Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

Η αμφισβήτηση του Albert Einstein

Το περιοδικό New Scientist, ενα από τα περιοδικά-ευαγγέλια του κατεστημένου, στη βιβλιοκριτική του στο τεύχος 2338, χάνει μία θετικότατη αναφορά και παρουσίαση στο βιβλίο του Robert Marc Friedman, The Politics of Excellence.

Ο εν λόγω συγγραφέας, είναι καθηγητής στο τμήμα Ιστορίας των Επιστήμων του Πανεπιστημίου του'Οσλο και έχει διατελέσει πρόεδρος του. Ακόμα, έχει διατελέσει καθηγητής σε πολλά και σημαντικά αμερικανικά πανεπιστήμια και έχει επίσης συγγράψει ικανό αριθμό επιτυχημένων βιβλίων (ολόκληρο το έργο του μπορεί να το βρει κανείς στη διεύθυνση http://www.hf.uio.no)














Το εν λόγω βιβλίο αναφέρεται στις ίντριγκες και τις κομπίνες που λαμβάνουν χώρα πίσω από τις διαδικασίες υποψηφιοτήτων και, κυρίως, σε εκείνες των απονομών των βραβείων Nobel.

Υπεροψία, ρατσισμός, άφθονο sex, βλακεία και ένα σωρό άλλες ουτιδανές πράξεις και άνθρωποι εμπλέκονται στην τελική απόφαση για την επιλογή του ποιος θα πάρει ένα Nobel. To βραβείο αυτό, όπως μας λέει ο καθηγητής Friedman, δίνει τη δυνατότητα για την ανάπτυξη κάθε είδους φαυλότητας και την εμπλοκή κάθε είδους ανθρώπων του παρασκηνίου.

Είναι δύσκολο, μας λέει ο καθηγητής, να βρεθεί περίπτωση πιο ενδιαφέρουσα στην οποία όλα τα παραπάνω να έχουν άμεση εμπλοκή, από εκείνη του Albert Einstein και της απαράδεκτης βράβευσης του με το Nobel Φυσικής για το «φωτοηλεκτρικό φαινόμενο».

Ο Einstein, μας λέει ο Friedman, υπήρξε στην ουσία ένας τροφοδότης του κόσμου με μεταφυσικές ανοησίες, οι οποίες διέφθειραν το στερεό επιστημονικό υπόβαθρο που είχε δια κόπου κατακτηθεί μέσω της εντατικής και εξαντλητικής πειραματικής και ερευνητικής διαδικασίας αιώνων. Ανοησίες, οι οποί ες συγκινούσαν -κατά κάποιο τρόπο βαθιά να συντηρητικά μέλη της επιτροπής Nobel.

Η υποψηφιότητα του Einstein για το Nobel, έδωσε έναυσμα για μία σειρά εχθρικών κινήσεων προς τον ίδιο, τους υποστηρικτές του και την ίδια την επιτροπή Nobel από σχεδόν ολόκληρο τον επιστημονικό κόσμο της εποχής. Όπως μας λέει ο Friedman, βασικό ρόλο στη μεθόδευση για να πάρει το βραβείο το 1921 ο Albert Einstein (αν και, στην πραγματικότητα, του απενεμήθη το 1922) έπαιξε ο Σουηδός Φυσικός C. W. Oseen, πρόεδρος της επιτροπής Nobel Φυσικής.

Το βασικό συμπέρασμα του συγγραφέα, το οποίο στηρίζει σε πλήθος ιστορικών και καλά τεκμηριωμένων επιστημονικών δεδομένων, είναι ότι η όλη μεθόδευση για να πάει το Nobel Φυσι κής στον Einstein, ήταν μία καλοστημένη απάτη και μία διαδικασία στην οποία οι φυλετικές προτιμήσεις και οι υπόγει ες πιέσεις έπαιξαν καθοριστικό ρόλο.

Το βιβλίο είναι απολαυστικό και ελπίζουμε να μεταφραστεί σύντομα και στα ελληνικά. Με τεράστιο ιστορικό και πολιτισμικό βάρος, θα δώσει την ευκαιρία στον καθένα μας -και κυρίως στους Έλληνες φοιτητές- να μαθαίνουν από νωρίς ότι ο στόχος δεν είναι το βραβείο, αλλά η μάθηση, το «ειδέναι».

Κυρίως όμως, αφήνει να διαφανεί με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ο ανηλεής πόλεμος που έχει ξεσπάσει και ο οποίος από δεκαετίες σιγόβραζε μέσα στους σκοτεινούς διαδρόμους της Παγκόσμιας Επιστημονικής Κοινότητας, ενάντια στις λογίκά και επιστημονικά ανυ πόστατες μεταφυσικές προσεγγίσεις του Einstein.

Πριν από λίγες μέρες, η γνωστή μας NASA (National Aeronautics And Space Administration)-έριξε μία βόμβα μεγάτονων ενάντια στις θεωρίες της Σχετικότητας του Einstein. To γεγονός αυτό δε, έρχεται και σε πλήρη παραλληλισμό με όλα τα προσκόμματα που η ίδια NASA έφερνε τόσα χρόνια στο να υλοποιηθεί η αποστολή Gravity Probe 2.
Η NASA λοιπόν, μας πληροφορεί επίσημα, μέσα από τον κύκλο ενημέρω σης σε τα τακτικά της e-mail σε ερευνητές και σπουδαστές, ότι ήρθε το τέλος της Σχετικότητας.
(βλέπε http://science.nasa.gov/headlines/y2004/26mar_einstein.htm?list547634)

Με το εν λόγω link ανακοινώνεται ότι γίνεται «έξωση» στον Einstein και, κάτω από τον τίτλο Evicting Einstein, μας αναπτύσσει ένα νέο μεγάλο πείραμα που θα γίνει στο Διάστημα, όπου θα εμπλέκονται δυό νέα διαστημόπλοια, καθώς και ο διαστημικός σταθμός, για να μετρηθούν οι ενδεχόμενες αποκλίσεις δεομών φωτός λόγω καμπύλωσης του χώρου από την βαρύτητα, όπως προβλέπεται από τη Σχετικότητα. Πάμε δηλαδή πάλι από την αρχή, να αποδεί ξουμε το θεωρούμενο όχι μόνο ως γνω στό, αλλά και πολλάκις αποδεδειγμένο, από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα!

Προοέξτε ότι, ενώ για τόσες δεκαετίες το επιστημονικό εγκατεστημένο υποστήριζε ότι οι θεωρίες της Σχετικότητας απαντούσαν ικανώς στα κοσμολογικά προβλήματα, έρχεται τώρα να πει ότι χρειάζονται νέα πειράματα για να ελεγχθεί η ισχύς αυτών των θεωριών και να μετρηθούν οι αποκλίσεις που προβλέπει η Σχετικότητα. Τα πειράματα αυτά θα είναι έτοιμα να πραγματοποιηθούν το 2009 ή το 2010.

Ωστόσο, ξεχνούν να μας πουν τι θα γίνει με το τεράστιο πείραμα GRAVITY PROBE 2, το οποίο έχει ήδη σχεδιασθεί και χρηματοδοτείται με πάνω από 650 εκατομμύρια δολάρια για πάνω από 41 χρόνια, χωρίς ακόμα να έχει υλοποιηθεί. Λεν τους «κάνει» η ακρίβεια αυτού του πειράματος; Μήπως γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι τα αποτελέσματα του GP-2 θα δυναμιτίσουν οριστικά όλη τη δέσμη των θεωριών με τον γενικό τίτλο «Σχετικότητα» και μαζί με αυτήν και την αξιοπιστία τους; Μήπως οι δηλώσεις του φυσικού Kip Thome, ενός εκ των αρχιερέων της Σχετικότητας, λίγες μόλις μέρες πριν την εκτόξευση, ότι όλη η Φυσική θα αλλάξει εάν από το πείραμα δεν πάρου με αυτά που περιμένουμε, απετέλεσαν τα προεόρτια;

Αρα λοιπόν, για μία ακόμα φορά ετοι μάζουν ένα ωραίο χρυσό περιτύλιγμα, έτσι ώστε και να θάψουν την Σχετικό τητα και να μην τους κατηγορήσουν ότι όλα αυτά τα χρόνια, απο το 1920, τελούσαν υπό καθεστώς πλήρους επι στημονικής τύφλωσης.

Στις 20 Απριλίου 2004, ακυρώθηκε για μία ακόμα φορά η προγραμματισμέ νη εκτόξευση του GP-2, τρία λεπτά πριν την ανάφλεξη, λόγω χαμηλών ανέμων (!). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να περι μένουμε να επαναληφθεί η προσπάθεια, διότι τα «παράθυρα εκτοξεύσεων» είναι διαρκείας ενός δευτερολέπτου την ημέρα. Τελικά, την επόμενη μέρα, στις 21 Απριλίου, ώρα 09:54:24 Ζώνης Ειρηνικού, πραγματοποιήθηκε η περίφημη εκτόξευση και ετέθη σε τροχιά το περισσότερο ακριβοπληρωμένο και τεχνολο γικά υπερεξελιγμενο δορυφορικό mini-εργαστήριο που υπήρξε ποτέ.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της NASA και του Πανεπιστημίου Stanford, μέχρι στιγμής όλα τα συστήματα λειτουργούν άψογα και όλα είναι έτοιμα για τη συλλογή των επιστημονικών δεδομένων, η οποία θα εκκινήσει περί τα μέσα Ιουνίου.



Πηγή:ΠΗΛΙΟΥΝΗΣ NEXUS ΙΟΥΝΙΟΣ ΙΟΥΛΙΟΣ 2004







2 σχόλια:

  1. ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ
    ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ ΕΒΡΑΙΟΣ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΓΝΩΡΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν εχουνε αλλο εθνικο ηρωα, γιαυτο τον δοξαζουνε τοσο πολυ
    Για να ειναι προτυπο για τα παιδια τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails