Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Οι αόρατες σφαίρες

Σημείωση Ελεύθερης Επιστήμης: Ενας αναγνώστης του μπλόγκ μας έστειλε τις ακόλουθες φωτογραφίες και το σχόλιο. Δημοσιεύουμε αυτές τις φωτογραφίες προκειμένου να γίνει διάλογος και να ακούσουμε τις απόψεις ανθρώπων που έχουν ασχοληθεί με φωτογραφία ή με παρόμοια φαινόμενα. Το βέβαιο είναι οτι οι φωτεινές αυτές μπάλες δεν οφείλονται στο φακό της μηχανής ή σε υγρασία. Εχει παρατηρηθεί σε φωτογραφίες απο διαφορετικές μηχανές και διαφορετικά μέρη και διαφορετικές συνθήκες υγρασίας, ακόμη και σε σπηλιές.

Εχουν ακουστεί διάφορες θεωρίες οτι είναι οι ονομαζόμενοι σφαιρικοί κεραυνοί. Κατα τη γνώμη μας αυτό δεν ευσταθεί. Το περίεργο είναι οτι δεν φαίνονται με γυμνό μάτι. Μια έρευνα που κάναμε στο παγκόσμιο ιστό, οι ερευνητές που έχουν τραβήξει τέτοιες φωτογραφίες είναι χιλιάδες. Το ακόμη πιο περίεργό είναι οτι καμιά πανεπιστημιακή έδρα δεν κάθεται να ασχοληθεί με αυτό το περίεργο φαινόμενο. Περιμένουμε τα σχόλιά σας και τις τυχόν έρευνες που έχετε κάνει.

Σχόλιο αναγνώστη:
Αγαπητό μπλογκ, είμαι σπουδαστής στα ΤΕΙ Ηλεκτρολογίας, οι φωτογραφίες που στέλνω τραβήχτηκαν στις 5-8-2010, στην περιοχή του όρους Παντοκράτωρ της Βορείου Κέρκυρας. 

Το υψόμετρο είναι στα 900 περίπου μέτρα. Αποφάσισα να στείλω μερικές από τις φωτογραφίες που τράβηξα εξαιτίας των παράξενων σχημάτων που εμφανίστηκαν σε αυτές. Πρέπει να αναφερθεί ότι τα σχήματα αυτά εμφανίζονταν μόνο στις φωτογραφίες, ενώ με γυμνό μάτι δεν φαινόταν τίποτα ιδιαίτερο στο τοπίο. 

Επιπλέον παρόμοια σχήματα έχουν εμφανιστεί και σε άλλες φωτογραφίες που έχω τραβήξει και κάτω από εντελώς διαφορετικές συνθήκες (θερμοκρασία, υγρασία, υψόμετρο, φωτισμός κτλ.). Ακόμη εκτός από τις δικές μου φωτογραφίες έχω παρατηρήσει το φαινόμενο αυτό και σε φωτογραφίες άλλων, είτε οι φωτογραφίες είναι από επαρχιακή περιοχή είτε στην Αθήνα, σε κεντρικά σημεία. 

Η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή που έχω κατά τη λήψη των φωτογραφιών βρισκόταν στη λειτουργία της αυτόματης λήψης με φλας, χωρίς ζουμ ή κάποια άλλη ιδιαίτερη ρύθμιση. Μπροστά από το φακό της κάμερας δεν παρεμβάλλονταν κάτι όπως πχ. το τζάμι του αυτοκινήτου, ενώ η μόνη πηγή φωτός
 -επειδή η περιοχή είναι ερημική- ήταν τα φώτα του αυτοκινήτου, τα οποία όμως δεν φώτιζαν της περιοχή που φωτογράφιζα. 
Στις δύο φωτογραφίες που φαίνεται μια στάνη, ενώ στην πρώτη φωτογραφία δεν φαινόταν τίποτα το περίεργο, στην δεύτερη εμφανίστηκαν τα παράξενα αυτά σχήματα-που είναι όλα κυκλικά- με διαφορά κατά την περιοχή λήψης μόλις λίγων μέτρων(!!!).
Επίσης στις φωτογραφίες εκτός από τη διαφορά φωτεινότητας,  παρατηρείτε και διαφορά χρώματος.
Επιπλέον τα σχήματα αυτά εμφανίστηκαν ακόμη και μέσα στους καπνούς από τις ψησταριές, που είχαν στηθεί σε ένα σημείο της διαδρομής προς την κορυφή του Όρους Παντοκράτωρ.  Αυτό νομίζω ότι είναι σημαντικό, καθώς ο καπνός προκαλεί από μόνος του διαφορά στο περιβάλλον λήψης της φωτογραφίας.
Ελπίζω να μπορέσετε να δώσετε μια απάντηση καθώς ό,τι και αν είναι αυτό το φαινόμενο, προκαλεί εντύπωση(τουλάχιστον προσωπικά) καθώς μας δείχνει κάτι που είναι εντελώς αόρατο με γυμνό μάτι.
Ευχαριστώ και καλή συνέχεια.
 
Αναγνώστης  

Κάντε κλίκ για να μεγενθύνετε τις φωτογραφίες, ωστε να δείτε τις λεπτομέρειες


31 σχόλια:

  1. Πριν από μερικά χρόνια σε παιδικό πάρτι που είχα πάει το παιδί μου, τα παιδιά αφού γέμισαν το πάτωμα του παιδότοπου με σερπαντίνες, μετά τις έκαναν μπάλες και τις πετούσαν ψηλά. Οι φωτογραφίες που τράβηξα τη στιγμή αυτή, παρόλο που δεν φαινόντουσαν με γυμνό μάτι, είναι γεμάτες με αυτά τα σημάδια, τα οποία ήταν προφανώς αιωρούμενα σωματίδια σκόνης. Ίσως να είναι κι εδώ το ίδιο και φαίνονται εξειτίας του έντονου φωτός του φλας. Άλλωστε, αν πάρουμε έναν προβολέα μεγάλης ισχύος, τον ανάψουμε νύχτα και κοιτάξουμε τη δέσμη του από το πλάι ώστε να μη μας τυφλώνει, θα δούμε πολλά τέτοια σωματίδια να αιωρούνται μπροστά στη δέσμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γεια σας από στοκχόλμη,
    σας ανακάλυψα εδώ κι ένα, περίπου, μήνα και με ενδιαφέρον διάβασα κάποια κείμενά σας κυρίως την ανάρτηση με την "μαφία" στον χώρο της έρευνας!!! (ομολογώ πως αισθάνθηκα χαρά και, πλέον, όχι μόνη στις σκέψεις μου)
    επίσης με ενδιαφέρον περίμενα μια νέα σας ανάρτηση.

    όσο για τα σχήματα στις φωτογραφίες του αναγνώστη έχω δει κι εγώ σε διάφορες φωτογραφίες, και σε δικές μου και σε άλλων.
    μια φίλη μου που είχε φωτογραφίες από ένα γλυκό ηλιοβασίλεμα στο νησί Αντίπαρος το εξηγεί ότι στο σημείο εκείνο υπάρχει (τουλάχιστον, υπήρχε την στιγμή της φωτογράφησης) μεγάλη και δυνατή ενέργεια!
    εννοεί πνευματική ενέργεια επειδή η ίδια ασχολείται πολύ με πνευματισμό κι εσωτερισμό και ασπάζεται περισσότερο τον βουδισμό παρά τον χριστιανισμό!
    προσωπικά δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω! θαρρώ ο καθένας δίνει την εξήγηση που αρμόζει περισσότερο στις γνώσεις, στην φιλοσοφία και στον τρόπο ζωής του!
    θα χαρώ να ακούσω εξηγήσεις από άλλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σας πιξτε μια ματια http://miastala.com/s/?p=4554 εχει μια εξηγηση για το τι ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι άλατα από σταγόνες νερού που μόλις έχουν εξατμιστεί.ΞΕΚΑΘΑΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε 6:43 μάλλον δεν έχεις δίκαιο γιατί γνωρίζεις καλά ότι όταν εξατμίζεται το νερό τα άλατα παραμένουν στο έδαφος. Οπως συμβαίνει στις αλυκές!!Αλλιώς δεν θα είχαμε αλάτι.
    ΞΕΚΑΘΑΡΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αν στεγνώσουν τα άλατα πάνω στο φακό μιας κάμερας αφήνουν σταμπες ακριβως σαν αυτές.τι αλυκες μας λες και ΞΕΚΑΘΑΡΑ κουραφεξαλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μαλλον ο Αραπης εχει δικιο.εβγαιναν και σε μενα οι φωτογραφιες ετσι στην ψηφιακη και μετα παρατηρησα,βραδυ,οτι μπροστα τη στιγμη που αναβε το φλας αιωρουνταν πολλα σωματιδια σαν σκονη.
    και μετα πατωντας το κουμπι μεχρι τη μεση,που ενεργοποιειτε η λειτουργια για τα κοκκινα ματια,με το κοκκινο φωτακι που αναβε φαινονταν καθαρα τα σωματιδια μαλλον σκονη,γυρη η κατι αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χαιρετώ! Σας ανακάλυψα σήμερα και σας συγχαίρω για την πολύ καλή προσπάθεια σας!
    Είδα το άρθρο και είπα να προσφέρω τις λίγες γνώσεις μου στο θέμα μίας και είμαι νέος φωτογράφος.
    Στην ουσία, στις απλές μηχανές εμπορίου δεν μπορεί να καταγραφεί κάτι που δεν το βλέπει το μάτι ή που δεν θα μπορούσε να το δει σε φυσιολογικές συνθήκες φωτισμού.
    Στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ξεκάθαρο ότι έχει χρησιμοποιηθεί φλας, και αφού ο φωτογράφος δεν έβλεπε με το μάτι τα σφαιρίδια, πάει να πει ότι κάτι αντανάκλασε το φως του φλας κατά την διάρκεια της λήψης (blackout), που ο φωτογράφος δεν έχει οπτική επαφή με το θέμα για κλάσματα του δευτερολέπτου.
    Τώρα το μόνο που θα μπορούσε να αντανακλάσει με τέτοιο τρόπο το φως του φλας θα μπορούσε να είναι σταγονίδια υγρασίας, βροχής κλπ...
    Ελπίζω να βοήθησα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κοιτάξτε και εδώ : www.pirfotos.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΟΝΗ ΜΑΣ ΛΕΤΕ???
    ΤΟ ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΕ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΗΤΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΧΙ, ΙΔΙΑ ΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΟΝΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα έχουν ονομάσει orbs..
    είναι πραγματικά και κάποιες (σπάνιες) φορές φαίνονται με γυμνό μάτι..

    το δικό μου συμπέρασμα είναι πως είναι μικρές οντότητες, κάποιας ενεργειακής μορφής που δέν έχουμε καταφέρει να εξηγήσουμε ακόμη..

    άλλωστε δέν γνωρίζουμε τις έρευνες που έχουν γίνει για το θέμα..

    ρίξτε κι εδώ μιά ματιά..

    http://otrelostouxwriou.blogspot.com/2010/07/blog-post_23.html

    καλό βράδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. καθαρίστε τον φακό της μηχανής σας...το γράφει στις οδηγίες χρήσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπορειτε να μπειτε στο blog μου για να δειτε καθαρα αυτο το φαινομενο http://eikasies.blogspot.com στις αναρτησεις ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αναρτήσαμε αυτές τις φωτογραφίες για να γίνει διάλογος και να υποθούν διάφορες απόψεις. Παιδιά χαλαρώστε μην βρίζετε!

    Κάποιοι ισχυρίζονται οτι αυτά που βλέπουμε είναι άλατα πάνω στον φακό της μηχανής. Ρωτήσαμε κάποιους απο τους διαχειριστές του blog, οι οποίοι είναι φυσικοί-χημικοί και αυτό το απέκλεισαν.
    Διότι είναι εύκολο να καθαριστεί ο φακός και να αποδειχθεί και επιπλέον τα φωτεινά αυτά στίγματα θα φαινόταν στο ίδιο μέρος σε όλες τις φωτογραφίες.

    Αποκλείεται ακόμη να είναι σκόνη. Διότι: η αντανάκλαση στην σκόνη δεν θα είχε καθαρό περίγραμμα. Και όχι μόνο αυτό. Αν προσέξετε τις σφαίρες φαίνονται πιο φωτεινές στα άκρα ενω στο κέντρο είναι διαφανείς. Αυτό δείχνει οτι οι σφαίρες αυτές έχουν όγκο.

    Αν ήταν σκόνη στο κέντρο θα ήταν πιο φωτεινές. Επίσης μεγενθύνετε την δεύτερη φωτογραφία κρατώντας πατημένο το control και κινώντας ροδέλα στο ποντίκι, για να δείτε οτι έχει το περίγραμμα και απ’έξω μια εξωτερική φωταύγεια.

    Επίσης δεν έχετε παρα να πάτε σε ένα μέρος με πολύ σκόνη το βράδυ και να τραβήξετε φωτογραφίες και να μας τις στείλετε.

    Προσέξτε ακόμη οτι υπάρχουν ερευνητές που ερευνούν αυτές τις σφαίρες συστηματικά και κάποιοι απο αυτούς μας έστειλαν συγκεκριμένα links όπως το http://miastala.com/s/?p=4554 και το http://www.pirfotos.gr και έχουν καταλήξει σε άλλα συμπεράσματα. Αλατα και σκόνη δεν εξηγούν αυτές τις φωτογραφίες.

    Αυτοί που ερευνούν αυτές τις σφαίρες και τις φωτογραφίζουν με βίντεο τις βλέπουν να κινούνται. Οπότε φαίνεται και το βάθος και η απόσταση. Οπότε είναι εύκολο να συγκρίνεις το μέγεθος των σφαιρών με τα γειτονικά αντικείμενα.

    Σαν blog δεν μπορούμε ακόμη να πάρουμε θέση. Το ερευνούμε το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ηθελα καποια εμπεριστατωμένη αποψη κι οχι εικασιες ... χτες 11 προς 12 /1 /2015 τραβηξα καποιες φωτογραφειες στο μαγαζι που δουλεβω. Σε καποιες εμφανίζονται αυτες οι σφαιρες σε καποιες αλλες οχι και σε μια φαινεται μια απ αυτες να "κινειται' ! Ξερω οτι αν ηταν "σκονη" ή αλατι ή κι εγω δεν ξερω τι αλλο θα υπηρχαν σε ολες και φυσικα δεν θα "χορευαν"

      Διαγραφή
  15. Καλημέρα! Θα ήθελα να αναφέρω πως και εγώ όταν τραβάω φωτογραφίες με την ψηφιακή μου κάμερα τη νύχτα εμφανίζονται παρ΄μοια σχήματα σαν φεγγάρια σαν κύκλοι. Για αυτόν στην απάντηση σας μήπως να εστιάσουμε σε κάποιο "παιχνίδι" ου ίσως γίνεται με το φλας ή τις κάμερες....δεν ξέρω απλά αναρωτιέμαι κι εγώ καθώς μου έχει τύχει και πάντα έχω την απορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. προς 7 Σεπτεμβρίου 2010 3:51 μ.μ.

    μας επεισες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αχ... Που φτάσαμε ρε παιδιά! Θα μας μασν' που λεν και στο χωριό μου! Μετά από χιλιάδες αναγνώσεις άρθρων περιοδικών, μπλογκς, sites, βιβλίων, μετά από εκατοντάδες ώρες παρακολούθησης βίντεο (ντοκυμαντέρ, συζητήσεις κλπ) μετά από χρόνια ενασχόλησής μου με το υπερφυσικό, το μεταφυσικό, θεωρείες συνομωσίας, εξωγήινους, φαντάσματα και ότι φαντάζεστε, πιστεύω πως τώρα φτάσαμε σ'ένα σημείο κορεσμού που γίνεται διακριτός σε όλους μας. Κάποιες φορές πρέπει να δεχόμαστε τα πράγματα όπως είναι, όπως τα μάθαμε στο σχολείο. Δεν είναι τα πάντα περίεργα σ'αυτόν τον κόσμο. Sorry για το ξέσπασμά μου αλλά φρίκαρα με την τροπή που πήρε το θέμα.

    Σκόνη δεν είναι γιατί απλώς θα την βλέπαμε καθαρότατα.

    Άλατα δεν είναι γιατί θα υπήρχε το ίδιο μοτίβο σε όλες τις φωτογραφίες και θα ήθελε ο φακός καθάρισμα με Viakal.

    Δεν θέλω να πιστέψω τα περί οντοτήτων και ενεργειακών σφαιρών γιατί είναι ακραίες υπερβολές.

    Αν ακολουθήσουμε το σενάριο ότι τα βλέπουμε μόνο με την μηχανή και όχι με τα μάτια, τότε θα πρέπει να ανατρέξουμε παλιότερα, στις μηχανές με φιλμ, που κατέγραφαν πολύ περισσότερα από τις ψηφιακές. Τίποτε δυστηχώς! Κι αυτό επειδή είναι απλή σκόνη αλλά σε διαφορετικό μέρος. Είναι μέσα στο matrix της μηχανής που πάλεται κάθε φορά που τραβάμε μια φωτογραφία με αποτέλεσμα το μοτίβο να είναι διαφορετικό. Καθώς οι ρυθμίσεις είναι στο αυτόματο, έχει ενεργοποιηθεί η νυχτερινή λήψη η οποία δίνει φωτεινότητα στα pixels και το autofocus που προσπαθεί να βγάλει αυτό που εμείς θα θέλαμε, με αποτέλεσμα να μπερδεύει και να θολώνει πολύ κοντινά αντικείμενα.

    Παρ'όλα αυτά, κάποτε είχα δει ένα ντοκυμαντέρ όπου κάποιος φωτογράφος είχε συλλάβει κάποια "σκουλήκια" με το φακό του. Ο άνθρωπος ήταν επαγγεματίας με SLR μηχανή με φιλμ και μιλούσε με τεχνικούς όρους που σε έπειθε εύκολα για το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σήμερα εντελώς τυχαία έπεσα πάνω στο blog που μου προκάλεσε ανάμεικτα συναισθήματα αρχικά από τις φωτογραφίες και στη συνέχεια από τα σχόλια!
    Είμαι πεπεισμένος πως δεν είμαι ο μόνος που βρίσκεται μεταξύ θαυμασμού και ανησυχίας για το φαινόμενο που παρουσιάζεται στις φωτογραφίες και που μπορώ να πω πως αμιδρά το θυμάμαι σε φωτογραφίες μου, χωρίς ιδιαίτερη έκταση.

    Σκοπεύω να μελετήσω το θέμα καθαρά από ενδιαφέρον προκειμένου κατά προσέγγυση να το κατανοήσω ούτως ώστε να ''εξορκίσω'' δεισιδαιμονίες και αρνητισμούς ή προκαταλήψεις για το φαινόμενο.
    Εντελώς εκλογικευμένα και βατά ως εξήγηση έδωσε η διαχείρηση του blog, αυτά που μέχρι στιγμής πιστεύουν και ομολογώ πως με κερδίζουν!
    Κάπου στο παρελθόν είχε γίνει αναφορά για το θέμα και μου έκανε εντύπωση πως στην ατμόσφαιρα αιωρούνται τέτοιοι ζωντανοί οργανισμοί! Είναι παράδοξο να το σκεφτεί κανείς αν εστιάσει σε αυτό!
    Δεν έχω ιδέα μέχρι που έχουν φτάσει οι όποιες επιστημονικές αναλύσεις και μελέτες του φαινομένου, πόσο μάλλον αν έχουν δημοσιευτεί στο διαδίκτυο..
    Θεωρώ πως η αποδοχή του ''νέου'', κάθε νέου που διαφοροποιεί την απλή καθημερινότητα μας και τα όσα ''φίλτρα'' οπτικής αντίληψης ή σκέψης έχουμε για αν κοιτάμε τον κόσμο μας, χρειάζεται γενναιοδωρία διάθεσης ως προς την αποδοχή του πιθανού και από ΄κει και πέρα η προσοχή και μελέτη του φυσικού αυτού φαινομένου θα μας δώσει τις απαντήσεις που θέλουμε! Δεν πιστεύω πως στην περίπτωση αυτή χωράνε καχυποψίες ή ακρότητες.
    Είναι αποδεδειγμένο κοινωνιολογικα και ψυχολογικά πως ο κάθε φόβος προκαλείται από το ανερμήνευτο!
    Σίγουρα ο φόβος προκαλείται από έλλειψη γνώσης, η οποία μας φέρνει κοντά στο εκάστοτε φαινόμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φίλε της 25ης Σεπτ. Χαίρομαι για το μη δοκισίσοφο ύφος που εκφράζεσαι. Εγω προσωπικά δεν θέλω να απορρίψω την περίπτωση να είναι κάτι μεταφυσικό...
    Εχω πολλές και περίεργες αποτυπώσεις σε ψηφιακές φωτογραφίες που σίγουρα δεν είναι σκόνη ούτε απ' έξω ούτε απο μέσα. Κάνεις λάθος όταν λές οτι οι παλιές συμβατικές μηχανές κατέγραφαν περισσότερα απο τις ψηφιακές και αυτό μπορούν να σου το βεβαιώσουν άλλοι ειδικότεροι απο μένα.
    Εψαξα και βρήκα στο νετ την παρακάτω εικόνα που συμβαίνει να την έχω και στην ορίτζιναλ εκδοχή (τυπωμένη σε χαρτί) http://truth.freeforums.org/topic-t31-15.html
    Αυτό σίγουρα δεν είναι σκόνη αλλά και δεν λέω οτι υποχρεωτικά είναι άγγελοι. Καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της φωτογραφίας σε διάφορα μεγέθη και διαφορετικές φωτεινότητες. Η φυσιολογική απάντηση θα ήταν οτι οφείλεται στις αντανακλάσεις του φωτός πάνω στο χιόνι. Αλλα το γιατί οι "αντανακλάσεις" είναι τέτοιου είδους νομίζω οτι δεν μπορεί να απαντηθεί.
    ΥΓ. Δεν παρακολουθώ το συγκεκριμένο φόρουμ. Απλά η αναζήτηση στο google μου το έδωσε σαν πρώτο αποτέλεσμα και το παραθέτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Προς όλους τους πίθηκους..

    μάθετε να διαβάζετε καλύτερα..

    κάποιος πιό πάνω αναφέρει ξεκάθαρα οτι είναι ορατές με γυμνό μάτι έστω και ελάχιστες φορές..

    πράγμα που σημαίνει οτι τα έχει δεί..

    ηλιθιότητες !!

    βαφτίζετε ότι να'ναι και δέν έχετε άποψη, διότι δέν έτυχε να ανοίξετε τα μάτια σας..

    οι χαρακτηρισμοί να λείπουν..

    δικαίωμα έχουν όλοι στον λόγο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. στις περισσότερες εκ των φωτογραφιών που δίδεται ερμηνεία σφαίρας-ενεργειακής οντότητας, βλέπουμε πάντοτε να έχει χρησιμοποιηθεί flash Η ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΣ και να φαίνεται στον χώρο κάποια λειότητα όπως μέταλλο, επιφάνεια, νερό, κρύσταλλος, όπου γίνεται ανάκλαση ή/και διάθλαση του φωτός.

    παρατηρήστε οτι τέτοια φαινόμενα εμφανίζονται συνήθως όταν κάποιος φωτογραφίζει με φλας το οποίο πίπτει πάνω σε κάτι, και ανακλάται. όπως μέταλλο ή πέτρα ή κρύσταλλο. σε όλες αυτές τις φωτό είναι εμφανής η ανάκλαση.

    εάν επί τόπου ο φωτογράφος πειραματιστεί τοποθετώντας έναν διάφανο απλό κρύσταλλο έστω και συνθετικό φτηνό, και τραβήξει φωτο με την ίδια μηχανή, θα δει τα orbs να πολλαπλασιάζονται.

    αυτό χωρίς να αμφισβητώ την ύπαρξη των σφαιρών/οντοτήτων, γενικά.

    ειδικά όμως στις περισσότερες φωτο που αναφωνούν οτι υπάρχουν "orbs", πρόκειται περί ανακλάσεων του flash.

    Παλιγγίνης Ελευθέριος
    - HecarΧος HellΕυθερεύς

    ✩☿Z =))=IΦI=((= S☿✩
    ✩∞Ι∞Α∞Ο∞✩
    ✩∞Κ∞Ρ∞Σ∞✩
    ✩☿Z =))=IΦI=((= S☿✩

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ικαρε... Η άλλη εξήγηση σεχετικά με το φλάς -ή άλλη πηγή φωτός- μπορεί να είναι: Λέμε/λένε οτι τα orbs είναι ενεργειακές οντότητες... Ας πούμε οτι απλά είναι ενέργεια που... με την εκδήλωσή της στην ατμόσφαιρα δημιουργεί μια διαφορετική αιθερική πυκνότητα στο συγκεκριμένο σημείο... Παρόμοια διαφορά πυκνότητας δημιουργεί και ο διάφανος απλός κρύσταλλος που αναφέρεις σε σχέση με την ατμόσφαιρα και το φώς που πέφτει πάνω του... Γιατί το φώς του φλάς να μην είναι η αιτία της εμφάνισης αυτής της ενέργειας καθώς την διαπερνά ...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γεια σας .. είναι κλασική περίπτωση του φλας και το λέω όχι επειδή απλά για να το λέω !! έχω κάνει πολλά πειράματα σε αυτό και αυτές οι ‘σφαίρες’ εμφανίζονται μόνο με φλας.
    αν έχετε 'γρήγορο' μάτι και προσέξετε θα διαπιστώσετε ότι είναι σωματίδια τα οποία λόγω της υψηλής φωτεινότατος του φλας και καθώς δεν εστιάζει επάνω σε αυτά ο φακός φαίνονται σαν μπάλες από το πουθενά. Δοκιμάστε κάνετε δοκιμές και θα δείτε ότι είναι έτσι . Μην τα ανάγουμε όλα στα περίεργα , περίεργα τα κάνουμε μόνο όταν δεν ξέρουμε η δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την φύση τους. Λίγο περισσότερο προσοχή και θα το δείτε.
    sunrise zero

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. πως μπορω να επικοινωνησω μαζι σας για καποιο θεμα ?? μπορειτε να στειλετε στο μαιλ μου sunrisezero@yahoo.gr για να σας ρωτησω σχετικα με δημοσιευση κειμενων σας σε δικο μου site ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σας ενημερώνω οτι στήν σελίδα : '' Παρατηρήσεις '' τής ιστοσελίδας :/www.pirfotos.gr/ έχουν δημοσιευθεί νέα στοιχεία γιά τίς φωτεινές σφαίρες.

    Πύρφωτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΨΑΧΝΕΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΦΗΦΙΖΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΣΤΗΝ'' ΕΛΛΗΝΙΚΗ'' ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ! ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΣΕ ΣΚΕΨΗ ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ!ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΣΤΑΥΡΩΤΕΣ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΝΑΧΟΥΝ ΚΑΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ!!!ΝΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΖΗΤΩ ΤΟ ΦΩΣ !!!ΚΑΤΩ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. EINAI TO ΣΠΕΡΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΣΠΑΡΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ 40 ΠΑΡΘΕΝΕΣ ΤΙΣ ΒΙΒΛΟΥ.ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΗΧΑΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΧΕΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΞΕΙ ΠΟΤΕ ΜΑΛΑΚΙΑ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. μην λέτε ανοησίες , έτσι γινόμαστε "γραφικοί" ..... τι σπέρμα του σατανά και κουραφέξαλα είναι αυτά που λέτε !!! σαν εικονολήπτης , 2 πράγματα έχει το σενάριο φίλε μου , ή καθαρίζεις καλά τον φακό της φωτογραφικής σου, ή την πετάς και παίρνεις άλλη γιατι αυτά είναι για να στο πω απλά "πόροι" του φακού σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. σκόνη είναι βγάλτε φώτο χωρίς φλασ δεν θα βγει τιποτα...και τωρα χτυπήστε την κουβερτα με το χερι και ραβήξτε ταυτοχρονα και μια φωτο με φλασ χιλιαδες οrbs...ρε παιδια μελετήστε και λιγο τα φαινομενα πριν τα κατατάξετε στο μεταφυσικο.

    Ομαδα Μ.Φ. ΔΑΙΔΑΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails