗΣ,ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΥΠΟ ΜΟΡΦΗΝ ΒΙΑΙΩΣ ΠΝΕΟΝΤΟΣ ΑΝΕΜΟΥ,ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ...ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΒΙΩΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ....ΑΠΟ ΣΜΗΝΗ ΑΓΓΕΛΩΝ...ΤΟ ΞΕΡΩ..ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΕ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ...ΟΣΟΙ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΑΡΗ ΨΥΧΗ ,ΚΑΤΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΜΟΥ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Στους 2 παλαιοντολόγους και στον φοιτητή γεωλογίας θα πώ μόνο το εξής:
    ΞΕΚΟΛΕΙΣΤΕ από τη θεωρία και όσα μάθατε απ' τα βιβλία στις σχολές σας!
    ΑΝΟΙΞΤΕ τα μυαλά σας και τους ορίζοντές σας!
    Με δεδομένο ότι τα τελευταία χρόνια καταρρίπτονται συνεχώς αποδεδειγμένα, όλα όσα θεωρούνταν μέχρι πρόσφατα "Μυθυλογία" δεν θα έπρεπε να είστε τόσο επιφυλακτικοί και απόλυτοι σε τέτοιες ανακαλύψεις, αλλά τουλάχιστον να αφήσετε ένα παραθυράκι ως ενδεχόμενο να αληθεύουν. Και για την Τροία (Ιλιάδα) τα ίδια έλεγαν πριν 50 χρόνια και για την Ιθάκη (Οδύσεια) και πλέον αποδείχθηκαν πραγματικά γεγονότα και κανένας δεν τα αμφισβητεί ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. KALHSPERA SAS EIMAI 8AUMASTHS AUTOU TOU ERGOU STO TI EIXAME EDW STHN GH ME TA 8AUMATA THS KA8E ISTORIAS! AN BGAINEI TO KA8E PITSIRIKI NA LEEI TIN KA8E ASYNARTISIA TOU DEN EXEI NA LEEI TPT SE MAS POU TA 8AUMAZOUN KAI TA PSAXNOUN BA8UTERA!LOIPON KYRIOI ONTOS UPARXOUN EYRHMATA POU TA EXW DEI ME TA MATIA MOU TA GIGANTOEURHMATA UPSOUS AN8ROPOU 7.5 METRA PERIPOU PRIN 2 XRONIA STHN PELOPONISO SE XWRIO AUTO POU 8ELW NA PO EINAI TO EKSIS PISTEVE KAI MIN EREUNA! POLLA UPARXOUN STHN ISTORIA THS GHS OPOS PALEOLI8IKIS EPOXHS POU EMFANISTIKAME APO PI8IKOUS I APO PSARI.. OLA AUTA EINAI MPAROUFES? ALIEN EINAI PSEMATA? TI KRYBEI I NASA? TI KRYBEI O POLITISMOS?? KALO EINAI NA TO PSAXNEIS PRIN TO PETAKSIS APO TO STOMA SOU I NA TO GRAPSIS ENTELOS TYXAIA! EIMAI ENAS AN8ROPOS POU STON ELEU8ERO XRONO MOU ASXOLOUME ME TO KATI AFUSIKO GEIRO MOU KAI TO PSAXNO !!! KALH SAS SYNEXEIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. GIATI PANTA EMPLEKETE MESA STOA GNWSTO THN 8EOTHTA?? TI EINAI AUTO POU SE KANEI NA MIN PISTEVEIS SE PALAIOTERA GEGONOTA KAI ANAKATEVETE THN 8REISKIA???? ELEOS PAIDIA DEN EXEI KAMIA SXESH TO 8RHSKEUMA ME TA EYRIMATA!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Παιδιά σοβαρευτείτε! Εχουμε βαρεθεί να ακούμε μπαρούφες, επιτέλους όχι άλλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ ΒΡΕΘΗ ΤΟ ΙΔΙΟ...... ΟΛΥΜΠΙΟΙ.....?????????.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ο γιγαντισμος μπορει να εξηγηθει με βαση την βαρυτικη ελξη μεταξυ γης και σεληνης. Γιγαντισμος υπηρξε στα προιστορικα χρονια σε φυτα, θηλαστικα και πτηνα λογω της εγγυτερης αποστασης τοτε σεληνης και γης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ακριβως επειδη ΕΧΕΙ σχεση με τη θρησκεια, ειναι που εξαφανιζονται τα ευρηματα....
    καποιοι εδω μεσα...εχουν αναφερει καποια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ γεγονοτα...
    αφηνω στην κριση του καθενος να τα βρει...

    Χωρις ποτε να εχω ψαξει για ευρηματα...πιστευω ακραδαντα οτι
    οποιος και να ψαξει, θα..βρει δυσκολιες στο δρομο του......

    το θεμα που ειπε ο φιλος με την πιερια πρεπει να αναδειχτει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Η ερώτησή μου δεν έχει να κάνει με το αν είναι πλαστά τα ευρήματα ή αληθινά, αλλά... το ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ. Γιατί σε όλο τον κόσμο εξαφανίζονται αμέσως μόλις βρεθούν; Πρό μηνός είχε γίνει καταγγελία σε αμερικανικό ίδρυμα πως "έθαβε" επί δεκαετίες ολόκληρες στοιχεία, αποδείξεις και ευρήματα που αφορούσαν σκελετούς γιγάντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails