Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Η βαρβαρότητα των Κινέζων απέναντι στα ζώα

Εκατοντάδες blog χρόνια τώρα διαμαρτύρονται για τον τρόπο που συμπεριφέρονται οι Κινέζοι στα ζώα(http://features.peta.org/ChineseFurFarms/).

Σ' όλη τη Γη τρώμε ζώα και δεν μας παραξενεύει καθόλου ότι οι Κινέζοι τρώνε και γάτες και σκυλιά.

Το πρόβλημα είναι η νομοθεσία του Κινέζικου κράτους. 

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση και γενικά στις Δυτικές χώρες που τις επικρίνουμε, υπάρχει νομοθεσία για την προστασία των ζώων - φυσικά ξέρουμε ότι υπάρχουν ασυνείδητοι που δεν εφαρμόζουν αυτή τη νομοθεσία.

Παραξενευόμαστε όμως πως είναι δυνατόν ένας τόσο μεγάλος πολιτισμός όπως είναι ο Κινεζικός να μην σέβεται τα ζώα και να σκοτώνει με τον αποτρόπαιο αυτό τρόπο. Πως είναι δυνατόν να μην επεμβαίνει η κυβέρνηση όταν βλέπει ότι χιλιάδες φάρμες γούνας στη Κίνα γδέρνουν τα ζώα ζωντανά. Είμαστε τελείως κατά της γούνας, δεν είναι δυνατόν να σκοτώνεις ένα ζώο για να του πάρεις την γούνα. Αλλά το να το βασανίζεις έτσι ένα ζώο είναι αισχρό.

Πάντα οι Κινέζοι απ' τα αρχαία χρόνια και υπάρχουν αναφορές για αυτό, ότι συμπεριφέρονταν ιδιαίτερα σκληρά σε αιχμαλώτους πολέμου, σε ζώα και γενικά στους αντιπάλους τους. 

Δεν μπορεί όμως να συνεχιστεί το να πλουτίζουν οι Κινέζοι βασανίζοντας έτσι τα ζώα.

Σκεφτόμαστε μήπως αφού η καμπάνια και το μποϋκοτάζ στη γούνα δεν έχει φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, θέτουμε τον προβληματισμό: 

Μήπως εμείς οι Δυτικοί πρέπει να σταματήσουμε να αγοράζουμε όλα τα Κινέζικα προϊόντα; Μήπως τότε η κινέζικη κυβέρνηση πάρει τα κατάλληλα μέτρα για να προστατέψει τα ζώα; Ειδικά τώρα που η κινέζικη οικονομία βρίσκεται σε ύφεση.

Εμείς προσωπικά θα το ξανασκεφτούμε το αν θα ξαναγοράσουμε κινέζικα προϊόντα απ' τα χιλιάδες μαγαζιά λιανικού εμπορίου που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα.

Δεν έχουμε τίποτα με τον Κινέζικο λαό αλλά πρέπει να σταματήσει αυτή η βαρβαρότητα.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι μεν σκληρό αλλά πρέπει να το δείτε και να το προωθήσετε σε όλους τους φίλους σας, στο facebook Κτλ.

1 σχόλιο:

  1. οι κινέζοι είναι μια βρωμο-μογγολοφάρα που κατέσφαξαν τους ίωνες που ζούσαν στην περιοχή. έρχονται καθημερινά ελληνικοί τάφοι στο φως και στην περιοχή γιουναν

    της ίδιας μεταχειρήσεως χρήζουν οι μογγολοκινέζοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails