Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Μετά τους αρχαίους και οι βυζαντινοί στην Αμερική πριν τον Κολόμβο;- Τι γνώριζε Πλούταρχος;-Ταξίδι ρουτίνας τελικά για τους Έλληνες!!


Η ιστορία της ανακάλυψης της Αμερικής πρέπει να ξαναγραφτεί(ούτως η άλλως) αν ισχύει η παρακάτω είδηση:

Μέσα στο δάσος Cockaponset στα νότια της πολιτείας Connnectikut των Η.Π.Α βρίσκεται η αρχαιότερη Χριστιανική Εκκλησία της Αμερικής,αριστοτεχνικά σκαλισμένη απο πέτρα.

Οι επιτόπιες επιγραφές αποδυκνείουν την υπαρξή της εδώ και 1500χρόνια από σήμερα,κατασκευασμένη από Ορθόδοξους Χριστιανούς μοναχούς του Βυζαντίου!

Στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν πολλά ελληνικά κύπελα(σε σχήμα μικρής κούπας)πλαισιωμένα με καθαρά χριστιανικά σύμβολα η μονογράμματα του Χριστού,με βαπτιστήρια,κηροπήγια.

Υπάρχουν επίσης ένας δεσποτικός θρόνος(ή επισκοπική καθέδρα)και ένα Ιερό Βήμα.Παρόμοια κομψοτεχνήματα βρέθηκαν σε μια όαση του Μαρόκο,στη βόρεια Αφρική.Ο ερευνητής Frederick J.Pohl μελετώντας τις επιγραφές τοποθέτησε την άφιξη των μοναχών στη βόρεια Αμερική γύρω στα 480μ.Χ. σε μια εποχή μεγάλων ανακατατάξεων στη βόρεια Αφρική.

Μέχρι το 430μ.Χ. πολλοί επίσκοποι λειτουργούσαν στη βόρεια Αφρική(κυρίως Τυνησία και Καρχηδόνα)όπου μέχρι σήμερα διασώζονται ερείπια ναών.

Εκείνη την εποχή ξεκίνησαν οι διωγμοί των Χριστιανών από τους Αρειανιστές.Επίσης οι μοναχοί σε εκείνες τις περιοχές είχαν έρθει σε ευθεία σύγκρουση με τους μονάρχες που κυβερνούσαν τη βόρεια Αφρική ,με αποτέλεσμα να καταδιωχθούν,κυρίως,στην έρημο και στα βουνά της Ανατολικής Λιβύης.Από εκεί διέφυγαν με πλοία στην σημερινή βόρεια Αμερική.Τα ευρήματα που καταγράφηκαν στην Χριστιανική Εκκλησία ήταν τα εξής:

1)Χειρόγραφο ενός μοναχού που επέστρεψε στην βόρεια Αφρική το 534μ.Χ. μετά την ήττα των βαρβάρων μοναρχών από τον Ιουστιανό.Στο χειρόγραφο γίνεται λόγος για την βορειοδυτική πορεία των μοναχών μόλις απέπλευσαν από το μαρόκο.

2)Βρέθηκαν 96 σκαλίσματα με το μονόγραμμα του Χριστού και της Παναγίας μερικά από τα οποία έχουν σχήμα ψαριού με γράμματα ΙΧΘΥΣ(Χριστός Θεού Υιός Σωτήρ).

3)Ενα κηροπήγιο με 14 τρύπες με χαραγμένα επάνω του τα βυζαντινά γράμματα IC. Ανάμεσα στα δύο γράμματα είναι σκαλισμένο ένα βυζαντινό σύμπλεγμα.Η βάση του κηροπήγιου είναι μία μικροκολώνα σε ελληνικό δωρικό ρυθμό!!

4)Ένα άλλο σχέδιο απο κύπελο φέρει τα βυζαντινά γράμματα ΜΡ που αναφέρεται στη λέξη μητέρα(δηλαδή στη Θεοτόκο Μαρία).

5)Βρέθηκαν,δύο εξαιρετικά βαπτιστήρια:ένα ορθογώνιο και ένα σε σχήμα φλόγας(σύμβολο του Αγίου Πνεύματος που λαμβάνεται στο βάπτισμα)με 9 τρύπες για κεριά(Οι 8 συμβολίζουν τις 8 ημέρες μετά την Σταύρωση και η 9η συμβολίζει την πασχαλινή λαμπάδα,σύμβολο του Χριστού και της Ανάστασης).

6) Υπάρχουν επίσης αναπαραστάσεις με νερά και ψάρια που ξεχύνονται στον Ωκεανό,σύμβολα των νεο-βαπτισθέντων Χριστιανών,γνωστών ως "μικρών ψαριών" που αναδύονται από τα νερά της αιωνίου ζωής μετά την Βάπτιση.

7)Τέλος,βρέθηκε ένας σκαλιστός θρόνος,δίπλα στο βαπτιστήριο.

(Πηγή:Περιοδικό Orthodox Heritage, τόμος 2,τεύχος 6 - Αναδημ.περιοδικό "Τρίτο Μάτι")

("Βισάλτης-visaltis.blogspot:Συμπληρωματικά για αυτή και την προηγούμενη παρόμοια ανάρτηση("Έντονή η Ελληνική παρουσία στην Αμερική,χιλιάδες χρόνια πριν τον Κολόμβο")παραθέτω ένα "περίεργο" απόσπασμα του Πλούταρχου από το έργο ''Περί του εμφαινομένου προσώπου τω κύκλω της σελήνης'' ,για περαιτέρω προβληματισμό:"'Ὠγυγίη τις νῆσος ἀπόπροθεν εἰν ἁλὶ κεῖται',
δρόμον ἡμερῶν πέντε Βρεττανίας ἀπέχουσα πλέοντι πρὸς
ἑσπέραν. ἕτεραι δὲ τρεῖς ἴσον ἐκείνης ἀφεστῶσαι καὶ ἀλ-
λήλων πρόκεινται μάλιστα κατὰ δυσμὰς ἡλίου θερινάς.
ὧν ἐν μιᾷ τὸν Κρόνον οἱ βάρβαροι καθεῖρχθαι μυθολο-
γοῦσιν ὑπὸ τοῦ Διός, τὸν δ' ὡς υἱὸν ἔχοντα φρουρὸν
τῶν τε νήσων ἐκείνων καὶ τῆς θαλάττης, ἣν Κρόνιον πέ-
λαγος ὀνομάζουσι, παρακατῳκίσθαι. τὴν δὲ μεγάλην
ἤπειρον, ὑφ' ἧς ἡ μεγάλη περιέχεται κύκλῳ θάλαττα,
τῶν μὲν ἄλλων ἔλαττον ἀπέχει<ν>, τῆς δ' Ὠγυγίας περὶ
πεντακισχιλίους σταδίους κωπήρεσι πλοίοις κομιζομένῳ.
(βραδύπορον γὰρ εἶναι καὶ πηλῶδες ὑπὸ πλήθους ῥευμά-
των τὸ πέλαγος. τὰ δὲ ῥεύματα τὴν μεγάλην ἐξιέναι γῆν
καὶ γίνεσθαι προχώσεις ἀπ' αὐτῶν καὶ βαρεῖαν εἶναι καὶ
γεώδη τὴν θάλατταν, ἧ καὶ πεπηγέναι δόξαν ἔσχε). τῆς
δ' ἠπείρου τὰ πρὸς τῇ θαλάττῃ κατοικεῖν Ἕλληνας περὶ
κόλπον οὐκ ἐλάττονα τῆς Μαιώτιδος, οὗ τὸ στόμα τῷ
στόματι τοῦ Κασπίου πελάγους μάλιστα κατ' εὐθεῖαν
κεῖσθαι. καλεῖν δὲ καὶ νομίζειν ἐκείνους ἠπειρώτας μὲν
αὑτοὺς <νησιώτας δὲ τοὺς> ταύτην τὴν γῆν κατοικοῦντας,
ὡς καὶ κύκλῳ περίῤῥυτον οὖσαν ὑπὸ τῆς θαλάσσης. οἴεσθαι
δὲ τοῖς Κρόνου λαοῖς ἀναμιχθέντας ὕστερον τοὺς μεθ'
Ἡρακλέους παραγενομένους καὶ ὑπολειφθέντας ἤδη σβεν-
νύμενον τὸ Ἑλληνικὸν ἐκεῖ καὶ κρατούμενον γλώττῃ τε
βαρβαρικῇ καὶ νόμοις καὶ διαίταις οἷον ἀναζωπυρῆσαι
πάλιν ἰσχυρὸν καὶ πολὺ γενόμενον. διὸ τιμὰς ἔχειν πρώ-
τας τὸν Ἡρακλέα, δευτέρας δὲ τὸν Κρόνον." -
Τι εννοεί ο ποιητής;

Κι όμως δεν είναι η πορτάρα της Νάξου,άλλα βρίσκεται στην Βολιβία!!!

Πηγή: http://newworldorder-wakeup.blogspot.com/2009/07/blog-post_167.html
8 σχόλια:

 1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟ. ΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΟΜΩΣ.

  "4)Ένα άλλο σχέδιο απο κύπελο φέρει τα βυζαντινά γράμματα ΜΡ που αναφέρεται στη λέξη μητέρα(δηλαδή στη Θεοτόκο Μαρία).'

  ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ,ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΛΑΤΙΝΙΚΑ.
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ..
  ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μα και το αποκαλούμενο "λατινικό" αλφάβητο είναι το ΧΑΛΚΙΔΙΚΟ, αφού οι αρχαίοι Έλληνες αντιμοναρχικοί (στη συντριπτική τους πλειονότητα) υπήρξε ο μόνος λάος που έφτιαξε δεκάδες ΦΩΝΗΤΙΚΑ αλφάβητα για να επικοινωνούν οι άνθρωποι πιο εύκολα, και να αμύνονται στους σκοταδιστές εγωμανείς που ταλαιπωρούν την ανθρωπότητα, ώσπου να τους αφοπλίσει, τώρα που τους τελειώνουν τα καύσιμα. (Όταν ως και η Σ. Αραβία ψάχνει ΟΛΟΕΝΑ πιο ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΑ και ΑΣΥΜΦΟΡΑ στη θάλασσα για πετρέλαιο, ας ετοιμαζόμαστε για την ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ όλων των κλικών!).
  http://dotsub.com/view/7b5c24b7-ecf4-4fc3-86f1-baaf03f78191

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Και οι κλέφτες και αρματωλοί!... Ολοι είχαν πάει εκεί...
  Βρέ παιδί μου, τι σου είναι αυτοί οι Ελληνες...
  Τελικά, υπάρχει κάπου που να μην έχει πάει Ελληνας απο την εποχή των δεινοσαύρων ή κάτι που έχει υπάρξει χωρίς να το έχει ανακαλύψει Ελληνας;
  Σε τελευταία ανάλυση υπήρξε κάτι άλλο εκτός απο Ελληνες στην ανθρωπότητα;
  Πόσα θέλετε να μας τρελάνετε;
  Ανακαλύψτε επιτέλους πόσα πράγματα και πόσες γνώσεις υπάρχουν "ερήμην των Ελλήνων", επικεντρωθείτε σε αυτά μπας και βγάλετε τους φελλούς απο τα μάτια και δείτε λίγο μακρύτερα απο εκεί που βλέπει ο Λιακόπουλος (σημ.: αυτός όμως τα κονομάει χοντρά με τις μπούρδες του, αλλά εσείς; Τι σκοπό έχετε; Τι αγωνίζεστε να αποδείξετε; Ελεος!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΣΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΠΑΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ... ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΞΕΙ ΑΥΤΟ , ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΥΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ. ΟΠΟΙΑ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΕΛ-ΛΗΝΑ ΘΑ ΒΡΕΙΣ , ΤΩΡΑ ΑΝ ΣΕ ΧΑΛΑΕΙ ΑΥΤΟ, ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ... ΕΣΥ ΑΠΛΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΣΟΥ ΑΠΕΝΑΤΙ ΣΤΟΝ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ (ΧΩΡΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ) .

   Διαγραφή
  2. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΣΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΠΑΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ... ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΞΕΙ ΑΥΤΟ , ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΥΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ. ΟΠΟΙΑ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΕΛ-ΛΗΝΑ ΘΑ ΒΡΕΙΣ , ΤΩΡΑ ΑΝ ΣΕ ΧΑΛΑΕΙ ΑΥΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ... ΕΣΥ ΑΠΛΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΣΟΥ ΑΠΕΝΑΤΙ ΣΤΟΝ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ (ΧΩΡΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ) , ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΛΟΓΟ ....

   Διαγραφή
 5. http://www.peramatozoa.net/2012/11/7270.html

  ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Πραγματικά εξαιρετικό άρθρο!
  Μπράβο παιδιά.
  Σας ευχαριστούμε πολύ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails