Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Μυστικές ανασκαφές στη Μεγάλη Πυραμίδα


Βρετανοί ερευνητές ισχυρίζονται ότι έκαναν την "ανακάλυψη του αιώνα". Αυτή η ανακάλυψη έγινε στη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας. Η ομάδα πιστεύει ότι οι Αιγυπτιακές αργές διεξάγουν μυστικές ανασκαφές σε μια σήραγγα η οποία ίσως να τους οδηγήσει σε τρεις θαλάμους τoυς οποίους μέχρι σήμερα αγνοούσαν.  

Βιντεοσκόπησαν κρυφά το εσωτερικό της Πυραμίδας μια μέρα πριν οι αρχές την κλείσουν για "συντήρηση" διάρκειας οκτώ μηνών, αφού θεώρησαν ότι η δήλωση των Αιγυπτιακών αρχών ήταν προσχηματική, και απλά ήθελαν να συγκαλύψουν το γεγονός ότι σκόπευαν να διεξάγουν περαιτέρω ανασκαφές.




"Είναι η ανακάλυψη του αιώνα", δήλωσε ο Σάιμον Κοξ (Simon Cox), ένας από τους ερευνητές. "Αυτή η ανακάλυψη θα μπορούσε να λύσει το μεγαλύτερο μυστήριο όλων των εποχών. Η σημασία της είναι πραγματικά απίστευτη. Τρεις, απόλυτα ανεξάρτητες πηγές, μας πληροφόρησαν ότι η σήραγγα καταλήγει σε τρεις - άγνωστους μέχρι σήμερα, -θαλάμους. Κανείς δεν γνωρίζει τι περιέχουν αυτοί οι θάλαμοι. Ίσως να περιέχουν θησαυρούς και θήκες γεμάτες με χρυσά νομίσματα. 


Δεν αποκλείεται βέβαια να είναι και εντελώς άδειοι.
Ο Σάιμον Κοξ, ο οποίος έχει σπουδάσει Αιγυπτιολογία στο Πανεπιστήμιο "University College" του Λονδίνου, βρήκε τις αποδείξεις για την ύπαρξη της σήραγγας, την 1 η Απριλίου του 1998, κατά τη διάρκεια μιας από τις τακτικές του επισκέψεις (κάθε μήνα) στις πυραμίδες. Μαζί με τους ερευνητές Κλάιβ Πρινς (Clive Prince) και Λυν Πίκνετ (Lynn Picknett), βρήκε κατά τύχη ένα μεταλλικό κιγκλίδωμα σ' έναν τοίχο μέσα στον προθάλαμο που οδηγούσε στον Βασιλικό θάλαμο.

"Δεν το είχα προσέξει ποτέ μου αυτό", εξήγησε ο Σάιμον Κοξ. "Το κιγκλίδωμα ήταν σκουριασμένο, αλλά το ασβεστοκονίαμα που το στήριζε στον τοίχο ήταν φρέσκο".

Αφού άναψαν τους δαυλούς τους μέσα στο άνοιγμα που είχε διαστάσεις περίπου 1,2 Χ 0,85 μέτρα, αντίκρισαν μια σήραγγα αρκετά ψηλή για στέκεται κάποιος όρθιος όταν τη διασχίζει, με δύο σειρές από σκαλοπάτια που κατευθύνονταν προς επάνω. Από την οροφή της σήραγγας κρέμονταν ηλεκτρικά καλώδια, ένα γεγονός που αποδεικνύει ότι χρησιμοποιήθηκαν είτε για την κίνηση κάποιων μηχανημάτων ή για να φωτιστεί ο χώρος. Αν και η βιντεοσκόπηση απαγορεύεται, η ομάδα των ερευνητών χρησιμοποίησε μια κρυμμένη βιντεοκάμερα για να καταγράψει αυτή τη σπουδαία ανακάλυψη της.

Ορισμένες πηγές έχουν εκμυστηρευθεί στην ομάδα των ερευνητών ότι οι εργάτες ανακάλυψαν την σήραγγα χρησιμοποιώντας ηχοβολιστικό εξοπλισμό (σόναρ), και στη συνέχεια ανακάλυψαν και τους τρεις καινούριους θαλάμους.
"Δεν είναι καθόλου συμπτωματικό το γεγονός ότι έκλεισε τώρα η Πυραμίδα", είπε ο Σάιμον Κοξ. "Έτσι θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν με την ησυχία τους αυτούς τους νέους θαλάμους χωρίς να το καταλάβει και να το μάθει κανείς".

Έτσι, οι εργασίες στην Μεγάλη Πυραμίδα δεν θα τραβήξουν τα φώτα της δημοσιότητας, και οι αρχές θα αποφύγουν τη μαζική προσέλευση ερευνητών από όλο τον κόσμο και τους κλασσικούς κυνηγούς θησαυρών που θα επιδίωκαν να κλέψουν πολύτιμα αντικείμενα και τεχνουργήματα που είναι πιθανό να υπάρχουν στους τρεις άγνωστους θαλάμους.

 (Πηγή: Εφημερίδα "Daily Mail", Αγγλία, 18 Απριλίου του 1998).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails