Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Πώς οι μουσικές επιτυχίες ενθαρρύνουν αλκοόλ και σεξ


Ένα στα τέσσερα τραγούδια που έχουν γίνουν μεγάλες επιτυχίες την τελευταία τριετία, ενθαρρύνουν την υπερκατανάλωση αλκοόλ, ενώ πάνω από ένα στα δέκα ενθαρρύνουν το σεξ υπό την επήρεια μέθης, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, με επικεφαλής τον δρα Μάικλ Σίγκελ, καθηγητή στο Τμήμα Δημοσίας Υγείας του πανεπιστημίου, ανέλυσαν στους στίχους των 720 τραγουδιών που μπήκαν στο τοπ-10 του Μπίλμπορντ το 2009, το 2010 και το 2011. Συνολικά, 167 τραγούδια ανέφεραν το αλκοόλ, ενώ 46 αναφέρονταν σε συγκεκριμένες μάρκες ποτών, με τέσσερις από αυτές (μία μάρκα τεκίλας, μία κονιάκ, μία βότκας και μία ουίσκι) να εμφανίζονται σε περισσότερα από τις μισά από αυτά.
Σε σχεδόν όλες τις περιπτώσεις, το αλκοόλ εμφανίζεται ως κάτι καλό, ενώ στο 16% συσχετίζεται με το σεξ υπό την επήρεια μέθης. Τα τραγούδια της ραπ, της r’n’b και του χιπ χοπ είχαν τις περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν ποτά (το 38% έχει σαφείς αναφορές σε αυτά) - κάτι το οποίο παρατηρήθηκε και στο 15% των ποπ τραγουδιών και στο 22% των τραγουδιών της κάουντρι.
Το τραγούδι «Hangover» του Τάιο Κρουζ είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά - προδικάζει, εξάλλου, γι’ αυτό και ο τίτλος του (hangover είναι τα παρεπόμενα της μέθης).
Στους στίχους του δηλώνει με σαφήνεια: «I got a hangover. I've been drinking too much for sure. I got a hangover, I got an empty cup. Pour me some more».
Αντίστοιχα, στο «Cheers» της Ριάνα, η αμερικανίδα τραγουδίστρια λέει: «I drink to that. Oh let the Jameson sink in».
Στο «Bittersweet», εξάλλου, ο Κέινι Γουεστ εξηγεί: «This relationship it even got me back to drinking. Now this Hennessy it’s going to be the death of me».
«Πολλά τραγούδια εξιδανικεύουν την κατανάλωση αλκοόλ από ανηλίκους, καθώς και τη συσχέτισή της με το σεξ και τα πάρτι, ενώ μικρός αριθμός συγκεκριμένων ποτών εμφανίζεται συχνά στα πιο δημοφιλή τραγούδια», δήλωσε ο δρ Σίγκελ. «Κατά πόσον, όμως, αυτού του είδους οι αναφορές επηρεάζουν την στάση των εφήβων απέναντι στο ποτό, είναι κάτι που πρέπει να διερευνηθεί. Ωστόσο, δεν αποκλείεται καθόλου, συνεπώς οι νέοι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί», πρόσθεσε.

Υ.Γ: Εριστικός αναγνώστης μας έστειλε το παρακάτω σχόλιο για περαιτέρω έρευνα:

ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΡΕΥΝΑ: Αφιερωμένο στους punk: Αυτοί είναι οι πατριάρχες της punk μουσικής! «Το Punk είναι εβραϊκό» όπως λέει και ο Beeber. Όχι Ιουδαϊκό. Εβραίκό(Εννοώντας ότι το Punk Rock στελεχώθηκε και προωθήθηκε από Εβραίους φυλετικά, που υποτίθεται δεν ασκούσαν την ιουδαϊκή θρησκεία. Κρυπτο-εβραίοι άθεοι με λίγα λόγια που παραμύθιασαν τη λευκή νεολαία ότι έτσι κάνει αντίσταση στο κατεστημένο).

http://www.zougla.gr/blog/article/688582 Οι Illuminati ελέγχουν την βιομηχανία του θεάματος. 

http://www.epirus-ellas.gr/2013/07/illuminati.html Seven Jewish Americans Control Most US Media 

http://rense.com/general44/sevenjewishamericans.htm 
Six Jewish Companies Control 96% of the World’s Media 

http://theunjustmedia.com/Media/Six%20Jewish%20Companies%20Control%2096%25%20of%20the%20World%E2%80%99s%20Media.htm 

 ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΛΟΜΠΥ. ΒΙΝΤΕΟ http://www.pentapostagma.gr/2013/03/kazantzidis-gia-evraiko-lobby.html#ixzz2dlvfzo4M

1 σχόλιο:


  1. ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ
    ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΡΕΥΝΑ:

    Αφιερωμένο στους punk:
    Αυτοί είναι οι πατριάρχες της punk μουσικής!

    «Το Punk είναι εβραϊκό» όπως λέει και ο Beeber. Όχι Ιουδαϊκό. Εβραίκό(Εννοώντας ότι το Punk Rock στελεχώθηκε και προωθήθηκε από Εβραίους φυλετικά, που υποτίθεται δεν ασκούσαν την ιουδαϊκή θρησκεία. Κρυπτο-εβραίοι άθεοι με λίγα λόγια που παραμύθιασαν τη λευκή νεολαία ότι έτσι κάνει αντίσταση στο κατεστημένο).

    http://www.zougla.gr/blog/article/688582
    ΕΠΙΣΤΗΜΗ

    Οι Illuminati ελέγχουν την βιομηχανία του θεάματος.
    http://www.epirus-ellas.gr/2013/07/illuminati.html

    Seven Jewish Americans Control Most US Media
    http://rense.com/general44/sevenjewishamericans.htm

    Six Jewish Companies Control 96% of the World’s Media
    http://theunjustmedia.com/Media/Six%20Jewish%20Companies%20Control%2096%25%20of%20the%20World%E2%80%99s%20Media.htm

    ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΛΟΜΠΥ. ΒΙΝΤΕΟ
    http://www.pentapostagma.gr/2013/03/kazantzidis-gia-evraiko-lobby.html#ixzz2dlvfzo4M

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails