Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Η Daily Mail διαμαρτύρεται για την καθαρότητα των φωτογραφιών της NASA

Σ.Επιστήμης: Βρήκαμε απο την "Daily Mail" ένα ρεπορτάζ που επιβεβαιώνει το blog μας. Στο παρελθόν είχαμε πει οτι οι φωτογραφίες της NASA και γενικά των "Δυτικών" είναι επεξεργασμένες, είναι εσκεμμένα θολές για να αποκρύπτουν κάποιες πληροφορίες.


Θυμάστε τις φωτογραφίες της NASA απο τον Ηλιο που εμφανίζοταν παράξενα αντικείμενα, ξαφνικά αυτές οι φωτογραφίες εξαφανιζόντουσαν και εμφανιζόντουσαν διορθωμένες στη θέση τους.


Θα έχετε παρατηρήσει οτι το ίδιο συμβαίνει και με το πρόγραμμα google Earth. Παλαιότερα μπορούσε κάποιος να παρατηρεί τη Γη και ειδικά τον βυθό της θάλασσας και πολλοί ερευνητές έχουν βρεί διάφορα αξιόλογα ευρήματα. Τώρα τελευταία προστέθηκαν στο Google Earth κύματα, εφέ και δεν μπορεί κάποιος σε μεγέθυνση να εξερευνήσει το βυθό. Όπως και σε άλλες περιόχες δεν σου επιτρέπει κοντινή μεγέθυνση και εμφανίζει ημέρες συννεφιασμένες σε διάφορα σημεία.


Αν κάνετε μια πιο προσεκτική έρευνα θα δείτε οτι οι φωτογραφίες του Google Earth είναι τραβηγμένες διαφορετικές ημερομηνίες. Θα μπορούσαν να επιλέξουν για όλη τη Γη φωτογραφίες χωρίς σύννεφα. Οπως καταλαβαίνετε οι επιλογές αυτές δεν είναι τυχαίες. Η "δυτική" επιστήμη έχει χάσει την αξιοπιστία της, έχει εμπορευματοποιηθεί, έχει φύγει απο τα χέρια των επιστημόνων και βρίσκεται στα χέρια των χρηματοδοτών, των "Διεθνών" Τραπεζιτών. Αυτοί αποφασίζουν το τι θα μάθουμε και τι όχι.


Άλλωστε όλα τα "έγκυρα" επιστημονικά περιοδικά τους ανήκουν. Και δεν είναι ανεξάρτητα και αξιόπιστα.


Στο ρεπορτάζ απο την "Daily Mail" θα δείτε η ίδια η Daily Mail λέει οτι,  γιατί οι φωτογραφίες της Ρωσίας να είναι καθαρές και της NASA θολές;


Πάντως μην νομίζετε οτι θα αλλάξουν τακτική. Το πιο πιθανό είναι να εξαγοράσουν το Ρωσικό πρόγραμμα και να γίνουν και αυτές οι φωτογραφίες θολές.


Ο δρ. Robert Simmon, απο το Παρατηρητήριο της NASA στο Goddard Διαστημικό Κέντρο στο Μέριλαντ, είπε οτι οι Ρωσικές εικόνες δεν είναι ούτε χειρότερες ούτε καλύτερες απο της NASA. Ο καθηγητής λέει οτι οι διαφορές οφείλονται στα διαφορετικά φίλτρα που χρησιμοποιήθηκαν για τη λήψη των φωτογραφιών.


Βέβαια αυτά δεν αποτελούν παρα δικαιολογίες διότι οι φωτογραφίες που τραβάει η NASA είναι απο ποικίλα φίλτρα, οι φωτογραφίες όμως που θα πάρει ο κόσμος είναι οι θολές.
Είναι βέβαιο οτι έχουν καθαρές φωτογραφίες και πιο καλές απο τις Ρώσικες.


Ρωσική φωτογραφία όπου φαίνονται οι σχηματισμοί των παρυφών των βουνών



Καταπληκτική φωτογραφία απο τη Γη τραβηγμένη απο το Ρωσικό Elektro-L τις 26 Φεβρουαρίου


Ρώσικη φωτογραφία της Γης

Φωτογραφία απο τη Γη, τραβηγμένη απο τη NASA
Elektro-L
Elektro-L στα εργαστήρια πριν την απογείωση

2 σχόλια:

  1. Mπείτε google earth και πάτε κίνα στην έρημο τάκλα μακάν (περίπου 38 56'Β , 83 45'Ε) κατεβείτε στα 2-2,5 χιλιόμετρα και δείτε πόσα ΜΑΥΡΑ κενά υπάρχουν! Εχω εντοπίσει 10δες τα οποία προφανώς είναι προϊόν επεξεργασίας (αποκλείεται οι μάυρες κιλίδες να είναι νερό, μιλάμε για την ποιο άνυδρυ έρημο του κόσμου!!!). Τι φαινόταν πολύ καθαρά σ'αυτά τα σημεία και αποκρύβεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην πρωτη φωτογραφια, εννοειται οτι δεν ειναι παρυφες βουνων, γιατι πολυ απλα ειναι συννεφα αυτα που φαινονται να ξεκινουν απο το εδαφος. Αν ηταν βουνα η ερημος Σαχαρα θα ειχε ογκους βουνων μεγαλυτερες απο τα Ιμαλαια και η Μεσογειος θα ηταν κομμενη στα δυο απο τις οροσειρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails