Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Ένας τρόχος που δεν κόβει... δάχτυλα!!! καταπληκτικό


Δεν γνωρίζουμε ακόμη πως η μηχανή αναγνωρίζει την ύπαρξη ζωντανού ιστού. Αν κάποιος γνωρίζει ας μας στείλει την απάντηση.




ΠΗΓΗ






8 σχόλια:

  1. Μια διευκρινηση. Το πριονι δεν ανιχνευει ζωντανο ιστο (δες λουκανικο) αλλα την αγωγιμοτητα που εχει το ανθρωπινο σωμα. Το σωμα μας εχει καποια αγωγιμοτητα και προφανως μεσω καποιου αισθητηρα (κατι σαν το ρελε διαφυγης που μας προφυλασει απο ηλεκτροπληξια στα σπιτια μας) αντιλαμβανεται το ποτε η λεπιδα αγγιζει μερος του σωματος μας. Μαλλον θα πρεπει με καποιο τροπο, για να μπορει το μηχανημα να "αντιληφθει" την αγωγιμοτητα του σωματος, να "συνδέεται" ο χειριστης με το μηχανημα. Επλιζω να βοηθησα. Σωτηρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ισχυει οντως αυτο που λενε στο ντοκυμαντερ, προκειται για εναν πριονωτο δισκο ο οποιος ειναι αγωγιμος. Αυτος ανιχνευει οποιαδηποτε μετατροπη στην αγωγιμοτητα του. Οσο ερχεται σε επαφη με ξυλο ή κατι αλλο μη αγωγιμο, δουλευει κανονικα. Οταν τυχει να ακουμπησει σε κατι αγωγιμο (οπως το σωμα μας) τοτε τραβιεται σε κλασματα του δευτερολεπτου και ετσι ο παρ'ολιγον αναπηρος δεν νιωθει παρα μονο ενα στιγμιαιο "γαργαλημα".
    Προκειται για ενα σωτηριο σχεδιασμο ΑΝ βγει ποτε στην αγορα ΚΑΙ ΑΝ λειτουργει σωστα, γιατι υπαρχουν περιπτωσεις που μπορει να "ξεγελουν" τον μηχανισμο.
    Μια δυστυχης περιπτωση θα ηταν να φοραμε γαντια που δεν ειναι αγωγιμα ή τα ιδια μας τα χερια να ειναι πολυ ξηρα (γιαυτο και ο τυπος εβρεξε τα χερια του πριν δοκιμασει με το δαχτυλο του) οποτε, δεν θα ενεργοποιηθει ο μηχανισμος και ΑΝΤΙΟ ΔΑΧΤΥΛΑΚΙ!
    Μια ακινδυνη αλλα ενοχλητικη δυσλειτουργια που θα μπορουσε να παρουσιαστει, θα αφορουσε περιπτωσεις οπου θα προσπαθουσαμε να κοψουμε -εν αγνοια μας- αγωγιμα υλικα, πραγμα που θα ενεργοποιουσε τον μηχανισμο ασφαλειας με αποτελεσμα την καταστροφη του "στοπ", κοστους -οπως αναφερεται- περιπου 60 δολαρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γειά σας φιλοι μου .
    Δεν αναγνωρίζει ζωντανό ιστό , απλά κλείνει κύκλωμα το σασί του μηχανήματος με το δίσκοπρίονο και ενεργοποιούνται τα φρένα ακαριαία (επειδή ο ιστός-το κρέας- είναι καλός αγωγός του ηλεκτρισμού). Όπως δηλαδή όταν ενώσεις τους πόλους μιάς μπαταρίας αυτοκινήτου με ένα σύρμα δημιουργείται σπινθήρας ,ετσι και εδώ , με την διαφορά ότι ο σπινθήρας εδώ ενεργοποιεί μία κάψουλα που εκτινάσει το φρένο πάνω στον δίσκο . Αν αντί γιά το χέρι ή το λουκάνικο ακουμπίσεις ένα καλώδιο στο σασί (στον πάγκο) του μηχανήματος και το άλλο άκρο στον δίσκο θα έχεις το ίδιο αποτέλεσμα , θα σταματήσει ο δίσκος . Παρατηρείστε πως όταν κόβει την μπριζόλα δεν αγγίζει το σασί αλλά όταν κόβει το λουκάνικο το αγγίζει ,έτσι κλεινει κύκλωμα .Παρόμοια τεχνολογία εφαρμόζετε και σε κάποια μηχανήματα κλωστοϋφαντουργίας ...
    Σας χαιρετώ ... ελπίζω (να έχω δίκιο και) να έλυσα κάποιες απορίες ...
    Να ΄στε καλά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν νομίζω ότι χρησιμοποιεί ακριβώς ανίχνευση αγωγιμότητας αλλά «χωρητικότητας» (capacitive sensing) το οποίο προϋποθέτει να υπάρχει υλικό με ηλεκτρική αγωγιμότητα σε προσέγγιση με την επιφάνεια/σημείο ελέγχου.
    Μπορεί κατόπιν παραμετροποίησης στην ευαισθησία να χρησιμοποιηθεί ώστε να δίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα κατόπιν επαφής ή πολύ κοντινής προσέγγισης.
    Όποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες μπορεί να “google-άρει» πως λειτουργούν οι capacitive touch screens
    Όποιος θέλει να πειραματιστεί υπάρχει έτοιμη εφαρμογή/παράδειγμα με χρήση ενός απλού arduino (capacitive sensor).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. από την υγρασία που έχει το ανθρώπινο δέρμα! κλείνει ένα κύκλωμα ανεβαίνει η ασφάλεια,αχρηστεύοντας το δίσκο,αλλά γλυτόνοντας το δάχτυλο! το έχω ξαναδεί σε Αμερικάνικη παρουσίαση πριν χρόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η απάντηση :

      http://en.wikipedia.org/wiki/SawStop
      www.sawstop.com
      http://www.physicscentral.com/explore/people/gass.cfm

      http://www.google.com/search?tbo=p&tbm=pts&hl=en&q=ininventor:%22Stephen+F.+Gass%22

      USA Patent number: 7350444
      Patent number: 7836804
      www.google.com/patents/US7350445
      http://www.google.com/patents/US20050155473

      και πολλες αλλες πατεντες !!!

      Διαγραφή
  6. O troxow den einai kyklos exei egkopes, stis akres ton egkopon brhskontai es8itires oi opoioi ekpempoun aktinobolia. Otan to soma mas ( sugkekrimena to daxtilo mas) aporofisei authn thn aktinovolia oi troxos stamata akariaia. Etsi o troxos katastrefetai. Auto einai les kai ena autokinhto pou trexei me 1000 Km/h xtupise se enan toixo. O troxos stamata sto loukaniko giati auto einia bregmeno kai etsi aporofa tin akrinovolia. Auta elege meses akres sto video.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails