Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

«Κοράνιο, Αλλάχ, Μωάμεθ: λέξεις ελληνικές»

Σχόλιο "Ελεύθερης Επιστήμης": Συνήθως το blog μας ασχολείται με επιστημονικά θέματα "θετικής κατεύθυνσης",μας έκανε όμως εντύπωση το άρθρο αυτό της "Ελευθεροτυπίας" διότι και εμείς πιστεύαμε οτι οι λέξεις "Αλλάχ,Μωάμεθ και Κοράνιο" ήταν αραβικές λέξεις.


«ΤΟ ΚΟΡΑΝΙΟ» είναι ελληνική λέξη - και έχει ένα κεφάλαιο με τίτλο:

«ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»...

Τι λέει το Κοράνιο;

«Οι Ελληνες [πάντα] θα νικούν. Είναι θέλημα του Αλλάχ»

[Surah ΧΧΧ, 1-5]

Λίγοι γνωρίζουν ότι η ιερή λέξη «Κοράνιο» είναι ελληνικότατη και μάλιστα ομηρική*. Προέρχεται από το ιερό ελληνικό ρήμα «κορέω», που σημαίνει σπέρνω -τον Λόγο του Θεού!- και κατ' επέκταση «σαρώνω». Το ρήμα «κορέω» εκφράζει και την ιερή πράξη της δημιουργίας: όταν ο πατέρας μας «εκόρευσε», δηλαδή έσπειρε τον σπόρο του στην κόρη-μάνα μας και έπλασαν εμάς!
Σήμερα το ρήμα είναι γνωστό ως: «δια-κορεύω», από το κόρη: δια-κορεύω<κόρη. Δηλαδή η πιο δημιουργική πράξη στον κόσμο! Στο «Κοράνιο» (η λέξη είναι ΔΑΝΕΙΟ των Αράβων, Περσών και Τούρκων από το ελληνικό-ομηρικό: κορέω) υπάρχει και κεφάλαιο για τον Μέγα Αλέξανδρο. Το «Κοράνιο» έχει 114 «Κεφάλαια» (η αντίστοιχη «Αραβική» λέξη: «Surah» είναι και αυτή ελληνική, από το «Σειρά»). Αλλά και η λέξη «Αλλάχ» είναι από το ελληνικότατο «άλιος», που είναι η πρωτο-ελληνική λέξη ήλιος: Ο πρώτος πρώτος Θεός του πρωτο-Ελληνα Πελασγού ήταν, όχι ο Δίας, όχι ο Κρόνος, αλλά ο Ηλιος! Που χαρίζει το φως και τη ζωή στους Ανθρώπους: άλιος**ήλιος**Ελλάς (=το Φως)**Hellas**(Η=Χ) Αλλάχ... Και το όνομα «Μωάμεθ» είναι δάνειο από το ελληνικότατο «μεγάθυμος» = ον με πλούσιο κόσμο ψυχής! Περισσότερα θα βρείτε στα δύο βιβλία μου: Α. «Τα αγγλικά είναι ελληνική διάλεκτος», Αθήνα 2004, εκδ. Επτάλοφος, Ελευθερουδάκης, Γεωργιάδης, σελ. 8. Β. «Europe: The Symbol of Creativity and Civilization», Αθήνα 2006, εκδόσεις Ελευθερουδάκη, Script Soft, σελ. 103. Επίσης, υπάρχει και το άρθρο μου στην εφημερίδα «Φωνή του Νέστου» της Καβάλας, 22 Αυγούστου 2007, με τον τίτλο: «Ιδρύεται Πολιτεία του Πόντου στην Ευρωπαϊκή Ενωση». Οι αναγνώστες μου να προσέξουν ιδιαίτερα τους πρώτους στίχους (1-5) του Κορανίου (Surah ΧΧΧ), που γράφουν: «Οι Ελληνες [πάντα] θα νικούν! Είναι θέλημα του Αλλάχ». Φυσικά, με το ισχυρότερο όπλο στον κόσμο: τον πολιτισμό τους! Τα κανόνια σκουριάζουν. Ο πολιτισμός όμως διαιωνίζεται, όπως στο Κεφάλαιο ΧΧΧ του Κορανίου...

Καθηγητής Σταύρος Θεοφανίδης

* (Βλ. το τελειότερο Λεξικό των Liddell-Scott «Μέγα Λεξικόν της Ελληνικής Γλώσσης», μετάφραση Α. Κωνσταντινίδου, τόμος 2, έκδοση. Ελληνικά Γράμματα, το λήμμα «κορέω»).




27 σχόλια:

  1. http://en.wikipedia.org/wiki/Iskandarnamah

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ειμαι μουσουλμανος καθηγητης θεολογος. αυτα που διαβασα επανω ειληκρινα δεν θελω να υποτιμησω κανεναν, ομως ειναι αστεια πραγματα και δεν εχουν καμια σχεση με την πραγματικοτητα.
    ας πουμε οτι ειναι ελληνικες λεξεις και το κορανιο και το μωαμεθ και το Αλλαχ, -που δεν αληθευουν- τι θα αλαξει αν δεν τα πιστευει ο ανθρωπος σ`αυτα τα τρια. με αγαπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε μου δεν ξέρουμε αν είναι αστεία αυτά,εμείς το διαβάσαμε στην "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ",τα έγραψε ο καθηγητής Σταύρος Θεοφανίδης.Αν έχεις γνώσεις γλωσσολογίας δεν έχεις παρα να μας γράψεις ποια κατα τη γνώμη σου είναι η σωστή ετυμολογία των λέξεων,για να μπορούν οι αναγνώστες να κρίνουν και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.Όσο για το τελευταίο δεν ασχολούμαστε με τα θέματα της πίστης.Το site είναι καθαρά επιστημονικό και τίποτα άλλο.Ασχοληθήκαμε μόνο με την γλωσσολογία.

    Με αγάπη Ελεύθερη Επιστήμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν εχω προθεση να στενοχωρισω τον ανωνυμο 13 Δεκεμβρίου 2009 10:23 μ.μ. αλλα οτι λεει αναφερει ο καθηγητης Θεοφανιδης ειναι αληθεια . Πριν απο χρονια , στης Βρυξελλες , μιλησα με εναν μουφτη(Imam)απο το Μαροκο . Μου ειπε ακριβος αυτα που διαβασα εδω . Μου ειπε επισης πως ειναι λιγο γνωστο εκτος απο καποιους πολυμαθεις θεολογους !

    Να'στε ολοι καλα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οπως διαστρεβλωνουν δικες σας αληθειες (ελληνισμου ιστοριες λαων θρησκειων και γενικα ολων των λαων επιστημης φιλοσοφιας και αλλα παρα παρα παρα πολλα)ετσι διαστρεβλωνουν και δικες μας.. Και φυσικα ειναι αστειο αυτο το αρθρο της ελευθεροτυπιας..
    ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ(ειμαι μουσουλμανος)
    ειναι ΆΛΑ και οχι ΑΛΛΆΧ'
    οι μουσουλμανοι λενε: ΑΛά χού άκμπαρ
    που σημαινει :(ο) ''ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ'' ή 'Ο ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΣ' και τπτ παραπανω. Οπως στα ελληνικα:οταν θες να πεις οτι αυτος ειναι μεγαλος και εσυ πιο μεγαλος λες οτι εισαι μεγαλυτερος.ΚΜΠΙΡ=ΜΕΓΑΛΟΣ με το συνθετικο μπροστα το ΑΚ υποδηλωνει οτι ειναι μεγαλυτερος ο ταδε. ΑΚΜΠΑΡ δλδ σημανει ο πιο μεγαλος.Το χου ειναι μια πτωση αλλα αντι να δηλωθει αυτο εχει περασει στους Ελληνες οτι ειναι ΑΛΛΑΧ.Αν γνωριζεις καποιον μουσλεμ ρωτα τον πως προφερει στα αραβικα την λεξη ΘΕΟΣ.. θα δεις οτι θα σου πει ΆΛΑ άΛΑ με τονο στο πρωτο αλφα και οχι ''αλλαχ'' ΆΛΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΘΕΟΣ αλλα οταν λεμε την προταση ο ΘΕΟΣ εναι μεγαλος ο τονος στην προφορα παει στο δευτερο αλφα και ακουγεται συνδιασμενο με το 'χου' και ετσι το περνανε για αλάχ..
    Ξερω οτι εχετε υπνωτιστει με την θρησκεια μας απο εβραιους που αλωνιζουν την ελληνικη τηλεοραση+εφημεριδες και παραπληροφορηστε σκοπιμα λανθασμενα.Ειμαι γνησιος μουσουλμανος και τι πιο λογικο να ακουσετε εναν γνησιο μουσλεμ απο εναν ''Καθηγητη'' που αντι να σταθει στη σημασια του μουσλεμ που σημαινει = ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΣ ή αυτος που αφιερωνει τη ζωη του στον ΘΕΟ, καθεται και αλοιωνει μια θρησκεια λεγοντας ασυνειδητα οτι του κατεβει στο κεφαλι και μεταφραζοντας οτι θελει...
    Και δεν ειναι κορανι ειναι κουρ-αν οχι κουραν ουτε κορανιο η κοραν αλλα ΚΟύΡ-άΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειμαι ο προηγουμενος και απλα θελω να πω κατι που στον 3το.. Οταν λες μιλησες με ιμαμ ΑΠΟ το ΜΑΡΟΚΟ και μαλιστα στης εβραιοκρατουμενες Βρυξελες σημαινει οτι αυτος ειναι πιο σωστος απο τον μουσουλμανο καθηγητη?Χωρις να θελω να σε στενοχωρησω.. δεν υπαρχει ουτε μια φορα να εχουν βγαλει στην τηλεοραση γνησιο μουσουλμανο και ουτε μια φορα ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!!! και να πει τα πραγματα ως εχουν.. Θα μου πεις τωρα στο ειπε καποιος απο το μαροκο?καταρχην σου ειπε οτι χωριζομαστε σε 2 κατηγοριες και διαφερουμε οσο διαφερουν οι καθολικοι με τους ορθοδοξους? και οτι οι μεν λενε το αρχαιογονο σωστο οπως εχεικαι η αλλοι το λενε οπως συμφερει τους αλωνιζοντες εβραιους που προσπαθουν να διαστρεβλωσουν την αληθεια?σου ειπε οτι δεν ειμασταν χωρισμενοι και οτι μας χωρισαν καποιοι τριτοι?σου ειπε οτι οι ιμαμηδες της εβραιοκρατουμενης ευρωπης πληρωνονται για να μεταφερουν και να διαδιδουν οτι θελουν?
    Ο ιμαμης δεν ειναι τπτ παραπανω απο συντονιστης μιας προσευχης.Η θρησκεια μας λεει να μαζευομαστε ολοι να προσευχομαστε μαζι ωστε να δενετε ο δεσμος ανθρωπων και να μην ειναι ο καθενας μονος του.Και λεει το ''κορανιο'' οπως μας λεει και το ''ολοσωστο αρθρο'' :ΣΤΟΙΧΗΘΕΙΤΕ ΣΕ ΣΕΡΕΣ Ο ΕΝΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΤΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ.Ο ΙΜΑΜ ΝΑ ΕΚΦΩΝΕΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ.Ο ΙΜΑΜΗΣ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΝΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡ-ΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΚΟΥΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ.
    Ετσι λοιπον αγαπητε στον τριτο σχολιασμο καταληγω ρωτωντας αν πραγματι πιστευεις οτι ο ιμαμης των Βρυξελων ειναι πιο εγκυρη πηγη απο τον καθηγητη και εμενα που πηγα δημοτικο γυμνασιο και λυκεο στην Ελλαδα και ξερω τις μεταφρασεις.. Αν συνεχιζεις να το πιστευεις δεν εχω να σχολιασω κατι αλλο.. υγεια αγαπη και αυλογια σε σας.

    (ΡΗΤΟ ΚΟΡΑΝΙΟΥ)
    '''ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΨΕΤΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΑΘΕΟΙ(ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΝΝΟΕΙ) ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΣΑΤΑΝΙΚΕΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ(ΕΝΝΟΕΙ ΚΑΛΑ ΟΡΓΑΝΟΜΕΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗΣ)ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΧΩΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΠΙΕΡΟΥΝ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΙΕΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΟΥ'''

    ΜΕ ΑΓΑΠΗ
    Ενας γνησιος μουσουλμανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μιας και η δυο βλέπω με περηφανεια λέτε ότι είσαστε μουσουλμάνοι!και δεν εχω κανένα κόλλημα με θρησκείες μιας στα μάτια τα δικα μου όλοι είναι ίση.
    εξηγήστε μου αυτό ( μιας είναι ένα πράγμα που με τσαντίζει ιδιαίτερα ) είσαστε μουσουλμανη ή ελληνες με θρησκεία μουσουλμανική!

    φιλικα
    θοδωρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. paizei kapoio rolo afto sto thema mas ,alla genika??? (mia ellinida christiani orthodoksi)

      Διαγραφή
  8. Ισλαμ τραγικη Θρισκεια μισαλοδοχη τραχεια σαν την αμο της ερημου.Μονολιθικη,που απαιτει ακροτηριασμο οχι μονο του ανδρα αλα και της γυναικας(κλιτοριδοεκτομη) καθιστονταστην καταδικασμενη να μην γνωριση ποτε της οργασμο.Αλοκοτη που υποστηριζει για τους μαρτηρες την ανταμηβη τους στον παραδησο 72 παρθενων που μετα απο κατθε πραξη θα γηνεται ξανα παρθενα(ΤΙ ΜΑΡΤΗΡΙΟ)Τιρανικη απενατη στις γηναικες κανοντα τες αντικειμενα υποβιβθαζοντας τις με την κομπλεχικη μπουργα το ιληιθιο τσαντορ και την βλακοδη μαντιλα.Θρισκεια για κοσμο ανοριμο πνευματικα της προηγουμενησ χιλιετηριδας για κοσμο που δεν γνορησε ποτε του την δημοκρατια και την αφησβιτηση.Θρισκεια των ταλιβαν τησ αλ καιντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το άρθρο της εφημερίδας το αναρτήσατε, μάλλον, χωρίς να κάνετε έστω την παραμικρή έρευνα για την ορθότητά του. Με ένα ελάχιστο ψάξιμο παραπέμπω, για όσους θέλουν, σε σχολιασμό του συγκεκριμένου στο http://sarantakos.wordpress.com/2009/06/09/koranio/ και αν θέλετε ριξτε μια ματιά στη Wikipedia Qur’an

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΡΙΠΤΕΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς τον 11:42
    Μας αρέσει η μετριοφροσύνη και η ηπιότητα. Πως είσαι σίγουρος οτι δεν το ψάξαμε; Οπως είδες στην αρχή του άρθρου, γράψαμε οτι δεν ασχολούμαστε με τέτοια θέματα. Απλως αναδημοσιεύσαμε το άρθρο απο την «Ελευθεροτυπία», γιατί μας έκανε εντύπωση και πιστεύαμε οτι το «Αλλάχ, «Κοράνι», «Μωάμεθ» είναι λέξεις αραβικές. Δεν μας ενδιαφέρει το θέμα απο γλωσσολογική άποψη. Αλλά μια και το έθεσες κατεβάσαμε επίσημη μετάφραση του Κορανίου απο τα Αραβικά στα ελληνικά και προσέξαμε οτι ο κ. Σαραντάκος έχει πάρει την αγγλική μετάφραση. Στην αγγλική μετάφραση η σούρα XXX(=30) λέει «The Romans have been defeated», ενω η επίσημη μετάφραση λέει «νικήθηκαν οι Ρωμιοί και σύντομα θα ξανανικήσουν». Δεν λέει Ρωμαίοι αλλα Ρωμιοί.
    Επίσης η σούρα στον Σαραντάκο λέγεται ΑR-ΡΟΥΜ, όπως το αναφέρει ο ίδιος ο Σαραντάκος, ενω στο πρωτότυπο αναφέρεται σαν ελ-ρουμ με υπότιτλο «οι Ρωμιοι». Το ΕΛ-ΡΟΥΜ αναφέρεται στους Ελληνες. Είναι γνωστή ρήση των Αράβων και βρίσκεται σε πληθώρα άλλα κείμενα.
    Οσο για τις υπόλοιπες διαφορές σας στα γλωσσολογικά μπορείτε να το συζητήσετε με τον κύριο Σταύρο Θεοφανίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έχει σχέση και με το "Κρανίο" η λέξη "Κοράνιο". Επίσης με τον κούρο και την κόρη. Δεν υπάρχει λέξη με μόνο μία σημασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. http://quran.com/30
    Η επίσημη μετάφραση.
    Δοκιμάστε να διαβάσετε όλες τις επίσημες ερμηνείες.
    Όλες λένε πως ο εχθρός ακόμα και άν νικηθεί,θα ανακάμψει σύντομα.
    Δώστε ιδιαίτερη βάση στη Σούρα 30:5- "Ο Αλλάχ θα δώσει την νίκη εκεί που θέλει".
    Δέν είναι τίποτα άλλο,παρά μιά προειδοποίηση (όπως οι αντίστοιχες της Βίβλού),πως αν πορευθείς χωρίς τον Αλλάχ,κάθε νίκη θα είναι πρόσκαιρη.
    Όσο για το γλωσσολογικό μέρος:
    Ναί,εντάξει,οι πρόγονοί μας εφοδιάσανε με λέξεις όλη την Υφήλιο...Και;
    Η δικιά μας συνεισφορά στον παγκόσμιο πολιτισμό,από συστάσεως του νέου Ελληνικού Κράτους,συνοψίζεται σε ένα κακομοίρικο "Κυτάξτε τί εκάναν οι Προγόνοι μας!"
    Ναί,υπάρχουν εξαιρέσεις-άνθρωποι που το πνεύμα τους ήταν πολύ μεγάλο για να περιοριστεί από την ελληνική πραγματικότητα.
    Αλλά,το μόνο που έχουν καταφέρει,είναι να επιβεβαιώσουν τον κανόνα που θέλει την Ελλάδα να τρώει τα -αυτιστικά- παιδιά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. παιδια, ειδα μια ματαιη προσπαθεια μετάφρασης καποιων λέξεων. πιστευω οτι καποιες λεξεις απλα δεν επιδέχονται μεταφραση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολες οι λεξεις επιδεχονται μεταφρασης !! Μονο οι κραυγες δεν επιδεχονται!

      Διαγραφή
    2. To ισλαμ ειναι κατασκευασμενη θρησκεια απο τους Βυζαντινους σαν αναχωμα στις αγριες φυλες της ανατολης!!Τον Μωαμεθ τον εκπαιδευσαν Βυζαντινοι αυτοκρατορες κατοπιν συνενοησης με τους Πατριαρχες.Για αυτο τον λογο ο Χριστος δεν ειναι αντιπαλος Θεος αλλα προφητης του ισλαμ.

      Διαγραφή
  15. ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΕΙΝΑΙ ΑΒΡΑΑΜΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ. ΟΠΟΤΕ PALEGIO ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ. ΟΙ ΑΒΡΑΑΜΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΩΡΟΑΣΤΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΖΑΡΑΤΟΥΣΤΡΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΠΕΡΣΙΑΣ. ΤΑ ΖΩΡΟΑΣΤΡΙΚΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΒΡΑΑΜΙΚΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΔΩ ΚΑΙ 2000 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΜΟΡΦΩΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΜΟΡΦΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ. ΟΙ ΜΟΡΦΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ: ΙΟΥΔΑΙΣΜΟΣ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ, ΙΣΛΑΜ, ΝΑΖΙΣΜΟΣ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ. ΜΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ, ΓΡΑΦΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η WIKIPEDIA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ 2000 ΧΡΟΝΙΑ !!ΚΑΙ ΑΛΙΜΟΝΟ ΑΝ ΣΤΙΣ "ΠΗΓΕΣ"ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ. ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΕΣ ΚΑΙ WIKIPEDIA ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.....ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!!ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΜΠΛΕΚΕΙΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΜΕ ΝΑΖΙΣΜΟ,ΝΤΠ,ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ .....ΑΜΑ ΣΕ ΧΑΛΑΕΙ ΜΗ ΤΟ ΠΙΝΕΙΣ!!!ΤΕΤΟΙΕΣ "ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ"ΑΠΟΨΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΣΟΒΑΡΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΟΥΤΕ ΔΥΟ ΛΕΠΤΑ!!!

      Διαγραφή
    2. Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΙΩΝΙΣΜΟ; Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΙΩΝΙΣΜΟ; ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟΝ ΛΕΝΙΝ; Η ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Ή ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ; Ή ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ Ή ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΧΑΖΟ. ΠΟΙΟΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ; ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ Ή ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΡΩΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ; Ο ΙΗΣΟΥΣ ΗΤΑΝ ΡΩΜΑΙΟΣ Ή ΕΒΡΑΙΟΣ; ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΨΕ ΤΗΝ ΡΩΜΗ; ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ; ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΚΑΨΑΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ; ΠΟΙΟΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΗΝ ΜΑΣΟΝΙΑ; ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ; ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΖΑΡΑΤΟΥΣΤΡΑ; ΑΝ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 2000 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΖΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ.

      Διαγραφή
    3. ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Η WIKIPEDIA:

      Ζωροάστρης

      ...Ο Ζωροάστρης καλούσε τους πιστούς να κάνουν μόνο το καλό, υποσχόμενος ως ανταμοιβή, τον παράδεισο. Πολλά στοιχεία της διδασκαλίας του Ζωροάστρη έχουν ομοιότητες με αντίστοιχα της διδασκαλίας του Ιησού Χριστού.

      Αβρααμικές θρησκείες

      Οι Αβρααμικές θρησκείες (γνωστές και ως Αβρααμικές παραδόσεις, θρησκείες του Αβραάμ, Αβρααμικές μονοθεϊστικές θρησκείες, Σημιτικές θρησκείες και Σημιτικές μονοθεϊστικές θρησκείες κτλ.)[1] είναι ιστορικά οι τρεις μεγαλύτερες θρησκείες στον κόσμο, και αποτελούνται από τον Ιουδαϊσμό, τον Μουσουλμανισμό και τον Χριστιανισμό. Η καταγωγή των Αβρααμικών θρησκειών εντοπίζεται πρώτα στον Ιουδαϊσμό, που εμφανίστηκε την πρώτη και τη δεύτερη χιλιετία Π.Κ.Ε. στην περιοχή του Ισραήλ και της Ιουδαίας, όταν γράφτηκε η Εβραϊκή Βίβλος...

      ...Σύμφωνα με τα ιερά συγγράμματα και των τριών θρησκειών, πρωταρχικό ρόλο στην ίδρυση αυτών έπαιξε το πρόσωπο του Αβραάμ. Στα σημεία που μοιράζονται τις ίδιες ιστορίες υπάρχουν μικρές, αλλά σημαντικές διαφορές, που τις διαφοροποιούν μεταξύ τους...

      Ζωροαστρισμός

      Βασικές αρχές της εσχατολογίας και δαιμονολογίας του ζωροαστρισμού θεωρείται ότι έχουν επηρρεάσει τις Αβρααμικές θρησκείες. Παράλληλα, ο ίδιος ο ζωροαστρισμός κληρονόμησε ιδανικά από άλλα προγενέστερά του θρησκευτικά συστήματα, και, όπως άλλες ζωντανές θρησκείες, περιέχει ένα βαθμό συγκριτισμού...

      ...Τέλος, πιστεύουν στην ημέρα της κρίσης, στην κόλαση και στον παράδεισο, σ' έναν σωτήρα (σοασιάντ) που θα αναστήσει τους νεκρούς και στην αιώνια ζωή. Είναι πιθανόν τα «πιστεύω» αυτά να επηρέασαν τον ιουδαϊσμό, τον χριστιανισμό και τον ισλαμισμό.

      ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΑΣ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ.

      Διαγραφή
  16. Έχει υπ' όψη του κανείς αν παίζει το θέμα "Ωρίων" με την Θρησκεία του Ισλάμ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ...ισμός, ...ισμός.... καλο θα ηταν να μην πεφτουμε στις παγιδες. ολοι ειμαστε ισοι κατω απο τον ιδιο ηλιο, αναπνεουμε τον ιδιο αερα και θα μας σκεπασει το ιδιο χωμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δυστυχώς τέτοια άρθρα μειώνουν σοβαρά την αξιοπιστία των υπολοίπων. Σε ποιό αρχαίο ελληνικό λεξικό βρέθηκε το "κορέω" ότι σημαίνει "διαδίδω το θεϊκό λόγο"?
    1.Κορέω= Εκ του πολέω, δια συνήθους εναλλαγής των χειλικούπερωϊκών, το ρ. κολέω δι' εναλλαγής των υγρών, δηλ, κορέω = υπηρετώ , καθαρίζω, σαρώνω. (Ο ΕΝ ΤΗ ΛΕΞΕΙ ΛΟΓΟΣ)
    2. Κορέω = σαρώνω, σκουπίζω καθαρίζω , σε Ομ.Οδ. σαρώνω την Ελλάδα, αφανίζω τους κατοίκους , ερημώνω σε Αριστοφάνη (Liddel&Scott).
    Το διακορέυω σημαίνει τρυπάω, εξού και διακορευτής διότι κορεία είναι η παρθενία και κορεύομαι σημαίνει διέρχομαι την παρθενική ηλικία.
    Οι μεταφράσεις του Κορανιού στην Ελλάδα είναι προκατασκευασμένα λαθεμένες δια να πετύχουν ενα σύνδεσμο μεταξύ Ρωμαϊκής - Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και Ελληνισμού που εξόν την Ελληνική γλώσσα δεν υφίσταται κανενός είδους άλλη σχέση.
    Η σουρα είναι "Ar Rûm¨" δηλ, THE ROMANS καιπαγκοσμίως εννούνται οι Ρωμαίοι, Ρωμιοί δε, δεν είναι σε καμμία περίπτωση οι Ελληνες, αλλά όλοι οι υπόδουλοι στους Ρωμαίους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Ας σημειωθει ομως οτι οι κατοικοι του βυζαντιου λεγοντουσαν ρωμνιοι ή ρωμαιοι ο ορος ελληνας δεν χρησιμοπουνταν

      Διαγραφή
  19. Καιρό είχα να μπω στο άρθρο αυτό και δεν έχασα την ευκαιρία να απαντήσω στον Ανώνυμο 27 Μαρτίου 2010 - 12:38 μ.μ. που με ρωτά αν έχω περισσότερη εμπιστοσύνη σε έναν μουφτή από το Μαρόκο παρά σ' αυτόν .

    Αν με διαβάζει ακόμα θα του απαντήσω , βεβαίως και θα έχω περισσότερη εμπιστοσύνη σε έναν άνθρωπο που δεν κάνει την θρησκεία του ιδεολογία και που στο τέλος της ζωής του έχει κατανοήσει το Κοράνιο πιο πολύ από πολλούς . Και προπαντός που το έχει μελετήσει στην αυθεντική του γλώσσα τα αραβικά . Είναι σαν να λες πως ένας ξένος καθηγητής που έμαθε ελληνικά και μελέτησε την Ορθόδοξη Βίβλο με τα δικά του γλωσσικά κενά την κατανόησε καλύτερα από Έλληνα πατριάρχη που την έχει μελετήσει στην δική του γλώσσα .
    Και για το ΆΛΑ με την οξεία στο πρώτο Α και χωρίς το Χ στο τέλος να το ξανά ψάξεις , είμαι σε επαφή με μουσουλμάνους πάνω από 20 χρόνια και αν είναι αλήθεια πως "καταπίνουν" το τελικό Χ στην έκφραση "Αλά ου ακμπάρ" (με τον τόνο στο δεύτερο Α) , όταν μιλούν για τον Θεό και μόνο (Αλλάχ), το τελικό Χ το χρησιμοποιούν και ακούγεται καθαρά .
    Να' σε καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ Ανώνυμος6 Ιανουαρίου 2013 - 11:40 π.μ.

    Η τουρκική έκδοση του Κορανίου που προφανώς χρησιμοποιείς μπορεί να λέει Ar Rûm (μάλλον Al Rûm αλλά δεν έχει σημασία), η αραβική όμως λέει Yunani και εδώ ψεύδεσαι γιατί το Rûm εκπροσωπεί τους Έλληνες του Βυζαντίου . Έτσι μας ονόμαζαν οι Τούρκοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails