Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ:
Ο τίτλος αυτός που επιλέξαμε δεν έχει καμιά σχέση με "εθνικισμό".Τον επιλέξαμε προκειμένου να εκφράσουμε την έκπληξή μας διαβάζοντας το βιβλίο του κ. Βαρθολομαίου Λάζαρη στο οποίο παραθέτει την έρευνα που έχει κάνει.Ο κ. Λάζαρης ήταν ναυτικός και στα ταξίδια του σε όλη τη Γη διαπίστωσε οτι υπάρχουν χιλιάδες ελληνικά τοπωνύμια.Με την υπάρχουσα ιστορία αυτό δεν εξηγείται.Αν προσθέσουμε στην έρευνα του κ. Λάζαρη και τις γλωσσολογικές και εθνολογικές έρευνες που έχουν γίνει στους Ινδιάνους του Καναδά,στους ιθαγενείς της Ινδονησίας,στους Ινδιάνους της Ν.Αμερικής,στους αυτόχθονες της Αυστραλίας,στις αναφορές των μυστικιστών απο το Θιβέτ,στις αναφορές των δρυϊδων και δεκάδες άλλες τέτοιες έρευνες,βλέπουμε οτι ταιριάζουν απόλυτα με την έρευνα του κ. Λάζαρη.Υπάρχει όμως μια ακόμη έρευνα αξιόλογη που είναι το βιβλίο του κ. Ιωσήφ Γιαχούντα(πρύτανης του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ) "Τα εβραϊκά είναι ελληνικά" και στην οποία μιλάει για μια πανάρχαια ελληνική αυτοκρατορία.
Σκεφτήκαμε να δημοσιεύσουμε στο blog μας,τους χάρτες του κ. Λάζαρη,που δείχνουν τα ελληνικά τοπωνύμια σε όλη τη Γη καθώς και τα τοπωνύμια σε ελληνική-αγγλική και τις ακριβείς συντεταγμένες,πιστεύοντας οτι έτσι θα συμβάλλουμε στην έρευνα για την ιστορική αλήθεια που αφορά την πανάρχαια αυτή ελληνική αυτοκρατορία και η οποία αποκρύπτεται απο τον ελληνικό λαό και την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα,απο τους γνωστούς παγκοσμιοποιητές.Αυτοί οι "κύριοι" γνωστοί τραπεζίτες συγκεκριμένης εθνικότητας,το γνωρίζουν εδω και τουλάχιστον 3 αιώνες.Φροντίζουν όμως με "κατευθυνόμενους" ιστορικούς και χαλκευμένες έρευνες να το αποκρύπτουν και να περιορίζουν τον ελληνισμό στην περιοχή της Ελλάδας.Αυτό που μας ώθησε ήταν η δήλωση κάποιου συγγραφέα οτι οι δρυϊδες της Γαλλίας λατρεύουν σαν γενάρχη τους τον Ηρακλή.Κανείς όμως δεν θα το διδαχτεί αυτό στα ελληνικά σχολεία όπως και εμείς άλλωστε.Κανένα παιδί στο σχολείο δεν έμαθε οτι η Μασσαλία είναι αποικία των Φωκαέων,απο την Μικρά Ασία(6ος αιώνας π.Χ).Κανείς δεν έμαθε για τα δεκάδες ελληνικά πανεπιστήμια που ήταν διάσπαρτα στην Ευρώπη τον 7ο αιώνα π.Χ,σύμφωνα με δήλωση του κ. Γεωργακόπουλου,καθηγητή της Ιστορίας της Επιστήμης(δείτε εδώ όλη την εκπομπή όπου έκανε τις δηλώσεις για τα πανεπιστήμια ο κ. Γεωργακόπουλος).
Ως εδω όμως.Αυτά τα πράγματα πρέπει να γίνουν γνωστά σε όλη την Ελλάδα και σε όλη τη Γη.Περιμένουμε απο τους αναγνώστες να συμμετέχουν σε αυτή την έρευνα με αποστολή μυνημάτων και στοιχείων,γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο,κανείς δεν τα γνωρίζει όλα και κανείς δεν έχει το αλάθητο.Προτείνουμε στους αναγνώστες να αποθηκεύσουν αυτά τα δεδομένα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους,να επισκεφθούν τα μέρη αυτά μέσο του Google Earth και όποιοι μπορούν ας ταξιδεύσουν σε αυτά τα μέρη τα οποία προσδιορίζονται απο ακριβείς συντεταγμένες.
Σας αφήνουμε να θαυμάσετε αυτούς τους απίστευτους χάρτες.


ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΧΑΡΤΕΣ











ΔΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΣΕ ΥΨΗΛΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΠΟΝΥΜΙΑ
































ΤΟ ΤΟΠΟΝΥΜΙΑ





























































































































































































ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG


33 σχόλια:

  1. ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ Η ΕΛΛΙΠΕΣΤΑΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΑ Μ.Μ.Ε ΚΑΙ Ο ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΒΛΑΚΑ ΚΑΙ ΚΟΥΦΟ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ, ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΟΙΟ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΧΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΣΤΡΑΦΕΙ Η ΔΙΑΦΕΝΟΜΕΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκτός των τοπωνυμίων υπάρχουν κι άλλα χαρακτηριστικά που προδίδουν συσχετισμούς απομονωμένων εθνοτήτων με την Ελλάδα.Όπως οι τοπικές παραδόσεις, τα ήθη τα έθιμα.
    Βρίσκομαι στην Κίνα και είδα προχτές μια εκπομπή στην τοπική τηλεόραση στα αγγλικά για μια αρχαία φυλή στην Ταιβάν που ονομάζεται Τσου - Tsou in taiwan - ( ψάξτε στη βικιπαίδεια θα βρείτε αρκετά στοιχεία ).Το έψαξα λίγο και μου προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση ότι ο παραδοσιακός χορός των ανθρώπων αυτών που δεν φαινόταν για 100% κινέζοι, είναι με τα χέρια σταυρωτά και χορεύουν κυκλικά όπως οι θρακιώτες.Τραγουδούν όλοι μαζί όταν χορεύουν, άντρες και γυναίκες, οι άντρες μπροστά οι γυναίκες ακολουθούν,και τα ρούχα τους είναι πολύχρωμα. Επίσης πιστεύουν σε θεούς για κάθε περίσταση της ζωής τους.Κρατάνε σε βωμό μια φωτιά διαρκώς - όλο το χρόνο - αναμμένη, κάνουν θυσίες, και πίνουν κρασί που το παράγουν οι ίδιοι, πράγματα άσχετα με τους κινέζους, αλλά πολύ κοινά για τους Αρχαίους Έλληνες.
    Υπάρχει επισης βίντεο στο youtube που αν τους δεις να χορεύουν και παραβλέψεις λίγο τα χαρακτηριστικά του προσώπου θα νομίζεις ότι βλέπεις θρακιώτικο χορό σε πιο αργό ρυθμό.Οι άντρες επίσης, χορεύουν έναν έντονο χορό που κάποιοι βηματισμοί του μοιάζουν με τον πυρήχιο.
    Επίσης η γλώσσα τους έχει 6 φωνήεντα 5 ίδια με τα δικά μας α,ε,ι,ο,υ και ένα ι ακόμη που δεν ξέρω πως προφέρεται.

    Εδώ η διεύθυνση στο youtube
    www.youtube.com/watch?v=H9PyK3Eh9dI
    κι εδώ στη Βικιπαίδια
    http://en.wikipedia.org/wiki/Tsou_language
    κι εδώ:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Tsou_people
    H wikipedia τους καθορίζει σαν Αβορίγινες που νομίζω δεν είναι σωστό..
    Δείτε τα λίνκς είναι εκπληκτικό, και βγάλτε τα συμπεράσματά σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητοί φίλοι
    Θα ήθελα να κάνω μια μικρή συμπλήρωση, αν μου επιτρέπετε στο πολύ ωραίο άρθρο σας. Η συμπλήρωση είναι η εξής: Οι Ελληνικές πόλεις τα γλωσσικά και άλλα υπολείμματα καθώς και όλα όσα αποκρύβονται δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας παγκόσμιας επέκτασης των "Ελλήνων" κάποια μακρινή εποχή αλλά είναι ότι απέμεινε από την πρότερη κατοίκησή τους από τους "Έλληνες". Εμείς οι "Έλληνες" πριν από χιλιάδες χρόνια είχαμε ως χώρο αναφοράς ολόκληρη την γη και όχι το μικρό αυτό κομματάκι γης που μας αποδίδουν και που επιλέξαμε ως τελευταία γραμμή άμυνας.
    Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποδοθούν σωστά τα ιστορικά τοπωνύμια και να χαρακτηρίζονται τα διάφορα έργα ως παραμυθολογία.
    Όλα αυτά με πολλά στοιχεία και ατράνταχτες αποδείξεις υπάρχουν στο βιβλίο μου μόνο που η μη έκδοσή του ακόμη δεν μου επιτρέπει να τα παρουσιάσω. Ελπίζω κάποια στιγμή να μπορέσω να το κάνω. Μέχρι τότε όλα δεν θυμίζουν "Ελλάδα" αλλά όλα είναι "Ελλάδα".
    Τα εισαγωγικά γιατί το επίθετο αυτό είναι ένα από τα πολλά που έχει η φυλή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήπως πρέπει να προστεθεί ΠΟΙΟΙ άπληστοι υπονόμευσαν τον πολιτισμό των Αργοναυτών και των Σαλαμινομάχων και έφτασε η ανθρωπότητα στο σημερινό πομπηιακό χάλι, να σέρνεται από τους φόβους των αυτο-καταστροφικών εγωμανών, με σκιάχτρα τον γιαχβέ, τους διεφθαρμένους εφόρους-σωκρατικούς-μπεκροπελλαίους;
    Και πώς θα συνέρθουμε χωρίς το ενιαίο ψηφοδέλτιο του Ρήγα, των 3 πρώτων εκλογών και Συνταγμάτων, αμέτρητων συλλόγων και της Ελβετίας;
    http://www.kpad.gr/text/thesis/enieo1.htm
    http://antipariafwni.blogspot.com/2009/01/niki.html
    http://edrana.blogspot.com/2007/06/blog-post_05.html
    http://troktiko.blogspot.com/2009/05/blog-post_5788.html
    http://anovrilissiaradio.webnode.com/news/%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CE%B9%CE%BF%20%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%BF%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%B9%CE%BF%20%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%89%CE%BD%20%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CF%89%CE%BD/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ζητήστε την ομάδα σχεδιασμού των ιστοσελίδων σας να βάλουν σύνδεση (λινκ)στο κάτω μέρος των κειμένων σας σε εφαρμογή απευθείας αποστολής μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να γλυτώνουμε από το άνοιγε κλείνε παραθ'υρων και να μην αμελούμε να τα στέλνουμε και σε άλλους.
    Τέλος, ως μία καθαρά ελληνοκεντρική σελίδα, θά' πρεπε να προσέχετε περισσότερο την ορθογραφία σας. Πολύ παθητική φωνή σε -εται τη γράφετε σε -ετε!

    e-mail: doriefs74@yahoo.co.uk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
    ΕΥΜΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνῶ ἀπολύτως γιά τήν ἀνορθογραφία τῶν ἄλλων doriefs 74, ἀλλά καί ἡ δική σου ἀνορθογραφία δέν παέι πίσω.... ΠολΎ; Ἐννοεῖς ΠΟΛΛΟΊ ἔτσι; Προσωπικά, παρ'ὅλον ὅτι γνωρίζω πολύ καλά τήν ὀρθογραφία, ὅταν ἔχω κάποιον ἐνδιασμό ἀνατρέχω στήν βοήθεια τοῦ ὀρθογραφικοῦ λεξικοῦ ἤ ὁποιουδήποτε λεξικοῦ ἀρχαίων γιά πνεύματα καί τόνους. Πάντως μπράβο σας γιά τήν προσπάθειά σας νά γράφετε σωστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ελληνικά τοπονύμια σε όλον τον κόσμο .
    Αλλοδαπά τοπονύμια στην Ελλάδα .
    Όπου και να ταξιδέψω στην Ελλάδα συναντώ ονόματα τόπων Σλάβικα , Ρουμάνικα , Αλβανικά , Τούρκικα .
    Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει .
    Δικαίωμα κάθε κατοίκου της Ελλάδας να μιλά όποια γλώσσα θέλει .
    Γιατί όμως εγώ πρέπει να ψάχνω να βρώ τι σημαίνει Βάλια Κάλντα , Καιμακτσαλάν , Γκούρα , Γκορίτσα , Ζαγκορα , Τσεπέλοβο , Μέτσοβο , Τζουμέρκα και άλλα πολλά .
    Πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για να γίνει η Ελλάδα Ελληνική ;
    ΚΑΛΛΙΣΤΡΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατά τήν διάρκεια τών αιώνων, από τήν Ελλάδα πέρασαν αρκετές εθνότητες καί λαοί οί οποίοι άφησαν κάποια εθνολογικά στοιχεία καί αυτά είναι πολιτιστικά, εθνολογικά καί γλωσσικά. Κάποιες γηγενείς ονομασίες ξεχάστηκαν, άλλες δέν υπήρχαν καί ονομάστηκαν στήν ομιλούμενη γλώσσα ή διάλεκτο, κλπ. Αυτό συμβαίνει σέ όλο τό μήκος καί πλάτος τής Ελλάδος. Θά είναι πιστεύω σφάλμα νά διαγραφούν οί υπάρχουσες ονομασίες διότι έτσι διαγράφεται καί ή τοπική Ιστορία.

      Διαγραφή
  9. Symfwnw me ton Kallistrato
    Poly kalo blog
    Mono prosoxh se merikes yperboles pou kanoun to "ephsthmoniko" na xanete ligo :)
    synexiste gera!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλοι μου υπέροχο άρθρο και σε πολύ καλό δρόμο για την εύρεση της μεγάλης αλήθειας. Όσο για την ορθογραφία, ας τονίσω πως καλή είναι αλλά η αλήθεια βρίσκεται στον ήχο και όχη στη γραφή! Με βάση τα ομόηχα βρίσκεις ακόμη περισσότερες ομοιότητες παρά όντας κολλημένος στο γράμμα της γραφής. Ας μην ξεχνάμε πως αυτό που σήμερα θεωρείται "ορθή γραφή" δεν έχει σχέση με την πραγματικά ορθή γραφή, η οποία δεν είναι τίποτε άλλο από σημάδια που οφείλουν να αναπαράγουν τους ορθούς ήχους. Ας μην ξεχνάμε και το πόσα γράμματα "κόπηκαν"...

    Στην αρχή είναι ο ΛΟΓΟΣ όχι η γραφή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε παίδες !!!
    Θα αφήσετε ποτέ το παρελθόν για λίγο για να ασχοληθείτε με το μέλλον ?
    Μας έχουν γ@μeeσει σαν έθνος. Μας έχουν καταστρέψει την παιδεία, τη δημοκρατία, τα δικαιώματα, την πίστη...
    Μπορεί οι πρόγονοί μας να ήταν και θεοί. Αλλά και κουτορνίθια να ήταν εμείς δεν είμαστε άξιοί τους στο ελάχιστο. Θα έπρεπε να ντρεπόμαστε. Δεν έχουμε μυαλό ούτε ίσα με τη κότα. Μερικοί είναι τόσο BEEP που για να επιβεβαιώσουν στον εαυτό τους την ελληνική τους ταυτότητα άρχισαν να λατρεύουν το δωδεκά"θεο" ! Είναι σαν να πιστεύεις ξανά ότι το άτομο είναι το μικρότερο δομικό στοιχείο της ύλης μόνο και μόνο για νοιώσεις απόγονος του Αριστοτέλη...

    Με το ρυθμό που βάζουν οι πολιτικοί μας αλλοδαπούς στη χώρα σε λίγα χρόνια ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ! Θα σκορπιστούμε στον ξένο κόσμο και θα ομογενοποιηθούμε !
    Πλέον είμαστε οικονομικά, πολιτικά, κοινωνικά και πνευματικά σκλαβωμένοι !
    Όταν σου βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό για να σε σφάξουν ίσως φαντάζει καλή ιδέα να θυμηθείς την όλη σου ζωή για να κάνεις τελικό απολογισμό, αλλά πολύ καλύτερη ιδέα είναι να ψάξεις τρόπο να αμυνθείς για να ζήσεις και να αφήσεις του απολογισμούς για αργότερα...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι λες βρε πανιβλακα για την ελληνικη θρησκεια. μαθε για τα χαλια των δολοφονων χριστιανων και του ιουδαικου χτικιου που πιστευεις και μεσω των μαυροφουσταδων κοιλαραδων δεν αφηνει τιποτε σωστο να γινει στον τοπο. σιγα μην υπαρχει ο αθλιος εβραιος θεουλης σου και σιγα μην ειναι των ελληνων θεος.
      ειναι ενα αρχ.... μπροστα στην ελληνικη κοσμοθεαση και τον επικουρο.

      Διαγραφή
  12. Πλάκα έχει...κάτι τέτοια λένε και οι Τούρκοι καθηγητές Πανεπιστημίου για την καταγωγή των Τούρκων και τους κάνει μετά πλάκα ο Καργάκος!
    Ενπασει περιπτώση,να πανε οι Ελληνες σε όλα αυτά τα μέρη με τα μέσα που διέθεταν τότε...(ουσιαστικά καρυδότσουφλα) μάλλον αδύνατο το βρίσκω. Επιπλεόν.δεν έχουμε καμία μαρτυρία πουθενά για τέτοια ταξίδια...ούτε από την εποχή του Ομήρου ούτε αργότερα. Αντίθετα έχουμε αναφορές για την..Ατλαντίδα, ας πούμε. Αν είχαν συμβεί αυτά τα σημαντικά γεγονότα, δεν νομίζετε ότι κάποιος αρχαίος,κάπου κάποτε θα έκανε μια μικρούλα έστω αναφορά;
    Οκ,οι αρχαίοι Έλληνες ήταν πανεξυπνοι, πανίσχυροι, φοβεροί, είχαν μυαλά ξουράφια, κατείχαν απίστευτες τεχνολογίες κλπ...κλπ... Μάλιστα!...και μετά, κάτι τους έπιασε, και αυτοί οι πανέξυπνοι άνθρωποι, αυτός ο ...ανώτερος λαός, άρχισε να σκοτώνεται μεταξύ του!Αν μετρήσετε τους 'εμφύλιους' πολέμους της αρχαιότητας, θα δείτε ότι οι άνθρωποι όχι ανώτεροι δεν ήταν, όχι συναίσθηση του ποιοι είναι, αλλά μάλλον...για δέσιμο! Αυτά.
    Ονόμαρχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Οδυσσέα! Αν είσαι ναυτικός και ξέρεις να ταξιδέψεις με τα ιστία θα μπορούσες σε πληροφορώ να κανείς το γύρο του κόσμου έχοντας την για πορτολάνο. Υπάρχουν πολλοί χάρτες και πορτολάνοι ένας είναι αυτός του Πίρι Ρέις ο όποιος, κι ο ίδιος παραδέχεται ότι τον αντέγραψε. Πάρε να διαβάσεις το Παλίμψηστο του Αρχιμήδη και θα καταλάβεις γιατί δεν υπάρχουν αναφορές Αυτά τα καρυδότσουφλα που εσύ υποτιμάς είχαν πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες οπό ότι τα σημερινά μεγαθήρια. Οι αδελφοκτόνοι πολεμοι άρχισαν όταν επέτρεψε ο Περικλής στους Φοίνικες και σε διαφόρους λαούς ( λαοί εχθρικοί και βάρβαροι προς την ελεύθερη σκέψη και την εφευρετικότητα των Ελλήνων) που υπηρέτησαν τον Περσικό στρατό στην εκστρατεία κατά του Ελλαδικού χώρου. Οτι δηλ γίνεται και σήμερα με διαφορετική προσέγγιση και προπαγάνδα, να μεταναστεύσουν στην Αθήνα (όντως των τειχών) και τότε άρχισαν τα μεγάλα παρατράγουδα. Πελοποννησιακός Πόλεμος. 2500 χρόνια είμαστε σκλάβοι των δόλιων δολοφόνων των λαών. Αυτών των εκλεκτών του δικού τους βάναυσου θεού!

      Διαγραφή
  13. Φίλε Ονόμαρχε πλάκα έχουν αυτά που λες. Μας επιτρέπεις το χιούμορ. Θα προτιμούσα να μου αντιπαραθέσεις στοιχεία και όχι φλυαρίες. Μέσα στα αρχαία ελληνικά κείμενα υπάρχουν εκατοντάδες αναφορές για συμβατικά ταξίδια και για διαστημικά ταξίδια.
    Αν προσέξεις λίγο καλύτερα εδω μιλάμε για τον προ-κατακλυσμιαίο ελληνικό πολιτισμό. Αν έχεις χρόνο μπορείς να δείς τα βίντεο του κ. Καθηγητή της Ιστορίας της Επιστήμης του κ. Γεωργακόπουλου στο youtube.
    Διαβάζοντας το σχόλιό σου κατάλαβα οτι στηρίζεις τα λεγόμενά σου σε αυτά που έμαθες στο σχολείο. Κάνε όμως τον κόπο να ρωτήσεις τους καθηγητές σου αν γνωρίζουν τον Νόνο ή αν έχει διαβάσει έστω ένας απο αυτούς τα Διονυσιακά του Νόνου.
    Το μεγάλο μυστικό φίλε Ονόμαρχε είναι οι πηγές πληροφόρησής μας. Είμαστε όλοι «μεγάλα παιδιά». Κάποιοι προσπαθούν να μας περιορίσουν στα δωμάτια ενός σπιτιού. Εμείς θέλουμε να δούμε τα υπόλοιπα δωμάτια και τι είναι έξω απο το σπίτι. Θέλουμε να δούμε εκεί που απαγορεύεται. Φαντάζομαι καταλαβαίνει τι εννοούμε.
    Χαίρομαι για τον διάλογο παρ’ όλο που διαφωνείς, περιμένω απο εσένα να ερευνήσεις αυτό το θέμα ακόμη πιο βαθιά.
    Δες σε παρακαλώ τα βίντεο του καθηγητή Γεωργακόπουλου. Στο λέω για δεύτερη φορά. http://www.youtube.com/watch?v=DvcV6EY9-ug

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Καλλίστρατος. Κανείς δεν αρνείται οτι απο τα χώματα της σημερινής Ελλάδας πέρασαν ορδές επιδρομέων και κατακτητών και είναι φυσικό κάτι να άφησαν πίσω τους. Πήραν όμως πολλά περισσότερα απο τον πολιτισμό μας και τη γλώσσα μας. Πολλά τοπωνύμια που τα θεωρούμε πχ σλαβικής προέλευσης είναι Ελληνικότατα και απλά εμείς τα υιοθετήσαμε με τη βαριά προφορά που μιλούσαν οι σλάβοι. Και αυτοί με τη σειρά τους τα πήραν και τα χρησιμοποίησαν στις δικές τους περιοχές/χώρες. Το Ζαγορά είναι καθαρά Ελληνικό όνομα απο το επιτατικό ΖΑ (δίνει έμφαση οπως στη λέξη Ζάθεος) και τη λέξη ΟΡΟΣ και δείχνει το πολύ ορεινό μέρος. Το Μέτσοβο προέρχεται απο τις λέξεις ΜΕΣΟΝ και ΒΑΙΝΩ. Δηλώνει το μοναδικό προσβάσιμο σημείο/πέρασμα στην οροσειρά της Πίνδου απο την Θεσσαλία για την Ηπειρο και αντίστροφα. Και όλες σχεδόν οι καταλήξεις σε -βο ή -βα προέρχονται απο το ΒΑΙΝΩ και απο το ΒΑΣΙΣ και δεν είναι σλαβικές. Οπως το όνομα Αράχοβα (Ράχοβα) που και αυτό το χαρίσαμε στους σλάβους αλλά προέρχεται απο τις Ελληνικές λέξεις ΡΑΧΙΣ και ΒΑΙΝΩ. Υπάρχουν πάμπολλα παραδείγματα αλλά δεν είναι του παρόντος. Απλά χρειάζεται προσωπική μελέτη για να μην καταπίνουμε αμάσητα οσα λάνθασμένα (απο πρόθεση; - απο αμάθεια;) μας διδάσκουν στο σχολείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το τι κρουαζιερόπλοια υπήρχαν στην Κλασσική Ελλάδα..δε λέγεται!
    Παραθέτω λινκ: http://www.dwdekatheon.org/forum/index.php?topic=2141.0h

    D.A.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τρομερό ενδιαφέρον το περιεχόμενο της ανάρτησης έχει!
    Ο χαρακτηρισμός Αυτοκρατορία όμως..προυποθέτει μία άρχουσα τάξη. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει πηγή που να την αναφέρει.
    D.A.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. απιστευτοο!!οταν τα ακουγα απο σιτε τυπου λιακο
    δεν τα πιστευα.κι ομως ειναι πραγματικα ετσι πιστευω μετα απο τοσους χαρτες και τοπωνυμια εχω πιστει.μια απο της μεγαλητερες συγκαληψεις της ιστοριας.λογικα κατοικουσαμε σε ολοι την γη και σε καποια χρονικη περιοδο μας περιορισαν δεν ξερουμε ομως για ποιον λογο.και τωρα προσπαθουν παση θυσια να μας εξαφανισουν αλλιωνοντας μας κανοντας μας μη ελληνες.και το εχουν καταφερει σε μεγαλο βαθμο.Οι αρχαιοι ελληνες δεν θα επετρεπαν ποτε κατι τετοιο.εμεις γιατι το επιτρεπουμε τι κανουμε για να λαμψει παλι η αληθεια και η ελλαδα;ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πρέπει να αναφέρω κάτι που πρόσεξα.Στους χάρτες με τις συντεταγμένες λείπει ο χάρτης νούμερο 2.Το πρόσεξα όταν τις κατέβαζα.
    Έψαχνα καιρό να τους βρώ.Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ας κρατησουμε ψηλα το επιπεδο και ας μη μιλαμε ως ρωμηοι για πιστη σε ξενους θεουληδες παραμυθιων της ανατολης - πλυση εγκεφαλου απο τους εξουσιαστες της μαζας - ποσο μαλλον οταν δεν σεβομαστε την ιστορια μας, που εμπεριεχει τους πατρωους θεους μιλωντας με περισσο θρασος για πιστη στον ανυπαρκτο γυιο του δολοφονου εβραιου γιαχβε κανοντας τους ελληνες να γελουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Παρατηρήσεις μου:
    Στην σημερινή Ελλάδα δεν υπάρχουν πολιτικοί αλλά πολιτικάντηδες και κατά τινες τολμηρούς ερευνητές "Ελλαδέμποροι" ώς αποδεικνύεται εκ των δραστηριοτήτων των,που ενδιαφέρονται να διατηρήσουν το καταρρεύσαν σύστημά τους, για να περισώσουν τα μοναδικά προνόμιά τους εις βάρος των Ελλήνων, κατά των οποίων διαθέτουν δύο πανίσχυρα όπλα:
    α)Την ΠΑΙΔΕΙΑ, δια της οποίας αφελληνίζουν τους Ελληνόπαιδες, και
    β)Τν ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ δια της οποίας διαστρέφουν όλες τις αλήθειες που δεν τους εξυπηρετούν.
    Πλέον των ανωτέρω ιδιοτήτων τους, δεν επιτρέπεται να αυτοαποκαλούνται ΕΛΛΗΝΕΣ,καθ' ότι δεν πληρούν ούτε την ετυμολογικήν ούτε την λεξαριθμικήν σημασίαν της λέξεως, καθ' ότι
    ΕΛΛΗΝ=Ε+Λ+Λ+Η+Ν = 5+30+30+8+50 = 125 = 1,818 εις την 10ην δύναμην = ΙΣΑΞΙΟΣ της Χρυσής Τομής εις την 10ην, όπου Χρυσή τομή:1,818=ιερός αριθμός και 10 = άθροισμα ιεράς τετρακτύος που εκπροσωπεί την Τελειότητα και Αρμονία. Ελλαδίτες πρέπει να αποκαλούνται αφ' ότου μετέτρεψαν την Ελλάδα εις Ελλαδιστάν (εκεί που ίστανται οι Ελλαδίτες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος 2 Μαΐου 2011 3:59 μ.μ.
    τα είπες όλα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 5+30+30+8+50 = 125 = 1,818 εις την 10ην δύναμην
    ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΩ 125!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αρκετά ενδιαφέρουσα προσπάθεια,συγχαρητήρια σε όσους δούλεψαν για να την φέρουν εις πέρας.
    Παρ' όλα αυτά θα μου επιτρέψετε να εκφράσω κάποιες ενστάσεις μου.
    1)Το βάπτισμα όλων αυτών των περιοχών ως ελληνικών έγινε με απόλυτο γνώμονα την γλωσσολογική συνάφεια;Φυσικά γνωρίζω ότι έχουν έρθει στο φως πολλά αρχαιολογικά ευρήματα τα οποία φανερώνουν την εξάπλωση του ελληνικού πολιτισμού όπως επιγραφές,νομίσματα κ.α!Παρ' όλα αυτά θεωρώ πως μόνο η ομοιότητα των τοπονυμιών είναι ανεπαρκής παράγοντας τεκμηρίωσης.

    2)Σε σχόλιο απάντηση σε κάποιον ανώνυμο αναγνώστη χρησιμοποιήσατε τον όρο "προ-κατακλυσμιαίο".Δεν θεωρείτε πως είναι αν μη τι άλλο ανεύθυνο να στηρίζουμε ένα επιχείρημα σε ένα αμφιλεγόμενο ιστορικό υπόβαθρο που μετράει πάνω από 7.500 χρόνια πριν τον Χρηστό;

    Κλείνοντας θα ήθελα να μου επιτραπεί η απάντηση μου προς ανώνυμο αναγνώστη που σχολίασε στις 2 Μαίου 2011:
    Αγαπητε φίλε,αρχικά,λαμπρή η ιδέα σου να γράψεις σε ανύπαρκτη και φαιδρή γλώσσα(καθαρεύουσα)και κατά δεύτερον αφού με διαφωτίσεις πως ακριβώς 5+30+30+8+50=125 θα ζητούσα την βοήθεια σου ως προς το πως το 1,818^10 μας κάνει 125;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Προς τον 28 Ιουνίου 2011 7:55:

    Φίλε μου το βάπτισμα των περιοχών με ελληνικά ονόματα έγινε απο καθηγητές όπως ο κ. Γεωργακόπουλος που πιθανόν να βρείτε τα βίντεό του στο youtube. Εκεί λέει οτι στα περισσότερα απο αυτά τα μέρη ταξίδεψε επι τόπου, βρήκε αρχαιολογικά ευρήματα, μαρμάρινες πινακίδες κ.λ. Εξέδωσαν κάποιους χάρτες και πουλήθηκαν σε κάποια εκπομπή στην τηλεόραση. Κυκλοφορεί ακόμη ένα βιβλίο επι του θέματος του Βαρθολομαίου Λάζαρη «Η Ελλάδα σε όλο τον κόσμο». Υπάρχουν και κάποια άλλα βιβλία που ασχολούνται με ευρήματα της προκατακλυσμιαίας Ελλάδας. Για μένα πιο αξιόπιστος είναι ο Πλάτωνας που μιλάει για την προκατακλυσμιαία Ελλάδα. Και μην ξεχνάς ακόμη το άρθρο του blog για το Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν που κύρια δουλειά του είναι να εξαφανίζει τα ευρήματα αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ.
      1. ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΦΥΛΗ ΑΙΝΟΥ (ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΕ ΤΟ ΟΡΟΣ ΤΟΥ ΑΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Ή ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΗ ΑΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ), ΠΑΝΤΩΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΩΝΕΣ.
      ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ, Η ΕΓΓΥΣ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ Η ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΜΑΚΡΥΝΗ ΑΝΑΤΟΛΗ. ΣΗΛΑΔΗ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΑΠΩ ΙΩΝΙΑ (Η + ΑΠΩ + ΙΩΝΙΑ = ΙΑΠΩΝΙΑ ΜΕ Ω).
      2. ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΦΑΙΑΚΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΚΕΙ ΚΑΙ Η ΝΑΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕ, ΟΜΩΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΗΞΕΡΕ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕ, ΑΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΠΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΕ ΠΑΜΕ. ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ. ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΧΑΘΗΚΕ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ Π.Χ. ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΟ ΑΜΕΡΙΚΗ Ή ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ.

      Διαγραφή
  25. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Φίλε μου δίχως να κάνω κριτική θέλω να κάνω νια διευκρίνηση,
    Στα Πορτογαλικά και Ισπανικά με το όνομα MINA ονομάζεται το ΟΡΥΧΕΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΜΙΝΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Φίλε μου δίχως να κάνω κριτική θέλω να κάνω αλλη μια διευκρίνηση,
    ΑΙΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΟΣ ΦiΛΟ, ΜΕΤΑΞh ΕΥΡΩΠΑΙΟΝ ΚΑΙ ΑΣΙΑΤΙΚΟΝ ΦΙΛΟΝ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΙΑΠΩΝΙΑ=ΝΙΠΠΟΝ ΣΤΑ ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΤΖΑΠΟΝ ΤΟΝ ΑΓΓΛΟΝ...

    ΛΙΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟΣΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΑΛΟΝΕΤΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ,

    ΕΠΙΣΗΣ Η ΙΔΙΑ ΜΟΔΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ, ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΞΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!.
    ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΧΑΡΤΕΣ /ΤΟΠΟΝΙΜΙΑ ΚΛΠ ΚΛΠ ΟΠΟΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΔΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΣΥΝΙΣΤΩ ΣΤΗΝ ΣΕΙΔΑ ΝΑ ΣΒΗΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΛΑΚΕΣ..ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΠΟΙΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΠΑΡΕΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΙΠΟΤΑ..ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΑ ΚΑΝΕΝΑΝ.ΑΣΧΕΤΟΙ...ΒΛΑΚΩΔΩΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ..ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΒΑΛΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΩ..ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...!!ΑΝΑΛΕΚΤΟΣ ΠΡΙΝ ΠΕΙΣ ΓΙΑΤΟΥΣ ΑΙΝΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΙΝΟΥ...ΟΙ ΜΑΙΑΝΔΡΟΙ ΠΟΥ ΦΟΡΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΑΣΙΑΤΙΚΟΙ...ΧΑΧΑΧΑ..ΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΕΥΚΟΙ.ΚΑΥΚΑΣΙΟΙ...ΜΕ ΜΑΙΑΝΔΡΟΥΣ..ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΚΡΑΣΙ ΑΠΟ ΡΥΖΙ...ΝΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΟΙ ΑΙΝΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΙ ΣΑΚΕ...ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΣΧΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΙΝΟΥ..!!ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΡΑΞΙΜΟ ΘΕΛΕΤΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΩΡΑ...ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΤΑ ΑΣΧΕΤΑ ΣΧΟΛΙΑ..!!ΔΕΝ ΠΡΟΣΔΙΔΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ...ΕΣΤΩ ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΙ ΕΙΡΩΝΕΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΑΠΟΤΗΤΕΣ... ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ...

      Διαγραφή

Related Posts with Thumbnails