Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Ο θάνατος της Υπατίας(Βίντεο)

Πράγματι οι Χριστιανοί σκότωσαν την Υπατία;

Τι σχέση είχε η Υπατία και ο Κύριλλος Αλεξανδρίας;

Ποια ήταν η καταγωγή του Πέτρου του Αναγνώστη που τεμάχισε την Υπατία;

Υπήρχαν Χριστιανοί που παρακολουθούσαν τα μαθήματα της Υπατίας;

Τιμωρήθηκαν οι ένοχοι που κατακρεούργησαν την Υπατία;



Σχόλιο Ελεύθερης Επιστήμης: Τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένας ιστορικός αναθεωρητισμός...
απο νεοφώτιστους σωτήρες του ελληνισμού. Το παρατηρούμε στα σχόλια που αφήνουν νεοπαγανιστές αναγνώστες του blog, με τι μίσος στρέφονται κατά του Χριστιανισμού. 

Θέλω να πιστεύω ότι τουλάχιστον αυτός ο αναθεωρητισμός γίνεται καλοπροαίρετα.

Όλες αυτές οι νεοφώτιστες ιδέες μας κίνησαν την περιέργεια, βρήκαμε αρκετά βιβλία στο εμπόριο τα οποία τα μελετήσαμε και τα συγκρίναμε. Δείχνει οτι ανάμεσα στους νεοπαγανιστές επικριτές του Χριστιανισμού, υπάρχει προχειρότητα ως προς τις πηγές. Θα το λέγαμε μάλλον τεμπελιά.

Αυτοί που γράφουν τα περίεργα για το θάνατο της Υπατίας, οτι δήθεν την σκότωσαν οι Χριστιανοί, κυριολεκτικά τεμπελιάζουν να ψάξουν στις πρωτογενείς πηγές.

Υπάρχει όμως ένα βαθύτερο μυστικό, στο γιατί δηλαδή τα τελευταία χρόνια, αρχαιόθρησκοι - νεοπαγανιστές, στρέφονται κατά του Χριστιανισμού.

Είναι πια κοινό μυστικό σε όλους τους ερευνητές οτι όλα αυτά τα κινήματα χρηματοδοτούνται απο τεκτονικούς κύκλους. Όλες οι ονομαζόμενες "εσωτερικές" σχολές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχουν κοινό ρεπερτόριο, παρεμφερή βιβλιογραφία. Δείτε στο βίντεο την ομολογία του μακαρίτη του Φουράκη που στο παρελθόν υποστήριζε τις ίδιες απόψεις.

Η τακτική τους είναι το "διαίρει και βασίλευε".

Βρήκαμε στο διαδίκτυο αυτό το μικρό σχετικά βίντεο απο ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί με το θέμα και ότι θα ακούσετε στηρίζεται επι των πρωτογενών πηγών.


Συνήθως τα υβριστικά σχόλια δεν τα δημοσιεύουμε και θέλουμε να σας βεβαιώσουμε οτι είναι απο αρχαιόθρησκους. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε ως προς τι αυτό το μένος. Τι θα προσθέσουν στην έρευνα αυτά τα υβριστικά σχόλια.

Αρκεί η άποψή σας μαζί με την πηγή. Άλλωστε κανείς δεν τα ξέρει όλα και στηριζόμαστε στην ανταλλαγή απόψεων και πηγών.

Και μην ξεχνάτε οτι αυτοί που κυβερνούν την ανθρωπότητα, το κατάφεραν αυτό όχι λόγω μαχητικότητας και εντιμότητας αλλά μέσω της εξαπάτησης, στο διαίρει και βασίλευε και στο "πρακτικό" μέρος(πολεμικές συγκρούσεις) φρόντιζαν να χρηματοδοτούν λαούς εναντίον άλλων λαών.

Ότι έγινε πριν μερικά χρόνια στο Ιράκ και σε άλλα κράτη που εξανάγκασαν τις ΗΠΑ να εισβάλλουν. Το ίδιο σκηνικό παίζεται τώρα στην Συρία, στο Ιράν, στην υπονόμευση της Ρωσίας.

Από τα κείμενα αρχαίων ιστορικών όπως π.χ. του Ιώσηπου συμπεραίνουμε οτι την ίδια τακτική χρησιμοποιούσαν και τότε. Για αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί να μην διασπείρουμε διχόνοια μέσα στην ίδια μας την πατρίδα.

5 σχόλια:

  1. Αν δεν καταλάβετε ότι ο Ελληνισμός κι ο χριστιανισμός είναι τα δύο άκρα αντίθετα (δεν μπορεί να σας βοηθήσει κανένας). Όλα τα υπόλοιπα είναι ήξεις αφίξεις ( και θα συμφωνήσω ότι βοηθούν το ιερατείο του συστήματος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΕΖΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ 370 ΕΟΣ 416 ΟΠΙΟΣ ΓΝΟΡΙΖΗ ΤΙ ΕΣΙΝΕΒΗ ΤΙΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΣΟ ΚΕ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΜΙΝΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΙΠΙΡΞΑΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΟΙ ΕΓΚΛΙΜΑΤΙΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΙΝΗΣ. ΚΕ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΗΤΕ ΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΟΙ ΕΓΚΛΙΜΑΤΙΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ (ΕΘΝΗΚΟΙ) ΦΤΑΝΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΗ ΚΑΠΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΗ ΛΙΓΑΚΙ ΠΟΣΟ ΨΕΥΤΕΣ ΕΙΣΑΣΤΕ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΠΟΣ ΤΗΝ ΕΠΟΗΙ ΕΚΕΙΝΗ ΑΠΑΓΟΡΕΒΟΤΑΝ Ο ΟΡΟΣ ΕΛΛΗΝ. ΚΕ ΟΠΙΟΣ ΕΙΧΕ ΤΟ ΘΑΡΟΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΗ ΤΙΝ ΛΕΞΗ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΤΑΝ ΙΣ ΘΑΝΑΤΟΝ. ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΠΟΝ= ΕΓΚΛΙΜΑΤΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΝ ΚΕ ΔΙΕΘΝΗΣΤΕΣ.. ΚΕ ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΙΚΝΙΕΤΕ ΑΠΟ ΤΙΝ ΕΡΟΤΙΣΗ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΟΣΤΟΜΟ ΤΙ ΕΘΝΗΚΟΤΙΤΑ ΙΝΕ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΙΣΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπερα στην συντακτικη ομαδα του blog. Κατ αρχην θα ηθελα να σας πω, πως κατα την γνωμη μου, ο ιστοτοπος σας ειναι ενας απο τους ποιο αξιολογους και ενημερωνομαι τακτικα απο τα αρθρα σας τα οποια βρισκω πολυ ενδιαφεροντα. Σε αυτο το αρθρο διαβασα καποιες αποψεις που δεν μου αρεσαν και θα ηθελα να κανω καποιο σχολιο. Βεβαια,για αυτο υπαρχει και ο διαλογος και ποτε δεν γινεται ολοι να συμφωνουν.
    διαβασα λοιπον για τον αναθεωρητισμό γυρω απ τον χριστιανισμο. Εχω λοιπον να σας πως οι Τεκτωνες εχουνε χωμενη τη μουρη τους παντου με οτι αυτο συνεπαγεται. Μπορει να ειμαι λιγο τεμπελης και να μην εχω ψαξει πολυ,αλλα εχω ψαξει λιγο ωστε να καταλαβω οτι ειναι ενα και το αυτο. Δεν υποστιριζω οτι ειναι μονο αυτοι,αλλα και αυτοι. Ετσι και αλλιως οπως και να το κανουμε,μια θρησκεια με δογματικα πιστευω ειναι φανερο οτι κανει καλυτερα το εργο της χειραγωγησης ενος λαου απο μια επιστημη οπως η φιλοσοφια και το αρχαιοελληνικο πνευμα που ποτε δεν ητανε σε τετοιο μοτιβο, αλα κατεκριναι τον δογματισμο και μιλησε για πραγματα που εδραιωσαν στο μελλον τον ψευτοπολιτισμο του σημερα. Ειναι λογικο ενας φιλελληνας να αηδιαζει με τα εργα τον χριστιανων τον μεσαιωνα.Δολοφονειες κατστροφες και αγιος ο θεος τους,αυτο εκαναν και αυτο σπερνουν και σημερα. Βεβαια ενας που δεν ανοιξε ποτε τα στραβα του να δει τι γινεται γυτω του,δεν μπορει να γνωριζει για αυτα και δεν μπορουμε να τον συνδεουμε με ολα αυτα τα εγκληματα. Ειναι ομως αξιος της τυχης του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ καλό αδερφέ! Συνέχισε την καλή δουλειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αυτο τό μίσος ήλίθιε είναι άπό τό ότοι οί χριστιανοί εσφάξαν πάνω άπό 15.000.000 έλλήνες έθνηκούς γιά νά μάς κάνουν χριστιανούς. ότι σού συμφέρει λές. αντέ νά χάθεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails