Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Η ΑΚΤΙΝΑ ΤΟΥ ΡΕΪΜΟΝΤ ΡΑΪΦ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Η μεγαλοφυία του Ρέιμοντ Ράιφ αναγνωρίστηκε από την πλειοψηφία της ιατρικής κοινότητας, όταν στη δεκαετία του 30 κατασκεύασε ένα υπερ-μικροσκόπιο που έκανε αντιληπτή και την κάθε αδιόρατη κίνηση των iών μέσα σε ένα οργανισμό, τους οποίους στη συνέχεια κατέστρεφε με τη χρήση μιας εξολοθρευτικής ηλεκτρομαγνητικής ακτίνας!




Ωστόσο, λίγο πριν από την επίσημη ανακοίνωση των εντυπωσιακών αποτελεσμάτων της μεθόδου του, οι άμεσοι συνεργάτες του άρχισαν να παθαίνουν «ατυχήματα» που κατέστρεψαν τα αρχεία και τα εργαστήρια τους, ενώ ο ίδιος ο Ράιφ πέθανε από μια... «κατά λάθος» θανάσιμη δόση βάλιουμ και αλκοόλ, στο Σαν Ντιέγκο...



Παρόλο που η κοινή αίσθηση είναι ότι ο καρκίνος αποτελεί υπόθεση του σύγχρονου ανθρώπου, κυρίως από το '50 και εξής, η αλήθεια είναι ότι υπάρχει από πολύ παλιά - ο Ιπποκράτης έχει γράψει γι' αυτήν. Εύλογα, λοιπόν, αναρωτιέται κανείς πώς η τόσο εξελιγμένη σύγχρονη επιστήμη δεν κατόρθωσε ακόμα να βρει μια αποτελεσματική και απόλυτη θεραπεία. Μια πρώτη απάντηση είναι ότι πρόκειται για κάτι τελείως διαφορετικό από τα όσα γνωρίζουμε σήμερα για τις λοιμώξεις και, επομένως, αυτό δυσκολεύει τους ερευνητές επιστήμονες.

Κατά καιρούς, ακούγονται διάφορες πολλά υποσχόμενες μέθοδοι θεραπείας, για τις οποίες οι προκαταρκτικές κλινικές έρευνες φέρονται να δίνουν υψηλά ποσοστά επιτυχίας. Σε όλες τις περιπτώσεις, όμως, αυτές ξεχνιούνται (;) γρήγορα, προς όφελος των «κλασικών λύσεων» της χημειοθεραπείας, των ραδιενεργών ακτινοβολιών και της χειρουργικής αφαίρεσης των όγκων.

Παρόλα αυτά, τα ποσοστά επιτυχίας των «κλασικών θεραπειών» είναι πολύ χαμηλά. Σύμφωνα με στατιστική του περιοδικού Scientific American (Νοέμβριος 1985), μόλις 2 στους 100 ασθενείς που ακολουθούν αγωγή με χημειοθεραπεία και ακτινοβολίες γ' θεραπεύονται οριστικά (σχετικές πληροφορίες και στο βιβλίο του Μάριου Δημόπουλου Οι θεραπείες του καρκίνου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, Εκδόσεις Εύανδρος). Άλλη στατιστική μελέτη του Journal of the National Cancer Institute (15 Σεπτεμβρίου 1993) έδειξε ότι η χημειοθεραπεία είναι αποτελεσματική μόνο στο 3% των περιπτώσεων, ενώ ένα άλλο 4% των ασθενών εξασφαλίζουν μια σημαντική παράταση ζωής.

Γενικότερα, έχει φανεί ότι ασθενείς που δεν ακολουθούν καμία θεραπεία συχνά ζουν το ίδιο -ή και περισσότερο- από τους ασθενείς που υποβάλλονται στις επισήμως αποδεκτές συμβατικές θεραπείες. Οι ακτινοβολίες Κοβαλτίου (ακτίνες γ) που γίνονται σε ασθενείς είναι τόσο επικίνδυνες, όσο και η ραδιενέργεια που εξεπέμφθη από τις ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι!

Εάν ένας υγιής άνθρωπος εκτεθεί σε τέτοιες ακτινοβολίες, μπορεί να εμφανίσει καρκίνο και λευχαιμία. Το οξύμωρο είναι ότι η ραδιε νεργός αυτή ακτινοβολία θεωρείται σήμερα το μόνο όπλο κατά του καρκίνου!


Εμπόδια και άγνοια από το Σύστημα


Στο όνομα της «χημειοθεραπείας» οι ασθενείς εκτίθενται σε φοβερά δηλητήρια, τα οποία φέρνουν τεράστια κέρδη στις φαρμακευτικές εταιρίες. Φυσικά, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι και οι ίδιοι οι ιατροί είναι «παγιδευμένοι» σε συγκεκριμένες διαδικασίες και πρακτικές που υπαγορεύει η εκπαίδευση τους και ο Ιατρικός Σύλλογος. Άν η μέθοδος θεραπείας που ακολουθούν είναι εγκεκριμένη, τότε έχουν και την πλήρη κάλυψη του νόμου. Αν όχι, με το παραμικρό στραβοπάτημα μπορεί να οδηγηθούν στα δικαστήρια ή και να χάσουν την άδεια ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος.

Το όλο σύστημα εμποδίζει κάθε τι νέο να γίνει γνωστό και να εφαρμοστεί, αφού θα πρέ πει πρώτα να περάσει από κλινικές έρευνες, χρηματοδοτούμενες από φαρμακοβιομηχανίες. Αν μια μέθοδος είναι αποτελεσματική μεν, αλλά ενάντια στα οικονομικά συμφέροντα της εταιρίας, «θάβεται» σε ένα συρτάρι και οι ιατροί εμποδίζονται, μέσω των Ιατρικών Συλ λόγων, από το να την εφαρμόσουν.

Ενα ερώτημα είναι γιατί η Ιατρική Επιστήμη δεν χρησιμοποιεί για την ακτινοβόληση του καρκίνου πιο χαμηλές συχνότητες -από αυτές των ακτινών γ'- που δεν προξενούν καρκινογένεση, ούτε μετάλλαξη στο DNA. Να «κατέβουν», δηλαδή, οι επιστήμονες πιο χαμηλά, στις υπεριώδεις και στις φωτεινές ακτίνες. Κι αν πιστεύουν ότι ούτε αυτές θα έχουν αποτέλεσμα, τότε να κατέβουν ακόμα χαμηλότερα, στις υπέρυθρες (θερμότητα) και στα μικροκύματα ή ακόμα καλύτερα, στη ζώνη των ραδιοφωνικών κυμάτων UHF (3Ghz - 300Mhz), VHF (300Mhz - 30Mbz) και πιο κάτω ακόμα, στα βραχέα (30Mhz), μεσαία (lMhz) και μακρά (100 Khz).

Συνήθως, οι ιατροί στο ερώτημα αυτό σαστίζουν, γιατί δεν έχουν διδαχθεί ποτέ κάτι σχετικό με την ιαματική χρήση των ραδιοφωνικών συχνοτήτων. Μετά έρχεται και η εύκολη απάντηση ότι «αν ίσχυε κάτι τέτοιο, η επιστήμη Θα το γνώριζε!». «Βεβαίως το γνωρίζει», λέμε εμείς, «αλλά κάποιοι φροντίζουν να το ξεχάσει!».

Υπερθερμία






Από την Αρχαιότητα, ο Ιπποκράτης είχε παρατηρήσει

ότι καρκινοπαθείς που ανέβαζαν πυρετό από άλλη αιτία

θεραπεύονταν από τον καρκίνο!

Συγκεκριμένα, θεωρούσε ευεργετικό τον τεταρταίο πυρετό, διότι «είναι ασφαλέστερος όλων, ευκολότερος να τον υποφέρει ο άρρωστος, διαρκεί πολύ και άλλα νοσήματα μεγάλα θεραπεύει» (Επιδ. Α, Παρ. 24).


Σήμερα, η Ιατρική γνωρίζει ότι τα καρκινικά κύτταρα δεν επιζούν σε θερμοκρασίες άνω των 41.5 C. Εάν ο όγκος θερμανθεί με κάποιο τρόπο στους 42 C, τότε εξοντώνεται. Αυτό γίνεται είτε με υψηλό πυρετό, είτε τοπικά με τεχνητό τρόπο. Στην περίπτωση αυτή χρησιμοποιούνται οι υπέρυθρες ακτίνες, τουλάχιστον για τον καρκίνο του δέρματος. Για θερμική αγωγή στους όγκους που βρίσκονται βαθύτερα χρησιμοποιούνται υπέρηχοι κατευθυνόμενης δέσμης ή, ακόμα καλύτερα, κατευθυνόμενες δέσμες μικροκυμάτων.

Όπως συμβαίνει και με τα φαγητά στον φούρνο μικροκυμάτων, ο καρκινικός ιστός ζεσταίνεται από τα μέσα προς τα έξω/Ετσι, η θερ μοκρασία του ανεβαίνει τοπικά, χωρίς εγκαύματα, στους 42 - 45 C0, με αποτέλεσμα την εξόντωση του. Τα μικροκύματα εμπίπτουν στη ζώνη ηλεκτρομαγνητικών ραδιοφωνικών συχνοτήτων των UHF.

Η υπερθερμία μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνη της ή σε συνδυα σμό με τις συμβατικές μεθόδους και, σύμφωνα με το βιβλίο του Μάριου Δημόπουλου Οι θεραπείες του καρκίνου από την αρχαιότη τα μέχρι σήμερα, η υπερθερμία αποδείχτηκε τόσο αποτελεσματική, ώστε η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρία υποχρεώθηκε να την αφαιρέσει το 1977 από τον κατάλογο των αναπόδεικτων μεθόδων και να την εντάξει στις αποδεκτές. Το 1984, το FDA την ενέκρινε και επισήμως ως την τέταρτη αγωγή μετά τη χειρουργική, τη χημείοθεραπεία και τη ραδιενεργό ακτινοβολία. Χαρακτηριστική ήταν και η δημοσίευση της Υπη ρεσίας για τη Δημόσια Υγεία των ΗΠΑ, σχετικά με τους επιφανειακούς καρκίνους.

Οι καρκίνοι εξαφανίστηκαν σε ποσοστό 44% με ραδιενεργό ακτινοβολία, ενώ ξεπεράστηκαν σε ποσοστό 75% με θερμική και ραδιενεργό ακτινοβολία συγχρόνως (USA Today, Mavilyn Elias «Heat therapy may help against cancer», 31 Mar 1986). Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η τεχνολογία για την αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος εσωτερικά έχει ήδη αναπτυ χθεί, δυστυχώς όχι ως θεραπευτικό μέσο, αλλά ως «μη θανάσιμο όπλο» κατά μαζικών διαδηλώσεων υπό τον γενικό τίτλο «Όπλα Ενεργού Αποτροπής».

Σύμφωνα με την εταιρία ARFL που το ανέπτυξε, αποτελείται από μια επίπεδη σχισμοκεραία διαμέτρου δύο μέτρων, τοποθετημένη πάνω σε ένα τζιπ τύπου Hummer και έχει ως σκοπό να κατευθύνει μια δέσμη μικροκυμάτων, μήκους κύματος 3 mm (lOOGhz), προς τους διαδηλωτές, θερμαίνοντας τον υποδόριο ιστό στιγμιαία στους 50 βαθμούς. Ως ανακλαστική αντίδραση, ο δέκτης των μικροκυμά των θα απομακρύνεται ενστικτωδώς από την κατεύθυνση που κάηκε, σαν να ακούμπησε αναμμένη λάμπα.
Η ίδια τεχνολογία, λοιπόν, θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ακόμα όπλο κατά ορισμένων μορφών καρκίνου, ωστόσο οι έχοντες τη γνώση προτιμούν να το χρησιμοποιήσουν σε απάνθρωπες εφαρμογές.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν ευτυχώς και οι θετικές εξαιρέσεις -υπάρχουν ανά τον κόσμο ορισμένες κλινικές που εφαρμόζουν πει ραματικά τη μέθοδο με διάφορους τρόπους ένας από αυτούς είναι να τοποθετηθεί ο ασθενής ναρκωμένος σε μια θερμαντική φόρμα, μέσω της οποίας τού επιβάλλεται θερμοκρασία 42 C.
Το ερώτημα παραμένει: Γιατί η υπερθερμία δεν εφαρμόζεται ευρέως ούτε στις ΗΠΑ, ούτε στην Ευρώπη, ούτε και στην Ελλάδα, αφού έχει αναγνωριστεί και επίσημα;


Η υπόθεση «Ρέιμοντ Ράιφ»


Η θεραπευτική δράση των ραδιοφωνικών συχνοτήτων του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος είχε εντοπιστεί από τον Ρόγιαλ Ρέιμοντ Ράιφ (Royal Raymond Rife) ήδη από τη δεκαετία του 1930. Πολλές ανα καλύψεις του εξακολουθούν να βρίσκονται και σήμερα σε χρήση σε πολλά πεδία της επιστήμης, όπως η μικροσκοπική οπτική και η βιο χημεία.
Ωστόσο, οι δυο μεγαλύτερες εφευρέσεις του απουσιάζουν από τις ακαδημαϊκές βιβλιογραφίες.

Αρχικά ασχολήθηκε με την κατασκευή ενός υπερ-μικροσκοπίου, το οποίο διέθετε ιδιότητες που ξεπερνούσαν κατά πολύ εκείνες των υπόλοιπων μικροσκοπίων. Σκοπός του ήταν να έχει οπτική επαφή με ιούς εν ζωή (in vivo) σε καλλιέργειες. Σήμερα, στη μικροσκοπική ανάλυση χρησιμοποιού νται τεχνικές που περιέχουν ένα μέρος από τον σχεδιασμό του Ράιφ χρησιμοποιούνται φακοί βυθισμένοι σε λάδι, φωτισμός σκοτεινού πεδίου και υπεριώδες φως, προκειμένου να γίνουν ορατά ορισμένα απειροελάχιστων διαστάσεων αντικείμενα.

Ο Ράιφ ξεκίνησε τις έρευνες του ως παθολόγος ερευνητής, υπο στηρίζοντας ότι για να εξαρθρωθεί μια ασθένεια, θα έπρεπε οι ιατροί να έχουν οπτική επαφή με τον «εχθρό»: «Δεν μπορούμε να πολεμήσουμε αποτελεσματικά κάτι που δεν βλέπουμε».
Ο ίδιος επεδίωξε να συντάξει έναν κατάλογο με τους ιούς που ξεπερνούσαν σε θανατηφόρο δράση τους βάκιλους και, για να το πετύχει, χρησιμοποίησε μια αρχαία μέθοδο.

Ένα ιδανικό μεγενθυντικό σύστημα που αποτελούνταν από μια γεωμετρική κατασκευή εξαιρετικής απλότητας: αποκλίνουσες οπτικές ακτίνες μπορούν να μεγενθύνουν ένα αντικείμενο όσες φορές θέλουμε" δεδομένης μιας πολύ ισχυρής πηγής φωτός με αποκλίνουσα δέσμη και μιας ικανής απόστασης για την προβολή της δέσμης αυτής, μπορείς να δεις το αόρατο. Όπως, δηλαδή, συμβαίνει με την προβολή ενός κινηματογραφικού φιλμ. Η κάθε εικόνα έχει οριζόντια διάσταση 36 χιλιοστά του μέτρου και προβάλλεται στην οθόνη με οριζόντια διάσταση, της τάξης των 15.000 χιλιοστών.

Όσο για την επιφανειακή μεγέθυνση, αυτή αυξάνει γεωμετρικά με το «τετράγωνο» της απόστασης 5x5x400=10.000. Δηλαδή, αν ένα αντικείμενο με διαστάσεις 1 χιλ. μήκος και 1 χιλ. πλάτος μεγεθυνθεί γραμμικά 1000 φορές, θα φαίνεται σαν αντικείμενο διαστάσεων 1x1 μέτρο. Η κάθε πλευρά του μεγεθύνεται 1.000 φορές, αλλά η επι φάνεια του 1.000.000 φορές.

Στην περίπτωση ενός φωτογραφικού φιλμ, η επιφάνεια κάθε ενός καρέ φίλμ έχει επιφάνεια 36x25=900 τετραγωνικά χιλιοστά (πλευρά επί πλευρά). Όταν προβάλλεται στην οθόνη από έναν προβολέα δια φανειών, η οριζόντια πλευρά μπορεί να είναι και 5 μέτρα. Πέντε μέτρα ισούνται με 5.000 χιλιοστά. Η γραμμική μεγέθυνση τότε είναι 5000/36=138,8 φορές. Η επιφάνεια προβολής τότε έχει διαστάσεις 5000 πλάτος και 3470 (25x138,8) χιλιοστά ύψος. Η επιφάνεια της είναι πλευρά επί πλευρά, 5000x3470=17.350.000 τετραγωνικά χιλιοστά. Με λίγα λόγια, μια αρχική επιφάνεια των 900 τετραγ. χιλιοστών έγινε 17.350.000 τετραγ. χιλιοστά. Η επιφανειακή μεγέθυνση είναι 17.350.000/900=19.277 φορές. Όταν, λοιπόν, η γραμμική μεγέθυνση είναι 138,8 φορές, η επιφανειακή είναι 19.277 φορές.

Βεβαίως, το φως εξασθενεί πολύ, σύμφωνα με τον νόμο του τετρα γώνου της απόστασης, γι' αυτό και χρειάζεται μια ισχυρή πηγή φωτός ή ευαίσθητο «μάτι» -ίσως μια βιντεοκάμερα CCD- απέναντι, ώστε να βλέπει ένα μικρό μέρος της κολοσσιαία μεγενθυμένης εικόνας.

Ο Ράιφ, λοιπόν, στη θέση του φιλμ έβαλε ένα αντικειμενοφόρο γυαλάκι μικροσκοπίου, αξιοποιώντας τα μέσα που διέθετε τη δεκα ετία του 1930. Η φωτεινή πηγή έπρεπε να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη, σαν ένα σημείο, από όπου θα εξακοντίζονταν οι φωτει νές ακτίνες. Ωστόσο, είναι ουσιαστικό εδώ να διαχωριστεί η ιδανι κή γεωμετρική σχεδίαση ενός μικροσκοπίου από την πρακτική εφαρμογή: το φως διαδίδεται με εγκάρσια κύματα, γεγονός που δημιουργεί παραμορφώσεις από «κροσσούς συμβολής» στο οπτικό πεδίο, όταν η μεγέθυνση φθάσει να «βλέπει» αντικείμενα που οι διαστάσεις τους είναι συγκρίσιμες με το μήκος κύματος του φωτός.

Κατακτώντας τον κόσμο του... αοράτου

Θεωρητικά, στη μεγέθυνση έχει τεθεί ένα όριο από τον φυσικό Έρνστ Άμπυ (Ernst Abby 1840-1905), συνεργάτη του Καρλ Ζέιτς (Carl-Zeiss), γνωστού για τους ποιοτικούς φακούς του. Το όριο αυτό είναι το 1/3 του μήκους κύματος του φωτός με το οποίο γίνεται η παρατήρηση. Το μικρότερο μήκος κύματος έχει το ιώδες, με 0,40 μικρόμετρα (1μ=106m).

Το όριο αυτό, από το 1870 και εξής, έγινε κάτι σαν δόγμα για τους σχεδιαστές μικροσκοπίων. Πέρα από το ότι έπρεπε τα μικροσκόπια να είναι μικρά για να χωρούν στις διαστάσεις ενός εργαστηριακού πάγκου, υπήρχε και το όριο της μεγέθυνσης του Άμπυ στις 1600 έως 2500 διαμέτρους, το οποίο περιόριζε και τη δημιουργική φαντασία των επιστημόνων. Έτσι, η ανάπτυξη συμβατικών μικροσκοπίων κατέληξε να είναι ένας κατασκευαστικός εφιάλτης λόγω των οπτικών σφαλμάτων που προέκυπταν, καθώς και της διόρθωσης που απαιτούνταν.

Από τότε, η Ιατρική σημείωσε μια κάμψη στον εν λόγω τομέα, αφού οι ακαδημαϊκοί αναγκάστηκαν να γράφουν τις εργασίες χους χωρίς να έχουν οπτική επαφή με το αντικείμενο της μελέτης τους. Η πραγματική γνώση που βασίζεται στην παρατήρηση και στο πείραμα έδωσε τη θέση της σε αναπόδεικτες υποθέσεις. Ωστόσο, υπήρξαν περιπτώσεις ανεξάρτητων ερευνητών που, ερευνώντας άλλους τομείς της επιστήμης, πετύχαιναν μεγεθύνσεις πολύ μεγαλύτερες από αυτές που επιτρέπει το θεωρητικό όριο του Άμπυ.

Ο Τέσλα, το 1891, κατασκεύασε μια λυχνία κενού, με σημειακή πηγή φωτός ένα κομμάτι άνθρακος (carborundum), το οποίο τοποθετούσε στην άκρη ενός σύρματος που το διήγηρε με σύντομους θετικούς ηλεκτρικούς παλμούς. Τη στιγμή που αστραποβολούσε ο άνθρακας, προβαλλόταν στο γυαλί τής λυχνίας ένα περίπλοκο σχέ διο. Ο ίδιος, τότε, υπέθεσε ότι προβαλλόταν εκεί το κρυσταλλικό πλέγμα του άνθρακα σε απίστευτη μεγέθυνση, από τα φορτισμένα σωματίδια (ιόντα) που «ψεκάζονταν» προς τα έξω. Την ίδια περίπου τακτική χρησιμοποίησε και ο Max Von Laue, για να απεικονίσει κρυσταλλικές δομές υλικών με ακτίνες Χ..

Και οι δύο αυτές τεχνικές ήταν καλές για υλικά σώματα, αλλά λει τουργούσαν θανατηφόρα πάνω σε βιολογικό υλικό: σκότωναν στη στιγμή τις καλλιέργειες μικροβίων, άρα ήταν και αδύνατον να παρατηρηθούν «εν ζωή» (in vivo).

To 1911, ο ερευνητής Emile Deomoyens ισχυρίστηκε ότι άρχισε να παρατηρεί με το μικροσκόπιο πολύ μικρές κηλίδες να κινούνται ζωηρά, πέρα από το όριο του Άμπυ, μόνο τα μεσημέρια των μηνών Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου. Τότε οι συνεργάτες του ανησύχησαν, αρχίζοντας να αμφιβάλλουν για την πνευματική του υγεία. Ωστόσο, ο Gaston Naessens διαπίστωσε ότι, τη συγκεκριμένη περίοδο του έτους, το μεσημβρινό φως του ηλίου περιέχει τεράστιες ποσότητες υπεριώδους φωτός, των οποίων το μήκος κύματος είναι σημαντικά μικρότερο του ορατού φάσματος και, άρα, επιτρέπει πράγματι την ενισχυμένη αυτή μεγέθυνση. Παρόλα αυτά, εξακολουθεί να υπάρχει η απορία τού πώς έβλεπε αυτά τα μήκη κύματος, τα οποία είναι πρακτικά αόρατα από το ανθρώπινο μάτι!

Αρκετά χρόνια αργότερα, η εταιρία ηλεκτρονικών RCA και ο Zworykin κατασκεύασαν το ηλεκτρονικό μικροσκόπιο που επιτρέπει μεγεθύνσεις της τάξης του 1.000.000' κι αυτό όμως «έβλεπε» νεκρή ύλη, αφού το δείγμα έπρεπε να είναι σε κενό αέρος, επικαλυμμένο με φιλμ μετάλλου, και να έχει υποστεί βοβαρδισμό ηλε κτρονίων, δηλαδή ραδιενεργό ακτινιβολία β'.

Μόνη ελπίδα ήταν το βαθύ υπεριώδες. Με αυτό τον τρόπο, οι Gradon και Dane του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ πέτυχαν ευκρίνεια 6.000 διαμέτρων και μεγέθυνση 50.000 φορές. Ο δρ. Francis Lycas, των εργαστηρίων Τηλεφωνίας Bell (Bell Telephone Lab), το ανέβασε στις 60.000. Οι τρεις αυτοί αύξησαν την ευκρίνεια στο 1/10 του μήκους κύματος, δηλαδή κατά 300%. Το όριο έπεσε στα 0,05 μικρά. Φαίνεται ότι το φως δεν είναι μόνον ό,τι μας λέει η Φυσική...

Το υπερ-μικροσκόπιο του Ράιφ



Έχοντας αυτά υπ' όψιν του και βασιζόμενος πάνω σ'αυτή την αρχή, ο Ράιφ κατασκευάζει το 1920 μικροσκόπιο προβολής με υπεριώδες φως. Στην προσπάθειά του αυτή βρίσκει ενθου σιώδεις χρηματοδότες τους Timkin και Bridges, οι οποίοι τον ενισχύουν οικονομικά για την κατα σκευή του υπερ-μικροσκοπίου.

Σε αυτό εφαρμόζει δύο νέες ιδέες του: Γεμίζει τον σωλήνα του μικροσκοπίου με 22 αλλεπάλλη λα ορθογώνια πρίσματα και, όπου στα συμβατικά μικροσκόπια υπάρχει αέρας, εκείνος τοποθετεί πρίσματα χαλαζία, τα οποία αποτελούν μια στενά δεμένη συστοιχία με τον αντικειμενικό και προ σοφθάλμιο φακό. Με αυτό τον τρόπο, πετυχαίνει παραλληλία των ακτινών του φωτός και μεγάλη φωτεινότητα. Το φως από το αντικείμενο ακο λουθεί 22 ζιγκ-ζαγκ, προτού μεγεθυνθεί από τον προσοφθάλμιο φακό.

Η δεύτερη ιδέα του είναι να φωτίσει τα δείγμα τα του με ισχυρές υπεριώδεις ακτίνες (μαύρο/αόρατο φως), ώστε να φωσφορίσουν και να γίνουν τα ίδια πηγές ορατού και υπεριώδους φωτός. Επιπλέον, «αναμειγνύει» τη δευτερογενή αυτή εκπομπή με την αρχική, με αποτέλεσμα οι δυο δέσμες αόρατου υπεριώδους φωτός να προξενούν δευτερογενείς συχνότητες που βρίσκονται μέσα στο φάσμα του ορατού φωτός, όπως ακριβώς συμβαίνει με τα διακροτή-ματα δύο ηχητικών πηγών ή με την ετεροδύνωση στα ραδιοφωνικά κύματα. Με τον τρόπο αυτό, ο Ράιφ πετυχαίνει μια καταπληκτική οπτική ευκρίνεια, κατορθώνοντας να δει ιούς όχι μόνο σε νάρκη, αλλά και σε δράση!

Το Μικροσκόπιο του Ράιφ ξεπέρασε το όριο του Αμπυ, φτάνο ντας τις 60.000 μεγεθύνσεις. Σε συνδυασμό με τη μεγέθυνση φωτο γραφιών έφθανε τις 300.000 διαμέτρους, ενώ η ευκρίνεια έφτανε τις 250.000 διαμέτρους του δείγματος.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της Οπτικής, τέτοιες μεγεθύνσεις δεν μπορούν να επιτευχθούν με τις γνωστές ιδιότητες του φωτός. Επομένως, το πιθανότερο είναι η διά ταξη του Ράιφ να έκανε χρήση κάποιων άλλων παραμέτρων του φωτός, εκτός των γνωστών οπτικών. Η διαδικασία εστίασης φαίνεται να είναι ραδιονικής φύσης και συσχετίζεται με την πεμπτου σία ή οργόνη ή αιθέρα.
Τα ευρήματα του Ράιφ επιβεβαίωσαν πολλοί ανεξάρτητοι ερευνη τές, όπως ο δρ. Α. Ι. Κένταλ του Northwestern University Medical School.

To 1932, ο Κένταλ μαζί με τον Ράιφ απομονώνουν και φωτο γραφίζουν τον ιό της πολυομυελήτιδος μέσα από ζωντανές καλλιέρ γειες, στις οποίες εντοπίζουν επίσης στρεπτόκοκκο και τύφο. Τα νέα κοινοποιήθηκαν και επαληθεύτηκαν στο Mayo Foundation από τους Ε. Rosenow και Karl Meyer του Hooper Foundation for Medical Research, στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Το φοβερό νέο ήταν ότι οι βάκιλοι είναι φορείς ιών και το φοβερότερο ότι ήταν αόρατοι στα συμβατικά μικροσκόπια του Καρλ Ζέας, πάνω στα οποία είχαν βασιστεί όλες οι προηγούμενες μελέτες του ιατρικού κόσμου!

Ο Ράιφ παρατήρησε την ύπαρξη ιών σχεδόν παντού. Εξέτασε περί τα 20.000 δείγματα καρκινικού ιστού, όπου εντόπισε βιολετί-κόκκινα στίγματα να κινούνται στο οπτικό του πεδίο, μετά από κινηματογρά φηση διαλειπτικού χρόνου. Φωτογράφιζε, δηλαδή, ένα καρέ ανά λεπτό σε διάρκεια αρκετών ημερών και, ακολούθως, παίζοντας κανονικά την ταινία, οι κινήσεις μιας εβδομάδος συμπτύσσονταν σε λίγα λεπτά, κάνοντας αμέσως αντιληπτή και την κάθε αδιόρατη κίνηση.

Τα στίγματα αυτά ήταν παρόντα σε κάθε είδος καρκίνου. Επρόκειτο για ιούς που περνούσαν από κάθε είδους διηθητικό φίλτρο. Η παρατήρηση επιβεβαιώθηκε από τουλάχιστον πενήντα άλλα εργαστή ρια, τα οποία χρησιμοποιούσαν το πρισματικό του μικροσκόπιο. Τελι κά, κατάφεραν να απομονώσουν τον ιό, ο οποίος ονομάστηκε «ΒΧ».

Αντιμετωπίζοντας τον καρκίνο

Ο Ράιφ, λοιπόν, πολτοποιούσε τον καρκινικό ιστό και τον διήθιζε, με
αποτέλεσμα το εξερχόμενο υγρό να περιέχει μόνο τους ιούς ΒΧ. Το υγρό αυτό το μετέφεραν με ενέσεις από την καλλιέργεια σε ξενιστές, και από εκεί έκαναν καλλιέργειες με επιτυχία. Η διαδικασία αυτή επαναλήφθηκε, πάντοτε με την ίδια επιτυχία, 104 φορές.

Εντόπισαν τότε μια παραλλαγή του ιού που ήταν υπεύθυνη για τα «σαρκώματα» και την οποία ονόμασαν «BY». Διαπιστώθηκε, λοιπόν, ότι οι εν λόγω ιοί πρωτοεμφανίζονται σαν γρίππη και, όταν αδυνατίσει το ανοσοποιητικό σύστημα, αναλαμβάνουν δράση: διεγείρουν τα κύτταρα σε ταχύ πολλαπλασιασμό, ώστε να έχουν διαθέσιμο περισσότερο κυτταρικό υλικό του πυρήνα, όπου και εγκαθίστανται.

Επιπλέον, ο Ράιφ πειραματίστηκε και με τις ραδιενεργές ακτινοβολίες του Ραδίου και Κοβαλτίου 60. Είδε τότε με τρόμο τους ΒΧ και ΒΥ να ευδοκιμούν και να αυξάνονται ταχύτερα από πριν. Παραδόξως, η ιατρική πρακτική προσπαθεί να θεραπεύσει καρκίνους με αυτήν ακριβώς την ακτινοβολία!

Πειραματιζόμενος πάνω σε πρωτόζωα και βακτήρια, σκέφθηκε να εφαρμόσει απότομους και σύντομους ηλεκτρικούς παλμούς, προκειμένου να καταστρέψει την κρυσταλλική δομή των ιών αυτών, όπως είχε κάνει με επιτυχία παλαιότερα ο Τεσλα, το 1917. Χρειαζόταν όμως ένα «φορέα» που θα μετέφερε αυτούς τους παλμούς. Μιμήθηκε τότε την τεχνολογία των ακτινών Ρέντγκεν, με τη διαφορά ότι, αντί κενού μέσα στον καθοδικό σωλήνα, έβαλε μίγμα Υδρογόνου και Ηλίου σε χαμηλή πίεση (70-300 mm Hg). Στο κενό παράγονται επικίνδυνες ακτίνες Χ ηου διαπερνούν τους ιστούς (ακτινογραφίες), ενώ με τα ευγενή αέρια μέσα στον καθοδικό σωλήνα παράγεται ένα όμορφο φως, χωρίς τις «σκληρές» ακτινοβολίες Χ.

Το Υδρογόνο χρησιμοποιούνταν ήδη σε λυχνίες «Θύρατρον» μεγάλης ισχύος, στη βιομηχανία. «Οδήγησε» λοιπόν ο Ράιφ αυτόν τον τροποποιημένο καθοδικό σωλήνα, τροφοδοτώντας τον με ισχυρούς ηλεκτροθετικούς παλμούς από μια γεννήτρια ηλεκτρικών σημάτων χαμηλής συχνότητας (λεγομένων λανθασμένα και «ακουστικών» συχνοτήτων 20-20.000 Hz). Ο σωλήνας έλαμψε τότε με ένα απαλό φως.

Στρέφοντας, λοιπόν, τη λάμψη αυτή προς την αντικειμενοφόρο πλάκα του πρισματικού του μικροσκοπίου, κατάφερε να παρατηρήσει την καλλιέργεια όποιου παθογενούς είχε τοποθετήσει εκεί.

Συγχρόνως, είχε αρχίσει να αλλάζει τον ρυθμό επανάληψης (συχνότητα) των παλμών, γυρίζοντας το «κουμπί» της γεννήτριας. Με τον συντονισμό σε συγκεκριμένη συχνότητα επανάληψης, τα εκάστοτε παθογενή μικρόβια εκρηγνύονταν μπροστά στα έκπληκτα μάτια του Ράιφ! Μετά από διαρκή παρατήρηση, διαπίστωσε ότι κάθε είδος μικροβίου εξοντωνόταν από μια συγκεκριμένη συχνότητα. Βάσει των παρατηρήσεων αυτών, κατασκεύασε στη συνέχεια πίνακες με τις εν λόγω αντιστοιχίες.

Η μέθοδος λειτουργούσε άριστα σε εκτεθειμένα μικρόβια, αλλά όχι όταν αυτά βρίοκονταν μέσα σε κάποιο σώμα/ξενιστή. Σκέφθηκε, λοιπόν, να μεταφέρει τις πολύτιμες συχνότητες που είχε ανακαλύψει με κάποιο «όχημα» μέσα στο σώμα: Πήρε έναν ραδιοφωνικό πομπό μεσαίων κυμάτων Telefunken ισχύος 50 Watt και στη θέση της κεραίας συνέδεσε τον τροποποιημένο καθοδικό σωλήνα.

Στην είσοδο του πομπού, αντί για μικρόφωνο και φωνή ή μουσική, έστειλε προενισχυμένους ηλεκτροθετικούς παλμούς της γεννήτριας. Όταν το σύστημα τροφοδοτήθηκε, έδωοε ένα απαλό φως, το οποίο έφερε τη ραδιοσυχνότητα που, με τη σειρά της, ήταν φορέας της χαμηλής συχνότητας των ηλεκτρικών παλμών που σκότωναν τα μικρόβια. Με άλλα λόγια, η «ακουστική»-χαμηλή συχνότητα διαμόρφωνε κατά πλάτος τη ραδιοσυχνότητα. Εκείνη, με τη σειρά της, διαμόρφωνε κατά πλάτος την κατά πολλές τάξεις μεγέθους υψηλότερη συχνότητα του φωτός (TerraHertz-THz).

Παρατήρησε τότε όχι η θανατηφόρος συχνότητα για τους καρκινικούς ιούς ΒΧ και BY ήταν πολύ χαμηλότερη από ό,π περίμενε. Λόγω του μικρού τους μεγέθους, ανέμενε το μήκος κύματος της θανατηφόρου συχνότητας να είναι συγκρίσιμο με το μικρό μέγεθος των ιών, δηλαδή να είναι πολύ μικρότερο απ' ό,τι στους βακίλους και σε άλλα μεγαλύτερα παθογενή, άρα και με πολύ μεγαλύτερη συχνότητα, σύμφωνα με τον νόμο της Κυματικής {Συχνότητα=ταχύτητα φωτός/μήκος κύματος).

Ωστόσο, η πράξη έδειξε ότι αυτοστιγμή, με την επίτευξη του θανα¬τηφόρου συντονισμού σε συχνότητες παραπλήσιες με αυτές των ευμεγεθών παθογενών, το δείγμα των καρκινικών ιών μετατράπηκε σε μια άμορφη φωσφορίζουσα μάζα από κομμάτια ιών. Φάνηκε σαν να υπήρχαν δύο τέτοιοι θανατηφόροι συντονισμοί για κάθε μικροοργανισμό: μία η γνωστή χαμηλή των ηλεκτρικών παλμών και μία στην περιοχή των βραχαίων κυμάτων της φέρουσας συχνότητας.

Οι κατάλογοι του Ράιφ αναφέρουν δύο συχνότητες για κάθε είδος μικροβίου. Για παράδειγμα, στο καρκίνωμα βρήκε 2128 Hz και 11780.000 Ηζ, ενώ στο σάρκωμα 2008 Ηζ, και 11.430.000 Ηζ.Όμως, σύντομα, διαπίστωσε ότι η τιμή της ραδιοσυχνότητας δεν είχε και τόσο μεγάλη σημασία. Αυτό το συμπεραίνουμε και από το ότι, το 1935, αναφέρει για το καρκίνωμα 2128 Ηζ και 1.604.000 Ηζ, ενώ την επόμενη χρονιά αναφέρει για την ίδια ασθένεια 2128Hz και 20.080 Ηζ μόνον.

Το ίδιο έκανε και για όλες σχεδόν τις υπόλοιπες ασθένειες. Μόνον οι χαμηλές συχνότητες έμεναν απαράλλαχτες - συχνότητες στις οποίες οι ιοί αποδείχτηκε ότι ήταν δύο χιλιάδες φορές ευπαθέστεροι από τα υγιή κύτταρα. Οι αγωγές με παλλόμενη ραδιοσυχνότητα και παλλόμενο φώς τους κατέστρεφαν, ενώ άφηναν ανέπαφο το ανθρώπινο σώμα.


Η «Ακτίνα Ράιφ»


Περαιτέρω ανάλυση των ηλεκτροθετικών παλμών φωτός -της «ακτίνας του Ράιφ» όπως ονομάστηκε στο μεταξύ- έδειξε ότι ήταν διεισδυτική, συμπαγής και κατευθυντική. Οι δε παλμοί του φωτός συμπεριφέρονταν περισσότερο σαν ακτίνα, παρά σαν κύμα φωτός. Αυτό θύμιζε το ξεχασμένο εύρημα των Τόμσον και Χιούστον (Thomson, Houston), που τυχαία είχαν ανακαλύψει το 1872, κατά το οποίο μονοπολικοί ηλεκτρικοί παλμοί μεγάλης ισχύος εξέπεμπαν διαμήκεις ακτίνες προς την κατεύθυνση της ροής τους και όχι εγκάρσια/κάθετα κύματα!

Σημειωτέον ότι, για τη σημερινή φυσική επιστήμη, δεν υπάρχουν διαμήκη ηλεκτρομαγνητικά κύματα, παρά μόνο εγκάρσια (Νόμος Biot-Savait). Τέτοιου είδους περιγραφές χαρακτηρίζονται ως «ψευδοεπιστήμη» και βρίσκονται εκτός ακαδημαϊκής κοινότητας, με ευθύνη αυτών που καθορίζουν παγκοομίως τι θα διδαχθεί και τι όχι... Αυτές, λοιπόν, οι διαμήκεις ακτίνες ή διαμήκη κύματα διαπερνούσαν όλα τα υλικά σώματα, από πέτρα έως και ατσάλι.

Αρχές του 20ού αιώνα, ο Νίκολα Τέσλα «ξανανακάλυψε» το ίδιο φαινόμενο. Δεν επρόκειτο για ραδιοκύματα, αλλά για ηλεκτρικές ακτίνες με «αιθερική» συνιστώσα - κατά την ταπεινή γνώμη τού γράφοντος. Ο Τέσλα μιλούσε για «χιλιοστομετρικές» ακτίνες με βακτηριοκτόνο δράση, την οποία επανειλημμένως είχε επιδείξει.

Ο Ράιφ βρήκε ότι το αποδοτικότερο αέριο για τον καθοδικό σωλήνα του ήταν το 'Ηλιον. Το φως του έλουζε το πάσχον σημείο ή και ολόκληρο το σώμα. Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, δεν ήταν το φως που θεράπευε, αλλά κάτι άλλο, άγνωστο ακόμα και στη σημερινή επιστήμη. Κι αυτό φάνηκε από το ότι καλλιέργειες παθογενών μικροβίων δεν ήταν ασφαλείς πουθενά γύρω από τη συσκευή του Ράιφ!

Ο ίδιος απομάκρυνε τις καλλιέργειες στην άλλη άκρη του εργαστηρίου για να μην τις αγγίζει το φως της ακτίνας του, ωστόσο τα αποτελέσματα ήταν το ίδιο θανατηφόρα γι' αυτές. Άρχισε, λοιπόν, να αυξάνει συστηματικά την απόσταση, μέχρι που κατέληξε στο τελικό και απίστευτο πείραμα: Τοποθέτησε καλλιέργειες ιών σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από τη συσκευή του, μέσα σε σφραγισμένα μεταλλικά κιβώτια. Το μέταλλο -που είναι αδιαπέραστο από ηλεκτρομαγνητικά κύματα (κλωβός Faraday) και από το φως- δεν προστάτευσε τους ιούς από την εξολοθρευτική ακτίνα του Ράιφ, η οποία τους κατέστρεφε όπου τους έβρισκε!

Το γεγονός αυτό ήταν μια μεγάλη ιατρική ανακάλυψη. Ολόκληροι πληθυσμοί θα μπορούσαν να απολυμανθούν ή να «εμβολιαστούν» από επιδημίες, χωρίς την καθυστέρηση των μεμονωμένων μαζικών εμβολιασμών. Αρκούσε ένα μηχάνημα να περιφέρεται στην επικράτεια μιας χώρας και να εξολοθρεύει τις επιδημίες από απόσταση -θεραπείες με το γύρισμα ενός διακόπτη!

Ωστόσο, παρουσιάστηκε μια παρενέργεια: τα υπολείμματα των κομματιασμένων ιών και μικροβίων τοξίνωναν το σώμα τού πάσχοντος και έπρεπε να ληφθεί ειδική μέριμνα για αποτοξίνωση. Ιδιαίτερα στην περίπτωση εξολόθρευσης των καρκινικών ιών ΒΧ και BY, εφάρμοζαν την ακτίνα στους ασθενείς το πολύ 3 λεπτά και μετά άφηναν να περάσουν τρία εικοσ\τετράωρα.Έτσι, έδιναν τον απαραίτητο χρόνο στο σύστημα καθαρισμού του αίματος να αποβάλει τα «πτώματα» των μικροβίων και τις τοξίνες που παρήγαγαν.

Με τον Ράιφ συνεργάστηκαν μεγάλες μορφές της επιστήμης: ο περίφημος εφευρέτης της ηλεκτρονικής ενισχύτριας λυχνίας Λη Ντε Φόρεστ (Lee De Forest) επιμελήθηκε τον σχεδιασμό πολλών τμημάτων της συσκευής του' ο Κούλιτζ (W. D. Coolidge) της Τζένεραλ Ελέκτρικ τού έστελνε εκατοντάδες σωλήνες ακτινών Χ, στις οποίες ο Ράιφ και οι συνεργάτες του προσέθεταν Υδρογόνο και'Ηλιον.

Το 1934, μάλιστα, ο δρ. Μίλμπανκ Τζόνσον (Milbank Johnson), επικεφαλής ιατρικός διευθυντής του Pacific Mutual Life Insurance Company, εγκατέστησε ένα κέντρο καταπολέμησης του καρκίνου στο Scripps Castle του Σαν Ντιέγκο. Εκεί δοκιμάστηκε η μέθοδος του Ράιφ πάνω σε ασθενείς με καρκίνο και φυματίωση.

Εκείνο τον χρόνο έφθασαν στην κλινική 16 καρκινοπαθείς, «καταδικασμένοι» από επιφανείς ογκολόγους, στα πλαίσια μιας ειδικής ιατρικής έρευνας του πανεπιστημίου της νότιας Καλιφόρνια. Σκοπός ήταν να φανεί πόσοι θα κατάφερναν να επιζήσουν, υποβαλλόμενοι στη νέα θεραπεία για 90 ημέρες.

Μετά από συστηματική αγωγή 3 μηνών, κατά την οποία οι 16 ασθενείς δέχονταν 3λεπτες δόσεις διαμορφωμένου φωτός ανά 72 ώρες, οι 14 από αυτούς χαρακτηρίστηκαν ως «θεραπευμένοι» και πήραν εξιτήριο! Οι υπόλοιποι 2 χρειάστηκαν άλλον ένα μήνα αγωγής για να θεραπευτούν.


Η θεραπεία εμφάνισε ποσοστό επιτυχίας 100% και χωρίς να παρουσιαστεί καμία παρενέργεια κατά την τρίμηνη παρακολούθηση των ασθενών. Έτσι, ήρθε η επιβεβαίωση της αξιοπιστίας της μεθό δου με όλα τα επιστημονικά κριτήρια - και υπό την αιγίδα του πανε πιστημίου της νότιας Καλιφόρνια.

Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο δρ. Τζόνσον να ανοίξει άλλες τρεις κλινικές, στις οποίες εφαρμοζόταν η θεραπευτική μέθο δος της ακτίνας του Ράιφ, θεραπεύοντας από το 1934 έως το 1938 πάρα πολύ κόσμο. Από πολύ νωρίς, οι κλινικές αυτές επανδρώθη καν με επιφανείς επιστήμονες όπως οι Τζέιμς Κους (James Couche), Άρθουρ Γέιλ (Arthur Yale) κ.ά., οι οποίοι αποτέλεσαν μια ισχυρή βάση για την περαιτέρω έρευνα της μεθόδου.

Το 1939, ο δρ. Ράιφ δέχτηκε πρόσκληση από τη Βασιλική Ιατρική Εταιρία (Royal Society of Medicine), η οποία είχε πρόσφατα επιβε βαιώσει τα ευρήματα του που αναφέρθηκαν συνολικά ως «σύστημα της ακτίνας του Ράιφ για τη θεραπεία καρκίνου» στο έντυπο του Ινστι τούτου του Φραγκλίνου από τον δρ. R. Seidel (Journal of the Franklin Institute - τόμος 237, αρ. 2, Φεβρουάριος 1944).

Αμέσως ιδρύθηκε εταιρία που κατασκεύαζε και πωλούσε το σύστημα της ακτίνας του Ράιφ σε διάφορα μοντέλα, με μεγάλες αυθε ντίες της Ιατρικής και έμπειρους νοσοκομειακούς ιατρούς να το δέχονται με μεγάλο ενθουσιασμό, αφού φαινόταν ότι θα εξάρθρωνε όλες τις ασθένειες με το πάτημα ενός κουμπιού. Έτσι, αποτέλεσε αυτόματα ένα σοβαρό ανταγωνιστή των φαρμακολογικών μεθόδων...


Τα αντίποινα



Από εκείνη τη στιγμή, ο Ράιφ και όλοι οι συνεργάτες και υποστηρι κτές του δέχτηκαν οργανωμένη και θανάσιμη επίθεση. Την παραμο νή της συνέντευξης Τύπου, κατά την οποία ο δρ. Μίλμπανκ Τζόνσον θα ανακοίνωνε επισήμως στον ιατρικό κόσμο τα καταπληκτικά απο τελέσματα της μεθόδου Ράιφ, οδηγήθηκε σε κλινική για ασήμαντη αιτία, όπου και πέθανε από δηλητηρίαση. Επιπλέον, όλα τα έγγραφα του τα οποία παρουσίαζαν τα αποτελέσματα των μελετών στις κλι νικές που είχε ιδρύσει, έκαναν φτερά!

Το δε τοπικό παράρτημα του Ιατρικού Συλλόγου των ΗΠΑ έστει λε τον Ράιφ να απολογηθεί ως κατηγορούμενος για απάτη στο Ανώ τατο Δικαστήριο του Σαν Ντιέγκο όπου, παραδόξως, κλάπηκε η τσάντα του με όλα τα στοιχεία απόδειξης και υπεράσπισης του.

Λίγο αργότερα, κάποιος μεγαλομέτοχος του American Medical Association, θησαυροφύλαξ και εκδότης ονόματι Μορίς Φίσμπεϊν (Morris Fishbein), πρότεινε στον Ράιφ να αγοράσει τα δικαιώματα της πνευματικής του ιδιοκτησίας για λογαριασμό τής φαρμακευτικής βιομηχανίας με την οποία συνεργαζόταν. Η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική και, λίγες μέρες αργότερα, το εργαστήριο του δρ. Ράιφ καταστράφηκε από εμπρησμό!

Επιπλέον, ο δρ. Νέμες (dr. Nemes), ο οποίος είχε επαναλάβει και επιβεβαιώσει την εργασία του Ράιφ, σκοτώθηκε από πυρκαγιά στο δικό του εργαστήριο, η οποία κατέστρεψε όλα τα γραπτά στοιχεία και της δικής του έρευνας. Παρόμοια πυρκαγιά κατέστρεψε και τα εργαστήρια Burnett, τα οποία επίσης είχαν επιβεβαιώσει την ανακάλυψη του Ράιφ.

Ο δρ. Κους εξαναγκάστηκε με απειλές να μην κάνει χρήση της μεθόδου Ράιφ στην κλινική του, την οποία και είχε ιδρύσει γι' αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Ο δε Αμερικανικός Ιατρικός Σύλλογος απείλησε τα μέλη του με αφαίρεση της άδειας εξάσκησης του επαγγέλ ματος, εάν τολμούσαν να χρησιμοποιήσουν την ακτίνα του Ράιφ. Επιπλέον, με διαταγή του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ανακλήθηκαν όλες οι συσκευές που, στο μεταξύ, είχαν πουληθεί σε διάφορους ιατρούς και νοσοκομεία της χώρας, με ποινή φυλάκισης και προστίμου σε περύπτωση ανυπακοής.

Τελικά, ο μεγαλοεκδότης Φίσμπεϊν φρόντισε να εξαφανίσει το όνομα του Ράιφ από όλες τις παρελθούσες εκδόσεις, ούτως ώστε να μην εμφανίζεται σε καμία επαγγελματική επιθεώρηση (journal) και, έτσι, να μην αποτελέσει σημείο αναφοράς για κανέναν άλλο ιατρικό συντάκτη ή έρευνα. Η πρωτοφανής αυτή -και καθολική- αντιστροφή του κλίματος φάνηκε καθαρά ότι ήταν αποτέλεσμα «πιέσεων» των φαρμακευτικών εταιριών προς κάθε κατεύθυνση.

Μετά την αποσιώπηση: Οι επίγονοι του Ράιφ

Σήμερα, το 2006, η πρωταρχική αιτία του καρκίνου εξακολουθεί να είναι άγνωστη και δε συσχετίζεται καθόλου με ιούς. Ακόμα, η Ιατρι κή δε δέχεται την ύπαρξη οποιουδήποτε χημικού φαρμάκου που να εξουδετερώνει οριστικά και αμετάκλητα τους ιούς και τον καρκίνο.

Με την εκδήλωση της επίθεσης του ιατρικού κατεστημένου, πολ λοί ειδικευμένοι τεχνικοί και συνεργάτες του Ράιφ πέρασαν τα μεξικανικά σύνορα, μεταφέροντας μαζί τους ό,τι μπορούσαν να περισώσουν. Οι χειρουργοί Γέιλ και Κους διατήρησαν τις συσκευές τους και, 22 χρόνια αργότερα, ανακοίνωσαν πλήρεις θεραπείες καρκινοπαθών σε τελικό στάδιο, σε ποσοστό 60% - ένα ποσοστό πολύ υψηλότερο από το 2% της χημειοθεραπείας. Η δε RCA παρουσίασε το ηλεκτρονικό της μικροσκόπιο, παραγκωνίζοντας το Μικροσκόπιο του Ράιφ, με τις μοναδικές του ιδιότητες.

Τη δεκαετία 1960, ο John Crane (τεχνικός-ηλεκτρονικός, συνεργάτης του Ράιφ) προσέγγισε την τεχνική του Ράιφ, εφαρμόζοντας μόνον τις χαμηλές συχνότητες απευθείας στο σώμα: δύο ηλεκτρόδια σε επαφή με το δέρμα οδηγούν το σήμα μιας ηλεκτρονικής γεννήτριας χαμηλών συχνοτήτων στο σώμα του ασθενούς. Οι αναφορές κάνουν λόγο για ικανοποιητικά αποτελέσματα, ωστόσο υποδεέστερα της ακτίνας του Ράιφ.

Γενικότερα, σήμερα υπάρχουν αρκετές εξω-ακαδημαϊκές «αναβιώσεις» της «ακτίνας του Ράιφ» από ιδιώτες, ανάμεσα στις οποίες όμως παρουσιάζεται μια ασυμφωνία ως προς τις συχνότητες που εξουδετερώνουν τις διάφορες ασθένειες. Τέτοιες συσκευές εκπομπής συχνοτήτων υπάρχουν πολλές, οι οποίες εφαρμόζουν οξείς και απότομους τετραγωνικούς παλμούς, προκειμένου να πετύχουν ένα ευρύ φάσμα συχνοτήτων που φαίνεται να είναι πολύ αποτελεσματικό στους ασθενείς.

Μία από τις κορυφαίες και ξεχωριστές προσεγγίσεις είναι και η συσκευή papimi του Έλληνα φυσικού Παναγιώτη Παππά, η οποία εφαρμόζει σύντομους παλμούς μαγνητικού πεδίου, με πολύ καλά αποτελέσματα για πολλές παθήσεις.
Επιπλέον, με τη συμβολή του Διαδικτύου υπάρχουν πολλές αναβιώσεις της μεθόδου του Ράιφ.

Κάνοντας μια μικρή έρευνα, εμφανίζεται στο Διαδίκτυο μια τουλάχιστον κλινική, η Mayo στο Ρότζεστερ της Μινεσότα των ΗΠΑ(http://www.mayoclinic.org/rfatumortreatrst/), όπου εφαρμόζεται ραδιοσυχνότητα αντί ραδιενέργεια Κοβαλτίου 60 -με χαμηλή ισχύ και μέσω καλωδίου, οπότε έχει υποδεέστερα αποτελέσματα εκείνων του Ράιφ.


Η αναβίωση της συσκευής Ράιφ/Μπέαρ, του Τζέιμς Μπέαρ (σχε διαστή και κατόχου της πατέντας της συσκευής) είναι η πλησιέστερη. Με έναν πομπό CB στα 27 MHz οδηγεί μια συστοιχεία με έγχρωμους λαμπτήρες Νέον ή άλλου αερίου.

Στην είσοδο του μικροφώνου, εφαρμόζει το σήμα από μια γεννήτρια συχνοτήτων, στην οποία επιλέγει την κατάλληλη συχνότητα αναλόγως με την ασθένεια που θέλει αντιμετωπήσει. Η συχνότητα των 27 Mhz είναι ελεύθερη για χρήση από τους πολίτες πολλών χωρών - και της Ελλάδος. Χρειάζεται μια ενίσχυση από έναν γραμμικό ενισχυτή, ώστε η ισχύς εξό δου (το CB) από 3W να ανέβει γύρω στα 100W. Ακολούθως, μέσω ενός προσαρμογέα αντιστάσεων, εναρμονίζει την έξοδο του πομπού με το «φορτίο» των λαμπτήρων αερίου, ώστε να υπάρχει μέγιστη μεταφορά ισχύος σε αυτές.

Δηλαδή πρόκειται για έναν ραδιοφωνικό πομπό στη συχνότητα των πολιτών που, αντί για κεραία, στην έξοδο συνδέεται μια λάμπα φωτισμού. Το φως της παράγεται από την ηλεκτρική διέγερση ενός αερίου, συνήθως, ευγενούς.

Τέλος, μια άλλη προσέγγιση, την οποία ακολούθησε και ο γράφων για προσωπικά πειράματα, είναι να χρησιμοποιηθεί μετασχηματιστής υψηλής τάσης αντί για ραδιοπομπό. Ο μετασχηματιστής θα πρέπει να αποκρίνεται ικανοποιητικά και στις υψηλότερες ακουστικές συχνότη τες της τάξης των 5000 Hz. Τέτοιος μετασχηματιστής είναι και ο λεγόμενος «πολλαπλασιαστής» τάσης που υπάρχει σε κάθε αυτοκίνη το και πωλείται ελεύθερα στα ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

Χρησιμοποιώντας το ένα κανάλι από έναν στερεοφωνικό ενισχυτη που τυχόν υπάρχει στο σπίτι ή οποιονδήποτε άλλον ενισχυτή ακουστικών συχνοτήτων από 20W και πάνω, συνδέεται στην έξοδο του ενισχυτή αντί για το ηχείο, το πρωτεύον του μετασχηματιστή υψηλής τάσης. Στο δευτερεύον/έξοδο του μετασχηματιστή συνδέο νται οι λαμπτήρες ευγενών αερίων. Στην είσοδο του ενισχυτή εφαρ μόζεται μια γεννήτρια συχνοτήτων, με την οποία επιλέγουμε τη συχνότητα με την οποία θέλουμε να πειραματιστούμε, σύμφωνα με τον πίνακα του Crane, π.χ. 525 Hz για τη δερματοπάθεια Λεϊσμα νίαση Ντονοβάνη. Ο καθένας, έτσι, επιλέγει τη συχνότητα που αντι στοιχεί στον μικροοργανισμό που θα προσπαθήσει να εξοντώσει.

Τέλος, για την Ιστορία, αναφέρουμε το τραγικό τέλος του μεγα λοφυούς Ρέιμοντ Ράιφ, ο οποίος πέθανε το 1971 μόνος και παρα γκωνισμένος από μια «κατά λάθος» υπερβολική δόση βάλιουμ και αλκοόλ, στο νοσοκομείο Grossmont του Σαν Ντιέγκο...




39 σχόλια:

  1. Καταπληκτικό άρθρο. Ανοίγει παλιούς ορίζοντες, με νέες προοπτικές. Ποιός το έγραψε το άρθρο ρε παιδιά? Είναι καταπληκτικός ο άνθρωπος καιείναι κρίμα να μην φαίνεται το όνομά του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τό άρθρο έχει γραφεί απο κάποιον ονόματι ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΣΙΜΑΤΗ, και έχει δημοσιευθεί στο περιοδικό NEXUS, στην ελληνική του έκδοση , νομίζω το καλοκαίρι του 2007, ή τέλος πάντων στο τεύχος Νο 15!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://en.wikipedia.org/wiki/Royal_Rife
    http://www.devicewatch.org/reports/rife/folsom.shtml
    http://www.cancer.org/docroot/ETO/content/ETO_5_3X_Electromagnetic_Therapy.asp
    http://www.ncahf.org/articles/o-r/rife.html
    http://www.rife.de

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΡΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΤΗΣ Jun 8, 2010, ....
      ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΜΕΡΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ?

      ΑΠΟ ΤΗ wikipedia - KAI TA KSE-POYLHMENA ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΑΡΤΕΛΛ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΑΙΤ - ΕΣΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΑΙ ? ΧΑ ΧΑ ΧΑ !!! ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ CNN ??? ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΑΚΑ "ΚΡΑ" ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ?

      ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΚΑΘΕΣΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΤΕ, ΝΑ ΣΟΥ ΒΑΖΟΥΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ. ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΚΡΙΣΗ ΔΗΛΑΔΗ, ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΦΤΕΙΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ?
      ΜΑΛΛΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ..... "ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΤΣΑΡΕΙΣ ΠΕΝΤΕ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ wikipedia...

      ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΟΣ, ΑΡΠΑ ΕΝΑ ΛΙΝΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑ-ΓΚΑΝΓΣΤΕΡ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΧΕΠΑ, - ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΚΡΙΒΑ ΦΑΡΜΑΚΑ & ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΝΕ ΣΕ ΥΓΙΕΙΣ !!!! ΝΑΙ, ΣΕ ΥΓΥΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝΕ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΦΑΡΜΑΚΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΤΙ ΕΧΟΥΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ

      http://www.youtube.com/watch?v=HUsOvEFEZx4

      Διαγραφή
    2. ΦΑΡΜΑΚΟ-ΓΚΑΝΚΣΤΕΡ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΧΕΠΑ :

      www.youtube.com/watch?v=HUsOvEFEZx4

      ΕΤΣΙ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ...

      Διαγραφή
    3. www.youtube.com/watch?v=HUsOvEFEZx4

      ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ,
      ΔΕΝ ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝΕ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΤΟΥ ΡΙΦΕ,
      ΔΙΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ !!!


      www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=17574&subid=2&pubid=6323625

      Αποκάλυψη-σοκ για τα κυκλώματα

      Μια αποκάλυψη-σοκ για τα κυκλώματα που δρουν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ έκανε ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας την Τρίτη στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα ΜEGA".

      Όπως έκανε γνωστό ο Ανδρέας Λοβέρδος, η υπεύθυνη φαρμακοποιός του νοσοκομείου που έφερε στο φως ένα τεράστιο σκάνδαλο παράνομων συνταγογραφήσεων, δέχεται απειλές για τη ζωή της.

      "Προσπάθησε να βοηθήσει το κράτος και τα δημόσια οικονομικά, βρίσκοντας οικονομικότερα φάρμακα της ίδιας χρήσης και την απειλούν πως θα τη πετάξουν σε χαντάκι... Όποιος διανοηθεί να την πειράξει θα έχει να κάνει μ' εμάς" τόνισε ο υπουργός.

      Σε τηλεφωνική της παρέμβαση στην ίδια εκπομπή, η κ. Τσάκαλου δήλωσε: "Με απείλησαν επειδή χορηγώ πιο φτηνά φάρμακα. Εισέρχονταν απειλητικά στο χώρο του φαρμακείου επισκέπτες και γιατροί για να μην συνεχίσω την μέθοδο αυτή... Θίξαμε και συγκεκριμένα συμφέροντα, γιατρών εμπλεκομένων με φαρμακευτικές, φαρμακευτικών που αλωνίζουν τα δημόσια νοσοκομεία.

      Όπως είπε υπεύθυνη φαρμακοποιός του ΑΧΕΠΑ, "το μεγάλο πανηγύρι γίνεται στα ογκολογικά φάρμακα".

      Για παράδειγμα, από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τους ελέγχους που έγιναν προκύπτει ότι γιατρός του νοσοκομείου χορήγησε, χωρίς να υπάρχει σχετική γνωμάτευση, αντικαρκινικά φάρμακα σε συνταγολόγιο ασθενους επτά φορές! Το κάθε σκεύασμα κόστιζε 5.000 ευρώ, με αποτέλεσμα το ταμείο να επιβαρυνθεί με 35.000 ευρώ!

      Ενδεικτική για το όργιο υπερσυνταγογράφησης που αποκαλύφθηκε στο ΑΧΕΠΑ είναι η εκρηκτική αύξηση των χρημάτων που δόθηκαν μέσα σε ένα χρόνο για μια μόνο κατηγορία φαρμάκων, των αντινεοπλασματικών. Το 2008 οι δαπάνες για την προμήθειά τους στο νοσοκομείο ήταν 5,7 εκατ. ευρώ, ενώ το 2009 οι δαπάνες σημείωσαν αύξηση πάνω από 26% και έφθασαν τα 7,2 εκατ.

      Παρά το φρένο που επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση στην ανεξέλεγκτη συνταγογράφηση, διαπιστώνεται αύξηση 10% στις δαπάνες υγείας τους δυο πρώτους μήνες του χρόνου, Ιανουάριο και Φεβρουάριο, γι' αυτό και ο υπουργός Εργασίας εξήγγειλε μέσω του MEGA αυστηρές ποινές.

      "Υπάρχουν άνθρωποι που δεν αγαπούν τη χώρα και δεν συμμορφώνονται. Εκεί, θα τροποποιήσουμε το ποινολόγιο. Η επιβολή θα είναι άμεση και καταλυτική, επιτόπου κλείσιμο του μαγαζιού".

      Δεν είναι, όμως, μόνον η παράνομη συνταγογράφηση. Οι εργαζόμενοι του ΑΧΕΠΑ καταγγέλλουν ότι συγκεκριμένοι γιατροί εδώ και χρόνια κάνουν χιλιάδες εικονικές εισαγωγές ασθενών μιας ημέρας, μόνο και μόνο για να γίνονται πανάκριβες εργαστηριακές εξετάσεις με αντιδραστήρια που πωλούν εταιρείες σε γιατρούς-πελάτες τους.

      ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΩΡΑ ??????

      Διαγραφή
    4. http://www.naturalnews.com/cancer.html

      http://www.naturalnews.com/034985_breast_cancer_hoax_prevention.html

      http://www.naturalnews.com/034987_race_for_the_cure_breast_cancer_pinkwashing.html

      Διαγραφή
    5. KANE KAI ENA GOOGLE ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

      "ΠΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ"

      ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ "ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ" ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

      ΜΑ ΚΑΛΑ, ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ??

      Διαγραφή
  4. Δημητρη συμφωνω απολυτα! Τελειο το αρθρο! Εμεινα "παγωτο" ! Να δουμε αν ποτε θα ξυπνησει η κοινωνια, αλλα πολυ περισσοτερο, αν θα ξυπνησουν οι επιστημονες, ετσι ωστε να δουλεψουν για το καλο της ανθρωποτητας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καποιος πιο πανω ειπε οτι το αρθρο ειναι καταπληκτικο και κριμα να μην φαινεται το ονομα του.....δεν διαβασες καλα τι παθαινουν οσοι φαινονται !!!!
    Προς το παρον καλα ειναι ετσι μεχρι να μαθευτει σε ολον τον κοσμο !!!!
    το ονομα δεν εχει σημασια αλλα το αποτελεσμα και η γνωση !!!
    Θελουν να μας κανουν ΖΟΜΠΙ θελουν να μειωσουν τον πληθυσμο στην γη ... παρτε το ΧΑΜΠΑΡΙ γαι να ξερουμε πως θα τους πολεμήσουμε !!!
    κατεχουμε την γνωση ισως ομως και αυτοι να εχουν κατι παραπανω αλλα εμεις ειμαστε οι ΥΓΙΕΙΣ και εκεινοι οι ΑΡΡΩΣΤΟΙ ....ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΛΕΙΨΟΥΝ ... ΧΩΡΟς ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Se mia Dhmokratikh Koinonia, oloi milane gia ola kai kanoune oti theloune ... stous eaftous tous !!! Oso gia tous .... kathe loghs "Eidikous" diavaste to vivlio "H Megalh Apath" gia na katalavete to pos kai to giati einai pionia sta xeria tou Pharma-Kartell...
    To prosfato skandalo me ta farmaka (etos 2010) me vazei se skepseis .... Ean yparxei therapeia me ena ... mhxanaki, den xreiazetai kapoios na phgainei na agorazei ta "analwsima" polychroma koutakia apo ta farmakeia...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σημερα, Φεβρουαριοσ 2012 στο Hellenic Nexus που κυκλοφορει, περιγραφεται αυτο ακριβωσ το μηχανακι για τον καρκινο του ηπατοσ.
      με δημοσιευσεισ σε ιατρικα περιοδικα. Δεν θα μασ στειλοθνε ολοθσ στο ταφο με τα τοξικα και θανατηφορα φαρμακια τουσ !

      Διαγραφή
  7. Συγνώμη! Μήπως Γνωρίζει κάποιος που θα βρούμε τον πίνακα του Crane??? Thanks in Advance, Pantelis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. psaxte edo kai erevniste ta kala !
      http://altered-states.net/barry/newsletter133/index.htm

      Διαγραφή
    2. episis go to :
      http://altered-states.net/index2.php?/rife/index.htm

      Διαγραφή
  8. "Όπως συμβαίνει και με τα φαγητά στον φούρνο μικροκυμάτων, ο καρκινικός ιστός ζεσταίνεται από τα μέσα προς τα έξω"
    Εντάξει...Να κρίνω την αποτελεσματικότητα της μεθόδου του Rife δέν μπορώ.
    Αλλά όποιος έχει δοκιμάσει να ξεπαγώσει ένα κοτόπουλο από την κατάψυξη σε φούρνο μικροκυμάτων και δέν έχει ρυθμίσει την ένταση,ή το χρονόμετρο σωστά,μαθαίνει πως ο φούρνος μικροκυμάτων ζεσταίνει απο έξω προς τα μέσα,για αυτό όταν παει να το κόψει,το κέντρο είναι ακόμα παγωμένο....Ήμαρτον-δεν μιλάμε για πυρηνική φυσική εδώ,μιλάμε για καθημερινές εμπειρίες,εύκολα αποκτήσιμες και αξιολογήσιμες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΕΡΥΘΡΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑΛΙΣΤΑ, ΚΑΙ ΣΥΓΕΚΡΙΜΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ "FAR INFRARED" = ΑΠΩ ΥΠΕΡΥΘΡΕΣ.
      ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΑΥΤΕΣ (ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012) ΠΗΡΕ ΑΔΕΙΑ Η "ΟΓΚΟ-ΥΠΕΡΘΕΡΜΙΑ" ΜΕ ΗΛΈΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ.

      Διαγραφή
    2. ΠΩΣ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΨΕ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ;

      Διαγραφή
    3. θΑ ΤΟ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝΕ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ, ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ...

      ΘΑ ΤΟ ΚΡΥΨΟΥΝΕ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΓΩΝΙΑ,

      ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ,

      ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ, ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΤΟΥΣ,

      ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝΕ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΟΥΣ,

      ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΕΩΝΟΥΝΕ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ...

      ΚΑΙ ΝΑ ΨΟΦΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΣΑΝ ΤΙΣ ΜΥΓΕΣ

      ΤΟ ΞΕΡΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ, ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ ....

      Διαγραφή
  10. ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ C ΕΝΔΟΦΛΕΒΙΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ego lew na jypnhsoume kai na mathoume tous palious kalous tropous gia oles ths arwsties kai na allajoume myala giati xanomaste san patrida ayto exw na po!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Σε λιγους μηνες που θα γινει η επισημη αναγκελια της χρεωκοπιας μας σαν χωρα
      μαλλον απο τον Cipralex,
      και μετα που θα εχουμε τη φασαρια στο Αιγαιο με τουσ Τουρκους
      αρα θα κλεισουνε τα συνορα
      και ετσι θα σταματηση το μπαξισι απο το Αμερικα να ερχεται,
      και δεν θα υπαρχουνε τα πανακριβα αχρηστα φαρμάκια στο εμποριο
      θα γυρισουμε ειτε το θελουμε ειτε οχι στα παραδοσιακα

      Διαγραφή


    3. ΤΟ 75% ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ


      atheatignosi.gr
      Έρευνα με ερωτηματολόγια και δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να δείχνουν ότι 3 στους 4 γιατρούς και επιστήμονες αρνούνται τη χημειοθεραπεία για τον εαυτό τους, λόγω των ολέθριων επιπτώσεών της σε ολόκληρο το σώμα και το ανοσοποιητικό σύστημα, και λόγω του εξαιρετικά χαμηλού ποσοστού επιτυχίαςτης.
      Σύν τοις άλλοις μόνο το 2 στα 4% όλων των καρκίνων έχουν ανταποκριθεί στη χημειοθεραπεία ή αποδεικνύονται οτι ωφελούν στην παράταση της ασθένειας ,όμως συνταγογραφείται σε όλα τα επίπεδα για σχεδόν κάθε είδος καρκίνου.

      Δημοσκοπήσεις που έγιναν απο καταξιωμένους επιστήμονες του Αντικαρκινικού Κέντρου McGill σε 118 γιατρούς, οι οποίοι είναι όλοι οι εμπειρογνώμονες για τον καρκίνο.
      Ζήτησαν από τους γιατρούς να φανταστούν ότι πάσχουν από καρκίνο και να επιλέξουν μέσα από έξι διαφορετικές "πειραματικές" θεραπείες.Οι γιατροί όχι μόνο αρνήθηκαν την επιλογή της χημειοθεραπείας, αλλά είπαν ότι δεν θα επιτρέψουν ούτε στα μέλη των οικογενειών τους να περάσουν από αυτή την διαδικασία.
      Οι έρευνες αυτές έχουν μια βαθιά επίδραση στην κοινή γνώμη της χημειοθεραπείες στο μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής κοινωνίας, ιδιαίτερα οι Ηνωμένες Πολιτείες, που τις χρησιμοποιούν περισσότερο από κάθε έθνος στον κόσμο. Αυτή η έλλειψη εμπιστοσύνης από τους γιατρούς επηρεάζει αισθητά και τους ασθενείς, κι έτσι αυξάνεται ο αριθμός ασθενών που στρέφονται σε φυσικές θεραπείες, με τρόπους που θεραπεύονταν στις αρχές της δεκαετίας του 1900, πριν από την αναλαμπή της διεφθαρμένης ιατρικής, των φαρμάκων, και της ακτινοβολίας.


      Οι αυτοάνοσες διαταραχές προκαλούνται κυρίως όταν οι άνθρωποι λαμβάνουν τις χημικές ουσίες από τα τρόφιμα, το πόσιμο νερό, εμβόλια μολυσμένα με χημικά, τις τεχνητές γλυκαντικές ουσίες και τη ρύπανση του περιβάλλοντος. Η χημειοθεραπεία γεμίζει τον οργανισμό με φρικιαστικές τοξίνες. Οι γιατροί και οι επιστήμονες το ξέρουν, αλλά επειδή οι ​​παράνομοι από το FDA γιατροί συνταγογραφούν και δεν προτείνουν βιταμίνες, συμπληρώματα, βότανα, και σούπερ-τροφές, η χημειοθεραπεία εξακολουθεί να "συνιστάται.

      Ο τρόπος για να νικήσετε τον καρκίνο είναι να αποτοξινωθεί το σώμα σας και να ενισχυθεί το ανοσοποιητικό σας σύστημα.
      Αν πχ ένα ηλικιωμένο άτομο είχε τραυματιστεί στο δάχτυλο του ποδιού, θα χρειαζόταν μια κρύα κομπρέσα για να τον βοηθήσει να θεραπευτεί, θα έβαζε το πόδι σε παγωμένο νερο κατ 'επανάληψη για ημέρες, και στη συνέχεια, θα περίμενε το δάχτυλο του ποδιού να θεραπεύτει.
      Οι γιατροί γνωρίζουν πόσο παράλογη είναι η ιδεολογία της χημειοθεραπείας, (είναι πραγματικά!)
      Οι γιατροί αναγκάζονται να σιωπούν, διαφορετικά θα πρέπει να βρουν κάποιο άλλο επάγγελμα.

      Η χημειοθεραπεία παρουσιάζει ελάχιστη επιτυχία στους όγκους που εμφανίζονται στο παχύ έντερο, τους πνεύμονες και το στήθος, όπως τεκμηριώνεται κατά την τελευταία δεκαετία, όμως με κάποιο τρόπο οι γιατροί εξακολουθούν να προωθούν την διαδικασία της χημειοθεραπείας για να εξαλείψουν τους όγκους των κακοήθων νεοπλασιών στις περιοχές του σώματος.

      Θα μπορούσε άραγε να είναι κάποια ακραία σύμπτωση το γεγονός ότι παρόλο που το 75% των γιατρών αρνούνται την χημειοθεραπεία για τον εαυτό τους και τα μέλη των οικογενειών τους, να την επιβάλλουν ακόμα στο 75% των ασθενών τους; Η δαπανηρή τιμή της χημειοθεραπείας και οι μίζες των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών κραυγάζουν την απάντηση "όχι".

      Στην καλύτερη περίπτωση, η χημειοθεραπεία θα πρέπει να θεωρείται εναλλακτική θεραπεία, αλλά για πάνω από 70 χρόνια η αλλοπαθητική ιατρική έχει διαστρεβλωθεί στην αντίληψη του κοινού, δηλαδή η παραδοσιακή ιατρική, έτσι, αν ο μη γένοιτο συμβεί σε σας μια τέτοια περίπτωση και ο γιατρός σας προτείνει χημειοθεραπεία.....ρωτήστε τον εάν θα έκανε το ίδιο πράγμα στον εαυτό του, η στα μέλη της οικογένειας του.

      Διαγραφή
    4. Ανακάλυψη για τα αντικαρκινικά φάρμακα

      Επαναλαμβάνουμε ότι η διαπίστωση δεν έγινε σε ανθρώπους με καρκίνο, αλλά σε πειραματόζωα με επιθετικό καρκίνο, αλλά οι επιστήμονες τόνισαν ότι επιπλέον έρευνα θα μπορέσει να αξιοποιηθεί και για τους ανθρώπους με καρκίνο.

      Οι ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Σαν Φρανσίσκο και της Ζυρίχης, βρήκαν λοιπόν, ότι......

      η κατά καιρούς διακοπή της χορήγησης αντικαρκινικών φαρμάκων μπορεί πιθανότατα να παρατείνει το προσδόκιμο ζωής των ασθενών.
      Η έρευνα έγινε σε ποντίκια με καρκίνο του δέρματος που θεωρείται επιθετικός, και τα αποτελέσματα της δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Nature.
      Ο καρκίνος του δέρματος (μελάνωμα) συχνά αποκτά ανθεκτικότητα στα φάρμακα.
      Η περιοδική όμως, διακοπή της θεραπείας, οδήγησε στη συρρίκνωση των καρκινικών όγκων στα ποντίκια. Αρχικά διαπίστωσαν ότι τα καρκινικά κύτταρα αν και το φάρμακο επιβράδυνε τη διαδικασία ανάπτυξής τους, στη συνέχεια σαν να αποκτούσαν ανοσία και σύντομα το φάρμακο γινόταν αναποτελεσματικό.
      Οι όγκοι αποκτούσαν ικανότητα αντίστασης στο φάρμακο, μεταβάλλοντας τις χημικές δομές στο εσωτερικό τους.
      Οι επιστήμονες λοιπόν διαπίστωσαν πως ύστερα από κάποιο σημείο, ο όγκος αποκτούσε εξάρτηση από το ίδιο το αντικαρκινικό φάρμακο.
      Όσο το χορηγούσαν στα ποντίκια, τόσο εκείνος μεγάλωνε.
      Όταν σταμάτησαν τη χορήγηση του για λίγο καιρό, τότε οι όγκοι συρρικνώνονταν.
      Η διαπίστωση τους ήταν πως όταν το φάρμακο περιοδικά διακόπτεται δεν πεθαίνει ο ασθενής, αλλά οι όγκοι.
      Οι επιστήμονες αντί να χορηγούν το φάρμακο καθημερινά στα ποντίκια, το έδιναν επί ένα μήνα και στη συνέχεια το διέκοψαν για 15 ημέρες, πριν ξεκινήσουν εκ νέου τη χορήγηση.
      Στις κενές περιόδους οι όγκοι συρρικνώνονταν.
      Πλέον απομένει να γίνουν κλινικές δοκιμές και σε ανθρώπους με καρκίνο και αν τελικά αποδειχτεί η ίδια αντίδραση του οργανισμού, θα μιλάμε για πολλαπλά οφέλη, όπως η παράταση ζωής, η μείωση του κόστους θεραπείας, και οι λιγότερες παρενέργειες.

      Διαγραφή

    5. Ο οργανισμός μας μπορεί να καταστείλλει τους καρκινικούς όγκους χωρίς χημειοθεραπεία, ανακαλύπτουν ερευνητές

      Αμερικανοί ερευνητές πραγματοποίησαν μία νέα σημαντικότατη ανακάλυψη στο πεδίο της θεραπείας του καρκίνου: βρήκαν την μέθοδο μέσω της οποίας ο οργανισμός μπορεί να καταστείλλει από μόνος του τους καρκινικούς όγκους, δίχως την ανάγκη χημειοθεραπείας.

      Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Πολιτείας Pennsylvania αναγνώρισαν ένα μόριο, γνωστό ως TIC10, το οποίο ενεργοποιεί μία πρωτεϊνη που βοηθά σημαντικά στην καταπολέμηση της νόσου.

      Η πρωτεϊνη που ενεργοποιείται ονομάζεται TRAIL. Η πρωτεϊνη TRAIL καταστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της ανοσοποιητικής «παρακολούθησης».

      Η ανοσοποιητική παρακολούθηση είναι η διαδικασία κατά την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα «ελέγχει» τον οργανισμό για καρκινικά κύτταρα. Σημαντικό είναι να σημειωθεί, όμως, ότι η έρευνα δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη σε ανθρώπους με τους ερευνητές να ευελπιστούν παρά ταύτα ότι η εργαστηριακή "επιτυχία" κατολέμησης του καρκίνου σε εργαστηριακά ποντίκια θα "επεκταθεί" και στους ανθρώπους.

      Διαγραφή
  11. διαβαζοντας μπλογκς σαν και το συγκεκριμενο, με κανει και αντιλαμβανομαι ποσο απαιδευτος ειναι ο συνολικος πλυθησμος απο γνωσεις χημειας, φυσικης και βιολογιας. Μονο ετσι εξηγειται πως γραφονται τετοια αρθρα και απεγνωσμενοι αμορφωτοι ανθρωποι χαιρονται να διαβαζουν να συμφωνουν και να εξυμνουν θεωριες συνωμοσιας. Η μοναδικη μου συμβουλη ειναι αντι να διαβαζετε τετοια τυχαια αρθρα στο ιντερνετ, να παρετε βασικα βιβλια θετικων επιστημων και να ξεστραβωθειτε ολοι σας πριν αρχισετε να κριτικαρετε δοκιμασμενες ιατρικες τεχνικες λες και εισαστε ολοι οι επομενοι νομπελιστες, φιλικα ενας ερευνητης-χημικος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα συμφωνήσω με τον παραπάνω ανώνυμο. Αυτό το άρθρο είναι ψευδοεπιστήμη, χρησιμοποιεί έννοιες Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας τις οποίες μπερδεύει με ανυπόστατα στοιχεία τα οποία κάποιος χωρίς τις βασικές γνώσεις των παραπάνω επιστημών δε μπορεί να διαχωρίσει. Πραγματικά δεν υπάρχει σημείο σ'αυτό το άρθρο που να στέκει επιστημονικά και δείχνουν ότι ο συγγραφέας δεν καταλάβαινε τι διάβαζε και τι έγραφε. Επίσης το αναφέρει κάποιος στοιχεία ιατρικών ερευνών 28 χρόνων πριν για να υποστηρίξει τα επιχειρήματα του δείχνει την παντελλή άγνοια του πως δουλεύει η έρευνα ή οι προόδοι που έχουν γίνει στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κυριε Ερευνητη-Χημικε. Ανώνυμε 29 Μαρτίου 2013 - 11:50 μ.μ.

    Ετσι και βρητε εσυ και οι ομοιΟΙ ΣΟΥ
    το φαρμακο TO ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ για το καρκινο,
    εγω θα κατσω να με γΑμστ !

    Εισαι και εσυ στη γμν τη φαρα που συνεχεια εχετε "νικες" και "επιτυχιες"
    και μας τα πρηζετε απο τα καναλια
    ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ στο πλανητη αυτο ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ !!!

    ΒΑΛΑΤΕ ΤΟ κριτηριο "πενταετη επιβιωση" σαν κριτηριο "ιασης"
    ΚΑΙ ΤΟ αποκαλειται "ΘΕΡΑΠΕΙΑ" !!!

    Υπονοειται πραγματα ψεμματα στο κοσμακη, και δεν σας εχει καταλαβει ακομα, αλητες !

    ΜΕ ΣΤΗΜΕΝΗ ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΚΟΡΟΔΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΣΜΑΚΗ, ΤΟΜΑΡΙΑ !

    ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ !!!

    Δε μου λες ρε αθλιε,
    ρε ξερολα,
    οταν σε τσιμπησει φιδι και σου κανουν ορο, εχεισ και εκει ....... "πενταετη επιβιωση" σαν κριτηριο θεραπειας ?

    Εχετε αλλοιωσει τα νοηματα ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ για να μην κατανοει ο κοσμακης οτι τον κοροδευετε....

    Ο Βαρδης Βαρδινογιαννης νομιζει οτι κανει εργο,
    και οτι βοηθαει το κοσμο
    και η φαρα σου η ατιμη του ξεζουμιζει τα ωραια του τα λεφτουδακια !
    Εεεερε και να το παρει χαμπαρι οτι του τη κανατε, θα γινει ο κακος χαμος !!!!
    Του το αρχισατε για "ξενωνα φιλοξενιας" και το καταντησατε "νοσοκομειο" ...

    Τα "θεραπευετε" τα κακομοιρα τα παιδακια απο τον καρκινο δηθεν και μετα απο κατι χρονακια, ( πανω απο πεντε ) πανε στο ταφο απο αλλα κολπα !

    Θα σας κρεμασει ρε απατεωνες απο τη γλωσσα !

    ΠΑΛΙΟΑΛΗΤΕΣ !!!!!!

    ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΤΑΙ ΧΟΝΤΡΑ,
    ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ ΤΟ ΚΟΣΜΑΚΗ
    και ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ !!!!!!!!!!!

    ΜΟΛΙΣ ΑΝΟΙΞΟΥΝΕ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑΣ,
    ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΣ

    ΡΕΜΑΛΙΑ !

    ΤΙΣ "γνωσεις χημειας, φυσικης και βιολογιας" ΝΑ ΤΙΣ ΒΑΛΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ, ΠΑΛΙΟ ΚΕΡΑΤΑ !
    Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ στο πλανητη αυτο ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ !!!
    τισ ειδαμε τισ γνωσεισ σας !!!!!!!!!!

    ΟΣΟΙ "συμφωνουν και να εξυμνουν θεωριες συνωμοσιας" ΞΕΡΟΥΝΕ ΓΙΑ ΤΙΣ 33 θεωριες συνωμοσιας
    ΠΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
    Α - Π - Ο Δ Ε Ι Χ Τ Η Κ Α Ν !!!!
    ΟΤΙ ΗΤΑΝΕ συνωμοσια-
    ΒΡΕΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΞΕΣΤΡΑΒΩΣΟΥ ΕΣΥ,
    ΔΟΚΙΣΗΣΟΦΕ !

    Η μοναδικη MOY συμβουλη ειναι αντι να διαβαζEIS τετοια τυχαια αρθρα στο ιντερνετ,
    ΝΑ
    "PUT YOUR HEAD BETWEEN YOUR LEGS, AND KISS YOUR ASS GOOD - BY"

    ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΡΙΤΗΚΑΡΟΥΜΕ ΡΕ ΜΠΑΓΛΑΜΑ,
    ΚΑΙ ΘΑ
    "αρχισΟΥΜΕ να κριτικαρΟΥΜΕ ΤΙΣ "δοκιμασμενες ιατρικες τεχνικες"
    ΤΟΥ Κ - Λ
    ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝΕ ΣΤΟ ΤΑΦΟ
    ΚΑΙ ΧΡΕΩΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ

    ΑΝΤΕ ΠΑΓΑΙΝΕ ΡΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΡΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ !!!

    Για τα επικίνδυνα σωματιδία των φαρμάκων της χημειοθεραπείας,
    οι εργαζόμενοι εκφράζουν την ανησυχία τους
    και για μακροχρόνια προβλήματα όπως καρκινογένεση, !!!!

    ΕΛΑ Μ-Ν ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΣΟΥ ΚΑΙ Π-ΤΣ ΜΗ ΓΥΡΕΥΕΙΣ !

    Τι χημειοθεραπεία ειναι αυτη, που ενω θεραπευει το καρκινοπαθη,
    κανει το νοσοκομο καρκινοπαθη !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  15. Επειδη λοιπον εχω αποδειχτει σε διαφορες περιπτωσεις οτι εχω δικιο,
    και δεν θελω να … ΜΕ ΣΤΕΙΛΟΥΝΕ στο ταφο πριν την ωρα μου,
    οπως αποδειχτηκε απο τη μελετη που ακολουθει ... για να δειτε τι παθανε οσοι ΠΙΣΤΕΨΑΝΕ το ... γιατρο !!!

    Ηigher patient satisfaction was associated with less emergency department use but with greater inpatient use, higher overall health care and prescription drug expenditures, and increased mortality : The Cost of Satisfaction : A National Study of Patient Satisfaction, Health Care Utilization, Expenditures, and Mortality

    Arch Intern Med. 2012;172(5):405-411.
    Vol. 172 No. 5, March 12, 2012
    doi:10.1001/archinternmed.2011.1662
    http://archinte.ama-assn.org/cgi/content/short/172/5/405


    Να πιστευεις στο Θεο, λεω ενταξει, παω πασο, γιαυτο και το αποκαλουμε "ΘΡΗΣΚΕΙΑ" και οχι "ΕΠΙΣΤΗΜΗ"

    Για ολα τα αλλα τα εκτος "ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ θεματα ?

    Μα να ΜΗΝ ρωτησω ?

    Μα να ΜΗΝ το ψαξω το πραμα ?

    Μα να ΜΗΝ δω τι γινεται γυρω μου, να μην αναρρωτηθω για τιποτα ?

    Μα να μην ζητησω ενα debate βρε αδελφε, μεταξυ του Α και του Β ?

    Γεγραπται : "Εγώ ειμι Κύριος ο Θεός σου, .... ουκ έσονταί σοι θεοί έτεροι πλήν εμού"

    Δεν λεει πουθενα : "Εγώ ειμι κύριος ο ιατρος σου/(ιατρικη σου), .... ουκ έσονταί σοι θεραποντες έτεροι πλήν εμού"

    Για το λογο αυτο λαμβανω αυτη τη σταση, παντα υπ ευθυνη μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οι εργαζόμενοι εκτός από τις άμεσες επιπτώσεις που διαπιστώνουν καθημερινά, εκφράζουν την ανησυχία τους και για μακροχρόνια προβλήματα όπως ..... καρκινογένεση, !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! τα οποία δε μπορούν να υπολογισθούν ακόμη.


    Χημειοθεραπείες έγκλημα στον Ευαγγελισμό! Γιατί λιποθυμούν οι εργαζόμενοι;

    11/09/2013

    Νοσηλεύτριες λιποθυμούν, βγάζουν εξανθήματα, έχουν δύσπνοιες και δυσφορία

    Σε απλούς θαλάμους χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, πραγματοποιούνται στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας τον Ευαγγελισμό οι χημειοθεραπείες των καρκινοπαθών.

    Αντί να γίνονται στον υπερσύγχρονο ειδικό διαθέσιμο χώρο όπου γίνεται απαγωγή των επικίνδυνων σωματιδίων των φαρμάκων της χημειοθεραπείας. Όλα αυτά λόγω έλλειψης προσωπικού που δεν επιτρέπει στον ειδικό θάλαμο να ανοίξει.

    Συνέπεια είναι να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην υγεία των εργαζομένων που κάνουν την αραίωση των φαρμάκων.

    Σύμφωνα με το Σωματείο των Εργαζομένων του νοσοκομείου, εδώ και καιρό νοσηλεύτριες λιποθυμούν, βγάζουν εξανθήματα, έχουν δύσπνοιες και δυσφορία γεγονός που αποδίδεται ευθέως από το Σωματείο στις επιπτώσεις από τα χημικά των φαρμάκων.

    Όπως χαρακτηριστικά τονίζει: “Η παρασκευή των διαλυμάτων (αραίωση των φαρμάκων) απαιτεί ειδικούς χώρους, ασφαλή μηχανήματα με φίλτρα και απαγωγή των επικίνδυνων σωματιδίων, απαιτεί κεντρικό χώρο στο Νοσοκομείο και εξειδικευμένο προσωπικό.

    Σε επτά τουλάχιστον τμήματα γίνεται η παρασκευή των διαλυμάτων. Σε αρκετούς απ αυτούς χωρίς κανένα μέτρο προστασίας! Σε άλλους υπάρχουν πεπαλαιωμένα μηχανήματα με συχνές βλάβες. Πλήττεται βάναυσα η υγεία μας”.

    Οι εργαζόμενοι εκτός από τις άμεσες επιπτώσεις που διαπιστώνουν καθημερινά, εκφράζουν την ανησυχία τους και για μακροχρόνια προβλήματα όπως καρκινογένεση, τα οποία δε μπορούν να υπολογισθούν ακόμη.

    Και το ζήτημα είναι ότι υπάρχει εδώ και αρκετούς μήνες ειδικός κεντρικός χώρος στο φαρμακείο του Νοσοκομείου με ειδικό εξοπλισμό, αλλά απουσιάζουν φαρμακοποιοί που θα τον λειτουργήσουν.

    Το σωματείο των εργαζομένων αναμένεται να διανείμει ειδικά έντυπα για να ενημερώσει τους νοσηλευόμενους ασθενείς του Ευαγγελισμού για τη δραματική κατάσταση που βιώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συνταγογραφούσαν δύο- τρία αντικαρκινικά ..... ΣΕ ΚΑΘΕ ασθενή !!!!


    Συνταγογραφούσαν δύο- τρία αντικαρκινικά ..... ΣΕ ΚΑΘΕ ασθενή !!!!


    Συνταγογραφούσαν δύο- τρία αντικαρκινικά ..... ΣΕ ΚΑΘΕ ασθενή !!!!


    http://www.koolnews.gr/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/ellinogermaniko-skandalo-me-farmaka/

    Γερμανική φαρμακευτική είχε στήσει κύκλωμα με Έλληνες γιατρούς

    Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου, 2013 10:58 πμ

    Στο στόχαστρο των ελληνικών και των γερμανικών αρχών έχει βρεθεί πασίγνωστη φαρμακοβιομηχανία και φαρμακευτική εταιρεία της Γερμανίας η οποία κατηγορείται ότι σε συνεργασία με Έλληνες γιατρούς και φαρμακοποιούς εξήγαγαν και χορηγούσαν αποκλειστικά γερμανικά φάρμακα.
    Στην υπόθεση φαίνεται ότι εμπλέκονται 103 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων και άλλοι 50 φαρμακοποιοί. Η διαδικασία ακολουθούσε την εξής πορεία: Οι γιατροί συνταγογραφούσαν δύο- τρία αντικαρκινικά και οφθαλμολογικά σε κάθε ασθενή και στη συνέχεια οι φαρμακοποιοί χορηγούσαν μόνο το ένα από αυτά. Μάλιστα οι εμπλεκόμενοι φαρμακοποιοί φρόντιζαν τα κουπόνια των φαρμάκων να επικολλούνται στις συνταγές ασθενών, ώστε να λαμβάνουν και το ποσοστό τους από τα ασφαλιστικά ταμεία. Τα εναπομείναντα φάρμακα τα αποθήκευαν σε ειδικές αποθήκες και η αρμόδια εταιρεία που στα χαρτιά θεωρούνταν μεταφορική τα έστελνε στη Γερμανία. Υπολογίζεται ότι ο τζίρος από τις συγκεκριμένες δραστηριότητες ανέρχεται στα 100 δισεκατομμύρια ευρώ καθώς τα δύο φαρμακεία είχαν έσοδα πέντε εκατομμύρια ευρώ.
    Οι 103 γιατροί χρηματοδοτούνταν μέσω εμβασμάτων ύψους 1.000 έως 5.000 ευρώ ενώ η επιχείρηση είχε εξαπλωθεί και σε βαλτικές και ασιατικές χώρες. Οι πληρωμές γίνονταν μέσω τραπεζικών λογαριασμών που είχαν ανοιχθεί ειδικά γι αυτό το σκοπό ενώ το ΣΔΟΕ τους ξεσκέπασε ύστερα από εξονυχιστικό έλεγχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Br J Cancer. 2012 Jan 17;106(2):307-13.
    doi: 10.1038/bjc.2011.523. Epub 2011 Dec 1.
    Cancer cell proliferation is inhibited by specific modulation frequencies.
    Zimmerman JW1, Pennison MJ, Brezovich I, Yi N, Yang CT, Ramaker R, Absher D, Myers RM, Kuster N, Costa FP, Barbault A, Pasche B.

    Br J Cancer. 2011 Aug 23;105(5):640-8.
    doi: 10.1038/bjc.2011.292. Epub 2011 Aug 9.
    Treatment of advanced hepatocellular carcinoma with very low levels of amplitude-modulated electromagnetic fields.
    Costa FP1, de Oliveira AC, Meirelles R, Machado MC, Zanesco T, Surjan R, Chammas MC, de Souza Rocha M,

    Chin J Cancer. 2013 Nov;32(11):573-81.
    doi: 10.5732/cjc.013.10177.
    Targeted treatment of cancer with radiofrequency electromagnetic fields amplitude-modulated at tumor-specific frequencies.
    Zimmerman JW1, Jimenez H, Pennison MJ, Brezovich I, Morgan D, Mudry A, Costa FP, Barbault A, Pasche B.

    J Exp Clin Cancer Res. 2009 Apr 14;28:51.
    doi: 10.1186/1756-9966-28-51.
    Amplitude-modulated electromagnetic fields for the treatment of cancer: discovery of tumor-specific frequencies and assessment of a novel

    therapeutic approach. Barbault A1, Costa FP, Bottger B, Munden RF, Bomholt F, Kuster N, Pasche

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Νέα επιστημονική έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει πρόσφατο άρθρο καθώς απέδειξε ότι η χημειοθεραπείαμπορεί να προκαλέσει ζημιές στα υγιή κύτταρα και ως αποτέλεσμα να εκκρίνει μια πρωτεΐνη που ενισχύει την ανάπτυξη του όγκου και την αντίσταση στη περαιτέρω θεραπεία.
    Ερευνητές στις Η.Π.Α προέβησαν σε αυτό το εύρημα ενώ προσπαθούσαν να εξηγήσουν το λόγο για τον οποίο τα καρκινικά κύτταρα είναι τόσο ανθεκτικά μέσα στο ανθρώπινο σώμα ενώ είναι τόσο εύκολο να σκοτωθούν στο εργαστήριο.
    Οι ερευνητές έλεγξαν τα αποτελέσματα ενός τύπου χημειοθεραπείας σε ιστό που συλλέχθηκε από άντρες ασθενείς με καρκίνο του προστάτη και βρήκαν αποδείξεις ‘ζημιάς στο DNA’ των υγιών κυττάρων έπειτα από τη θεραπεία, όπως ανέφεραν στο Nature Medicine. Η χημειοθεραπεία λειτουργεί μέσω της αναστολής της αναπαραγωγής των ταχέως διαιρούμενων κυττάρων, όπως αυτά που βρίσκονται στους όγκους.
    Οι επιστήμονες βρήκαν ότι τα υγιή κύτταρα που δέχθηκαν ‘ζημιές’ από τη χημειοθεραπεία εμφάνιζαν μεγαλύτερες ποσότητες έκκρισης της πρωτείνης WNT16Bη οποία ενισχύει τον δείκτη επιβίωσης των καρκινικών κυττάρων.
    “Η αύξηση της πρωτείνης WNT16Bήταν εντελώς αναπάντεχη,” δήλωσε ένας εκ των δύο συγγραφέων της μελέτης Peter Nelson του Ερευνητικού Κέντρου για τον Καρκίνου FredHutchinson στο Seattle προς το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
    Η πρωτείνη χρησιμοποιήθηκε από τα καρκινικά κύτταρα που βρίσκονται κοντά στα υγιή κύτταρα που είχαν υποστεί ζημιά από την ίδια τη χημειοθεραπεία!!!
    “Όταν εκκρίνεται η πρωτείνη WNT16Bαλληλεπιδρά με τα κοντινά καρκινικά κύτταρα και προκαλεί την ανάπτυξη και την εισχώρηση τους και το πιο σημαντικό την αντίσταση στην επακόλουθη θεραπεία,” δήλωσε ο Nelson.
    Στις θεραπείες του καρκίνου, οι όγκοι αρχικά ανταποκρίνονται καλά, αλλά αυτό που επακολουθεί είναι μία ταχύτατη αναγέννηση των καρκινικών κυττάρων και στη συνέχεια η περαιτέρω αντίσταση στη χημειοθεραπεία.
    Επιπρόσθετα, οι δείκτες αναπαραγωγής των καρκινικών κυττάρων φαίνεται ότι επιταχύνονται στο μεσοδιάστημα των θεραπειών.
    Οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα ευρήματα τους έχουν επιβεβαιωθεί σχετικά με τους όγκους του καρκίνου του στήθους και των ωοθηκών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σχετικά με το παραπάνω σχόλιό μου για το θανατηφόρο Avastin, να συμπληρώσω ότι ο καθένας άπιστος Θωμάς μπορεί να μπει στην επίσημη σελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων να διαβάσει με τα μάτια του του λόγου το αληθές. Επίσης να συμπληρώσω ότι η μητέρα μου έκανε 6 χημειοθεραπείες και 1 χειρουργείο. Αυτό που την έσωσε ήταν το χειρουργείο, αλλά ας δεχτούμε ότι βοήθησαν και οι χημειοθεραπείες....(θα φανεί στην 5ετία...). Μόλις τελείωσε με όλα αυτά και με καθαρές πεντακάθαρες εξετάσεις, της πρότειναν να τις κάνουν για έναν ολόκληρο χρόνο ακόμη, "μικρές" χημειοθεραπείες σε συνδυασμό με Avastin. Την ονομασία μας την είπε ο γιατρός αφού τον ρωτήσαμε. Μόλις του αναφέραμε τις ανεπανόρθωτες παρενέργειες του Avastin, μαγκώθηκε, μετά πήγε να τα μπαλώσει, και τελικά μας είπε ότι τίποτα δεν είναι υποχρεωτικό. Καταλάβατε;;; Ρίχνουν άδεια οι τύποι.....και ότι ψάρια πιάσουν!!!! Και όσο πιο πολύ προωθήσουν ένα γαμωφάρμακο, τόσο περισσότερα ταξιδάκια στο εξωτερικό για ιατρικά σεμινάρια τσαμπακούτρα! Και μη μου πείτε όχι....γιατρός της κλασσικής μου τα λέει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails