Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Μπορεί ένας άγγελος να αυτοκτονήσει; Η ιστορία της Candace Downing

Η 12χρονη Candace Downing ήταν μία βραβευμένη μαθήτρια, μία αθλήτρια και είχε μια έντονη προσωπικότητα, στοιχεία που την έκαναν να έχει πολλούς φίλους. Ήταν πάντα πάνω από όλα τα στάνταρ και αυτό την είχε κάνει να έχει άγχος για το σχολείο. 

Παρά το όνομα, τα αντικαταθλιπτικά χάπια, οι γιατροί τα χορηγούν, επίσης, για να κατευνάσουν το υψηλό άγχος.

Η μητέρα της Candace συμφώνησε να δώσει, με συμβουλή γιατρού, στην κόρη της αντικαταθλιπτικά χάπια, αλλά δεν ήξερε ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν σοβαρές παρενέργειες. 

«Γειά σας είμαι η Candace Downing…" λέει χαμογελαστά σε ένα βίντεο η Candace.
Αυτή ήταν μία από τις τελευταίες εμφανίσεις της.
Μόλις λίγους μήνες μετά από αυτή την σκηνή που γράφτηκε στο βίντεο, η Candace αυτοκτόνησε. Ήταν μόλις 12 ετών.

Η Mathy Downing λέει: "Δεν πρόλαβε να γίνει έφηβη ... είχε τόσα πολλά σχέδια και είχε τόσα πολλά όνειρα ... και της τα πήραν όλα. Και αυτό δεν έπρεπε να συμβεί… "
Η μητέρα της Candace κατηγορεί για την αυτοκτονία της κόρης της το αντικαταθλιπτικό χάπι ‘Zoloft’. Ένας ψυχίατρος έγγραψε το Zoloft, όχι γιατί η Candace είχε κατάθλιψη, αλλά για να θεραπευτεί από το άγχος της για τις εξετάσεις στο σχολείο.

«Η κόρη μου» λέει, «δεν είχε κατάθλιψη».. «Έκανε αθλητισμό, είχε δεκάδες φίλους και ήταν το πιο κοινωνικό παιδί που υπήρχε».

Και η Mathy Downing ρωτάει: «Μπορείτε να μου πείτε πού λέει (επάνω στο φάρμακο), ότι υπάρχει μια πιθανότητα, εάν χορηγηθεί σε παιδί, ότι ενδέχεται να βλάψει τον εαυτό του, ή να πεθάνει κατά την θεραπεία"…

20 εκατομμύρια παιδιά παίρνουν ψυχοφάρμακα, που τους προκαλούν καρδιακές προσβολές, εμφράγματα, μανία, βιαιότητα, ψύχωση, αιφνίδιο θάνατο και αυτοκτονία.

Οι οικογένειες που ποτέ τους δεν προειδοποιήθηκαν για την επικινδυνότητα τέτοιων φαρμάκων, υποφέρουν από την απώλεια του παιδιού τους και αγωνίζονται για να μην χαθούν και άλλα παιδιά.
Δείτε το βίντεο

Η ‘Pfizer’, που φτιάχνει το Zoloft, δεν έκανε δηλώσεις για το περιστατικό, γιατί βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την οικογένεια Downing.
Η Αμερικάνικη Ιατρική Ένωση (AMA), δήλωσε ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες πρέπει να υποχρεούνται να υποβάλλουν τα αποτελέσματα της μελέτης τους – και τα αρνητικά το ίδιο όπως και τα θετικά, σε ένα κεντρικό μητρώο – που θα είναι προσιτό σε όλους μέσω του Διαδικτύου.

Ο Δρ David Fassler, καθηγητής στο Παν/μιο του Βέρμοντ και ειδικός στην κατάθλιψη στην παιδική ηλικία, έγραψε την πρόταση αυτή της AMA. Είπε ότι ήταν συγκλονισμένος από αυτό που συνέβη όταν είχε μελέτησε τα στοιχεία για τα αντικαταθλιπτικά, που του δόθηκαν κατά τη διάρκεια μίας συνεδρίασης της FDA (Αμερικάνικη Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων) πριν από έξι μήνες.

Ο Δρ Fassler δήλωσε, «μου δόθηκε πρόσβαση σε δεδομένα από 25 κλινικές μελέτες, τις περισσότερες εκ των οποίων δεν είχα δει ποτέ πριν ή δεν είχα ακούσει για αυτές. Ποτέ δεν είχαμε συνειδητοποιήσει ότι υπήρχαν τόσες πολλές μελέτες που αφορούν 4.000 παιδιά και έφηβους».

Η φαρμακευτική βιομηχανία δεν έχει λάβει επίσημη θέση για την ιδέα περί μητρώου της AMA, αλλά επίσημα έχει προβάλει κάποιες ανησυχίες.
Δύο μήνες μετά το θάνατο της Candace, η FDA ζήτησε από τους γιατρούς να παρακολουθούν στενά τους ασθενείς στους οποίους χορηγούνται φάρμακα όπως το Zoloft, για αυτοκτονική συμπεριφορά. 

Η οικογένεια Downing είπε ότι αυτό δεν είναι αρκετό, και θα πρέπει να ασκηθούν πιέσεις ώστε όλες οι έρευνες να είναι δημόσιες.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: ΕΔΩ και ΕΔΩ

4 σχόλια:

  1. πειτε οχι στα ματζουνια των μεγα-φαρμακευτικων εταιριων, ειναι γωνστο σε κυκλους πως τα αντικαταθληπτικα που αναγραφονται στο αρθρο εχουνε παρενεργεια αυτοκτονικες τασεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πως ακριβώς αυτοκτόνισε; γνωρίζουμε;
    δε ξέρω, αλλά μπορεί να έχει σημασία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΛΑΜΌΓΙΑ ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ,,,ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΉΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. λοιπον ειμαι 77 ετων - προ 12 χρονων επαθα σοβαρη - σοβαροτατη καταθλιψη - αδυνατισα κατα 30 κιλα - αισθανομουν οτι εφταιγα για τα παντα - δεν ειχα δακρυα - αυτοκαταστροφικες τασεις - φοβιες - ταση... -αστο καλλιτερα - αιτια υπηρξε πολλα και μικρα - αλλα και δυο σοβαρα και μεγαλα -εμεινα σε κλινικη εικοσι μερες - πρωτες μερες φαρμακα με ενεσεις - οταν ηλθε η ωρα φαρμακωμα δια στοματος λαδωνα τη νοσοκομα και δεν επαιρνα τα φαρμακια - ποτε δεν πιστευα τη φαρμακεια - επιστροφη στο σπιτι - εντολη στους οικειους μου τα φακελακια με τα φαρμακα - αυτα το πρωι - το μεσημερι - το βραδυ - τιποτε δεν πηρα - τα συγκεντρωνα σε ενα ψηλο ραφι . πηρα ενα - μονο ενα λεξοτανιλ - αισθανθηκα περιεργα - συμβουλη φιλου γιατρου παρε το μισο - α, λεω κοβεται - το τεμαχισα σε οκτω πηρα τεσερεις μερες απο ενα δηλαδη το μισο και ενα στην αρχη συνολο εναμισυ. ο γιατρος πιστευε οτι φαρμακωνομουν και το χαβα του - θα παιρνεις για ολη σου τη ζωη ενα χαπι για συντηρηση - φυσικα καταλαβα οτι επροκειτο για τη δικη του οικονομικη συντηρηση . τελος αρχισα να αισθανομαι καλλιτερα - αλλα πιστευα οτι φταιω για ολα εγω και τοτε το μαρακι μου ειπε - ελενη για τιποτε δε φταις μονο πριν απο πολλα χρονια εφταιξες για τον πολεμο της τροιας. ο γιατρος ακομη επεμενε οτι δεν ξερει αν πρεπει να παω στη δουλεια και αν παω θ αργησω πολυ . τελος σε δυο μηνες επανηλθα στη δουλεια - δουλευω ακομη - εκανα δυο μακρυνα - πολυ μακρυνα επαγγελματικα ταξιδια με δυο εξαιρετικες φιλες μου και ευτυχως - γιατι διαφορετικα θα ημουν στη γωνια και με το χαπακι- μου εμεινε το ελαττωμα της φλυαριας γι αυτο διαβαζω πολυ για να λεω ενδιαφεροντα πραγματα. ειμαι καλα και δεν προκειται να πιεσω ποτε ξανα τον εαυτο μου και καταθλιβω . με βοηθησε πολυ η οικογενεια μου η δουλεια μου και εγω . γειασας ελενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails