Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Αιθήρ-ο πανταχού παρών

Στις αρχές του 1800, ο ναύαρχος του Αγγλικού Βασιλικού Ναυτικού και συνιδρυτής της Βρετανικής Μετεωρολογικής Εταιρίας, Fitz Roy, κλήθηκε από το Ναυτικό να γνωμοδοτήσει για την αξιοπιστία των ερμητικών γυάλινων βαρομέτρων κρυσταλλικών ουσιών.

Τα βαρόμετρα αυτά αποκαλούνταν Storm-Glass και πωλούνταν στις λαϊκές αγορές κάτω από το Big Ben, ήδη από τον προηγούμενο αιώνα. Με δεδομένο ότι κανείς δεν γνώριζε το παραμικρό για την κατασκευαστική τους προέλευση και τις αρχές λειτουργίας τούς, ο ναύαρχος ξεκινούσε από το μηδέν.






Κάνοντας λοιπόν μια απλή μελέτη, κατέληξε σε μια εκτεταμένη πραγματεία σχετικά με τα βαρόμετρα αυτά. Μετά από πειραματισμούς πολλών μηνών, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει καμιά γνωστή φυσική αρχή ή διαδικασία, με βάση την οποία να μπορεί να ερμηνευτεί η λειτουργία του συγκεκριμένου βαρομέτρου.

Το βαρόμετρο αποτελείται από ένα σφραγισμένο γυάλινο σωλήνα, ο οποίος περιέχει ένα μίγμα ουσιών που παρουσιάζουν εξαιρετική ευαισθησία στις αλλαγές των ατμοσφαιρικών συνθηκών και, μάλιστα, κάποιες ώρες ή και μέρες πριν αυτές λάβουν χώρα.

Το μυστήριο για την παραδοσιακή επιστήμη έγκειται στο γεγονός ότι, αφού δεν υπάρχει κανενός είδους αλληλε πίδραση των ουσιών με το περιβάλλον, όπως και καμιά συσχέτιση με τη θερμοκρασία, τη φωτεινότητα ή τις ηλεκτρομαγνητικές συνθήκες όπως έδειξαν τα εκτεταμένα πειράματα που εξακολουθούν να πραγματοποιούνται, είναι εντελώς ανεξήγητο το να ουμβαίνουν αλλαγές των καταστάσεων των ουσιών μέσα στον γυάλινο σφραγισμένο σωλήνα.

Ο καθηγητής των T.Ε.I, Φυσικός Δρ. Παναγιώτης Παππάς, ερεύνησε το θέμα, εντοπίζοντας μάλιστα τέτοια βαρόμετρα να πωλούνται στην Ολλανδία. Αφού μας μετέφερε αρκετές πληροφορίες γύρω από την ερευνά μας, βρήκαμε ότι και σε άλλα μέρη του κόσμου κατασκευάζονται και πωλούνται συστηματικά τέτοια βαρόμετρα. Επιπλέον, διαπιστώσαμε επίσης και το πόσο απλό-είναι να κατασκευάσει κανείς ένα τέτοιο βαρόμετρο.

Ο καθηγητής Παππάς υποστηρίζει -και έχουμε πλέον κάθε λόγο σήμερα να συντασσόμαστε επιστημονικά με την άποψη του, που ολοένα τείνει να γίνει και η άποψη πολλών μεγάλων επιστημόνων- ότι υπεύθυνος γι' αυτή τη συμπεριφορά είναι ο Αιθέρας. Το ΠΑΝ του Αριστοτέλη που γεμίζει το ΓΑΝ (ΠΑΝ-ΓΑΝ = ΠΑΓΑΝΙ ΣΜΟΙ) ή το Αείζωον ΠΥΡ του Ηρακλείτου.

Στις ιδιότητες του αιθέρα, τις οποίες απορρίπτει το σύγχρονο ιερατείο της Φυσικής, περιλαμβάνεται και η δράση εξ αποστάσεως, μέσω μεταβίβασης μορφογεννετικής πληροφορίας. Όσες υλικές δομές μπορούν να έχουν ή να διαμορφώνουν ιδιότητες παραλαβής και εκδήλωσης αυτής της πληροφορίας, μπορούν και να εκθέτουν αυτή την πληροφορία.

Εάν δεν το αντιλαμβάνεστε ή δεν το πιστεύετε, αγοράστε από μία αποθήκη χημι κών τα εξής: 2.5 γραμμάρια ΚΝ03 2.5 γραμμάρια ή NH4C1 33 mili-λίτρα απεσταγμένο νερό, από φαρμακείο 40 mili-λίτρα αιθανόλης C2H60, από φαρ μακείο και 10 γραμμάρια φυσικής καμφοράς, από φαρμακείο η αποθήκη χημικών.

Πάρτε στη συνέχεια ένα γυάλινο σωλήνα - δοκιμαστικό ή άλλο- και, αφού διαλύσετε καλά το NH4C1 και το ΚΝO3 στο απεσταγ μένο νερό, προσθέστε το σιγά-σιγά, με ταυ τόχρονη χαλαρή ανάδευση, στο χλιαρό διάλυμα που έχετε προετοιμάσει σε ζεστό περιβάλλον, από τη διάλυση της καμφοράς μέσα στην αιθανόλη. Το τελικό διάλυμα το χύνετε στον γυάλινο σωλήνα και το σφραγίζετε με φελλό και κερί ή πίσσα.

Έτσι, έχετε πλέον ένα πολύ αξιόπιστο και ακριβές όργανο για την πρόβλεψη και την εκτίμηση των καιρικών φαινομένων. Είναι σε τόσο καλό, που ο ναύαρχος Fitz Roy είχε εκδώσει και σχετικούς πίνακες για τούς ναυτικούς και τους γεωργούς που, ανάλογα με την κατάσταση του μίγματος μέσα στον σωλήνα, μπορούσαν να προγραμματίσουν ακριβώς τα ταξίδια τους και τις δουλειές τους.

Οι ενδείξεις μέσα στον σωλήνα, από τελείως καθαρό διάλυμα έως διάλυμα με κουκίδες, νιφάδες, κρυστάλλους, ατμούς, διαβαθμίσεις θολούρας, αλλαγή χρώματος ή και συνδυασμό όλων των παραπάνω, μας πληροφορούν για εντάσεις και κατευθύν σεις του αέρα, της νέφωσης, της βροχής, της ομίχλης, για θύελλα, καταιγίδα, αλλά και όλων των ειδών τα ενδιάμεσα καιρικά στάδια, φαινόμενα και καταστάσεις, καθώς επίσης και για τη διάρκεια τους.

Πραγματικά απίστευτο! Και όμως πέρα για πέρα αληθινό, παρ' όλο που δε διδάσκεται πουθενά, σε κανένα επίπεδο εκπαί δευσης, σε καμιά χώρα. Είναι τώρα να μπαίνει το επιστημονικό κατεστημένο σε διαδικασίες αναζήτησης απαντήσεων σε θέματα που δεν μπορεί να πιστέψει την ύπαρξη τους;

Η χημικός Δρ. Anne Marie Helmenstine, σε έναν από τους περισσότερο έγκυρους δικτυακούς τόπους χημείας, δηλώνει ξεκά θαρα ότι εξήγηση για το φαινόμενο αυτό δεν υπάρχει. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει μόνο κάποιες προσπάθειες -ανεπιτυχείς ωστόσο- να εξηγηθεί το φαινόμενο μέσω κβαντικών πεδίων και κβαντικών τούνελ. Μπροστά μας εμφανίζεται και πάλι ο κβαντικός αιθέρας του Paul Davis και των σύγχρονων φυσικών!

Ουσιαστικά, το βαρόμετρο Fitz Roy ή Storm-Glass είναι και θα παραμείνει μία από τις πολλές καταστάσεις και φαινόμενα που, όχι μόνο μαρτυρούν την ύπαρξη μιας καθολικά αλλιώτικης φυσικής πραγματικό τητας, αλλά και που επιβάλλουν σε όλους μας τη διαρκή επαγρύπνιση και ενημέρωση για όλα τα ζητήματα που το παγκοσμιοποιημένο εγκατεστημένο επιμελώς στερεί από τον άνθρωπο, επιτείνοντας έτσι τη δουλεία του.
Για περαιτέρω μελέτη δείτε και τα:

α) http://chemistry.about.com/library/weekly/a072301a.htm?lerms=Storm+Glass

β) http://www.orgonelab.org/cglbin/shop.pl/page=yweather.htm
http://www.orgonelab.org/cart/yweather.htm





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails