Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Μινωίτες Κρήτες ανακάλυψαν την Γερμανία!

ΛΕΝΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ:



Οι Μινωίτες Κρήτες ήσαν εκείνοι που πρώτοι πάτησαν το πόδι τους στο Νορντ Φρίσλαντ της νυν Γερμανίας. Κι αυτό συνέβη κατά το 1300 π.Χ.(Σ.Σ:Και εμάς διδάσκουν τα παιδιά μας οτι είχαμε "Κάθοδο Δωριέων" και άλλες "Καθόδους",μόνο καθόδους!Ενω πολλές σύγχρονες έρευνες,αρχαιολογικές κ.τ.λ,δείχνουν κινήσεις αποίκων απο την Ελλάδα προς Ευρώπη,Ασία,Αφρική.Επιπλέον σε αυτά τα ευρήματα συνηγορεί και η έρευνα του καθηγητή κ. Τριανταφυλλίδη,Καθηγητή Γενετικής, ο οποίος έχει δηλώσει οτι η μελέτη του DNA, όλων των φυλών που περιβάλλουν την Μεσόγειο και οι Ευρωπαϊκές,δείχνουν μετακινήσεις πληθυσμών απο την Ελλάδα προς τις περιοχές αυτές.

Εάν αυτήν την ίδια ακριβώς ανα­κοίνωση την έκανε ένας δικός μας καθηγητής ή επιστήμονας, θα είχαν πέσει όλοι πάνω του να τον «φάνε» και να του κρεμάσουν την ρετσινιά του «εθνικιστή».Φαντάζεστε τι θα τραβούσε αυτός ο Ελληνας καθηγητής απο τους "θολοκουλτουριάρηδες" που θα φώναζαν συνεχώς.

Την παραπάνω ανακοίνωση έκανε ο καθηγητής Εθνολογίας και Ιστορί­ας του Πολιτισμού Hans – Peter Dorr (Χανς Πέτερ Ντυρ), τον Απρίλιο του 2008!..

Εάν αυτήν την ίδια ακριβώς ανα­κοίνωση την έκανε ένας δικός μας καθηγητής ή επιστήμονας, θα είχαν πέσει όλοι πάνω του να τον «φάνε» και να του κρεμάσουν την ρετσινιά του «εθνικιστή». Εγώ προσωπικά έχω ξαναγράψει πως η Βιέννη επήρε το όνομα της από την Βιάννου της Κρήτης, όταν άποι­κοι εκ της Μεγαλονήσου συνέπτυξαν πρώτοι στην θέση της εμπορικό οικι­σμό.

Η ερευνητική ομάδα του καθηγητή Ντυρ κατέληξε σε αυτό το συμπέρα­σμα έπειτα από πολυετείς ανασκα­φές στην προαναφερόμενη περιοχή (Βαττ), στα Βόρεια της μικροσκοπικής νή­σου Ζίντφαλ, στην Θάλασσα Βάντεν. Εκεί ευρίσκονται και τα υπολείμμα­τα του – άλλοτε πλούσιου – λιμανιού Ρούνγκχολτ κάτω από ένα στρώμα τύρφης του οποίου ευρέθησαν τα μι­νωικά απομεινάρια…

Ανάμεσα στα ευρήματα, που στη­ρίζουν την ανωτέρω άποψη, είναι μια ορειχάλκινη λόγχη, κεραμικά δο­χεία και αγγεία, αλλά το κυριότερο μια μινωική σφραγίδα – η πρώτη που εντοπίζεται εκτός Αιγαίου.

Στην μια της όψη εικονίζεται ένας ταύρος και στην άλλη ένα πλοίο με υπερυψωμέ­νη πρύμνη! Ίσως – κατά τον καθηγητή – να ήταν φυλακτό, που φοριόταν στον λαιμό ή στον καρπό του χερι­ού. Συμβόλιζε δε την Λευκοθέα (την Ινώ), θεά των λευκών αφρών της θα­λάσσης. η λατρεία της οποίας ήταν ιδιαιτέρως διαδεδομένη στην Κρή­τη… Ίσως μάλιστα κάποια χαράγμα­τα επί αυτών, αργότερα να αναγνω­ρισθούν ως γράμματα της γραμμικής Α.
Στα ευρήματα επίσης υπάρχουν θυμίαμα από την νυν Σομαλία, κοπάλη από την ΝΑ Αφρική, λαζούλιθος από τις μακρινές Ινδίες (1)”, καθώς και σαλιγκάρια από την Ερυθρά Θάλασσα, όλα προϊόντα που εμπορεύονταν οι Κρήτες. Αυτά μετέτρεψαν το «φερόμενο έως τότε αδιανόητο, σε ιστορική πραγματικό­τητα», έγραψε γι’ αυτό το γερμανικό περιοδικό “Focus”.

Ότι τα ευρήματα παρασκευάσθη­καν περί το 1300 π.Χ. σε εργαστήριο της Νοτίου Κρήτης απέδειξε το Ερ­γαστήριο Πυρηνικής Φυσικής του Πανεπιστημίου της Βόννης, με την μέθοδο της νετρονικής ενεργοποιήσεως. (Παρόμοια σκεύη έχουν ευρεθεί μόνον σε ένα σημείο του πλανήτη, στην αρχαία κρητική πόλη Κομμό, στα Ανατολικά των Ματάλων).

Ο Ντυρ ισχυρίζεται πως σίγουρα μια κρητική αποστολή το 1300 π.Χ. είχε σταλεί προς εξερεύνηση της Β. Θαλάσσης. Το ταξίδι της ξεκίνησε από τον Κομμό, πέρασε Δυτικά της Πελο­ποννήσου, Νότια της Ιταλίας, Βόρεια της Σαρ­δηνίας και από εκεί η κρητική αποστολή έφθασαν έως τις ακτές της νυν Γαλλίας, περίπου όπου σήμερα το Μονπελιέ, απ’ όπου και συνέχισαν πεζή την εμπορική – επιστημονική αποστολή τους, κατά τον καθηγητή. Εκεί αποσυναρμολόγησαν τα πλοία τους και τα μετέφεραν επί αμαξών, που έσερναν βόδια, έως το νυν λα Ροσέλ. Εκεί τα ξανασυναρμολόγησαν και συνέχισαν πλωτά έως το Νορντ Φρίσλαντ, κατέληξε ο καθηγη­τής.

Το να έφθαναν οι Μινωίτες έως την Β. Θάλασσα, γι’ αυτούς δεν θα ήταν τόσο δύσκολο, υπερθεμάτισε ο πρύ­τανης της Αρχαίας Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης Βάλτερ Μπούκερτ (2)!

Σημειώστε δε, πως στην περιο­χή αυτή ομιλείται μια διάλεκτος, η φριζική (frysk), που ανήκει σε μια παμπάλαια δυτική γερμανική ομάδα πληθυσμού, τους Φρίζες, όπως τους λεν. Αυτοί δεν είναι παρά οι αρχαί­οι Έλληνες (Μακεδονο-Θράκες Φρύγες), που έφυγαν από τις πανάρχαιες εστίες τους, στην Μ. Ασία και τον Πόντο, και κατοίκησαν έπειτα από περιπέτειες τις Βόρειες χώρες της Ευρώπης (εξ αυτών οι Φράγκοι, η Μπρυζ του Βελγίου, κλπ.). Κάποιοι εξακολου­θούν να λένε πως η φριζική ανήκει στις ινδοευρωπαϊκές γλώσσες, όταν η θεωρία του ινδοευρωπαϊσμού έχει προ πολλού καταπέσει! Πάντως η φριζική έχει κοινά στοιχεία με την ολλανδι­κή (και την αγγλική) και έχει γραπτά κείμενα από τον 10ο μ.Χ. αι. Στην δε επαρχία Φρίσλαντ (Friesland) της Ολλανδίας, περίπου 440.000 άτομα μιλάνε ακόμη την φριζική διάλεκτο! Εξ αυτών, οι περίπου 350.000 την δη­λώνουν και ως μητρική γλώσσα τους!

Είναι επίσης γνωστό, πως οι Μινωίτες Κρήτες έφθαναν έως την Κορνουάλλη για να πάρουν κασσίτερο, που τους ήταν απαραίτητο, να το αναμεί­ξουν με χαλκό, για να κατασκευάσουν όπλα και άλλα αντικείμενα από ορεί­χαλκο, λέει ο καθηγητής Χάρτμουτ Μάτχαουζ. Επίσης, έπαιρναν από την Β. Ευρώπη κεχριμπάρι και έδιναν κρητικά κρασιά (οι Ευρωπαίοι τότε αγνοούσαν την τέχνη του κρασιού), αρώματα, υφάσματα και πολύτιμους λίθους.

Πράγματι, τον 14ο αι. π.Χ. οι Κρή­τες είχαν αυξημένες ανάγκες όπλων. για να αντιμετωπίσουν τις πολεμι­κές διαθέσεις των Αιγυπτίων και των Χετταίων. Και γι’ αυτά οι πρώτες ύλες που χρειάζονταν, δεν υπήρχαν στο νησί τους.
ΠΗΓΕΣ: Eφημερίδα ‘Έθνος», εφημερίδα του Πανεπ. Κύπρου, εφημερίδα-Κέρδος I3.4.2008., Λεκάκης Γ. «Ο Πόντιος Γάλλος, οι Γάλλοι, or Γαλάτες και οι Φρύγες Φράγκοι», άρθρο στην εφημερίδα ‘Ελληνική Αγωγή’.

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

(1) Κατά τον Ενήμερο, ότι οι Κρήτες είχαν εγκατασταθεί στο νησί Παγχαία στον Ινδι­κό Ωκεανό, όπου και έκτισαν ιερό ναό αφι­ερωμένο στον κορυφαίο θεό τους τον Δία.

(2) Πρόκειται για τον συγγραφέα του βιβλίου «Αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός-Η επίδρα­ση της Ανατολής», (μτφρ. Αμ. Α. Λογιάκη. εκδ. Παπαδήμα*) το οποίο υποστηρίζει ότι στην «ανατολίζουσα περίοδο* (μέσα 8ου -μέσα 7ου αι. π-Χ.) – αυτήν που λέμε ομηρική εποχή – η ελληνική θρησκεία και λογοτε­χνία επηρεάσθηκε από ανατολικά πρότυπα! Και του βιβλίου -Η οριενταλιστική εποχή στην ελληνική θρησκεία και λογοτεχνία (του I984).
Γιώργος Λεκάκης Συγγραφέας – Λαογράφος

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα : Χρονικά Κισάμου & Σελήνου,Φεβ. 2009. Πρόσθετα στοιχεία από : 1/http://politesgr.com/content/οι-μινω…αν-τη-γερμανία

Η ΜΙΝΩΪΚΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ

Κατά πόσο τα επίμαχα ευρήματα προέρχονται από κάποιο ναυάγιο ή από τον τάφο κάποιου Μινωίτη απεσταλμένου, σήμερα, περισσότερα από 3.000 χρόνια μετά, είναι δύσκολο να το πει κανείς μετά βεβαιότητας. Η μινωική σφραγίδα, ωστόσο, την οποία ανέσυρε στο φως η ομάδα του Ντούερ, είναι η πρώτη που εντοπίζεται εκτός του Αιγαίου Πελάγους. 2/http://www.metafysiko.gr/forum/archive/index.php/t-3840.html

Όντως η Γερμανία και γενικά η Ευρώπη αποδεδειγμένα είχε αποικισθεί απο πρωτοελληνικά φύλα πολύ νωρίτερα απ’ ότι είναι επισήμως παραδεκτό, αν και τέτοιου είδους ασυμφωνίες τείνουν να γίνουν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.

Ήδη απο το 1905 στην περιοχή Bernstorfer Berg, στην κοιλάδα του ποταμού Amper, στην ευρύτερη περιοχή του Μονάχου της Γερμανίας έχει γίνει μια ανασκαφή από τον Josef Wensel ο οποίος ανέσκαψε ένα κυκλικό οχύρωμα μήκους 1,8 χμ. Αργότερα το 1994, βρέθηκαν εκεί καμμένα υπολείμματα από το παραπάνω ξύλινο οχύρωμα μαζί με πήλινα αγγεία, ευρήματα τα οποία είχαν εκτιμηθεί τότε με την μέθοδο του άνθρακα 14, ότι ήταν του 14ου π.Χ. αιώνα.

Το 1997 ο γιατρός Manfred Moosauer, ερασιτέχνης αρχαιολόγος σε μια τυχαία εξόρυξη χαλικιού στην ίδια περιοχή, ανακάλυψε ίχνη χρυσού, που τον οδήγησαν σε μια εντυπωσιακή ανακάλυψη… μια σειρά από πολλά χρυσά αντικείμενα (διαδήματα, περόνη, διακοσμητικά φύλλα) Μυκηναϊκής τεχνοτροπίας και μαζί με αυτά, νεκρική μάσκα από ήλεκτρο, χάνδρες από ήλεκτρο (κεχριμπάρι), θραύσματα από διακοσμημένα αγγεία, όλα αυτά με εκπληκτική ομοιότητα με αντίστοιχα ευρήματα των Μυκηνών.

Όμως το πιο σημαντικό εύρημα της περιοχής, ήλθε το 1998 όπου βρέθηκαν δύο αντικείμενα από ήλεκτρο με χαραγμένα επάνω τους σύμβολα της Γραμμικής Β ! Τα σύμβολα αυτά όπως διαβεβαίωσαν οι Γερμανοί επιστήμονες είναι συγκρίσιμα με αντίστοιχα της Πύλου, μεταγράφονται ως pa-nfa-ti και επιδέχονται μια σειρά από ερμηνείες με βάση την γραμμική Β.

Οι αναλυτικές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθησαν όλα τα ευρήματα από την κρατική επιστημονική επιτροπή του Μονάχου, αλλά και του ινστιτούτου Doemer και του πολυτεχνείου του Μονάχου, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για την γνησιότητα και την παλαιότητα τους η οποία ανάγεται στο 1.560 π.Χ. !

Επίσης είναι βέβαιο ότι δεν σχετίζονται με τις δέκα διαφορετικές πολιτισμικές ομάδες ευρημάτων της 1ης εποχής του χαλκού στην Ν. Γερμανία ! Πολλοί πιστεύουν ότι τα ευρήματα αυτά υποδεικνύουν μια μετακίνηση των φυλών της Μεσογείου προς τον Βορά, την οποία διευκόλυνε η πλευστότητα του ποταμού Δούναβη, μέσω του οποίου θα πρέπει να γινόταν το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής. Μεταγενέστερα ευρήματα δείχνουν ότι υπήρχε και εμπορική επικοινωνία με την περιοχή της Τοσκάνης των Ετρούσκων.

Εάν η διείσδυση των Μυκηναίων στην Ευρώπη όπως διαφαίνεται από τα παραπάνω είναι πραγματική για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, το δείγμα αυτό της παρουσίας τους δεν θα μπορούσε να είναι μοναδικό …Πράγματι η πρόσφατη ανασκαφή πολλών Μυκηναϊκών δειγμάτων αρχιτεκτονικής, αγγειοπλαστικής, και μεταλλουργικής τέχνης από περιοχές της Νοτίου Ιταλίας, της Σαρδηνίας, της Νοτίου Γαλλίας, της Ισπανίας, και της Βορείου Αφρικής, αποδεικνύουν την εκτεταμένη παρουσία και τις πολύπλευρες εμπορικές και πολιτισμικές σχέσεις των Μυκηναίων με όλες τις περιοχές αυτές όπου η πρόσβαση με πλοία είναι εφικτή, που σύμφωνα με τους αρχαιολόγους καλύπτουν χρονολογικά μια πολύ μεγάλη περίοδο μεταξύ του 1.600 και 1.100 π.Χ. Πρέπει να επισημάνουμε πάντως ότι η η διαχρονική ομοιομορφία ανάλογων ευρημάτων πολλές φορές έχει συμβάλλει στην σύγχυση των χρονικών περιόδων, με αποτέλεσμα τον περιορισμό τους σε συμβατικώς αποδεκτά όρια.

Παρ’ όλα αυτά τέτοιες ανακαλύψεις εγείρουν ούτως ή άλλως βασανιστικά ερωτήματα … όπως π.χ. πως γίνεται σήμερα, 10 χρόνια μετά από την ανακάλυψη της Μυκηναϊκής παρουσίας στην Γερμανία τουλάχιστον, να θεωρούμε ακόμα επίσημα ότι ο Μυκηναϊκός πολιτισμός ξεκίνησε το 1.600 π.Χ., τη στιγμή που ο ίδιος αποδεικνύεται με αδιάψευστα επιστημονικά στοιχεία πως έχει δημιουργήσει τόσο μακρινές αποικίες σχεδόν ταυτόχρονα με την υποθετική του εκκίνηση ;

Κώστας Σκανδάλης
www.aegean-theory.gr



Δείτε εδω την συνέχεια






18 σχόλια:

  1. Exw na po kati isos asxeto, zo sto eksoteriko kai diabazw sixna typo kai arthra, opos episis kai to dikosas side, prospathontas na katalavo to piomas, prepi lipon na exoume megali skizofrenia sygura, dioti alios den eksigite pos enas megalos arithmos antropon perifanon gia tin katagogitous (Ellines gar)ypostirizoun symbola kai lavara typou symaies me stavrous kai arxeoellinika krani opos kai ekino to ektroma pou exei o dimos Athineon tin symaia ton athinon me stavro kai tin protomi tis Theas Athinas!!! ksexnoun h agnooun this katastrofes tou ellinikoy politismou kai tis sfages ton Ellinon apo tous tiranous aftokratores tou byzandiou sto onoma tou evraiou Jesous poy egine kai theos mas...
    Kakomira Ypolimata POU KALITE TOUS EAFTOUSAS Ellines

    Efxaristo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ESENA FILE SE EXEI KATAPII TO EXOTERIKO.UTE IPOLIMATA IMASTE OPOS SU ARESI NA MAS APOKALIS .IMASTE ELLHNES KE MENUME STIN ELLADA KE AGONIZOMASTE ENATIA SE OLUS AFTUS PU THELUN NA MAS AFANISUN.ESY ENAS LAGOS KAI DILOS EFIGES APO THN ELLADA MENIS STO EXOTERIKO OPOS LES ,KAI MILAS APO THESI ISXYOS .THEN EXEIS NA ANTIMETOPISHS TA PROVLIMATA PU ANTIMETOPIZOME EMEIS .KRATAME THN SIMEA PSILA KAI EIMASTE IPERIFANI POY EIMASTE ELLHNES !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eiste gia ta sidera, den iparxei amfivolia.
    to exoun dilosei epistimones apo to eksoteriko, oi idioi pou vrikan minoites stin Germania.

    O monos minoitis pou vrike ti germania itan o Mitsotakis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστούμε για τα καλά και εποικοδομητικά σου σχόλια!
    Την παραπάνω ανακοίνωση έκανε ο καθηγητής Εθνολογίας και Ιστορί­ας του Πολιτισμού Hans – Peter Dorr (Χανς Πέτερ Ντυρ), τον Απρίλιο του 2008!..
    http://ellas2.wordpress.com/2009/09/19/%ce%bc%ce%b9%ce%bd%cf%89%ce%af%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%ba%cf%81%ce%ae%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%ac%ce%bb%cf%85%cf%88%ce%b1%ce%bd-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1/
    Φυσικά η ανακοίνωσή του αυτή στηρίζεται στα ευρήματα που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη.
    Αν η γνώμη σου έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από του κ. καθηγητή δεν έχεις παρά να μας πεις το όνομά σου και να το αναρτήσουμε στα κατάλληλα διεθνή αρχαιολογικά fora.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο παραπανω είναι ασχετος και το σχόλιο του επρεπε να διαγραφεί άμεσα !!!
    Τρανή απόδειξη αποτελεί φιλική μου οικογενεια η οποία κατοικοεδρεύει εδώ και εκατονταετίες λίγα χιλιόμετρα έξω από την Κνωσσό και σύμφωνα με τις αδιαψευστες μαρτυρίες τους τα γερμανικά αποτελούν την μητρική τους γλώσσα ! Είναι όντως άξιον περιέργειας πως άνθρωποι οι οποίοι γεννήθηκαν και διαμένουν επί σειρά ετών στην Κρήτη ομιλούν και γράφουν εκ γενετής άπταιστα την Γερμανική γλώσσα !
    Μπορεί να μας το εξηγήσει αυτό ο ανεγκέφαλος ανώνυμος ;
    Παρακαλώ να διαγραφούν άμεσα τα σχόλια περί του Εθνάρχη Μητσοτάκη, ο αναγνώστης σας είναι ανιστόρητος και δεν καταλαβαίνει ότι ο συγκεκριμένος άνδρας αποτελεί στυλοβάτη του πολιτικού πολιτισμού και του έθνους μας.

    Φιλικά,
    Nosferatu

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΘΝΑΡΧΗΣ Ο ΓΚΑΝΤΕΜΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε Ανώνυμε,
    η αδιαμφισβήτητα κωμική παρουσίαση διαφόρων τραγελαφικών γεγονότων και η ευκαιριακή συνδεση τους, - απο την ποδηγετισμένη και αργυρώνητη "συμπαθή" κάστα των "δημοσιογράφων" (λακέδων της εντόπιας Ιουδαικής μπουρζουαζίας και των βδελυρών σιωνιστών ανα τον κόσμο φίλων της) - με τυχαία όσο και διαστρεβλωμένα μυθεύματα, περι της υποτιθέμενης "γκαντεμιάς" του πατέρος ημών κ.κ. Μητσοτάκη, θα έπρεπε πιστευω, να μην μπορει να διαπεράσει τον εξώτερο μανδύα ενός σκεπτόμενου εγκεφάλου.

    Ηλίου φαεινότερο όμως, οτι η δυσώδης οσμή των "χωνεμένων" απο καιρό γραπτών-κοπράνων των παραπάνω μιρακίων έχει βρει απο καιρό αποκούμπι και φωλιά, στις δαιδαλώδεις πτυχές του μυαλού σου το οποίο ειναι δύσκολο πιά να επιστρέψει πίσω στην πρότερη αγνή παιδική του κατάσταση. Ως γνωστον απο τρελλο και απο μικρό μαθαίνεις την αλήθεια.

    Δεδομένου του ότι η προσπάθεια θεραπείας ενος μυαλου τρελλού ειναι μάταια, αφησέ με σε παρακαλω να εξετάσω αν μεσα στη δυσώδη μπόχα των απο καιρό σαπισμένων διαδόσεων που γέμισαν το μυαλό σου, μπόρει να βρεθει μια παιδική μικρή πεδιάδα να ανθίσει ένα λουλούδι, να φωτίσει μια ηλιαχτίδα πραγματικότητας.

    "Γκαντέμης", τι αποτρόπαια λέξη για να περιγράψει ένα πολιτικό - ένα άνθρωπο πάνω απο όλα - που νοιάστηκε για τον τόπο του όσο λίγοι. Που δεν τον ακούμπησε η διαφθορά και η σαπίλα της καθημερινότητας και του βολέματος. Που προέταξε τα στήθη του για την οικογένειά του, και προτίμησε να ααυτοεξοριστεί μέσα στη μαυρη νύχτα κουβαλώντας στα χέρια του μια αναπηρη γυναικα κα μια μικρή κόρη με τις πιτζάμες της, παρά να βοηθήσει με τον τρόπο του τον σκοπό των συνταγματαρχών. Ετσι ειναι οι γκαντέμηδες? ετσι ειναι οι σωστοι οικογενειάρχες?

    Για πες μας εσύ για τη δική σου πορεία την μαυρη για την ένδοξη Ελλάδα μας επταετία... Ήσουν τοτε σε ηλικια να καταλαβαινεις τον κόμο γύρω σου? Γιατι - σε διαβεβαιώ φίλε Ανώνυμε - εμεις που η μοίρα μας έταξε να ειμαστε παρόντες σε κοσμοιστορικα τετοια γεγονότα, που δώσαμε τη χλαίνη μας και το συσσίτιο με ενα κομμάτι ψωμί (και μειναμε 3 μέρες νηστικοί) σε μανάδες λεχώνες για να μην κόψει το γάλα τους, με κίνδυνο να μας εκτελέσουν γιατι "βοηθούσαμε τους κομμουνιστές", εμεις αλλιώς τα βλεπουμε τα πράγματα, και δεν φοβόμαστε την "γκαντεμια" κανενός. Γιατι εμεις φτιάξαμε τη ζωή μας με βάση την πραγματικότητα και όχι με βάση ότι έγραψε ο κάθε παλιο μασκαράς (έιναι και οι μέρες τετοιες) και φιλοχρήματος "δημοσιογράφος". Αν ήσουν μικρος όμως τότε, σε καταλαβαίνω, δεν τα έζησες εσύ αυτά... και τιποτα δεν αντικαθιστά την γαλήνη της αγκαλιάς της μάνας, και άς κάνουν βόλτες τα άρματα μάχης απ' έξω.

    Αυτά,
    Ανώνυμος και εγώ, απο το φόβο της σύγχρονης εποχής και των κομπιούτερ και των αριθμών....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θεωρώ ότι πρέπει να βάλουμε στην άκρη τις αμπελοφιλοσοφίες και τα φλυναφήματα για τους γκαντέμηδες, τους μητσοτάκηδες και τους δράκουλες και να ασχοληθούμε λίγο με την ουσία των πραγμάτων.
    Νεότερες έρευνες αποδεικνύουν ότι οι Μινωίτες όχι μόνο πάτησαν πρώτοι το πόδι τους στην Γερμανία, αλλά ήταν αυτοί οι οποίοι ανακάλυψαν την ΑΜΕΡΙΚΗ (μάλιστα κύριοι) 3700 χρόνια πριν την ΔΗΘΕΝ ανακάλυψη από τον Κολόμβο.
    Σας παραπέμπω στην εξής δημοσίευση:
    http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1107119&lngDtrID=253
    Τα σχόλια περιττεύουν, νομίζω πλέον ότι οι Μινωίτες αποτελούν το σπέρμα του σύγχρονου πολιτισμού και κάποια στιγμή αυτό πρέπει να αναγνωριστεί παγκοσμίως.

    Με εκτίμηση,
    Μινώταυρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σιγά ρε παιδιά, ηρεμήστε λίγο,
    σε λίγο θα μας πείτε οτι οι Κρητικοί πήγαν και στο φεγγάρι, οτι ο Neil Armstrong κατάγεται απο τα Ανώγεια, και όταν κατέβηκε απο το διαστημόπλοιο βρήκε υπολλείματα απο αρχαία Μινωικά ευρήματα που η NASA τα κρύβει επμελώς.

    Επίσης λίγο ακομα και θα ακούσουμε οτι η τροφή σε σωληναρια που τρώνε οι αστροναύτες έχει μεσα ντάκο και αντικρυστά αρνια-κατσίκια και γαμοπίλαφο και απάκι και εκεινα τα χορτάρια πως τα λενε τα σταμναγκάθια.

    Αμάν πια με τους κουμπουροφόρους μουστακαλήδες Νοτιοελλαδίτες που νομίζουν οτι ειναι ενδοξοι.

    Τα μαθατε που θελουν να γινουν ανεξάρτητοι? Θα ειναι η πρώτη χώρα χωρις σιδηρόδρομο. Ακόμα και η Αγκόλα έχει. Εδω τσακώνονται για το που θα ειναι το Εφετείο, σε ποια πόλη, για να εχουν δουλειά οι δικηγόροι τους, και θελουν και ανεξαρτησια οι μαυριδεροί ζωοκλεφτες.

    Ασε επίσης που ο Δίας γεννήθηκε στον Ψηλορειτη...
    Τωρα θα μαθουμε σε λίγο πως ο μυθικος "κεραυνός" του Δία ήταν η φλογα απο το μυδράλιο που είχε απο τον παππού του τον Κρόνο που το είχε παρει απο τους Γερμανούς και έμεινε στο μύθο ώς αστραπή και βροντή και λοιπά. Για αυτό και οι Ινδιάνοι της Αμερικής όταν βλεπανε ντουφέκια λεγανε "καλαμια της φωτιάς" γιατι στους θρύλους τους ειχαν και αυτοι ενημερωση απο τους Μινωίτες που πηγαν εκει για τα καμώματα του Δια με την μπερέττα του όταν κυνηγούσε τα κατσίκια του γειτονα.

    Λίγο σέβας,
    ενας Παλαιοελλαδίτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε «παλαιοελλαδίτη», συμφωνώ οτι χρειάζεται λίγο σέβας, αλλά πρωτίστως πρέπει να σέβεσαι τον εαυτό σου. Είναι εύκολο να γράψεις οτι θέλεις ανώνυμα, όπως το σχόλιό σου. Αν προσέξεις καλύτερα στο τέλος του άρθρου υπάρχει όνομα και πηγή. Το blog στο οποίο διάβασες το άρθρο είναι καθαρά επιστημονικό, για αυτό έχει πάντα πηγή, αναφέρει τα ονόματα των καθηγητών πανεπιστημίου που δημοσίευσαν τις έρευνες. Αν πρόσεξες καλύτερα αυτή είναι η άποψη του καθηγητού εθνολογίας της ιστορίας του πολιτισμού του Χανς Πίτερ Ντίρ, τον Απρίλιο του 2008.
    Και αυτό που διάβασες δεν είναι η γνώμη του, είναι αποτέλεσμα αρχαιολογικών ευρημάτων. Αν εσυ έχεις βρεί αρχαιολογικά ευρήματα που να αποδεικνύουν το αντίθετο δεν έχεις παρα να μας τα δείξεις και να τα προωθήσουμε στα διεθνή συνέδρια αρχαιολογίας. Αν αυτο δεν σε ικανοποιεί και αρκείσαι απλώς σε συζητήσεις του «καφενείου» και σε πρόχειρες εκτιμήσεις, αυτό δείχνει οτι υποτιμάς τον εαυτό σου. Εμείς επιμένουμε και θα δημοσιεύουμε έρευνες με αποδεικτικά στοιχεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητή και έγκυρη Ελεύθερη Επιστήμη,
    δεν νομίζω ότι πρέπει να παίρνουμε στα σοβαρά απόψεις όπως αυτές οι οποίες εκφράστηκαν από τον Παλιοελλαδίτη. Μιλάμε για απόγονο των ίδιων ανθρώπων οι οποίοι κατεδίκασαν τον Κολοκοτρώνη σε θάνατο για εσχάτη προδοσία!
    Τι να μας πει ο αστοιχείωτος για την ιστορία των Μινωιτών και της Κρήτης γενικότερα ; Όταν ο Μίνωας σχεδίαζε και υλοποιούσε το αποχετευτικό σύστημα της Κνωσσού οι βάρβαροι που ζούσαν στα μέρη του όχι μόνο έτρωγαν βελανίδια αλλά τρωγόντουσαν και μεταξύ τους....
    Έλεος πλέον με τους "Ελληνάρες" που νομίζουν ότι η Κωλοπετεινίτσα από την οποία κατάγονται είναι το κέντρο του σύμπαντος. Βγάλτε επιτέλους τις παρωπίδες και δείτε καθαρά την αλήθεια. Η Κρήτη μας αποτελεί το λίκνο του πολιτισμού !

    Φιλικά,
    Μινώταυρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ...Δεν είναι κακό να ψάχνεις και να ερευνάς από που έρχεσαι που είσαι και που πας... Δεν είναι κακό να σέβεσαι τον συνομιλητή σου και αντί να τον προσβάλεις απλά, να παραθέτεις επιχειρήματα.. Υπάρχουν απόψεις και διαφορές στον τρόπο σκέψης αλλά αυτό δεν είναι το υπέροχο της υπαρξής μας?? Μήπως να βρούμε και μερικά κοινά?? Σαφώς υπάρχουν μια που ανήκουμε όλοι (θεωρητικά πάντα) στο ίδιο γένος Ανθρώπων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ειλικρινά θα ήθελα από τον ανώνυμο θαυμαστή του αξιότιμου κυρίου Μητσοτάκη παραπάνω κάποια στοιχεία αδιάσειστα που να μου τον κάνουν σεβαστό ως πολιτικό και την προσφορά του στο κοινωνικό ελληνικό σύνολο. Δεν θέλω αηδιούλες του στύλ πήρε την παράλυτη γυναίκα του αγκαλιά κι έφυγε ο ΚΑΗΜΕΝΟΣ μακριά από την πατρίδα του για να μη συνεργαστεί με τους συνταγματάρχες.. Γιατί ήρωες που πέθαναν με τις γυναίκες τους αγκαλιά από τους συνταγματάρχες στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί.. και πραγματικοί..και ανώνυμοι χωρίς φανφάρες και στεφάνια.. Θέλω τα στοιχεία και τις αποδείξεις που θα μου καταστήσουν τον Μητσοτάκη ήρωα του ελληνικού έθνους και άγιο άνθρωπο... Ειλικρινά τις έχεις???? Και βέβαια αυτό δεν ισχύει μόνο για το Μητσοτάκη αλλά για όλους τους Έλληνες πολιτικούς.. Πές τε μου γι αυτούς τους " αγιους " και "άξιους" άνθρωπους και πατριώτες σας παρακαλώ. Πως παρόλη την καλοσύνη τους και την ανωτερότητά τους αυτό το κράτος βασανίζει τους πολίτες του που είναι χωρισμένοι σε δύο κατηγορίες.. Στου νόμιμους και στους.... " ΥΠΕΡΑΝΩ ΝΌΜΟΥ " Πρόβατα ξυπνάτε πιάστε τα υψώματα, λύκοι θα υπάρχουν όσο υπάρχουν πρόβατα... Θαυμαστές του Μητσοτάκη του Καραμαλή, της Παπαρήγα και του Παπανδρέου.. Τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας θα τον πληρώσουν στο πετσί τους αυτόν τον θαυμασμό.. Το χετε καταλάβει ή ακόμα??? Τραγικό... Αλλά μας αξίζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩς ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΙΑΝΟΥ (ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ) ΙΔΡΥΣΑΝ ΤΗ ΒΙΕΝΝΗ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ.ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ- ΤΕΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. BALTIC=ΒΑΛΤΙΚΗ, βαλτώδης χώρα, εμπόριο κεχριμπαριού από τηνεποχή του Ηρακλέους.
    SCOTLAND=ΣΚΩΤΙΑ, χώρα του παρατεταμένου σκότους, MAC(ονοματικό πρόθεμα Σκωτσέζων)=εκ του ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ, ως οι πρώτοι άποικοι της Σκωτίας.
    =ΙΑΠΩΝΙΑ , η ΑΠΩ ΙΩΝΙΑ
    ΧΑΡΑΚΙΡΙ=χαράσω το κύρος=κοιλιακή χώρα
    =ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ, νήσοι Ινδών
    ΑΙΓΥΠΤΟΣ=υπτίως του Αιγαίου
    ΑΝΔΡΟΣ και ΕΛΕΥΘΕΡΑ, 'Ελληνικά νησιά στο Bimini / Hole in the Wall / Ανατολικά από την Φλώριδα.
    VASQUEZ=ΒΑΣΚΟΙ=βοσκοί

    Μερικά μόνο εκ των 'Ελληνικών τοπονυμίων

    Γιώργος Σιδέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. pedia pote egine i eruena apo ton K. triantafilidi...rwtaw gt exw enan ka8igiti p ine fisikos m tetio onoma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
    Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΙΚΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ
    Θεσσαλονßκη, 2/4/2008

    «Προελευση των Νεολιθικων ανθρωπων της Ελλαδας με βαση μελετη του πατρικα κληρονομουμενου DNA» ειναι ο τιτλος της ερευνας που πραγματοποιησε ο Καθηγητης Γενετικης του Α.Π.Θ., Κωνσταντινος Τριανταφυλλιδης, σε συνεργασια με το Πανεπιστημιο Κρητης και με πανεπιστημια των Η.Π.Α., του Καναδα, της Ρωσιας και της Τουρκιας. Στην ερευνα απομονωθηκε DNA απο 193 δειγματα αιματος ανδρων απü την Κρητη και 171 δειγματα αιματος ανδρων απο την Ηπειρωτικη Ελλαδα που ζουν σε κοινοτητες με γνωστους Νεολιθικους οικισμους. Συγκεκριμενα, στη Νεα Νικομηδεια (Βεροια), στο Σεσκλο και στο Διμηνι (περιοχη Βολου), στο Σπηλαιο του Φραχτη (περιοχη Κρανιδιου) και στη Λερνη (στο νομου Αργολιδας).

    Τα αποτελεσματα της γενετικης αναλυσης απο τις περιοχες της Ελλαδας συγκριθηκαν με παρομοια αποτελεσματα απο περιοχες της Ευρωπης, της Ανατολιας και της Αφρικης.

    Η απουσια συγκεκριμενης γενετικης συστασης (της J2b-M12) στους κατοικους των γειτονικων με τον Βοσπορο περιοχων, υποδεικνυει οτι Νεολιθικοι ανθρωποι στην Ελλαδα ειναι πιθανοτερο οτι ηλθαν δια θαλασσης.

    Τα αποτελεσματα της αναλυσης του DNA του χρωμοσωματος Υ του πληθυσμου της Κρητης εδειξαν οτι κατατασσεται μαζι με τους πληθυσμους απο την Ανατολια, ενω τα δειγματα απο τις περιοχες της Ηπειρωτικης Ελλαδας κατατασσονται μαζι με Βαλκανικους πληθυσμους. Κατα συνεπεια, τα γενετικα αποτελεσματα φαινεται πως υποστηριζουν τη θεωρια οτι Νεολιθικοι κατοικοι της Κρητης προηλθαν απο την Ανατολια. Βεβαια, μελετες μας με αλλους γενετικους δεικτες απεδειξαν οτι οι νεολιθικοι ανθρωποι ηρθαν και στην Ηπειρωτικη Ελλαδα απο την Ανατολια.

    Αξιοσημειωτη ειναι η περιπτωση των δειγματων απο τη Λερνη/Σπηλαιο Φραχτη στην Πελοποννησο, που δειχνουν συγγενεια με τον πληθυσμο της Κρητης. Το γεγονος αυτο μαλλον απεικονιζει τη γεωγραφικη αλληλεπιδραση αναμεσα στους κατοικους της Κρητης, της Πελοποννησου και της Ανατολιας. Μαλιστα, θα μπορουσε να αναφερθει ο μετα-αποικισμος της Κρητης το 1.100 π.Χ. απο αποικους απο την Ηπειρωτικη Ελλαδα, οπως αντιπροσωπευεται απο τον μονονουκλεοτιδικο δεικτη V13. Η υπαρξη αυτου του δεικτη διαπιστωθηκε με συχνοτητα 35% στη Θεσσαλια και στην Πελοποννησο, ενω η συχνοτητα του στην Κρητη μολις φθανει το 7%, και δειχνει την ηπειρωτικη συνεισφορα στις γενετικες παραλλαγες του χρωμοσωματος Υ που βρεθηκαν στην Κρητη. Το ποσοστο της συνεισφορας της Ηπειρωτικης Ελλαδας στην Κρητη υπολογιζεται οτι ειναι της ταξης του 20% περιπου.

    Η χρονολογια εξαπλωσης της απλοομαδας J2a1h-M319 στην Κρητη υπολογιζεται οτι συνεβη γυρω στο 3.100 π.Χ.. Η σπουδαιοτητα των αποτελεσματων αυτων στην αρχαιολογια ειναι προκλητικη. Η χρονολογια των 3.100 ετων π.Χ. ειναι πολυ σημαντικη για τους ιστορικους, μια και σηματοδοτει το οριο αναμεσα στη Νεολιθικη εποχη και την Εποχη του Χαλκου στην Κρητη, μια περιοδος που σχετιζεται με σειρα σημαντικων αλλαγων στην οργανωση κοινωνικων υπηρεσιων, τη δημογραφια, τα πολιτισμικα υλικα, την τεχνολογια, την εικονογραφια και τη νεκρωσιμη τελετουργια. Πολλοι ερευνητες προτειναν οτι η αφιξη νεου πληθυσμου ηταν υπευθυνη για τη σηματοδοτηση αυτων των αλλαγων, μια κοινωνικο-πολιτισμικη αναταση απο την οποια αναπηδησε ο φημισμενος Μινωικος πολιτισμος. Τα νεα αυτα εντυπωσιακα χαρακτηριστικα που συνδεονται με την πρωιμη Περιοδο του Χαλκου στην Κρητη εχουν συσχετισθει ποικιλοτροπα, π.χ. οτι οφειλονται σε αποικισμο της Ελλαδας και ειδικοτερα της Κρητης απο την Αιγυπτο/Λιβυη, η τη Συρια/Παλαιστινη, η απο το Ανατολικο Αιγαιο/ την Ανατολια. Σε σχεση με την υποθεση οτι ο Μινωικος πολιτισμος οφειλεται σε αποικισμο απο την Αιγυπτο και τη Λιβυη, η πλειονοτητα των απλοομαδων E3b1-M78 χαρακτηριζεται απο τον μονονουκλεοτιδικο δεικτη V13, τοσο στην Κρητη οσο και στην Ηπειρωτικη Ελλαδα, ενω στα δειγματα που αναλυθηκαν απο την Αιγυπτο δε βρεθηκε αυτος ο μονονουκλεοτιδικος πολυμορφισμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το αποτελεσμα αυτο δειχνει οτι δεν υπηρξε προσφατη γενετικη επαφη αναμεσα στην Αιγυπτο και την Κρητη η την Ηπειρωτικη Ελλαδα. Με αλλα λογια, ο Ελληνικος χωρος δεν αποικιστηκε απο κατοικους της Αιγυπτου. Αντιθετα, τα αποτελεσματα της αναλυσης του DNA στην πραγματικοτητα παρεχουν αποδειξεις που υποστηριζουν τις πληθυσμιακες μετακινησεις απο την Ανατολια. Τα αποτελεσματα αυτα καταρριπτουν την Αφροκεντρικη θεωρια της “Μαυρης Αθηνας” που διατυπωθηκε απο ορισμενους επιστημονες και προσφατα απο Σκοπιανους. Συμφωνα με αυτη τη θεωρια το θαυμα του αρχαιου Ελληνικου πολιτισμου ηταν αποτελεσμα αντιγραφης απο Αιγυπτιακες πηγες και οτι η ιδια η Ελλαδα αποικιστηκε απο κατοικους της Αφρικης.

    Να σημειωθει οτι η μελετη του μιτοχονδριακου DNA (παρουσιαζει μητρικο τροπο κληρονομησης) και του DNA του χρωμοσωματος Υ (παρουσιαζει πατρικο τροπο κληρονομησης) αποκαλυψε οτι το 80% του DNA των κατοικων της Ευρωπης εχει παλαιολιθικη προελευση η με αλλα λογια οι κατοικοι ειναι αυτοχθονες. Το υπολοιπο 20% εχει νεολιθικη προελευση. Ειναι, επισης, γνωστο οτι οι αρχαιοτεροι νεολιθικοι οικισμοι στην Ευρωπη ανακαλυφθηκαν στην Ελλαδα. Η επιστημονικη μελετη της προελευσης αυτων των ανθρωπων γινεται με βαση ευρηματα που προερχονται απο διαφορους επιστημονικους κλαδους, π.χ. την αρχαιολογια, τη γλωσσολογια, τη γενετικα, ενω παραλληλα διεξαγονται ενδιαφαρουσες επιστημονικες συζητησεις για το πως, ποτε και απο που προηλθαν οι ανθρωποι αυτοι τη Νεολιθικη περιοδο στη ΝΑ Ευρωπη.

    Για να διερευνηθουν τα ερωτηματα αυτα μελετηθηκε το DNA του χρωμοσωματος Υ. Οι γενετικοι δεικτες του χρωμοσωματος Υ κληροδοτουνται αμεταβλητα απο τον πατερα στο γιο, απο γενια σε γενια, δημιουργωντας ετσι πατρικες γενεαλογικες γραμμες. Με τη μεθοδολογια αναλυσης του DNA του χρωμοσωματος Υ ειναι δυνατον να ιχνηλατηθει η πατρικη γενεαλογικη σειρα και να προκυψουν συμπερασματα για την προελευση των ανθρωπινων πληθυσμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails