Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ CERN!!!

Σημείωση Επιστήμης: Καθε ένας που έχει ασχοληθεί ή έχει σπουδάσει σύγχρονη φυσική μπαίνει στον πειρασμό να απορρίψει ένα τέτοιο άρθρο.Στον ίδιο πειρασμό μπήκαμε και εμείς όταν το διαβάσαμε.Σε μια δεύτερη όμως σκέψη μας αποφασίσαμε να το δημοσιεύσουμε διότι δύο τέτοιου επιπέδου φυσικοί που γνωρίζουν τα του CERN στην λεπτομέρειά τους,γνωρίζουν και τα επίσημα αλλά γνωρίζουν και τα κρυφά και σίγουρα έχουν πολλούς λόγους,σίγουρα μη φανερούς,οι οποίοι τους έκαναν να πούν αυτά τα απίστευτα πράγματα.


Πριν από ένα περίπου χρόνο, η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα είχε στραμμένο το βλέμμα της στην Ελβετία και το ιστορικό πείραμα που ξεκινούσε στις εγκαταστάσεις του CERN. Λίγες ημέρες μετά, οι υπεύθυνοι του project σκορπούσαν απογοήτευση σε κοινό και ειδικούς, ανακοινώνοντας ότι το πείραμα διακόπτεται για τεχνικούς λόγους. Έκτοτε, πολλά ακούστηκαν για τα ακριβή αίτια της αποτυχίας, τίποτε όμως δε συγκρίνεται με αυτό που υποστηρίζουν δύο φυσικοί σε άρθρο τους που δημοσιεύτηκε πρόσφατα.

Ο Holger Bech Nielsen από το Niels Bohr Institute της Κοπεγχάγης και ο Masao Ninomiya από το Yukawa Institute for Theoretical Physics του Κυότο θεωρούν ότι δύο είναι οι πιθανότερες αιτίες για την αποτυχία του πειράματος: το ταξίδι στο χρόνο ή ο Θεός.

Στην πρώτη περίπτωση, οι δύο επιστήμονες υποστηρίζουν ότο το Μποζόνιο του Higgs -το οποίο επιχείρησαν να δημιουργήσουν οι ειδικοί στο γιγάντιο επιταχυντή- είναι τόσο ξένο προς τη φύση, που η δημιουργία του θα είχε ως αποτέλεσμα να γυρίσει πίσω ο χρόνος για να αποτραπεί η δημιουργία του. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, οι δύο φυσικοί περίπου υπονοούν ότι το μποζόνιο δημιουργήθηκε και στη συνέχεια ταξίδεψε πίσω στο χρόνο για να σταματήσει το πείραμα πριν ολοκληρωθεί.

Σα να μην έφτανε αυτό, προτείνουν και μια άλλη θεωρία -ακόμα πιο εξωπραγματική- για την αποτυχία του πειράματος. Λένε, λοιπόν, ότι ο ίδιος ο Θεός σταμάτησε το πείραμα, καθώς η ολοκλήρωσή του με την παραγωγή του Σωματιδίου του Θεού [άλλο όνομα για το μποζόνιο] θα είχε το εξής αποτέλεσμα. Αν έχουμε επιστημονική απόδειξη ότι υπάρχει το Σωματίδιο του Θεού, άρα υπάρχει Θεός, δε συντρέχουν οι λόγοι να έχει κάποιος πίστη. Συνεπώς, ο Θεός σταμάτησε το πείραμα για να μην υπάρξει απόδειξη και να συνεχίσουν οι άνθρωποι να πιστεύουν.

Παραδόξως, οι Nielsen και Ninomiya εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους...



ΠΗΓΗ






94 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Ακου λεει... γυριζει πισω ο Χρονος και ετσι δεν εμφανιζεται!! Τι παει να πει αυτο; Οτι ο χρονος εχει κατευθυνση; Δεν στεκει. Ο χρονος ειναι ενα απεραντο παρων.

      Διαγραφή
  2. Βασικά δεν είπαν αυτό, ότι "Ο Θεός σταμάτησε το πείραμα", είπαν ότι είναι σαν "να έχουμε δημιουργήσει σχεδόν ένα μοντέλο που μοιάζει με Θεό και θέλει να αποφύγει αυτά τα σωματίδια". Επίσης για τον περισότερο κόσμο, που νομίζει ότι είναι εύκολο να κάνεις τέτοιες λεπτές μετρήσεις...δεν είναι καθόλου εύκολο. Το Higgs δεν έχει φορτίο και θα παρατηρηθεί απο διεργασίες άλλων σωματιδίων και όχι το ίδιο άμεσα, σαν να βλέπεις ένα αστέρι στον ουρανό. Επίσης το συγκεκριμένο άρθρο είναι εκλαικευμένο και η σωστή απάντηση βρίσκεται στην ανακοίνωση των δύο καθηγητών που βρίθει μαθηματικών τύπων και φυσικών εννοιών που δεν τις καταλαβαίνει ο απλός κόσμος.
    Ένας φυσικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βασικα πιστευω οτι απο το πειραμα προεκυψε..."μπουρδουκλώνιο", το οποιο αντι να τους διαφωτισει (μιλαμε για "φωτιση" και εργα φωτισμενων ανδρων...) τους "μπουρδουκλωσε" περισσοτερο...
    Κριμα τα τεραστια εξοδα και τους κοπους που πηγαν χαμενα.
    Με μερος μονον αυτων ισως υλοποιειτο πρωτοφανης ιδεα τεσαρακοντα ετων...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μ αυτες τις μαλακιες θα παμε κατα διαολου...επεμβαινουμε στη φυση.και η φυση εκδικειται παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ena polu kalo peirama gia na ta oikonomisoun ekatontades apistimones pou den eixan douleia. Kalh eukairia... Alitheia thelo na do an bgei telika tipota apo olo afto. De leo makari na kano lathos kai na bgei kati proodeutiko gia tin epistimi..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. to peirama a3izei i an8rwpotita kai i epistimi 8a mathei polla apo afto!!!den iparxoun polloi pou xarizoun xrimata se anergous epistimones kati parapanw simenei to peirama afto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να εκφράσω εντελώς απλοϊκά μια σκέψη δίχως οποιαδήποτε τάση "θρησκευτικότητας"...

    Οι ίδιοι οι μεγάλοι φυσικοί επιστήμονες έφτασαν στο συμπέρασμα πως τίποτε δεν είναι τυχαίο στο σύμπαν και πως υπάρχει μια μορφή συμπαντικής νόησης. Ας πούμε πως αυτό είναι που ονομάζουμε ΘΕΟ πέρα από κάθε δογματική αντίληψη ή τρόπο έκφρασης λατρείας ή πίστης...

    Αν ο ΘΕΟΣ λοιπόν δημιούργησε τούτο τον κόσμο και πράγματι μας έφτιαξε όμοιους του λογικά μας έδωσε όλη την Α-λήθη (αλήθεια) φανερά και δεν την έκρυψε (αποκρυφισμός κτλ)...

    Η αλήθεια του είναι μέσα στην ίδια τη Φύση που σκοτώνει ο σύγχρονος άνθρωπος καθώς διαστρευλώνει και παραμορφώνει το θεϊκό δημιούργημα (φύση, πλανήτη, ανθρώπινη φύση, υγεία κτλ)...

    Τι σχέσει έχουν όλα αυτά με το CERN?

    Το να κατανοήσει ο άνθρωπος το ΘΕΟ και τα δημιουργήματα του με τεχνολογικά πρωτόγονα μηχανήματα σαν αυτά της σημερινής μηχανιστικής επιστήμης απέχει έτη φωτός από τη δομή της συμπαντικής νόησης-

    Η σημερινή επιστήμη είναι κοινω΄ς αποδεκτό πως έχει εξελιχθεί ΚΥΡΙΩΣ υπηρετώντας την πολεμική βιομηχανία.

    Πως τα παράγωγα και τα προϊόντας μιας τέτοιας επιστήμης περιμένουμε να κατανοήσουν ή να βεβαιώσουν τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ (το τρόπο σκέψης της συμπαντικής νοημοσύνης-του ΘΕΟΥ) όταν εκ φύσεως υπηρετούν την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ?

    Λογικό είναι να αποτυγχάνουν, όπως λογικό είναι εάν κινδυνεύει από τέτοια πειράματα η ίδια η ΖΩΗ (ΘΕΟΣ στην υλική έκφανση του ας πούμε μαζί με το ανθρώπινο είδος που είναι επίσης ένα από τα δημιουργήματα του) να τα εμποδίζει αυτή η ίδια η διατήρηση της Ζωής στο να πραγματοποιηθούν...

    Εξάλλου η ανθρώπινη σκέψη πολλά μπορεί να κάνει και να εμποδίσει. Π.χ. εάν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ΔΕΝ επιθυμούν τούτο το πείραμα (επιστήμονες ή μη) επειδή βλέπουν διαισθητικά ένα κίνδυνο και μια απειλή σε αυτό, το ίδιο το πειραμα επηρεάζεται από τα ποσά αυτής της ενέργειας... (υπαρχει και επιστημονική παραδοχή πάνω σε αυτή την απλοϊκά δοσμένη θέση μου)

    Με εκτίμηση
    ΒΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. sosta poly orea apantisi! katourisa epano. klasikos ellinas. theos kai trixes katsares. ebrei mas poulisan mia istoria gia agrious kai emis kolisame. entaksi mas to epibalane i romei alla tora "enough".

      Διαγραφή
    2. Αν δεν πιστευεις την αναφορα σε μια τετοια θεωρια απο αποψη ''μεγαλων φυσικων'' οπως αναφερει η απαντηση της ψαξ'το και απαντησε με επιχειρηματα.
      Η αγνοια με την υβρη σου και την απολυτη σταση σου δεν πειθουν κανενα και εξοργιζουν καποιους που ειναι πιστοι. Η αθρησκεια σου ειναι υποκειμενικο δικο σου ζητημα , οποτε μην ωρυεσαι οτι οι θρησκευομενοι ειναι 100 χρονια πισω , φορουν παρρωπιδες κ.τ.λ.π. για να αποδειξεις οτι δεν υπαρχει συμπαντικη νοηση ή αλλιως Θεος.
      Σεβασου την πιστη του αλλου οπως και ο αλλος σεβεται την αθεϊα σου και αν διαφωνεις θα ηταν ωριμο και αποδεκτο να αποδειξεις το αντιθετο απο αυτο που επισημανθηκε.

      Διαγραφή
  8. Ο ΘΕΟΣ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΠΕΣΙΑΛ ΕΦΦΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ!!! ΟΤΑΝ ΕΠΕΜΒΕΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ. ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ CERN.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστος ο φιλος!Οταν ερθει η Ωρα τα λεμε jwhw απο πανω!

      Διαγραφή
  9. me olo to sebasmo pros ti 8riskeia pisteuo pos piso apo ola kruvetai o fobos tis ekklisias mipos kai emfanistei kati pou de 8eloun

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. pisteuo oti piso apo ola kryvontai sumferonta twn 8rhskeiwn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ασφαλως προκειται για ενα απιθανο σεναριο, η Faal ομως υποστηριζει πως οι θπεύθυνοι του CERN προκαλεσαν αλυσιδωτα παραδοξολογικα συμβαντα ηλεκρομαγνητικης φυσεως προβληματα για αυτο πρεπει να σταματισουν τον επιταχυντη πριν ειναι πολη αργα για τον πλανητη μας γιατι αμμα δεν το σταματισουν τωρα που ειναι νορεις η λειτουργια του τιτανιου μιχανισμου μαζι με τον επιταχυντη θα φερουν βιβλικη καταστροφη..... κια μα νομιζετε πωσ αυτα που λεω ειναι βλακιες διαυαστε το mystery τευχος 57. ΙΑΝΑΡΙΟΥ 2010.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και γιατι πρέπει να πιστεψουμε ότι τ πείραμα απέτυχε η ότι έχει σταματήσει?
    Τοσα χρήματα στο βρόντο?
    Ετσι για το τίποτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν οντως το πειραμα γυρισε το χρονο πισω,δεν υπαρχει τροπος να επιβεβαιωθει απο κανενα.Αυτο καθιστα τα λεγομενα τους υπο αμφισβητηση.Η ανθρωποτητα μπορει να στιρηχθει στην επιστιμονικη αναζητηση γιατι τα λεγομενα της αποδεικνυονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δηλαδή αν κατάλαβα καλά απο τα παραπάνω αναγνωσθέντα και γενικώς δημοσιευθέντα, άπαξ και επιβεβαιωθεί η ύπαρξη του μποζονίου του Higgs , εγώ θα πρέπει να σταματήσω να πιστεύω στον Θεό ?
    Και απαντάω, μπριτς .. ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Eleos, to stamathse o 8eos, pws ginetai na to eipe auto episthmonas pou einai anoixtomualos. . . . . Ligh sobarothta, eimaste ston 21o aiwna kai oxi ston mesaiwna. . . . . O karfwths o 8eos. . . . Ti zhtaei ena tetoio ar8ro, se istoselida en onomati '' Eleu8erh Episthmh'' ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ" ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ.
    ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΣ.
    ΑΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΣ ΣΤΟΥΣ: Holger Bech Nielsen από το Niels Bohr Institute της Κοπεγχάγης
    και Masao Ninomiya από το Yukawa Institute for Theoretical Physics του Κυότο.
    ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΛΕΜΕ ΤΙ ΕΙΠΑΝ.
    ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΉΔΗ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ
    BLOG. :
    http://eleftheri-epistimi.blogspot.com/2009/02/blog-post_11.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συμφωνώ απόλυτα με την άποψη της Τοξότισας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τι να πω! Επεσε τοση διαφημιση απο τα ΜΜΕ κ στο τελος σιωπη!
    Ουτε λενε τι εγινε. Καμια εξηγηση. Μονο κατι γενικοτητες για βλαβες κ τερμα η παρασταση.

    θυμαμαι κ τον Νανοπουλο στο συνεδριακο κεντρο του πανεπιστημιου Πατρων, που ελεγε ιστοριες οταν ηταν νεος κ που επαιζαν ποδοσφαιρο κ στο τελος ειπε αστειευομενος οτι με τα αποτελεσματα που θα εχουν απο το CERN θα μαθουν αν εκαναν καλα που συνεχισαν στη ζωη τους με την ερευνα στη φυσικη η' αν θα επρεπε να ειχαν γινει ποδοσφαιριστες.

    Τελικα, μηπως πρεπει να ριξουμε το φταιξιμο στα ΜΜΕ που μας βαλανε φωτιες? Μηπως δεν φταινε οι φυσικοι η' η εκκλησια?

    Αλλα κ αυτο το "σωματιδιο του θεου" τι το θελανε?! Ενταξει να το χρησιμοποιεις οταν απευθυνεσαι σε ανθρωπους με επιστημονικο πνευμα, αλλα δεν ειναι για τον απλο λαο, τον τρομαζει!
    Εδω, ειχα δει γκαλοπ που ρωτουσαν κοσμο "Πιστευετε οτι υπαρχουν αλλοι πολιτισμοι στο συμπαν?" κ ξερετε ποσοι ειπαν οτι αυτο ειναι αδυνατο, δεν υπαρχει καμια περιπτωση, γιατι ο θεος εφτιαξε μονο τον ανθρωπο, το λεει κ στη βιβλο!
    Κλασανε βεβαια πατατες κ οι παπαδες! Ειπανε "Ωχ! Λες να αποδειξουν οτι δεν υπαρχει Θεος κ μετα παει το μυστικο μας?!"
    Γιατι με αυτα που κανουν, πανω-κατω αυτο δειχνουν...

    Κλεινοντας, μενω με την απορια: Αξιζε ολος αυτος ο θορυβος για το CERN?

    Υ.Γ. Ο Λιακοπουλος τα 'λεγε!!!!!! Ειχε πει οτι θα δηλωσουν "βλαβη"! :p

    pankoo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν υπηρχε και δεν υπαρχει καμια πιθανοτητα να πετυχει το πειραμα στο cern για τον εξης απλο λογο.Το ΜΕΡΟΣ(ο ανθρωπος) προσπαθει να αποκαλυψει τα μυστηρια του ΟΛΟΥ πραγμα απλα αδυνατον.Για τον ανθρωπο-μερος θα υπαρχει παντα εκεινο που δεν μπορει να γνωσθει.Σε περιπτωση που το μερος "θεωθει","φωτισθει","αναγεννηθει" γινει ΕΝΑ με το ολον τοτε μονο αποκαλυπτονται τα μυστηρια.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Η ΓΝΩΣΗ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ,ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΤΙ ΟΜΟΡΦΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΟΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλησπέρα. Ταπεινά διάβασα τα όσα λέγονται πιο πάνω και ειλικρινά απορώ πως οι περισσότεροι απο εσάς φτάνουν σε γελειότητες και ειλικρινά δεν μπορώ να ακούω άλλο ότι να ναι στην ζωή μου. Είμαι 27 χρονών και προσπαθώ τα τελευταία χρόνια να βγάλω μια άκρη με την ζωή μου. Βοηθαω όλο τον κόσμο ζητώντας μόνο ένα αντάλαγμα να ψάξει να βρεί την αλήθεια χωρίς να την βρεί έτοιμη ούτε απο κάποιον που πουλάει βιβλία ούτε απο ένα βιβλίο που γράφτηκε πριν απο 2000 χρόνια περίπου απο ψαράδες. Πιστεύω οτι σκοπός είναι ν ανοίξουμε τα γαμημένα τα κεφάλια μας και να δούμε μπροστά. Ούτε πίσω ούτε το τώρα. Θα ήθελα να συζητήσω πολλά πράγματα και να ακούσω ακόμα περισσότερα αλλα απο ενα forum δεν γίνεται, γιατί είμαι σίγουρος ότι απο αυτά που είπα ο καθένας απο εσάς κατάλαβε κάτι διαφορετικό. Θεωρώ απατεώνες και μισανθρώπους αυτούς που ξέρουν την αλήθεια κι δεν την μοιράζονται με την ανθρωπότητα. Εγω δεν την ξέρω και θα ήθελα πολύ να την μάθω. ¨Οσο για το CERN, αφήστε την επιστήμη να κάνει την δουλειά της ίσως κάτι να βγεί απο αυτό, ίσως και όχι. Αφήσαμε τον Θεό και τον χριστό να κάνει την δουλειά του και μια χαρά απέτυχε προς το παρόν. Ακόμα πεινάνε και ακόμα οι πλούσιοι τα οικονομάνε. Αν υπάρχει ο θεός καλό θα ήταν να δώσει ένα τέλος...ο κόσμος μυρίζει σκατά και το μόνο άρωμα που μπορεί πιστεύω να καλύψει την μυρωδιά είναι να φτιαχτεί απο την αρχή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Συμφωνώ απολύτως φίλε μου, τα είπες όλα, διερωτώμαι αν ο Θεός διέκοψε το πείραμα, γιατί δεν διέκοψε και το πρόγραμμα Μανχάταν που οδήγησε στην ατομική βόμβα και στον φρικτό θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων αθώον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΦΙΛΕ 8:57 ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΣΕ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ.
    ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ .
    ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ: "Holger Bech Nielsen από το Niels Bohr Institute της Κοπεγχάγης και Masao Ninomiya από το Yukawa Institute for Theoretical Physics του Κυότο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Θα ήθελα κατ'αρχήν να ευχαριστήσω τους δημιουργούς αυτού του blog, και στην συνέχεια να παρατηρήσω το εξής παράδοξο, σε σχέση με κάποια από τα άνωθεν σχόλια: είναι αστείο, το πόσο "ανοιχτόμυαλοι" είμαστε όλοι με τα πάντα, μέχρι να αναφερθεί η λέξη "Θεός". Εκεί ξαφνικά τα μυαλά κλείνουν και τα στόματα ανοίγουν να εξαπολύσουν κατηγορίες και δηλητήρια. Ας διατηρήσουμε μυαλό ουσιαστικά ανοιχτό... έχουμε ακόμα πολλά να μάθουμε, όλοι μας.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τελικα αυτο το πειραμα δεν εχει τυχει κανενος αποτελεσματος σε καμια διασταση...Και οταν λεω διασταση δεν ενοω τιποτα υπερφυσικο...Απλα ξανα ειχε γινει σε μικροτερη κλιμακα και το αποτελεσμα ηταν και παλι η διακοπη του.

    Δενξερω αν το σταματησε ο θεος μιας και δεν τα λεμε ποτε για την επιστημη ( ισως θα επρεπε) το μονο σιγουρο ειναι ο αριθμος των επιστημονων που αυτη την στιγμη αντιστεκεται στην εξακολουθηση της προσπαθειας ειναι περισσοτερος απο αυτους τους Δυο. Καπιοι μαλιστα λενε οτι το συγκεκριμενο σωματιδιο υπαρχει μοναχα στην φαντασια του χικς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Προσωπικά αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι η -λύσσα-
    που έχει η (οποιασδήποτε θρησκείας) Εκκλησία με
    την Επιστήμη. Η Επιστήμη, η σωστή Επιστήμη, έχει
    αυτοσκοπό τη μελέτη της υλικής-ενεργειακής υπόστασης
    του Σύμπαντος. Δεν ενδιαφέρεται για ένα Ον που
    κατοικεί έξω απ' αυτό, γιατί αν ήταν "μέσα", σύμφωνα
    με το νόμο Δράσης-Αντίδρασης (που αυτό το ίδιο Ον
    υποτιθέμενα δημιούργησε) θα ξεκινούσε τέτοιας
    κλίμακας αλυσιδωτή αντίδραση που αν μη τι άλλο,
    θα γινόταν αντιληπτό (αν δεν κατέρρεε το Σύμπαν
    από υπερμεγέθη παράδοξα). Δεν μπορεί σε ένα κλειστό
    σύστημα αυστηρών Νόμων να κατοικεί ένα πλάσμα
    που δεν υπόκειται σε κανέναν από αυτούς & να μην
    επηρεάζεται αυτό το σύστημα. Αν ίσχυε αυτό τότε
    δεν θα μπορούσε να αλληλεπιδράσει με τίποτα. Άρα
    δεν θα ήταν παντοδύναμο αλλά -απολύτως- αόρατο
    & ανίκανο να επηρεάσει ακόμα & ένα Quark.
    Η δουλειά της Επιστήμης δεν έχει να κάνει με τον
    Θεό άμεσα αλλά με την προέλευση των πάντων (από
    φυσικής πλευράς). Είτε τα "έφτιαξε" ο Θεός, είτε
    ο Αλλάχ, είτε ο Κρόνος ή ο Δίας, είτε ο Μανιτού
    είτε έγιναν όλα "τυχαία".
    Πιστεύεται ό,τι θέλετε λοιπόν. Άλλο το τι είναι
    η βαρύτητα & άλλο Ποιός-Τι την έφτιαξε.
    & μην ξεχνάτε ότι & οι επιστήμονες άνθρωποι είναι
    & μπορεί & να πιστεύουν σε κάποια θεότητα. Αυτό
    δεν τους κάνει λιγότερο επιστήμονες (εάν δεν επη-
    ρεάζει τη δουλειά τους), όπως & ένας ιερέας που
    ξέρει Φυσική δεν είναι λιγότερο ιερωμένος από
    έναν άλλον που την "αφορίζει".
    Όπως είπε & ο φίλος amfipolos πριν, ας κρατήσουμε
    ανοικτό μυαλό. Εξάλλου (υποτίθεται) όλοι την
    αλήθεια αναζητούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Έχω την εξής απορία: πως είναι δυνατόν ως ανθρώπινος τεχνολογικός πολιτισμός από την στιγμή που δεν έχουμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε ούτε καν την επιβίωση του ανθρώπινου είδους, την σωτηρία του πλανήτη μας αλλά επίσης δεν έχουμε καταφέρει να ταξιδέψουμε μακρύτερα ούτε καν από το ηλιακό μας σύστημα να μιλάμε για πειράματα που θα αποδείξουν τα περί συμπαντικού θεού κ.λ.π? Ρίναι λες και οι κατσαρίδες θέλουν να ερευνήσουν π.χ. τον ανθρώπινο εγκέφαλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλλά κάνει και παίρνει κάποιος λεφτά για τη δουλειά του. Γιατί αν η επιστήμη είναι πλέον άχρηστη γιατί έχει παρα-απογειωθεί και δεν αφωσιώνετε αρκετά στον άνθρωπο και τα προβλήματα στη Γη, είναι άχρηστο και το οποιοδήποτε επάγκελμα που μόνο κοστίζει στο κράτος. (Φυσικά και δεν είναι έτσι! Αν και η επιστήμη "επιστρέφει" τα χρήματα 9/10 φορές μέσα από εμπόριο...) Κάποιοι άνθρωποι πορέυωντε με "τρελά" πράμματα και εφευρέσεις... Όπως πορεύοντε οι καθηγητές στα τμήματα και τους αρέσει η δουλειά τους. Το CERN δεν απέτυχε καθόλου. Το να μη βρεθεί το μποζόνιο μπορεί να καταργήσει και κάτι μύθους περί Big-Bang... Και ίσως έμμεσα να βγει κάτι.

    Όποιος ζηλεύει δεν είναι σε θέση καν να πει τη γνώμη του για κάτι επιστημονικό, αφού το μόνο που κάνει είναι να λέει "Όλοι με κλάβουν! Βοήθεια! Έλεος!" To έλεος το δίνει ΥΠΟΤΗΘΕΤΕ η Εκκλησία. Η επιστήμη δέχετε όποιον έχει όρεξη να δουλέψει. Έχει δεδομένο πως υπάρχει και μία Εκκλησία για να δίνει σε όποιον δεν έχει. Γιατί αυτή την εντύπωση μας δίνει. Αν και ο Άνθιμος μας τα δυσκολεύει!

    Η έρευνα μας δείνει καλούδια που δεν αποχωρηζόμαστε καθόλου εύκολα όπως ίντερνετ τηλεόραση όλο και πιο τζάμι... Και εγώ λέω πως αυτό είναι να πηγαίνεις μπροστά. Κάποιοι είναι αντίθετοι της άποψης. Και λένε. Α στο καλό, μας έχουν καλομάθει με την τεχνολογία, και δεν μπορούμε να κάνουμε βήμα χωρίς αυτήν. Ξεχνούμε όμως πως ο άνθρωπος για να σταματήσει να είναι ζώο, πήρε ένα κατσίκι και μιά κατσίκα στην αυλή του έκανε ένα φράχτη, ένα σπίτι και μπορούσε πλέον να ζει σαν άνθρωπος. Και καλόμαθε. Αλλά πήγε μπροστά. Έπειτα δεν μπορούμε να τά'χουμε όλα. Και να μην γυμναζόμαστε και να εφευρήσκουμε και νάμαστε και αδύνατοι! Και πιστεύω πως η επιστήμη κάνει κάτι και σε αυτόν τον τομέα της διατροφής!

    Έγραψα αρκετά εκτώς θέματος αλλά νομίζω άξιζε τον κόπο.
    Μέλλον προγραμματιστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Γεια σας παιδιά!

    Εγώ βρίσκω περίεργο το ότι 2 επιστήμονες μιλούν ξαφνικά για Θεό. Το βρίσκω λίγο "προχειρογραμμένο". Εδώ μόνο και μόνο για να μην αποκαλούν το σύμπαν Θεό, ακόμη και στην αρχή-αρχή μιλούσαν για αρμονία της ύλης, κλπ.

    Έπειτα δε νομίζω πως ο "θεός" θα πήγαινε τον χρόνο πίσω και ξανά μπροστά και δε θα έπεφτε η στέγη του σπιτιού να με πλακώσει... Εννοώ πως θεωρώ αδύνατο να γυρίσει ο χρόνος πίσω, να αλλάξει μόνο μια ΠΟΛΥ λεπτή λεπτομέρεια , η σύγκρουση των δύο σωματιδίων...

    Και μάλιστα, για όποιον πιστεύει σε διατείρηση ενεργειών, αρμονίας, κλπ, έχω κάτι να τους ψιλοφοβίσω. Φανταστείτε πως πηγαίνει πίσω ο χρόνος. Ποιός εγκυάται πως δε θα παγηδευτούμε στο χρόνο? Εξηγώ! Ας πούμε πως ο χρόνος πηγαίνει πίσω για 2 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Αν υποθέσουμε πως τελικά το σύστημα αδυνατεί να αλλάξει γιατί υπάρχει η λογική σειρά των πραγμάτων, (δηλαδή τα πράγματα θα ξανασηνέβαιναν ακρειβώς όπως σηνέβησαν. ένα πράμα σαν το replay στο βίντεο. το πας πίσω, περιμένοντας να ξαναδείς το ίδιο πράμα.) θα ξανακυλούσε προς τα μπρος κανονικά. Μα και τη δεύτερη φορά θα συμβεί το ίδιο... δηλαδή ΜΠΟΖΟΝΙΟ!!! Άρα θα γινόταν ο χρόνος ένα παιχνίδι πιγκ-πογκ.
    Και αυτό δεν αποκλείετε στο μέλλον αν συνεχίσουμε!>! Πρέπει να σταματούμε τα πράματα όταν μιά σειρά συμπτώσεων προκαλούν βλάβες και ανακρειβής υπολογισμούς.

    Και για όσους πιστεύουν πως αν δε βγει τίποτα από το πείραμα, τελικά ήταν τελείως άχρηστο, εγώ ερωτώ. Γιατί δηλαδή, αν βγει κάτι για την επιστήμη εσένα τι σε νοιάζει? Δηλαδή, μην περιμένετε να δείτε το πείραμα να πετυχαίνει για να πείτε "τελικά άξιζε τα λεφτά" γιατί στο τέλος ο φορολογούμενος την πληρώνει! Για τον καθένα, το πείραμα είτε άξιζε από την αρχή, είτε ήταν τζάμπα λεφτά από την αρχή.
    Και να σας πω και κάτι? Ήδη βγήκε κάτι από το πείραμα. Βγήκε το "ADSL2". Δε ξέρω αν θα ονομαστεί έτσι στο τέλως... Είναι σύνδεση Ίντερνετ υπέρ-υψηλής ταχύτητας. Είναι κάμπωσα GB/S. Και όποιος αναρωτιέται, μα γιατί το κοινό ADSL δεν κάνει? Ας θυμηθεί πως και εκείνο, πριν βγει στην αγορά, υπήρξε εργαλείο σε διάφορα πειράματα, πιθανόν το ίδιο "χαζά και αποτυχημένα" με αυτό. Όπως και άλλες τεχνολογίες που στην αρχή χρησιμοποιήθηκαν από την ΝΑΣΑ για πειράματα περί σύμπαντος και άλλες "χαζομάρες"...
    Και τελικά ίσως οι επιστήμονες να τα κάνουν όλα για τα λεφτά... ναι! μπορεί! υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που το κάνουν τελείως για την επιστήμη... Αλλά μην τους φθονείτε παιδιά γιατί ούτε λίγοι επιστήμονες παίθαναν για την επιστήμη πάνω στα πειράματά τους για να έχετε σήμερα τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές σας και να γράφετε τα e-mail σας, και να κατεβάζετε παράνομα ταινίες από το ίντερνετ και παιχνίδια. Ή να έχετε τα αλεξηκέραυνά σας και να μη φοβάστε από καταιγήδες... (λίγο άσχετο με τα προηγούμενα.) Οι επιστήμονες δεν είναι Άγιοι, αλλά η ιατρική στην Ευρώπη κατά τον Μεσαίωνα δεν ήταν και το κάτι άλλο. Θα σκοτώνανε τον Κολόμβο για την "τρελή ιδέα" της εποχής, το ότι η Γη γυρίζει. Κάτι που παρατηρείτε και σήμερα. (Όχι βέβαια πως σκεφτόμαστε και τόσο βίαια) Αλλά η βασίλισσα του'δωσε χρυσάφια κι ασήμια για να κάνει κάτι ο "τρελός". Κάτι σαν σήμερα από τις κυβερνήσεις. Σήμερα δε θα υπήρχε ούτε Νέος Κόσμος, ούτε νέα κουλτούρα, ίσως ούτε PC, ούτε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ένας εκ των αρχιερευνητών στην Ελβετία υπονόησε πώς το μποζόνιο Χιγκς θα βρεθεί ΑΝ θέλει το ίδιο να το βρούνε...(σύμπτωση?).
    Και Ρώσος επιστήμονας έχει αναπτύξει τη θεωρία πώς με τα απίστευτα ποσά ενέργειας που εκλύονται κατά τη σύγκρουση, είναι πιθανή η δημιουργία μιας στρέβλωσης στο χωροχρονικό συνεχές(ένα ταξίδι στο χωροχρόνο), κατά συνέπεια και τα παραπάνω παίζουν! Πολύ κρεμμύδι η ιστορία, πρέπει να το ξεφλουδίζουμε πριν αποφασίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Φίλε μου καλέ, όσον αφορά την aDSL2, το ολοκληρωμένο κύκλωμα, το τσιπ πυριτίου και κάμποσα άλλα(μηχανή εσωτερικής καύσης, λέιζερ, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, κάθετης απογείωσης, πτερύγια, οπτικές ίνες κ.α.) μπορεί και να προήλθαν από την επιστήμη(αν βασιστεί κάποιος στη συμβατική καταγραφή και στη συμβατική ιστορία, και τα ελεγχόμενα ΜΜΕ, τους ελεγχόμενους ιστοριογράφους, την πλήρη απόκρυψη πληροφοριών, τη δικτατορία που ζούμε, τις προκαταλήψεις που μας τυραννάνε ακόμα, το φόβο, τα στενά μυαλά και όλο το μάτριξ γύρω) αλλά μπορεί και να προήλθαν και μέσω reverse engineering... από ποιόν? Από ποιούς? Ε από ποιούς.... Π.χ. η μηχανή εσωτερικής καύσης ακόμα έχει υπερβολικές τριβές και άρα απώλεια ενέργειας, πολύ παράξενο για μια μηχανή που υπάρχει δύο αιώνες... Οπότε μην κανακεύεις, εξυψώνεις κάποιους που πιθανόν να είναι απλοί κακοί αντιγραφείς και μάλιστα κονομάνε και από την αντιγραφή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. τοξοτινα, με ολο το σεβασμο προς τους υπολοιπους συνομιλητες, νομιζω οτι εχεις πιασει κεντρο!!! ετσι ακριβως εχουν τα πραγματα, αλλα δυστυχως λιγοι το εχουν κατανοησει. οσο για τον φιλο που λεει πως ο κολομβος ειπε οτι η γη γυριζει, κανει λαθος! εγω ημουν αυτος που το ειπε. και μαλιστα το καταλαβα, οταν εκανα ενα αλμα προς τον ουρανο, τοσο μεγαλο, που σηκωθηκα στην αυλη του σπιτιου μου, και οταν ξαναπατησα στη γη, ειχα βρεθει στην πλατεια του χωριου! οποτε εκει πλεον ημουν σιγουρος πως γυριζει, και εκανα ανακοινωση, για να το μοιραστω μαζι σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. alloi pali lene oti o solhnas tou cern einai kommenos me tetoio tropo, sa na xei kopei me ksurafi..... mhpws ap auto mporei na bgei kapoio simperasma????
    epishs, h leitourgia tou cern exei diakopei ep'aoriston....gi'auto den akougetai tpt sta kanalia! Mhpws "kapoios" exei dwsei thn entolh na mh ksekinhsei to cern???
    apla, lew ge twra...!!
    epishs, eksw ap to cern exoun ta agalmata ap tous ekatoxeires....giati? poios o logos?
    einai tyxaio??? De nomizw...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. συγχαρητηρια στο μπλοκ και τους κατοχους-ιδιοκτητες του. πραγματικα εχω διαβασει πολλα ενδιαφεροντα τις τελευταιες ημερες. οσο για το αρθρο, βρηκα τα σχολια πιο ενδιαφεροντα και αστεια απο το ιδιο το αρθρο. μια παρατηρηση μονο... μην αφηνεται τα προσωπικα σας συναισθηματα και πιστευω να εξαπολυουν βελη εναντια στους "αλλους". καντε απλα συζητηση και παραθεστε τις αποψεις σας χωρις να κραζετε. ειναι πιο ομορφο για αυτον που διαβαζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ta asxeta mou------
    oles oi morfes zohs eginan apo atoma pou tyxaia
    dimiourgisan ena pazl pou mporoyse na sintirisei ton eafto tou kai na pollaplasiastei
    etsi apo to tipota dimiourgithike kati pou ekane oti zontano yparxei shmera

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Φίλε Παναγιώτη πρέπει απλά να συγχωρέσεις την «ανθρωπινότητά» μας. Αν πράγματι ο άνθρωπος εξελίσσεται θα ξεπεράσουμε αυτά τα ελαττώματά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. χαρηκα πολυ που σας διαβασα ολους αυτο ειναι και το ομορφο του πραγματος να ειστε ολοι καλα στο μελλον!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. αφού δεν πρόλαβε να φτάσει ούτε την μισή του ισχύ πώς αμέσως βρήκαν το μποζόνιο όπως λένε οι δύο παλαβοί επιστήμονες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. to peirama apetixe giati den eixan oute enan pontio epistimona mesa!
    akouste me ki emena kati xeroume ki emeis oi pontioi!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: ΠΡΙΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΤΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΚΦΕΡΕΤΕ. ΚΑΤΑΝΤΑΕΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΑΕΡΟΛΟΓΙΩΝ. ΤΟΥΤΟΣ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΘΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΤΣΙ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
    Π.Θ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Τα κανάλια δεν είναι ούτε για διασκέδαση, ούτε για ενημέρωση, ούτε για χόρταση... Είναι απλά για μαζικό προγραμματισμό των ανθρώπινων (αν)εγκεφάλων.

    Υπάρχουν πολλά πράγματα εκεί έξω που δεν τα βλέπουμε με τις περιορισμένες αισθήσεις μας. Ένα χονδροειδές παράδειγμα είναι τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα και τα σωματίδια που μας βομβαρδίζουν κάθε μsec που περνάει, καταφθάνοντας από κάθε γωνιά του σύμπαντος.

    Αυτά βέβαια μπορούμε να τα ανιχνεύσουμε χρησιμοποιώντας επιστημονικά εργαλεία (ακόμα κι ένα παλιό δέκτη AM), ή με τους "super-εξελιγμένους" ανιχνευτές ποζιτρονίων (or whatever :P) που έχουμε επινοήσει. Υπάρχουν όμως κι άλλα πράγματα, που παρόλο που γνωρίζουμε την ύπαρξή τους, δεν μπορούμε να τα δούμε ούτε με αυτά τα εργαλεία.

    Για παράδειγμα, λένε οι επιστήμονες, πρέπει να υπάρχει μια "σκοτεινή" ύλη και μια "σκοτεινή" ενέργεια στο σύμπαν, παρόλο που δεν την "βλέπουμε" και δεν την "ακούμε" και δεν την παρατηρούμε ούτε καν έμμεσα, με κανένα διαθέσιμο μέσο. Πρέπει όμως λέει να υπάρχουν γιατί αλλιώς δεν μας βγαίνουν οι εξισώσεις...

    Καλό είναι να έχουμε πάντα ανοιχτό μυαλό σε όλα τα θέματα και να ακούμε όλες τις απόψεις, ακόμα και τις φαινομενικά άκυρες και γραφικές "δεισιδαιμονίες" (ή βλακείες) κάποιων "άξεστων" γιδοβοσκών και ψαράδων που έζησαν πριν από 2000 χρόνια. Ας συλλέξουμε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούμε, από όσες περισσότερες πληροφορίες γίνεται και ας τα έχουμε όλα αυτά στο πίσω μέρος του μυαλού μας.

    "Ψάξε και θα βρεις".

    Στο τέλος θα αποδειχτεί ποια είναι πραγματικά η αλήθεια. Υποθέτω ότι μέχρι τότε έχουμε όλοι το δικαίωμα να εικάζουμε ελεύθερα και να εκφράζουμε την άποψή μας, συνετό όμως θα ήταν να μην προβαίνουμε σε άσκοπους χαρακτηρισμούς, γιατί μπορεί τελικά αυτοί οι χαρακτηρισμοί να γυρίσουν πίσω σε μας, όπως το μπούμερανγκ, όσο κι αν αυτό φαντάζει απίθανο σε κάποια δεδομένη χρονική στιγμή...

    Απλά "ψάξε και θα βρεις" και κάνε το σιωπηλά, επιτρέψτε μου να προσθέσω, μέχρι να το βρεις. Κι αν το βρεις, κοινοποίησέ το να το μάθουμε κι εμείς.

    Και ναι, κάποιοι άνθρωποι δεν ψάχνουν θεούς, ψάχνουν να γίνουν "θεοί" οι ίδιοι.
    Τώρα το κατά πόσο μπορεί να είναι θεός ένα ον που σφίγγεται για να αφοδεύσει κάθοντας σε μια λεκάνη, ένας Θεός το ξέρει μόνο υποθέτω...

    Albert Einstein: "Ο Θεός δεν παίζει ζάρια με τον κόσμο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. giati poios eipe oti diekopsan to cern..
    aplos tin oloklirosan tin fasi kai lene auta pou 8eloume na akousoume ..
    stelios krhth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. αφου δεν πρόλαβαν να φτάσει στην πλήρη ισχύ λειτουργείας πώς λένε για χιγκς;

    μας δουλεύουν κανονικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. to olo thema me peirama tou cern den yparxei kanena peirama toy cern ola einai etoima na ektelesei to ergo tou stous olimpiakous agwnes tou 2012 sto londino ekei tha kanei thn enarksei tou mhn pisteuete tipota me auta po vlepete kai akoute.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. paidia,iparxei kai i periptosi to peirama na to kanoun se stadia. to proto stadio einai na doun an xoris na einai se pliri isxi to somatidio. sto deutero stadio mporei na to epitaxinoun kai na doun pos simperiferetai, kai sto teleutaio stadio na to epitaxinoun sto terma kai na doun ti tha prokipsei apo tin sigkrousi. Ena pragma panta prepei na to koitazoume apo oles tis gonies an theloume na to katanoisoume.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. απλα να πω πως το blog δεν παιζεταιιι!!τι τρομερα πραγματα ειναι αυτα; μπραβο που μας ενημερωνεται. συνεχιστε ετσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Κακώς ταυτίζεται βέβαια ο Δημιουργός με το Γιαχβέ, λαμβάνοντας υπόψιν την υπόθεση ότι υπάρχει ο Δημιουργός ή οι Δημιουργοί του Κόσμου(κατά τους μασόνους ο Γιαχμπουλόν τους, ο ΜΑΤΣ-κατά τους γνωστικούς ο Ιαλνταμπαώθ ο τυφλός δημιουργός, ανθυποθεότητα και κυρίαρχος του πλανήτη φυλακή τα οποία μπορεί κάποιος να τα εντοπίσει σε επιστημονική λογοτεχνία π.χ. VALIS). Αλλά παρα το άστοχο της ταύτισης κατανοώ ότι παίζει σημαντικό ρόλο στο ευρύτερο παιχνίδι αυτή η "κατά λάθος" ταύτιση η οποία είναι ορατή και εδώ. Γιατί αν ο υπεύθυνος ή οι υπεύθυνοι ταυτίζονται με το Γιαχβέ, ο καθείς μπορεί να κάνει τις υποθέσείς του για το πού μπορεί να φτάσει...
    Έτσι αυθαίρετα λοιπόν ο Γιαχβέ μπορεί να ταυτιστεί με: Εξωγήινους, υπερδιαστατικές οντότητες, παράλληλες οντότητες, αυτοματοποιημένα συστήματα βάσεις δεδομένων, μηχανές ή βιομηχανές κ.ο.κ. Καλά κρασά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Καλα!Καποιοι εχουν αρρωστησει,μηπως η επιστημη,τουσ στερησει απο μερικα κερακια στην εκκλησια!
    Αντι να κατσουν να δουν ,πρωτα,αντι να μαθουν κατι παραπανω,ακουν,2 επιστημονες,αγνοωντας ΒΟΛΙΚΑ,μερικα εκατομμυρια αλλους!!

    ΗΜΑΡΤΟΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. molis girisa apo ekdromi apo cern me to sxolio... to cern diekopi epidi katastrafike ena kommati tou solina(g tn akrivia dn ixe kollithi kala) kai to iliko autopige to ergo 14 mines piso... tha xanalitourgisi kanonika

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. γιατι το λογοτυπο εχει 3 ομοκεντρα 6αρια και 2 αντιστροφα ...?εγω δεν εχω καμια θρησκευτικη προσεγγιση στο θεμα...αυτοι ομως μηπως εχουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Kala ola ayta alla skeytike kaneis mipws telika leitourgisei "se pliri isxy" sto telos tou 2012 kai mexri tote apla kanoun dokimes?
    An nai tote dyo ekdoxes yparxoun:
    1. Theloun na pragmatopoiisoun tin "katastrofologiki" profiteia tou 2012 profanos gia tin oloklirwtiki eksousia tou planiti
    2. Kseroun pws "opou yparxei kapnos yparxei kai fwtia" kai sigoura gnwrizoun polla perissotera apo emas! S ayti tin periptwsi epixeiroun na apotrepsoun to thelima tou Theou h toulaxiston na ekmetaleytoun tis synepeies tou !
    Proswpika den pisteyw pws tha katastrafei o planitis mas, pisteyw omws akradanta oti i "epomeni mera" tha mas brei poly diaforetikous se sxesi me osa gnwrizame, tin iliki kai tin pneymatiki mas ypostasi.
    Diabazontas to biblio tou Swtiri Sofia "To Mystirio Tis Selinis" (mporeite na to breite eykola apo to google) exw sxedon pistei oti kapoioi, pou den katoikoun ston planiti mas, exoun poly sobarous logous na parameinei akaireos ws planitis. Oles oi periptwseis pou kata kairous apiloumastan me oliki katastrofi ( opws psyxros polemos kai pirinika) stamatousan ksafnika kai amesws meta ginotan epanastatikes anakalypseis les kai eixe ginei kapoia symfwnia ... "sou dinw "ayto" gia na stamatiseis tin katastrwfi (oxi fysika pws den mporoun na to kanoun monoi tous alla kaneis noimon, poso mallon kapoia anotera onta, den thelei kai den prepei na mpenei sta xwrafia allwn eidika otan theloun tin isixia tous kai na meinoun makria apo epektatika kai arwstimena filodoksa myala orismenwn anthrwpwn)
    Den einai tyxaio oti sxedon oles oi profities exoun tin idia katalitiki imerominia ... den einai tyxaio oti mas bombardizoun me diafores aporites plirofories me tin methodo twn klemenwn engrafwn kai twn diarown ... den einai tyxaio pou ligo prin erthei to 2011 sto prwino programa tou SKAI eixe ena ntokimanter pou katelikse sto oti i proigoumeni alagi twn polwn tou planiti egine akariaia (pou simainei oloklirwtiki astathia tis thalasas pou logo tis adraneias mporei na kalypsei megalo meros tis sterias eidika an ypologisoume kai to liwsimo tvn pagwn)... den einai tyxaio oti simera 16-1-2011 anakeinwthike pws kataskeyazetai to prwto ploto ksenodoxio ektasis 14.000 tetragwnikwn metrwn (!!!) apo mia Germaniki etairia pou edreyei stin Rwsia kai asxoleite me tin eksikonomisi energeias twn DIASTIMIKWN STATHMWN kai malista apo ena eidiko yliko aytokatharizomeno kai me megales antoxes stis kairikes synthikes !!!
    Ayta kai alla polla (arketa sas kourasa) einai tyxaia ? Nomizw oti einai kala stimeno to "paixnidi" gia na einai tyxaia.
    To sigouro (gia mena) einai pws oti kai na kanoume den mporoume na allaksoume ta sxedia tou Theou para mono na "xaraktiristoume", o kathenas ksexwrista, apo tis prakseis mas!
    Kali synaixeia

    Stratos (mg24self@gmail.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Thelun na vrun to swomatidio tu theou, gia poio logo, gia na mimmethoun to theio opws systise o Xristos,i na to epirrheasoun, auto diladi pou prospathun i magoi, physika gia idioteleis skopous. O anthrwpos enw exei faei tonous apo to dendro tis gnwsews gia na gini kai o idios theos opws tu systise o satanas, pramma pou den pragmatopoiithike twra anazetei to dendro tis Zwois, alla auto to fylane ta Xerubim!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Φίλε Δημήτρη σεβαστά είναι τα σχόλιά σου αλλά δεν χρειάζεται να προσβάλλουμε αυτούς με τους οποίους διαφωνείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ένα τόσο λογικό, άρα στην βάση του απλό θέμα, όπως αυτό της χρησιμότητας του συγκεκριμένου πρωτοπόρου πειράματος, το έχουμε ανάγει σε κάτι ιδιαίτερα "επικίνδυνο" σε πολλά επίπεδα και το δαιμονοποιήσαμε.

    Η άποψή μου είναι οτι όπως όλα τα πειράματα, τα οποία όταν γίνονται με επιστημονικές προδιαγραφές και εξασφαλίζεται η ακινδυνότητά τους προς πάσα κατεύθυνση, τότε αυτά μόνο χρήσιμα μπορεί να είναι για την ανθρώπότητα και την καλώς εννοούμενη πρόοδό της. Ακόμα και όταν "αποτυγχάνεται" η εξ΄ αρχής προσδοκία από αυτά.

    Όσον αφορά στην δαιμονοποίησή τους, με σχόλια του τύπου: "Δεν επιτρέπει ο Θεός ή η Εκκλησία, επειδή θα απομυθοποιηθεί η ύπαρξη του Θεού" κ.λ.π., τα θεωρώ το λιγότερο αφελή. Το επιχείρημά μου είναι απλούστατο.
    Γνωρίζοντας επιστημονικά οτι η εξέλιξη της Γνώσης είναι σαν την Λερναία Ύδρα δηλαδή άπειρη, τότε η εν δυνάμει επιτυχία του πειράματος του CERN, κάθε άλλο παρά θα αποδυναμώσει την θεωρία ύπαρξης του Θεού, αλλά αντιθέτως θα την επιβαιβεώσει και θα την κάνει ακόμα πιο δυνατή.

    Το οτι κάποιοι επιστήμονες και δημοσιογράφοι μίλησαν για σωματίδια του Θεού και ότι άλλο με παράγωγα της λέξης Θεός, μάλλον ατύχησαν ή ευτύχησαν ανάλογα κάτω από το πρίσμα που το βλέπει ο καθένας. Σε κάθε περίπτωση, προσπαθώντας να δημιουργήσουν εντύπωση, έφεραν σε αμηχανία και σύγχυση μεγάλη μερίδα κόσμου.

    Οι λόγοι για τους οποίους σταμάτησε το πείραμα προφανώς είναι εντελώς πρακτικοί και ουδεμία σχέση μπορεί να έχουν με σενάρια δυσηδαιμονιών που κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ευτυχώς ελάχιστοι και χωρίς σοβαρά ή καθόλου επιχειρήματα.

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΤΟΣΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΟΥΤΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ,ΕΚΑΝΑΝ ΔΟΚΙΜΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΛΗΡΗ ΙΣΧΥ..ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ 2 ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΠΡΙΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΙΣΧΥ..30.000 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΞΕΦΥΓΕ ΚΑΤΙ...ΜΑ ΤΙ ΛΕΤΕ.ΤΟ ΣΩΜΑΤΙΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΟΤ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΒΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙ.ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΣΠΑΣΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΓΙΝ-ΓΙΑΝΚ,ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΘΥΛΗΚΟ.ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΔΙΑΣΠΑΣΤΟ ΑΤΟΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ ΟΧΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ,ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΕΝΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΑΤΑΞΙΑ.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΑΔΙΚΟΣ ΤΟ ΚΕΘΕΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ...ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΦΟΒΗΘΗΚΕ Ο ΘΕΟΣ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ.. ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ CERN ΕΝΑ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΚΑΛΙ Η ΕΚΑΤΟΧΕΙΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΔΩΣΑΝ "ΟΠΛΑ" ΣΤΟΝ ΔΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΕΡΑΤΟΜΟΡΦΟΥΣ ΤΙΤΑΝΕΣ..!ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΖΑΧΑΡΙΑ ΣΙΤΣΙΝ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΙΡΑΚ..ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ..STARGATE ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΤΙ ΕΨΑΧΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΣΤΗΝ ΜΠΑΜΠΙ-ΛΟΥ=ΠΥΛΗ ΤΩΝ ΘΕΩΝ..ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΤΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΖΑΧΑΡΙΣ ΣΤΙΤΣΙΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΠΕΡΙ ΑΣΤΡΙΚΩΝ ΠΥΛΩΝ...http://www.apocalypsejohn.com/2011/01/stargate-anden.html
    ΓΙΑ ΑΠΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ..http://thesecretrealtruth.blogspot.com ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΥΕΡΕΣΗ ΑΣΤΡΙΚΗΣ ΠΥΛΗΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ο ΘΕΟΣ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ.ΕΦΟΣΟΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ,ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕΤΙ
    ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ Ο ΘΕΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΟΘΕΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΔΙΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ,Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΦΤΑΕΙ.. Κ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.ΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΣΚΑΤΑ.Ο ΕΩΣΦΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ?Ε? ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ?Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΤΟΥ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΜΕ,ΑΛΛΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΛΛΟ ΕΚΛΗΣΙΑ,Σ ΑΥΤΟ ΦΤΑΙΕΙ Κ Η ΕΚΛΗΣΙΑ ΒΕΒΑΙΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ποιά αποτυχία ρε παιδιά; Και όλα αυτά τι είναι;
    http://www.youtube.com/watch?v=E9SMwSrJElI
    http://www.youtube.com/watch?v=teXeJjI8ajE
    http://www.youtube.com/watch?v=8YkpmNAs-NU
    http://www.youtube.com/watch?v=jnEXKrsv5oM
    http://www.youtube.com/watch?v=V0KjXsGRvoA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ο ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΡΩΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΟΣ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΝΑΙ. ΜΕΤΑ ΞΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕ "ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ"; ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΑΠΟ ΤΟ BIG BANG. ΜΕΤΑ ΞΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕ "ΚΑΙ ΤΟ BIG BANG ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ"; ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΑΠΟ 2 ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΕΣ ΠΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΣΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕ "ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΚΕΣ ΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΕΚΑΝΕ"; ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ... ΧΑ! ΧΑ! ΧΑ!

    ΔΗΛΑΔΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΗΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Αμφιβάλλω πως ο Νανόπουλος είπε για 2 φορτισμένες πλάκες. Σε ομιλία του που έχω παρακολουθήσει προσωπικά, έχει πει μιλήσει για υπερχορδές και πως ξέρουμε τι υπήρχε "πριν" το big bang, πως δημιουργήθηκε κτλ.

    Αλλά αφού εσείς τα ξέρετε όλα, τον Θεό ποιός τον έφτιαξε; Αφού όλα πρέπει να έχουν έναν δημιουργό, ποιός έφτιαξε τον Θεό. Μην μου αρχίστε τα "πάντα υπήρχε", και τα "αυτο-δημιούργητος" γιατί τότε τα ίδια ακριβώς μπορώ να ισχυριστώ κι εγώ για το σύμπαν, το big bang, τις υπερχορδές και ο,τι άλλο εν πάσει περιπτώση. Η διαφορά Θεού με τα παραπάνω είναι πως τα παραπάνω ξέρουμε πως υπάρχουν. Έχουν αποδειχθεί με μαθηματικά και αυτά που έχουν προβλεφθεί από τα μαθηματικά έχουν παρατηρηθεί σε εργαστηριακές/τεχνητές συνθήκες.

    Αν θέλετε χωρέστε τον "παντοδύναμο" Θεούλη σας στα κενά (gap) των γνώσεών μας. Πολύ μικρούλης ο Θεούλης σας σε αυτή την περίπτωση. Τοσοδούλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν πιστευεις οτι απο μια εκρηξη που την ονομαζουν μπιγκ μπανγκ δημιουργηθηκε αυτο το τελειο συμπαν με τις χιλιαδες ιδιαιτεροτητες με τους χιλιαδες διαφορετικους και τελειους οργανισμους, με τις δυναμεις της φυσης να αντιδρουν τοσο αρμονικα μεταξυ τους,και με ολα τα θαυμαστα που συμβαινουν καθε δευτερολεπτο γυρω μας,ειναι δημιουργημα μιας εκρηξης, η εισαι ηλιθιος η εισαι ηλιθιος!

      Διαγραφή
  60. ΡΩΤΗΣΑΝ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΡΩΣΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΟΤΙ "ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΡΚΕΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΟΧΙ" ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΕΣ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΑΓΟΡΑΣ ΠΡΙΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΣΕ ΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟ. ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ ΚΑΙ ΒΡΗΚΕΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΕΙΛΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΙΘΕΡΑ. ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΙΟ. ΜΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Η διαφορά Θεού με τα παραπάνω είναι πως τα παραπάνω ξέρουμε πως υπάρχουν.
    ------------------------------------------------

    Πού το ξέρεις οτι υπάρχουν; Το απέδειξες με πείραμα; Απ ότι θυμάμαι από το σχολείο μας έλεγαν οτι η επιστήμη βασίζεται στο πείραμα. Αν μία θεωρία δεν επαληθεύεται με πείραμα τότε δεν ισχύει. Δεν είμαι επιστήμονας αλλά έχω μάθει να σκέφτομαι με την λογική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Αγαπητοί φίλοι, π.χ. έως ότου αποδείχτηκε, επιστημονικά πλέον, ότι πραγματικά υπάρχει μία "μαύρη τρύπα (black hol)" στο κέντρο του γαλαξία μας, κάποιοι πίστευαν, ένοιωθαν και έλεγαν ότι υπάρχει χωρίς όμως απτές αποδείξεις. Το ότι δεν έχει αποδειχθεί κάτι, ακόμα, δεν σημαίνει και ότι δεν υπάρχει ή δεν ισχύει. Ίσως είμαστε πολύ "μικροί" για να κατανοήσουμε κάποια πράγματα ή , ακόμα χειρότερα, δεν αξίζουμε την γνώση και την κατανόηση κάποιων συμπαντικών θεμάτων και γεγονότων που συμβαίνουν γύρω μας. Το σίγουρο είναι ότι κάπου εκεί πάνω υπάρχει κάποια "δύναμη" πολύ μεγαλύτερη απ' ότι μπορούμε να φανταστούμε ή να κατανοήσουμε με το γήινο μυαλό μας και τους γήινους φυσικούς νόμους με τους οποίους σκεφτόμαστε και λειτουργούμε. Δεν έχει σημασία αν το ονομάζουμε "ΘΕΟ", "ΟΛΟΝ ΦΩΣ" ή όπως αλλιώς θέλουμε ... σίγουρα όμως υπάρχει μία μοναδική δύναμη η οποία ασκείται σε όλο το σύμπαν. Όσοι λοιπόν δεν πιστεύουμε ότι είμαστε οι ίδιοι "Θεοί" έχουμε την ανάγκη να πιστέψουμε σ' αυτήν την υπέρτατη δύναμη και να την ονομάσουμε κάπως. Μέχρι να αποδειχθεί με τους γήινους φυσικούς νόμους ότι το μποζόνιο είναι αυτή η δύναμη, επιτρέψτε μου να την ονομάζω "ΘΕΟ" και να προσπαθώ να έχω έναν χώρο στην ψυχή μου για να Τον φιλοξενώ. Η ελεύθερη βούληση, η ελευθερία της σκέψης και η δύναμη της ψυχής είναι μοναδικά δώρα που μας χαρίστηκαν και είναι στο χέρι μας αν τα χρησιμοποιήσουμε για την οριστική απελευθέρωσή μας ή την οριστική καταδίκη μας.
    Ευχαριστώ για την υπομονή σας.

    Στράτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Εγω απο την αλλη βλεπω οτι αντι να επικεντρωθουμε στην αναπτυξη της επιστημης κοιταμε να δινουμε βαση σε συνομοσιολογιες που δεν προσφερουν τιποτα. Εδω ο αλλος λεει οτι ο Θεος σταματησε το πειραμα για να μην ανακαλυφτει το μποζονιο και αργοτερα αποκαλυφτει οτι ο κοσμος δημιουργηθηκε απο την υλη και οχι απο Αυτον! Δηλαδη αυτος που το προτεινε τα ειχε μια σαλατα στο μυαλο του. Πως ειναι δυνατο να υπαρχει Θεος αν το συμπαν δημιουργηθηκε απο την υλη αφου εξ ορισμου ο Θεος ειναι ο δημιουργος του Συμπαντος. Αν υπαρχει ενα ανωτερο Ον που δεν δημιουργησε το συμπαν και απλα υπαρχει δεν ειναι ο Θεος. Απλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΡΩΤΗΣΗ : Το ...μποζονιο βγαινει απο τον...Μποζο;;;(για το καρτουν μιλαω)

      Διαγραφή
  65. ΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΒΑΑΛ!!ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΤΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΥΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΤΩΝ ΣΑΤΑΝΙΚΩΝ ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ,ΔΕΝ ΞΕΡΑΝΕ ΤΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΑΝΕ,ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΙΧΑΝ!ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΤΩΝ ΣΑΤΑΝΙΚΩΝ ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ.ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΛΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟ ΣΕΡΝ ΤΟ ΕΚΟΨΕ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΑΝ ΣΑΛΑΜΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΦΑΞΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΦΡΟΥΡΟΥΣ ΜΕ ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΑΝΕ ΜΕ ΦΟΡΤΗΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΦΡΙΚΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ Ο ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!!ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΦΩΤΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΑΤΑΝΙΚΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΥΡΩΣ ΚΤΙΡΙΟ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΙΑ -ΔΥΟ ΦΩΤΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ,ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΕΝΟ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΣΕ ΦΕΤΕΣ ΣΑΝ ΣΑΛΑΜΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΟΝΤΑΙ ΚΑΛΩΔΙΑ ΚΑΙ ΣΩΛΗΝΕΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. ΨΑΧΝΕΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΟΧΙ ΘΕΟΣ!!!ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΣΙΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥ "ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ" ΒΡΕ ΑΘΛΙΟ ΚΑΙ ΜΙΖΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΤΟΥ;;;ΣΑ ΝΑ ΡΩΤΑΣ ΕΝΑ ΨΥΓΕΙΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Ο ΠΡΩΤΑΓΟΡΑΣ ΤΑ ΕΙΠΕ ΑΥΤΑ PALEGIO. ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ ΣΟΦΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΓΟΡΑ, ΤΟΤΕ ΠΑΩ ΠΑΣΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Προσωπικά , αυτό το πείραμα μου θύμισε τον πύργο της Βαβέλ.
    Εκπληκτική ή ομοιότητα και ως προς το σκοπό και ως προς τον λόγο αποτυχίας (ασυνεννοησία).
    Digital Logic

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Β. ΝΤΡΙΤΣΑΣ / 2.4.2012
    Ειλικρινά, πολύ λίγοι από σας απαντάτε με λογική και σοβαρότητα. Για μερικούς λυπάμαι που το παίζετε άθεοι. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω γιατί έχετε μπερδέψει το πείραμα το οποίο είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα με το εάν ο Θεός υπάρχει και έχει δημιουργήσει ή όχι το σύμπαν. Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο ; Λοιπόν για να είστε ήρεμοι και σώφρονες, προσέξτε τι ισχύει : 1. Το πείραμα απλώς δεν πέτυχε, και είναι σίγουρο ότι οι επιστήμονες αυτοί θα το επαναλάβουν, 2.Ο Θεός υπάρχει χωρίς καμμία αμφισβήτηση. Μεταξύ των άλλων, είναι : ακατάληπτος (γι αυτό μην προσπαθείτε να τον καταλάβετε), άναρχος και άκτιστος (γι αυτό μην προσπαθείτε να λέτε ''ποιός τον έκανε''), 3. Για να ξεχωρίσετε και να καταλάβετε καλύτερα τα περί δημιουργίας : α) Το σύμπαν, ο θεός το άφησε να δημιουργηθεί και να εξελιχθεί μόνο του, με την πάροδο δισεκατομμυρίων ετών, χωρίς καν να επεμβεί. Το βρίσκω λογικό αφού είναι αχανές και ασύληπτων διαστάσεων, β) δημιούργησε όμως τους αγγέλους, τον άνθρωπο, τα ζώα, τα φυτά και συνέβαλλε στη ζωή επί της γης. Απευθύνω έκκληση : ανεξάρτητα από τα οποιαδήποτε πειράματα και επιτεύγματα των επιστημόνων, να τους θαυμάζετε και να τους παραδέχεστε. Να ξέρετε ότι ο Θεός τους έδωσε αυτό το μυαλό για να μπορούν να πετυχαίνυν αυτά τα αξιοθαύμαστα επιτεύγματα. Αλλά συγχρόνως να πιστεύετε ακράδαντα στο δημιουργό μας Θεό και να είστε σίγουροι ότι εάν είμαστε ενάρετη στη ζωή αυτή, τότε θα αξιωθούμε μαζί με άλλους να είμαστε αιωνίως στη Βασιλεία του και να τον βλέπουμε αιωνίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Β. ΝΤΡΙΤΣΑΣ / 4.4.2012
    Νοιώθω εξοργισμένος που ενώ χθες έστειλλα κι εγώ το σχόλιό μου, παρ΄όλο που φάνηκε ξεκάθαρα ότι θα δημοσιευτεί, τελικά δεν δημοσιεύτηκε. Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Το ξαναστέλνω, με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά θα φανεί. Για το πείραμα που έγινε στο CERN, δεν έχω γνώσεις να αναπτύξω επιχειρήματα από επιστημονικής πλευράς. Είναι σίγουρο όμως ότι, το πείραμα παρ΄όλη την αποτυχία του, θα επαναληφθεί. Διάβασα όμως πολλά και διάφορα από θρησκευτικής πλευράς τα οποία με εξέπληξαν. Τι σχέση έχει το πείραμα αυτό με την ύπαρξη του Θεού ή εάν ο Θεός έχει δημιουργήσει το σύμπαν, δεν μπορώ να καταλάβω. Στα διάφορα σχόλια παρατίθενται απόψεις, τα οποία άλλες φορές γίνονται από άθεους και άλλες φορές από άτομα που πιστεύουν απαράδεκτα και παράξενα πράγματα. Φαίνεται ότι αυτοί, δεν είναι χριστιανοί και ούτε καν ορθόδοξοι. Προσέξτε κύριοι τα εξής, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις : Α. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ 1) Ο Θεός αναμφισβήτητα υπάρχει και όσο μερικοί θέλουν να το παίζουν άθεοι, πλανώνται οικτρά. Ακόμη και οι περισσότεροι επιστήμονες παραδέχονται την ύπαρξη του Θεού και αισθάνονται δέος απέναντί του γι αυτά που ανακαλύπτουν, 2) Ο Θεός είναι ακατάληπτος, γι αυτό μην προσπαθείτε να τον καταλάβετε, 3) Ο Θεός είναι άχρονος και άκτιστος, γι αυτό μην προσπαθείτε να λέτε ποιος τον έκανε. Είναι εντελώς λάθος. Β. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ 1) Το σύμπαν είναι αχανές και ασύληπτων διαστάσεων (οι ίδιοι επιστήμονες αναφέρουν αποστάσεις εκατομμυρίων ετών φωτός) και ο Θεός δεν έχει καν ασχοληθεί με τη δημιουργία του. Το άφησε να εξελιχθεί μόνο του, με την πάροδο δισεκατομμυρίων ετών. 2) Δημιούργησε όμως τους αγγέλους (εννέα τάγματα : αρχές, δυνάμεις, εξουσίες, θρόνοι, κυριότητες, χερουβείμ, σεραφείμ, αρχάγγελοι και άγγελοι), τον άνθρωπο (άντρα και γυναίκα) και τους προόρισε να ζουν επί της γης. 3) Συνέβαλλε στη ζωή επί της γης, δημιουργώντας επίσης τα ζώα και τα φυτά τα οποία είναι απαραίτητα για την επιβίωση του ανθρώπου. Αν δεν κατανοήσετε αυτά τα λίγα και απαραίτητα, πότε θα τα κατανοήσετε ; Στην άλλη ζωή ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Ίσως και να το βρήκαν και απλα να μην αναφέρθηκε τίποτα.Αποκλείεται?Τι θα έλεγαν,Βρήκαμε το σωματίδιο του θεού?
    Απλά μία άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Η απουσια κριτικης σκεψης και το βολεμενο ηλιθιο συναισθημα οδηγει τους ανεγκεφαλους στην εγωιστικη και σκοταδιστικη απατη της υπαρξης θεου με την εννοια που του δινουν οι θρησκειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Ἐπί τοῦ θέματος καί ὅσον ἀφορᾶ τό πείραμα τοῦ Cern, κατόπιν συνεργασίας μέ ἐπιφανεῖς Ἕλληνες Ἐπιστήμονες (κεφαλαῖα καί τά δύο Ε), εἶχα συντάξει ἕνα ἄρθρο πού ἐπεξηγοῦσε περιληπτικά τήν Κβαντομηχανική καθώς καί τίς σύγχρονες τάσεις-θεωρίες της καί δημοσιεύθηκε σέ περιοδικό μικρῆς κυκλοφορίας. Τό ἄρθρο αὐτό καθαυτό ἐγένετο ἀποδεκτό μέ μικτές κριτικές, καθώς πέρα ἀπό τό καθαρά ἐπιστημονικό μέρος του, ἐξέθετε σέ στέρεα βάση, τήν φιλοσοφικο-θρησκευτική πλευρά τοῦ θέματος, ὅπως ἐπίσης καί κάποιες ἀθέατες κοινωνικο-πολιτικές προεκτάσεις (χρησιμοποιώντας πληροφορίες ἐκ τῶν ἔσω, καθώς ἕνας ἀπό τούς συνεργαζόμενους Ἐπιστήμονες, ἐλάμβανε μέρος στό πείραμα).
    Ὁ Κ.Κ. λοιπόν, ῞Ελλην Φυσικομαθηματικός πού μέ ὑποχρέωσε στό ὄνομα τῆς φιλίας καί τῆς συνεργασίας μας νά κρατήσω ἀπόρρητο τό ὄνομά του, πέραν τῶν ἐκ τῶν ἔσω πληροφοριῶν πού μοῦ παρεῖχε (δέν εἶναι ἀντικείμενο τοῦ παρόντος) ἐξέφρασε τόν ἑξῆς προβληματισμό:
    Ἔστω, ὅτι τό μποζόνιο ἐντοπίζεται καί ἀποδεικνύεται ἡ ὕπαρξή του.
    Ἔστω πάλι ὅτι ὁλοκληρώνεται ἤ ἀνασκευάζεται ἤ τελειοποιεῖται ἡ ὅποια ἐκδοχή γιά τήν Δημιουργία (big bang καί τά σχετικά).
    Πάντοτε τά πορίσματα θά ἀναφέρονται στήν στιγμή 0 τῆς Δημιουργίας. Ἀλλά, ἔτσι, δέν μᾶς «φωτίζουν» στό παραμικρό!
    Διότι, αὐτό πού πραγματικά θά προήγαγε τήν ἀνθρώπινη σκέψη καί θά ἔβαζε ἕνα τέλος στήν ἀκόρεστη «ἐπιστημονική» περιέργεια (ἔρευνα τήν ὀνομάζουν κάποιοι) τοῦ ἀνθρώπου, θά ἦταν νά ἤμασταν σέ θέση νά ἀπαντήσουμε θετικά ὡς πρός τό τί συνέβη τήν στιγμή -1.
    Ἔστω δηλαδή, ὅτι τό πᾶν δημιουργήθηκε μέ τήν Βούληση Κάποιου.
    Ποιός εἶναι Αὐτός ὁ Κάποιος; Ποιά ἐντολή ἔδωσε, ὥστε τό ΠΑΝ νά τεθῆ σέ κίνηση;
    Ἤ ἔστω ὅτι συνέβη ὄντως κάποια μεγάλη ἔκρηξη.
    Ποιός ἔδωσε τόν σπινθήρα (ignition) τῆς ἐκρήξεως;
    Καί ἐν τέλει: τί προϋπῆρχε (τοῦ big bang, τοῦ μποζονίου, τοῦ... τοῦ...);
    Ποιός ἰθύνων Νοῦς, συνέλαβε καί ἐκτέλεσε τό σχέδιο τῆς Δημιουργίας;
    ΠΟΙΟ ΤΟ ΑΙΤΙΟ;
    Διότι, ἡ γνώση μας γιά τό ΑΙΤΙΑΤΟΝ, δηλαδή τό Σύμπαν, θά εἶναι ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΛΛΙΠΗΣ ἄν δέν γνωρίζουμε τό ΑΙΤΙΟΝ.
    Καί σέ αὐτό, μόνον τό φιλοσοφικο-θρησκευτικό ἐκεῖνο «Ἐν Ἀρχῇ...» τό ὁποῖο ἀναφέρει ἡ Βίβλος καί τό ὁποῖο ἀνέλυσαν ΓΙΓΑΝΤΕΣ τοῦ Παγκοσμίου Πνεύματος, ἀπό τόν Αὐγουστίνο Ἰππῶνος, μέχρι τόν Blaise Pascal, λοιπόν, μόνον αὐτό τό «Ἐν Ἀρχῇ...» ἀπαντά ὄχι ἁπλῶς ἰκανοποιητικά, ἀλλά ΤΕΛΕΙΑ.
    Καί εἶναι πραγματική ἐξέλιξη γιά τήν Ἐπιστήμη, ὅτι Ἐπιστήμονες τέτοιου βεληνεκοῦς, ὡς οἱ Nielsen & Ninomiya, διευρύνουν τόν ὁρίζοντά τους, ξεφεύγουν ἀπό τό ὄντως πρωτόγονο στάδιο τοῦ πειραματισμοῦ (ὅσο ἐξελιγμένος καί πρωτοποριακός καί ἄν εἶναι ὁ ἐπιταχυντής Ἁδρονίων τοῦ CERN, δέν παύει νά εἶναι ἕνα ΠΕΙΡΑΜΑ, σάν ἐκεῖνα πού κάναμε μικροί στήν Φυσική-Πειραματική...) καί πέρα ἀπό τήν στεῖρα Γνώση, ἐναγκαλίζονται ὀρθῶς τήν Ἀλήθεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΟΤΙ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟ ΜΠΟΖΟΝΙΟ. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ; ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ; ΠΩΣ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ; ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΑΟΡΑΤΗ "ΚΛΙΚΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. zito i ellas, zito i blakia.....mono blakes xreokopoun!!! ollo trixes ebraikes...miazi na zo se trelokomio...re o theos den ine i oti thes esi!!! na psaksi i epistimi giati o abraam o tabatsis kai o apateonas o moisis ipan ena paramithi!!! kai i alli i apateones o moameth, o joseph smith kai gia aftous na psaksoun??? ksipniste pe, den iste pithiki allo pia. sas poulane paramithia kai tous akriboplironete. ante i giagia mou, ante i mana mou koutournithia tous apatousane me drakous, anastasi ek skaton, seroubim, kakalim.
      diaolo stillte toustous paparologous.

      Διαγραφή
  75. Δυστυχώς τον Θεό τον γνωρίζουν οι νοικοκυρές όταν φέρνουν τον Παππά να τους φτιάξει αγιασμό (που δε χαλάει ποτέ και πίνεται μετά από δεκαετίες) και από το προζύμι που φουσκώνει μόνο του χωρίς μαγιά τη μέρα του σταυρού. Άν πραγματικά είστε καλοπροαίρετοι ξεκινήστε από αυτά τα απλά να ψάχνεται την αλήθεια αλλά πολλοί απο εσάς φοβούνται να ψάξουν μην τυχόν βρούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. ο Θεός Άρχει. Δε βρίσκεται μόνο και στη γη.. Δεν υπάρχει. Μόνο αν το θελήσει. Είναι ενας ορατός και αόρατος γίγαντας όπως και ο άνθρωπος που περιφέρεται γύρω από την αύρα . Η πιο πιθανή ομοίωση του μάλλον θεωρητικά είναι ο Ελ Σεντάι ...η Σανάτ Κουμάρα. . . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  77. #11 Η θεωρεία της σχετικότητας του Einstein δεν ισχύει, ισχυρίζονται επιστήμονες του CERN

    Τώρα το ανακάλυψαν;; Να τι έλεγα το 1978
    Με θάψανε τα ΜΜΕ TV Ακαδημίες κλπ.κλπ. (Νεκροθάφτες της αλήθειας και της προόδου.)
    ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑΧΥΤΗΣ. Πραγματικότητα ή φαντασία: Προβληματισμός.
    Για να παραδεχτούμε ότι η ταχύτης του φωτός και οποιαδήποτε κυματική ή υλική ακτινοβολία είναι η ανώτερη δυνατή, τότε πρέπει να παραδεχτούμε πως ο χώρος με στον οποίον διαδραματίζονται όλες η κινήσεις, αποτελείτε από κάτι το οποίον περιορίζει την ανάπτυξη μεγαλυτέρων ταχυτήτων, από την ρευστότητα του χώρου ή την ανωτέρα δυνατή μετάθεση του, την αδράνεια του, την ταχύτητα διαταραχής του, την ελαστικότητα του. Σε έναν χώρο εντελώς κενό δεν μπορεί να νοηθεί περιορισμός ταχύτητας.
    http://users.otenet.gr/~tzinis/B3-FYSIKH-gr.htm

    ΘΕΜΑΤΑ: Ελληνικής «αφύσικης» ΦΥΣΙΚΗΣ. ΝΕΑ κοσμοθεωρία στην προσιτή αλήθεια. Φυσική έξω από το κατεστημένο και των ΜΜΕ. Διαχρονική σελίδα. Επαναστατική αιρετική φυσική από μηδενική βάση.
    ΝΕΕΣ Θεωρίες Φυσικής: Προσεγγίσεις. + Βαρύτητα. + Μαύρες Τρύπες; Ή ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΝΕΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣ, Η ΠΛΑΝΗΤΗ. + Χρόνος δεν υπάρχει! + Τρίτη διάσταση 3D.
    Βιβλίο Ελληνικής φυσικής: ΣΥΜΠΑΝ = ΧΩΡΟΣ * ΥΛΗ * ΚΙΝΗΣΗ. Δωρεάν -370 kb.
    http://users.otenet.gr/~tzinis/B3-FYSIKH-gr.htm
    Φυσική, Σ Υ Μ Π Α Ν νέα; ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ Φαινόμενων κυματικής ακτινοβολίας.
    <> ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΦΩΣ. <> ΧΙΛΙΕΤΙΑ - MILLENNIUM. <>ΠΑΓΟΒΟΥΝΑ<>

    ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ http://www.nlg.gr/dlefimerides.htm.
    Βιβλίο 1 Νο 0904 Απόδειξη 9/6/1980

    ΒΙΒΛΙΟ Νο3) (=Β3) . Φυσική: ΣΥΜΠΑΝ = ΧΩΡΟΣ * ΥΛΗ * ΚΙΝΗΣΗ (Σ =Χ .Υ .Κ)
    Βιβλίο Ελληνικής φυσικής. Διαχρονικής υπερσύγχρονης «αφύσικης» φυσικής από μηδενική βάση. Συμπιεσμένα νοήματα. Διανέμετε δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή 400ΚΒ ("μισή" δισκέτα) ΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ. http://users.otenet.gr/~tzinis/B3-FYSIKH-gr.htm .
    ΝΕΑ κοσμοθεωρία. Νέες αντιφατικές διαπιστώσεις. Λέγει αληθινές αλήθειες, επικίνδυνες αλήθειες, προσπελάσεις, αυστηρός αντικειμενικά συγκεκριμένα και όχι υποκειμενικά. Την προσιτή αλήθεια δυναμικά επιθετικά προκλητικά...... αλλά πάντα αντικειμενικά.
    ΝΕΑ Φυσική έξω από το κατεστημένο. Επαναστατική αιρετική φυσική από μηδενική βάση. Λέγει πως:
    Πως: 1) Η ενέργεια δεν προσδιορίζει την κίνηση, αλλά η κίνηση την ενέργεια.(Οποιαδήποτε ενέργεια, είναι τελικά καθαρή ΚΙΝΗΣΗ) (Σελ.10).Η ενέργεια είναι ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ.
    Πως: 2) Ο χρόνος δεν προσδιορίζει την κίνηση αλλά η κίνηση τον χρόνο (Σελ.44). Χρόνος δεν υπάρχει, ούτε και συστολή του χρόνου. Ο χρόνος είναι αίσθηση (Σελ.48).
    Πως: 3) Το φαινόμενο Ντόπλερ έρχεται σε αντίθεση με την σωματιδιακή φύση του φωτός και την σταθερή ταχύτητά του (Σελ.15).
    Πως: 4) Το φως δεν είναι κβάντα αλλά μια διαταραχή του χώρου (Σελ.31-39).
    Πως: 5) Ο χώρος είναι ότι θέλεις και για ότι τον θέλεις (Σελ.14-17).
    Πως: 6) Το ηλεκτρόνιο περιφερόμενο στην τροχιά του εκπέμπει ΣΥΝΕΧΩΣ κυματική ακτινοβολία σε αντίθεση με την θεωρία του Μπορ (Σελ.20).
    Πως: 7) Όλες οι κυματικές ακτινοβολίες οφείλουν την ύπαρξή τους στην κίνηση (περιφορά) του ηλεκτρονίου(Σελ.20).
    Πως: 8) Η θερμότητα είναι αποτέλεσμα της ταχύτητας περιστροφής των ηλεκτρονίων στις τροχιές τους. (Διαταραχή του χώρου) (Σελ.52).
    Πως: 9) Φως: Το σκοτεινότερο πράγμα στην φύση μετά τον χώρο (Διαταραχή του χώρου) (σελ.41).
    Πως: 10) Η ενέργεια, η αδράνεια, η ορμή, η ταχύτητα είναι τα επιμέρους χαρακτηριστικά της σχετικής κίνησης της ύλης (Σελ.24).
    Πως: 11) Δεν υπάρχει όριο ταχυτήτων σε αντίθεση με τον Αϊνστάιν (Σελ.12-15).
    Πως: 12) Η μάζα και η ταχύτητα είναι άσχετες μεταξύ τους. (Αύξηση μάζας κλπ.) (Σελ.12)
    Πως: 13) Στο κέντρο της γης δεν υπάρχει βαρύτητα (Σελ.29).
    Πως: 14) Η ύλη και η κίνηση προσδιορίζει τον κόσμο μας εντός του χώρου (Σελ.9).
    Πως: 15) Τα πάντα είναι σχετικά (με τον άνθρωπο) ακόμα και η έννοια της σχετικότητας.
    Πως: 16) Αλήθεια είναι κάθε τι που δεν ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ως ψέμα, είτε μας συμφέρει είτε όχι.
    Με εκτίμηση ΤΖΙΝΙΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ =(Στη μαύρη λίστα;;;) http://users.otenet.gr/~tzinis
    http://www.tzinis.blogspot.com/ tzinis@otenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Πόσα εκατομμύρια ή έστω χιλιάδες ευρώ ήταν η συμμετοχή της Ελλάδας (από το υστέρημα των πενήτων Ελλήνων φορολογούμενων που αυροκτονούν λόγω οικονομικών δυσχερειών);

    Συνεχίστηκε η συνεισφορά των Ελλήνων, για το ανώφελο αυτό πείραμα ακόμα και στα έτη 2012, 2013, 2014, έτη οικονομικής δυστυχίας της Ελλάδας; Αν ναι γιατί, τι όφελος θα είχαμε από ένα τέτοιο πείραμα;

    Γιατί το ονόμασαν σωματίδιο - θεός ή σωματίδιο του θεού; Γιατί έβαλαν το άγαλμα ινδοιστικής ειδωλολατρικής θεότητας έξω από το κτίριο του σερν, που το σκιάζει υπό το φως τον προβολέων;

    Αν περιμέναμε από αυτούς τους επιστήμονες να μας αποδείξουν ότι δεν υπάρχει θεός (ή ότι υπάρχει) αλλίμονό μας!!! Ακόμα και το ότι αυτό το σωματίδιο δημιουργήθηκε ή όχι από ανθρώπινα μέσα, από τους δημιουργούς του, αποδεικνύει ότι υπάρχει Δημιουργός.

    Δε χρειάζεται πολλή φιλοσοφία για να αποδειχτεί η ύπαρξη του Θεού Δημιουργού παρά μόνο καθαρό μυαλό, παρατήρηση των δημιουργημάτων, και απλή λογική. Κάθε σπίτι κατασκευάζεται από κάποιον, αυτός δε που κατασκεύασε τα πάντα είναι ο θεός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails